HP Microserver

Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Όταν θέλεις να αντιγράψεις αρχεία από ένα δικτυακό δίσκο στο NAS ή από εξωτερικό δίσκο στο NAS πως το κάνεις εάν έχεις μόνο το WebGui. Δεν μιλάω για τα linux μηχανάκια που έχεις το terminal.
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μου. Όταν θέλω να κάνω copy από έναν δίσκο σε άλλο, πρέπει να το κάνω μέσω δικτύου και μέσω του PC. Ενώ με windows στο NAS μπαίνω με RDP και έχω το USB 3 και πάει σφαίρα.

δεν ειδα το ποστ

ποιος είπε ότι δεν έχεις πρόσβαση ;;;
δεν νοείτε unix/linux χωρίς terminal
έχεις shell σε >20 tty στο μηχάνημα αν έχεις οθόνη
έχεις ssh σε όλο το lan/wan αν δεν έχεις οθόνη
έχεις και rdp εάν αποφασίσεις να βάλεις γραφικό στο server

υπάρχουν πολλοί console file manager που κάνεις ότι θες αν θες και παράθυρα
πχ mc
mc.png

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

δεν ειδα το ποστ

ποιος είπε ότι δεν έχεις πρόσβαση ;;;
δεν νοείτε unix/linux χωρίς terminal
έχεις shell σε >20 tty στο μηχάνημα αν έχεις οθόνη
έχεις ssh σε όλο το lan/wan αν δεν έχεις οθόνη
έχεις και rdp εάν αποφασίσεις να βάλεις γραφικό στο server

υπάρχουν πολλοί console file manager που κάνεις ότι θες αν θες και παράθυρα

Δηλαδή μπορώ να έχω υποστήριξη plugnplay USB3 σε Freenas και να το χειρίζομαι έστω από console file manager?
Και δεν μιλάω να είσαι αρχάριος με linux αλλά όχι και pro.

όσον αφορά το usb3 θα σε γελάσω τι γίνετε στο κερνελ του bsd αλλά κονσόλα έχεις κανονικά ακόμα και στο webinterface αλλά αφού υπάρχει το ssh

είτε με απλό cp -r /dev/media/usb3/whatever /mnt/pool/whatever
είτε με rsync, είτε με κάποιο plugin (file manager)

Drivebender ή DrivePool; Τι χρησιμοποιείτε; Ποιο σετάρεται ευκολότερα.. με plex το έχει δοκιμάσει κανείς;

Το plex δουλεύει μια χαρά, transcoding μέχρι 720 όμως...δοκιμή χωρίς κάρτα γραφικών... Με μια μικρή ατι, win 8 και xbmc έπαιζε τα πάντα όμως

Sent from my Nexus Nexus

Καλημέρα παιδιά,με nas4free αντιγραφή από τον σκληρό μου στο hp αρχείου 880mb σε 1 λεπτό είναι κανονική ταχύτητα?

Έφτιαξα μόνο το zfs και έβαλα το samba για να το βλέπω από το pc μου...Μου πήρε 15 λεπτά να το ρυθμίσω απλά αντιγράφοντας τον
παρακάτω οδηγό.

http://fractalbit.gr/δημιουργία-nas-με-freenas-part-2/

Καμμία βοήθεια παιδιά,δεν είμαι σίγουρος αν τα έχω κάνει όλα σωστά.Μπορώ να δοκιμάσω κάτι να δω ότι όλα λειτουργούν ρολόι?

zdb -C
zpool status
camcontrol devlist
camcontrol identify adaX | grep offset οπου Χ ειναι οτι σου εβγαλε απο πανω το camcontrol devlist

ποσταρε εδω ολα αυτα να τα δουμε

αλλα πες και δυο λογια, τι εχεις βαλει, τι δοκιμασες ,τι θα κανεις κτλ

Λοιπόν 2 ίδιοι σκληροί seagate 2x2 tb και το λειτουργικό nas4free το έχω περάσει στον σκληρό του hp 350gb.
Ακόμη δεν έχω αγοράσει παραπάνω μνήμη περιμένω να μαζέψω χρήματα.Το πρόβλημα μου είναι ότι τα αρχεία της δουλειάς
που θέλω να περάσω στον server είναι 2+tb αλλά λέω να μην τα περάσω ακόμη στο zfs αν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Όλες αυτές τις εντολές τις χτυπάω στο shell?
Προς το παρόν αν δω ότι ολα πάνε καλά θα το ξαναστήσω να σιγουρευτώ ότι όλα παίζουν σωστά και μετά

φτιάξε ένα user αν δεν το έχεις κάνει
άνοιξε το ssh και μπες με putty και δώσε την απάντηση από κάθε εντολή
μπορείς και από shell αλλά θα σου είναι πιο εύκολο μάλλον με putty

*στο putty επιλέγεις την απάντηση και μετά πατάς ctrl+v στο forum μέσα σε code tag (δεν θέλει δεξί κλικ για να κάνει copy)

Re: Απάντηση: HP Microserver

Καλημέρα, μου επιτρέπεται να ρωτήσω κάτι σαν νεούδι που είμαι στο συγκεκριμένο θέμα; Αν αγοράσω τον HP Microserver θα μπορώ να κατεβάζω αυτόματα torrent files και να τα διαμοιράζω στους media players της WD (WD Live Hub και WD Live);

Το HP είναι pc, αυτό που ζητάς είναι θέμα software
Μπορείς να βάλεις Windows, Linux, nas4free, freenas, omv κλπ
Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα για torrent client και να διαμοιρασμό στα media players

Σήμερα έβαλα μια καρτούλα usb3 που είχα παραγγείλει απο ebay. Τρέχω windows 7 και χρειάστηκε να βάλω τους drivers που ήταν στο συνοδευτικό cd. Δείχνει να πηγαίνει σφαίρα, διάβαζα με 106 ΜΒ/sec μέσω gigabit ethernet!

Σήμερα έβαλα μια καρτούλα usb3 που είχα παραγγείλει απο ebay. Τρέχω windows 7 και χρειάστηκε να βάλω τους drivers που ήταν στο συνοδευτικό cd. Δείχνει να πηγαίνει σφαίρα, διάβαζα με 106 ΜΒ/sec μέσω gigabit ethernet!

Το θεωρώ το Νο1 upgrade για τον microserver

Τσέκαρε και το bitfenix για πρόσοψη , μπορεί να σου αρέσει :-)

http://www.amazon.co.uk/BitFenix-Fr...&qid=1391698000&sr=8-2&keywords=bitfenix+usb3

H καρτούλα που έβαλα βγάζει 4 θύρες από πίσω. Αυτή την στιγμή έχω 2 σκληρούς 2 κ 1 ΤΒ που είχα, συνδεδεμένους με drivepool. Έχω ταχύτητες σαν να είναι εσωτερικοί!

Τώρα με τρώει να δοκιμάσω να πάρω μια radeon 7750 να δω πως πάει σαν παιχνιδομηχανή σε 720p φυσικά. Αλλά σκέφτομαι μην πάει στράφει...

Μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις link για την καρτούλα;

Αυτή πήρα http://www.ebay.co.uk/itm/190897675527?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 αλλά ο ίδιος πουλάει αντίστοιχη με τροφοδοσία ide. Σφαίρα πάει με windows 7.

Σήμερα σύνδεσα το κανονικό pc με τον προβολέα και δοκίμασα παιχνίδι σε ανάλυση 1280χ720 δηλαδή 720P. Έδειχνε φανταστικά. Αμα βάλω την 7750 και παίζει σε αυτή την ανάλυση ικανοποιητικά θα έχω και παιχνιδομηχανή. Εδώ τα Ps3 k xbox360 σε τέτοιες κ χαμηλότερες αναλύσεις παίζουν...

Προβληματίζομαι έντονα για την τροφοδοσία.
Εχω 4GB RAM
Την 6450
Μια USB 3 κάρτα με τροφοδοσία
το μαμά δίσκο
1Χ4ΤB RED
1X2TB BLACK
1X1TB BLACK
1X1TB 2,5 BLUE
2Χ1ΤΒ στο USB 3.0

Παίζοντας ταινια 720p, αντιγράφοντας ενα mkv από έναν black στον red και ανοικτό το Chrome, το ups κατέγραψε στιγμιαία κατανάλωση 90w...
Θα αντέξει?????

Επίσης αν βάλω drivebender (το εγκατέστησα αλλά δεν έκανα pooled drives) θα είμαι ΟΚ με το plex?