HTPC Project Από Μιχάλης!

Δεν ήθελα να συνεχίσω στο συγκεκριμένο thread για προφανείς πλέον λόγους αλλά δεν μου αρέσει να αφήνω πράγματα στον αέρα:

ασχετο οπως εξελισεται η ροη, αλλα επειδη υπηρξε μπερδεμα στο κειμενο:

βασικα το κειμενο με το krell λεει με λιγα λογια οτι ο Krell DVD standard ειχε εναν πιο γεματο και δυναμικο ηχο σε συγκριση με τον pioneer, οταν και τα δυο ειχαν την ιδια σταθμη στα levels

και οτι για να παρει επειτα την ιδια αισθηση απο το pioneer επρεπε να αυξησει την σταθμη

Ναι τώρα που το ξαναδιαβάζω βλέπω ότι αυτή η ερμηνεία είναι η πιο λογική (αν και όχι απόλυτη).

Όπως λες και εσύ όμως, η διευκρίνιση αυτή δεν απαντά στα άλλα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν.

φιλε μου:operator:, η προχειρη μεταφραση που εκανα για το κειμενο, ειναι η ''απολυτη'' αλλα και η ''λογικη'' , αν θες κανω και μια λεξη προς λεξη,no problem (μιας και τα αγγλικα ειναι μια απο τις 2 μητρικες μου γλωσσες, αν και αυτο δεν παιζει ρολο):ernaehrung004::ernaehrung004:

ΥΓ: ρε παιδια μην χαλετε τις καρδιες ρε γαμωτο! ειναι κριμα!:ernaehrung004:

Last edited:
φιλε μου:operator:, η προχειρη μεταφραση που εκανα για το κειμενο, ειναι η ''απολυτη'' αλλα και η ''λογικη'' , αν θες κανω και μια λεξη προς λεξη,no problem (μιας και τα αγγλικα ειναι μια απο τις 2 μητρικες μου γλωσσες, αν και αυτο δεν παιζει ρολο)
Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε με αυτό καθώς σου είπα ότι δέχτηκα την ερμηνεία αλλά αυτή δεν απαντά στα βασικά τεχνικά θέματα που τέθηκαν.

Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Ομολογώ πως η επαφή μου με το κομμάτι κατασκευή PC μου είχε λείψει, γι' αυτό μπορώ να πώ πως το ευχαριστήθηκα αρκετά, αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα που αντιμετώπισα με το λογισμικό και τα Windows Vista. Θα το ξαναέκανα ευχαρίστως. Τώρα μένει να συνδεθεί με το προβόλι και τον υπόλοιπο home cinema εξοπλισμό, για να γίνουν και οι σχετικές ρυθμίσεις. Αλλά αυτό το κομμάτι πιά είναι το απόλυτα ευχάριστο μέρος της ιστορίας!-bye-

Μιχάλη,
Συγχαρητήρια για το εγχείρημά σου, :SFGSFGSF:από υλικό hd, είναι δυνατό το μηχάνημα να ανταποκριθεί?

Παρακαλω παιδες να σταματησει η λογομαχια.
Τα επιμαχα μηνυματα εγιναν edit.

Last edited:
Συμφωνώ με το edit και κρίμα!!

Νομίζω για να καταλήξουμε κάπου, ο καθένας ακούει τελικά διαφορετικά, τα ίδια πράγματα!!

Θρασύβουλος!!!

:slapface::slapface::grinning-smiley-043-bye-:flipout::flipout::guitarist::grandpa:

"Ομολογώ πως παραφέρθηκα και γι᾽αυτό ζητάω συγνώμμη από τους συνομιλητάς μου. Το παρόν θέμα όμως γράφθηκε για να μοιραστώ την εμπειρία μου και να παρουσιάσω το project, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο, με τα υπόλοιπα μέλη κι όχι για να τεθούν υπό αμφισβήτιση οι ακουστικές και τεχνικές μου ικανότητες & γνώσεις. Αυτά για την ιστορία και επειδή οφείλω μια συγνώμμη για τον εκνευρισμό μου".

Φίλε Σίμο σ᾽ευχαριστώ. Νομίζω πως θα είναι μια χαρά για οποιαδήποτε αναπαραγωγή HD υλικού. Προς το παρόν δοκιμάστηκε μόνο κατά την αναπαραγωγή 1080p από τον σκληρό σε matroska και ήταν "νεράκι". Δεν έχω προλάβει ακόμη να το δοκιμάσω με HD-DVD και Blu-Ray. Μετά τις διακοπές θα μπώ στα "βαθιά".

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Με τις ταπεινές γνώσεις που έχω για το αντικείμενο μου φαίνεται αδύνατον να ακούσεις σημαντικές διαφορές σε διαχωρισμό καναλιών κλπ (μην πω γενικά καμία διαφορά) απλώς με αλλαγή της πηγής από την στιγμή που μιλάμε πάντα για το ίδιο υλικό, το ίδιο setup ηχείων / ενισχυτή και ψηφιακή σύνδεση SPDIF με υλικό DD 5.1.

Από πού μπορούν να προκύψουν οι συνταρακτικές ή γενικά οι όποιες σημαντικές, διαφορές στην ψηφιακή σύνδεση SPDIF με ‛ταπεινό’ σήμα DD 5.1;

Από τo jitter?

Και αν ναι δεν πιστεύω ότι:

1. Μπορεί να είναι συνταρακτικές.
2. Το PC είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα από τόσες άλλες πηγές που λες ότι έχουν περάσει από το σύστημα

Να μου έλεγες ότι άκουσες DD TRUE HD, DTS HD, LPCM να πω ναι, θα το καταλάβαινα.

Αλλά DD 5.1 μέσω SPDIF;

Μακάρι να κάνω λάθος και να μάθω νέα πράγματα αλλά προς το παρόν νομίζω ότι σε γελούν τα αυτιά σου και ακούς με τον εγκέφαλο και όχι τα αυτιά.

ΥΓ Κανόνισε να μου παρεξηγηθείς και εσύ :p

και ομως !!!!! και εγω το ιδιο εχω διαπηστωσει με την ενσωματωμενη καρτα ηχου της μητρικης ! οταν βαζω οτιδηποτε να ακουσω ειτε CD mp3 DVD ακουγεται Κλασεις καλυτερα απο οποιοδηποτε πλευερ συνδεσα κατα καιρους στον Ενυσχητη μου !!!

παραξενο και ομως συμβαινει ....

φαντασου να αγορασω την μεριντιαν ......

το μονο σπαστικο ειναι οτι για να ακουσω ενα δισκακι πρεπει να ανοιξω το πισι ..... αυτος ειναι ο μονος λογος που δεν πολυακουω απο το πισι ......
ασε που η γυναικα δεν ξερει πως λειτουργει το ολον πραγμα ...και χρησιμοποιει το παλιο μας 717 ..

οσο και να μην το πιστευεις εκπληκτικος ηχος και διαχωρισμος εστω και απο την ενσωματομενη καρτα ηχου .....
και να φανταστητε πως δεν το εχω για ταινιες .....αλλα ειναι το βασικο πισι στο σπιτι ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

και ομως !!!!! και εγω το ιδιο εχω διαπηστωσει με την ενσωματωμενη καρτα ηχου της μητρικης ! οταν βαζω οτιδηποτε να ακουσω ειτε CD mp3 DVD ακουγεται Κλασεις καλυτερα απο οποιοδηποτε πλευερ συνδεσα κατα καιρους στον Ενυσχητη μου !!!

παραξενο και ομως συμβαινει ....

φαντασου να αγορασω την μεριντιαν ......

το μονο σπαστικο ειναι οτι για να ακουσω ενα δισκακι πρεπει να ανοιξω το πισι ..... αυτος ειναι ο μονος λογος που δεν πολυακουω απο το πισι ......
ασε που η γυναικα δεν ξερει πως λειτουργει το ολον πραγμα ...και χρησιμοποιει το παλιο μας 717 ..

οσο και να μην το πιστευεις εκπληκτικος ηχος και διαχωρισμος εστω και απο την ενσωματομενη καρτα ηχου .....
και να φανταστητε πως δεν το εχω για ταινιες .....αλλα ειναι το βασικο πισι στο σπιτι ..

Μιλας παντα για τις ψηφιακες εξοδους και των 2 ??

Να συμπληρώσω πως με το συγκεκριμένο setup η αναπαραγωγή ripped HD-DVD και Blu-Ray είναι απροβλημάτιστη.

θέλω να φτιάξω ένα παρόμοιο HTPC με το δικό σου ...πες μας κάτι, μετάνοιωσες για κανένα από τα επιμέρους κομμάτια; σήμερα αν το ξανάφτιαχνες θα αγόραζες κάτι διαφορερικό;

βρε παιδια διαβασα ολο το Thread και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι εχετε σκαλωσει στο SPDIF.
Τα πραγματα ειναι απλα οταν το σημα περναει με spdif passthrough τοτε δεν παιζει ρολο η καρτα ηχου αλλα ο ενισχυτης μας δηλαδη οταν η πηγη ειτε ειναι dvd,mkv η avi με ηχο ac3(dd 5.1) η dts το κομματι του ηχου πηγαινει κατευθειαν στο input του ενισχυτη αρα δεν παιζει καμια διαφορα τη καρτα χρησιμοποιουμε.
Απο την αλλη οταν ο ηχος δεν ειναι dd 5.1 η dts μπορουμε με τα διαφορα φιλτρα να το μετατρεψουμε και να το περασουμε παλι σαν ac3 στην spdif του ενισχυτη μας.
Τωρα αν διαλεξουμε την αποκωδικοποιηση να την κανει η καρτα ηχου πρεπει να συνδεσουμε τα αναλογιμα out τις καρτας με τον ενισχυτη και να γινονται τα παντα μετα στην καρτα ηχου, σε ορισμενες περιπτωσεις αυτο ειναι αναγκαιο μιας και ενισχυτες που να αποκωδικοποιουν ddplus,dolby trueHD δεν παιζουν αικομα τουλαχιστον απο οσο ξερω. Αλλα και να επαιζαν δεν θα μπορουσαμε να περασουμε το σημα μεσω spdif μιας και το bandwidth του ειναι περιορισμενο σε κατι παραπανω απο 1.6Μbps λιγο πιο πανω δηλαδη απο το dts. Ο μονος τροπος να περασει φηφιακο σημα ανωτερο του dts στον ενισχυτη ειναι το hdmi αλλα οσον αφορα τα htpc πρεπει να οριμαση λιγο η αγορα πρωτα και μετα βλεπουμε.

Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

θέλω να φτιάξω ένα παρόμοιο HTPC με το δικό σου ...πες μας κάτι, μετάνοιωσες για κανένα από τα επιμέρους κομμάτια; σήμερα αν το ξανάφτιαχνες θα αγόραζες κάτι διαφορερικό;

Νομίζω πως αν το ξανάφτιαχνα σήμερα θα έκανα ακριβώς τις ίδιες επιλογές. Δεν έχω κοιτάξει αν έχουν πέσει οι τιμές μέσα στους δύο μήνες ώστε με το ίδιο κόστος να αγόραζα κάτι καλύτερο. (ταχύτερο επεξεργαστή πχ.) Πάντως στην σημερινή του μορφή το μηχανάκι πετάει και παίζει τα πάντα.

και μια λίγο πιο αφελής απορία: αν μαζέχω τα κομμάτια από διάφορες πηγές, π.χ. από διάφορα νετ μαγαζιά, και με δεδομένο ότι μόνος δεν πρόκειται να το συναρμολογήσω, ΠΟΥ μπορώ να βρω να μου το φτιάξουν;
η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι το πλαίσιο ...αλλά δεν έχει όλα τα κομμάτια που θέλω...

για τα ORIGEN ΚΟΥΤΙΑ τι γνώμη έχετε; έχει ένα με οθόνη στο ΗΧΟΣ και λένε πως είναι η καλύτερη μηχανολογική σχεδίαση που έχουν δει...άραγε μπορούμε να βρούμε το ίδιο χωρίς οθόνη για φθηνότερα;

Δεν νομίζω πως το πλαίσιο αναλαμβάνει να σου συναρμολογήσει το PC αν δεν τα αγοράσεις από κεί. Κοίτα σε κανά συνοικιακό μαγαζί.

Για τα συγκεκριμένα κουτιά δεν ξέρω. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει ή αλλιώς, google!

αυτό που δεν ξέρω είναι αν το πλαισιο δωρεάν σου συναρμολογεί ότι πάρεις απο κει συν κάποια δικά σου κομμάτια από αλλού...αύριο θα τους ρωτήσω...
για τα origen ελπίζω να μην είναι πολύ ακριβά
υπάρχει το origenae.com ...τιμές βρήκα τελικά στο bue του έλληνα αντιπροσώπου...είναι απαγορευτικές το καλό κουτί S21Τ κάνει 1129 ευρώ!!!

Last edited:
Προστέθηκε και το Pioneer Blu-Ray Drive στο HTPC. Αγορά από το e-shop με 236 ευρώ.

1713704204_d71b466275_o.jpg