HP Microserver

Win8 σε usb , δε ξέρω γιατί να θες να το κάνεις αυτό
σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση
έχεις βρει αναφορές στο νετ, το κάνουν άλλοι , τι λένε?
Ούτε από το usb3 card δε νομίζω να μπουκάρει κανένα μηχάνημα.

Για να κερδίσω μια sata για δίσκο..
Το hp θα κάνει μονο stream σε mp και φυςικα δεν θα λειτουργεί παρά μονο λίγες ώρες τον μήνα.

Δεν ξέρω αν ειναι εφικτό και σωστό να ενωσω τους 6 δισκους σε ενα drive pool με drive bender και δημιουργήσω 2 partition (ενα 30/50gb για τα windows 8 και το αλλο data)
Αλλα λογικά έτσι θα υπάρχουν προβλήματα με το drive bender..

Ενδιαφερον ειναι κ το παρακάτω αλλα οχι ακριβώς αυτό που θελω να κάνω..
http://m.techradar.com/news/world-o...8-on-a-flash-drive-with-windows-to-go-1104524

Last edited:
Φοβάμαι ότι το flash θα έχει πολύ μικρή ζωή με win8
Αυτό που θα μπορούσες να εξετάσεις “με λίγη μαγεία” είναι εαν μπορείς να έχεις τον boot manager στο εσωτερικό usb2 που να ξεκινάει το λειτουργικό που βρίσκεται στο usb3.

Υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να συνδέσουμε το hp με αλλο pc που τρέχει windows 7 (μεςω eSata ή USB) και να το βλέπει σαν storage extender;

Κατα σαν ενα Lian li ex503 που έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα, πριν 2-3 χρονια..

http://homeservershow.com/lian-li-ex-503b.html

Όχι δεν είναι κουτί sata cage, scsi cage,
Υπάρχουν άλλες λύσεις για external sata, άλλες usb3, άλλες για thunderbolt κ.ο.κ.

Άρα μαλλον ειναι η πιο φθηνή (και αξιόλογη) λύση στο να προσθέτουμε TB δεδομένων..

Αν και με αρκετό ψάξιμο για φθηνή μητρική (70-100 ) που να δίνει 8-10sata (συμπεριλαμβάνοντας και τις eSata) μπορούμε να φτιάξουμε file server 10 δίσκων με κόστος 250-300 . Όσο δηλαδή το κόστος 2 hp micro που παίρνουν συνολικά 10δισκους.. ή 12 αν καταφέρουμε να τρέχουμε το λειτουργικό απο USB flash.

Απλα στην 1 περίπτωση γλιτώνουμε
απο τον διπλό κόπο στησίματος λειτουργικού/drive bender και των συντομεύσεων στα mp.

Γενικά ποιος ειναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να έχουμε/προσθέτουμε δισκους;

Υπάρχει κατι καλύτερο & οικονομικότερο απο αυτά που αναφέρω;

Last edited:
lvm η software raid (είτε με mdadm είτε btrfs είτε zfs)
το λειτουργικό μπορεί να είναι σε usb (το είχα έτσι για πάνω απο χρόνο αλλα έγινε πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ αργό το usb παρόλο που είχα περάσει όλο το /tmp /var και ότι άλλο μπορούσε σε tmpfs)
το να στήσεις τώρα ένα απλό nas που θες εγώ θα σου έλεγα να δεις το nas4free, απλό εύκολο και τα κάνεις όλα απο webinterface
όσων αφορά τα sata γιατί βάζεις usb3 κάρτα και όχι μια sata pci ?

για το άλλο που είπες ότι θες διάβασμα μέσα από εδώ (χωρίς πρόσβαση στο pc του) έστησε μόνος του debian+mdadm+ftp+webadmin και δεν θυμάμαι τι άλλο
μετά έστησε μόνος του άλλα δυο συστήματα που ξέρω εγώ τουλάχιστον σε άλλους

tmjuju καλά να ήσουν κάπου να με έβλεπες πως έκανα με το που είδα ότι έχεις butter !
YEAH !
νόμιζα ήμουν ο μόνος.

Last edited:
Re: Απάντηση: HP Microserver

lvm η software raid (είτε με mdadm είτε btrfs είτε zfs)
το λειτουργικό μπορεί να είναι σε usb (το είχα έτσι για πάνω απο χρόνο αλλα έγινε πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ αργό το usb παρόλο που είχα περάσει όλο το /tmp /var και ότι άλλο μπορούσε σε tmpfs)
το να στήσεις τώρα ένα απλό nas που θες εγώ θα σου έλεγα να δεις το nas4free, απλό εύκολο και τα κάνεις όλα απο webinterface
όσων αφορά τα sata γιατί βάζεις usb3 κάρτα και όχι μια sata pci ?

για το άλλο που είπες ότι θες διάβασμα μέσα από εδώ (χωρίς πρόσβαση στο pc του) έστησε μόνος του debian+mdadm+ftp+webadmin και δεν θυμάμαι τι άλλο
μετά έστησε μόνος του άλλα δυο συστήματα που ξέρω εγώ τουλάχιστον σε άλλους

tmjuju καλά να ήσουν κάπου να με έβλεπες πως έκανα με το που είδα ότι έχεις butter !
YEAH !
νόμιζα ήμουν ο μόνος.

Kernel panic μου, και εγώ άλλον home user εκτός από εσένα με array btrfs δε ξέρω. Μόνο datacenter use cases ξέρω.

Μετά από ένα χρόνο home-production συμβίωσης παρατηρώ ότι
Οι περσινοί kernels έφεραν πολλές βελτιώσεις. Πέραν της αξιοπιστίας, στην ταχύτητα απόκρισης! Που είναι σημαντική για τον ‛ασθενικό’ CPU του Micro.
Χρειάστηκε να κάνω μια φορά mount –o clean_cache , όταν κατά λάθος ξεκίνησα με πολύ παλιότερο kernel, γιατί μου έβγαλε ένα warning στο dmesg.

Είναι απίθανη η ευκολία του ‛ενσωματωμένου lvm’ του btrfs , γιαικς δε θέλω άλλο lvm2! Btrfs or zfs και μόνο από εδώ και πέρα. Εντωμεταξύ από όσο ακούω redhat enterprise 7, και άρα centos θα πάνε σε xfs για το root, τέρμα η ταλαιπωρία του lvm2.

Πέραν του RAID10 που έχει φάει τρελό torture και συνεχίζει κάτω από οποιοδήποτε load να μου γεμίζει Gbit, και το scrach disk σε ένα μόνο δίσκο και με 20% ελεύθερο χώρο δεν έχει γίνει και πολύ degrade το performance, το περίμενα χειρότερο.

Τέλος σε usb disk, εγώ δε βολεύομαι με τίποτα για compiles etc. Για emergency boot καλά είναι αλλά ως εκεί.

Με amd 7750 low profile το έχει κανείς να μας πει πως παει από παιχνίδια; Ή είναι εντελώς χαμηλή η CPU και το μπλοκάρει. Μιλάμε για αναλύσεις 720p φυσικά...

Υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να συνδέσουμε το hp με αλλο pc που τρέχει windows 7 (μεςω eSata ή USB) και να το βλέπει σαν storage extender;

Κατα σαν ενα Lian li ex503 που έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα, πριν 2-3 χρονια..

http://homeservershow.com/lian-li-ex-503b.html

πέτα μέσα ένα ssd δίσκο για τα Windows 8 που θέλεις... χωράει ;-)

sent from my ZTE

Από εκεί το πήρα και εγώ.

Σήμερα έβαλα το τελευταίο firmware που βγήκε τον Δεκέμβριο και υποστηρίζει τα windows 8.1 . Φυσικά έβαλα την πειραγμένη έκδοσή του που υποστηρίζει ahci και στις επιπλέον θύρες.

Από εκεί το πήρα και εγώ.

Σήμερα έβαλα το τελευταίο firmware που βγήκε τον Δεκέμβριο και υποστηρίζει τα windows 8.1 . Φυσικά έβαλα την πειραγμένη έκδοσή του που υποστηρίζει ahci και στις επιπλέον θύρες.

Σου είναι εύκολο να βάλεις ένα λίνκ για το firmware?

Βοηθεια....

Εχω τον 54. Εβαλα mint 15

Ολα τελεια εκατσαν, xbmc, clementine, m2tech usb dac, τα παντα παιζουν.

Το μονο θεμα ειναι η saphire 5450 που εβαλα και ενω την ειδε και βγαζει εικονα απο το hdmi στην tv δεν βγαζει ηχο το hdmi.

Τι να κανω? Βαζει κατι dummy ως εξοδο ηχου. Δεν θελω να παιζει απο το dac μονιμα

Κανα driver? Κατι αλλο?