HTPC Project Από Μιχάλης!

Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

Παιδιά, sorry αλλά δεν ξέρω γιατί βάζετε 2 σκληρούς στα HTPC...μπορεί κανείς να μου πει;; δινουν κάτι σε επίπεδο ασφάλειας, επιδόσεων ή απλά για τον αποθηκευτικό χώρο; μήπως για να τρέχουν 2 λειτουργικά;
δηλαδή αντί για 400αρι να κοιτάξω για έναν μικρό 80αρι και έναν 320 γίγα;

Συνήθως το κάνουμε για να τρέχει το λειτουργικό καθαρό σε έναν μικρό δίσκο μόνο του και στο άλλο να αποθηκεύουμε τα αρχεία. Είναι προφανές πως αν ο δίσκος στον οποίο βρίσκεται το λειτουργικό δεν είναι φορτωμένος, τρέχει πιο γρήγορα.

αν και είμαι στο στάδιο ψαξίματος για HTPC που σημαίνει ότι είμαι ολίγο άσχετος έχω και εγώ την απορία γιατί ο κόσμος βάζει πολλούς δίσκους στα HTPC. επιβαρύνεται χωρίς λόγο τόσο σε θερμότητα όσο και σε θόρυβο το μηχανάκι. Εγώ προσωπικά σχεδιάζω όταν το φτιάξω το HTPC να βάλω μόνο ένα μικρό δίσκο και τα σωσίματα να τα κάνω μέσο gigabit σε άλλο pc.
Αυτά βέβαια αν υπάρχει το gigabit...και βέβαια 2 δίσκοι δεν είναι πολλοί.
Άλλα πάλι μπορεί να κάνω λάθος.

ΥΓ
grats Μιχάλη και για το εργαλείο και για το πολύ ωραίο post.

Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

αν και είμαι στο στάδιο ψαξίματος για HTPC που σημαίνει ότι είμαι ολίγο άσχετος έχω και εγώ την απορία γιατί ο κόσμος βάζει πολλούς δίσκους στα HTPC. επιβαρύνεται χωρίς λόγο τόσο σε θερμότητα όσο και σε θόρυβο το μηχανάκι. Εγώ προσωπικά σχεδιάζω όταν το φτιάξω το HTPC να βάλω μόνο ένα μικρό δίσκο και τα σωσίματα να τα κάνω μέσο gigabit σε άλλο pc.
Αυτά βέβαια αν υπάρχει το gigabit...και βέβαια 2 δίσκοι δεν είναι πολλοί.
Άλλα πάλι μπορεί να κάνω λάθος.

ΥΓ
grats Μιχάλη και για το εργαλείο και για το πολύ ωραίο post.

Θένκς!

Προσωπικά όλα τα αρχεία τα αποθηκεύω σε εξωτερικούς σκληρούς με σύνδεση firewire. Ηδη βρίσκομαι στα 2.5 TB και έχουμε μέλλον.

Από τον Αύγουστο έγιναν μερικές προσθήκες στο HTPC και μετά από μια σειρά δοκιμές λειτουργεί και πάλι απροβλημάτιστα. Οι προσθήκες:

- Προστέθηκε ένας ακόμη εσωτερικός σκληρός WD 500GB. Σε μια προσπάθεια να αντικατασταθούν σιγά σιγά όλοι οι εξωτερικοί ο επόμενος θα είναι 1ΤΒ.

- Προστέθηκε ακόμη 1GB μνήμης RAM.

- Προστέθηκε η κάρτα ήχου Asus XONAR D2X για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες κι εδώ.

- Αναβαθμίστηκε το λειτουργικό σε Vista Premium 32bit. Με κάποιους νέους drivers τα όποια παλαιά προβλήματα ξεπεράστηκαν και η αναπαραγωγή με KMPlayer, VLC & PowerDVD Ultra είναι σε όλους τους τομείς απροβλημάτιστη.