HTPC Project Από Μιχάλης!

Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Θένκς παίδες!:ernaehrung004:
Τα συγχαρικια και απο μενα φιλε μου κατω απο το ποταμι---Βλασης απο Κορινθο,καλες θεασεις γιατι το HD ειναι για τον.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Τα συγχαρικια και απο μενα φιλε μου κατω απο το ποταμι---Βλασης απο Κορινθο,καλες θεασεις γιατι το HD ειναι για τον.......

Ωπα! Ελα βρέ Κόρινθος...!!! Θένκς φίλε μου, και στα δικά σου!:ernaehrung004:

Μπραβο Μιχαλη !!!!

πες πως παιζει το Βλου Ρει..

Φιλαράκι αν σου πώ πως δεν το έχω δεί ακόμη γιατί δεν είχα δισκάκι Blu-Ray...:p

Πήγα μια βόλτα αργά χθές που άδειασα επιτέλους από Carrefur αλλά τα είχαν κατεβάσει στο υπόγειο λέει και δεν πήρα τίποτα, ασε που είχε μόνο έξι παλιούς τίτλους. Εκανα παραγγελία και γώ λοιπόν σήμερα το Fantastic4 και ξεμπέρδεψα.

Πάντως την αναπαραγωγή Blu-Ray και HD-DVD την έχω δεί από το HTPC με ριπαρισμένα. Εκεί τα πάει σούπερ. Να δούμε πώς παίζει κι από το δίσκο με το Pioneer!

Πάντως την αναπαραγωγή Blu-Ray και HD-DVD την έχω δεί από το HTPC με ριπαρισμένα. Εκεί τα πάει σούπερ. Να δούμε πώς παίζει κι από το δίσκο με το Pioneer!
Προφανώς είναι ακριβώς το ίδιο.

Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

Φίλε εξαιρετικό σετ-απ, να υποθέσω ότι "δουλεύεις", με προβόλι.

Βεβαίως φιλαράκι. Οχι με τίποτα σπουδαίο, έναν Epson 600άρη που έχει κλείσει δυό χρονάκια. Τα 'χει βγάλει τα λεφτά του όμως. Ελπίζω με την νέα χρονιά να έχω αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του.

Ολοκληρώθηκε και η αναλογική σύνδεση με τον ενισχυτή για τον ήχο και τα νέα φορμά από τα δισκάκια Blu-Ray και HD-DVD. Με μια πρώτη εκτίμηση φάνηκε πως και ο απλός ήχος DD5.1 είναι πιο "ζεστός". Η ακουστική βέβαια αλλάζει άρδην με την ενεργοποίηση των HD φορμά ήχου. Περισσότερο διακριτά κανάλια, πιο μεστός ήχος, πιο αληθινός θα έλεγα. Κι όλα αυτά με μια ταπεινή onboard κάρτα ήχου. Επόμενο βήμα μια καλή κάρτα ήχου. Αυτές ήταν οι προσωπικές μου εκτιμήσεις και θα υπάρχει και συνέχεια.

Να συμπληρώσω πως η στάθμη έντασης του ήχου πέφτει αρκετά με την αναλογική σύνδεση. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή έχω κάνει καμμιά κοτσάνα. Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικά. Επιπλέον θεωρώ πως χρειάζεται εκ νεόυ ρύθμιση του συστήματος ήχου και surround για να αποδώσει σωστά τα νέα φορμά ο ενισχυτής.

Last edited:

Ολοκληρώθηκε και η αναλογική σύνδεση με τον ενισχυτή για τον ήχο και τα νέα φορμά από τα δισκάκια Blu-Ray και HD-DVD. Με μια πρώτη εκτίμηση φάνηκε πως και ο απλός ήχος DD5.1 είναι πιο "ζεστός". Η ακουστική βέβαια αλλάζει άρδην με την ενεργοποίηση των HD φορμά ήχου. Περισσότερο διακριτά κανάλια, πιο μεστός ήχος, πιο αληθινός θα έλεγα. Κι όλα αυτά με μια ταπεινή onboard κάρτα ήχου. Επόμενο βήμα μια καλή κάρτα ήχου. Αυτές ήταν οι προσωπικές μου εκτιμήσεις και θα υπάρχει και συνέχεια.

Να συμπληρώσω πως η στάθμη έντασης του ήχου πέφτει αρκετά με την αναλογική σύνδεση. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή έχω κάνει καμμιά κοτσάνα. Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικά. Επιπλέον θεωρώ πως χρειάζεται εκ νεόυ ρύθμιση του συστήματος ήχου και surround για να αποδώσει σωστά τα νέα φορμά ο ενισχυτής.

Μιχαλη καλοριζικο και απο μενα το συστημα σου.
Επειδη βλεπω οτι το κατεχετε το αθλημα οσο αφορα τον ηχο θα ηθελα εαν γινεται να με βοηθησετε λιγο,γιατι ειμαι εντελως ασχετος.
Το συστημα μου ειναι το εξης και το παρελαβα σημερα.
CASE:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700289
THERMALTAKE VB8000BNS BACH BLACK
CPU:INTEL CORE 2 DUO E6550 2.33 GHZ LGA775 - 1333 FSB
GPU:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514231
MSI RX2600XT-T2D256EZ 256MB PCI-E RETAIL
RAM:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555055
TWINMOS 001-800-TWI DDR2 CL5 1GB PC6400 (800MHZ)
MOTHERBOARD:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523580 MSI G33M-FI
DRIVE: NEC OPTIARC AD-7191A LIGHTSCRIBE BULK BLACK
POWER:THERMALTAKE W0089 TR2 POWER 470W
HARD DRIVE:SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620AS 2X320GB 16MB SATA2
REMOTE:MICROSOFT
TV CARD:AzureWave PCI TVCard

Το συστημα θα συνδεθει με μια Samsung LE32R8
Απο ηχεια συντομα θα παρω τα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597 LOGITECH Z-5500 5.1 THX DIGITAL SPEAKERS.
Θα ηθελα σας παρακαλω να μου υποδειξετε τον καλυτερο τροπο αναπαραγωγης του ηχου,δηλ πχ. dvi καλωδιο απο την καρτα γραφικων να καταληγει σε hdmi στην tv?και απο εκει μεσω optical στον ενισχυτη των ηχειων?
Με ενδιαφερει να παρω οσο το δυνατον καλυτερο 5.1 ηχο απο τα ηχεια
αυτα.
Μια διευκρινηση που θελω να κανω ειναι οτι η μητρικη δεν εχει εξ.S/PDFI OPTICAL αλλα εσωτερικα εχει ενα τριπινο S/PDFI και στο manual αναφερει οτι υπαρχει S/PDFI OPTICAL BRACKET μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω κατι τετοιο http://www.vidabox.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9 στην Ελλαδα η εστω και στην EU?
Εαν βαλω μια καρτα ηχου εως 100Ε θα ειναι καλυτερα?και τοτε τι συνδεση θα κανω? αναλογικη η ψηφιακη? ποια ειναι η καλυτερη για 5.1?

Εαν βαλω μια καρτα ηχου εως 100Ε θα ειναι καλυτερα?και τοτε τι συνδεση θα κανω? αναλογικη η ψηφιακη? ποια ειναι η καλυτερη για 5.1?

φίλε μου εγω στο htpc μου εχω mia x-fi extreme music 90e με ψηφιακή εξοδο.

εχω οδηγησει και αναλογικά καλώδια αλλα και spdif Καλώδιο στο box των logitech z-5500 .

αναλογικη συνδεση χρησιμοποιώ σε παιχνίδια και σε μουσικη για να μπορώ να εχω τα καλούδια της κάρτας (crystallizer, xpander , eax , κλπ) ενω σε ταινίες συνηθως χρησιμοποιω την ψηφιακη οδο μεταφοράς του ηχου ετσι ώστε η αποκωδικοποιηση να γινει στoν ενισχυτη των ηχειων.

η μητρικη μου υποτιθεται οτι ειχε και HD Οnboard καρτα ηχου ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ONBOARD KAI MIAΣ X-FI EINAI ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Last edited:
Φίλε Gorgolemis, νομίζω το καλύτερο είναι να προσθέσεις μια κάρτα ήχου και να την συνδέσεις όπως λέει κι ο karalrs απευθείας με τον ενισχυτή σου, αντί να μπλέξεις με την εσωτερική σύνδεση, αντάπτορες και τα ρέστα. Αναλογική σύνδεση αν θέλεις να έχεις τα νέα HD φορμά ήχου και ψηφιακή optical για το DD5.1 (ή κρατάς μόνο την αναλογική σύνδεση, εξαρτάται τι σου αρέσει περισσότερο).

Φίλε Gorgolemis, νομίζω το καλύτερο είναι να προσθέσεις μια κάρτα ήχου και να την συνδέσεις όπως λέει κι ο karalrs απευθείας με τον ενισχυτή σου, αντί να μπλέξεις με την εσωτερική σύνδεση, αντάπτορες και τα ρέστα. Αναλογική σύνδεση αν θέλεις να έχεις τα νέα HD φορμά ήχου και ψηφιακή optical για το DD5.1 (ή κρατάς μόνο την αναλογική σύνδεση, εξαρτάται τι σου αρέσει περισσότερο).

Σας ευχαριστω παιδια!!Μηπως μπορειτε να μου συστησετε καποια?Περιπου στα 120Ε?Και το καταστημα που τις πουλαει?Θα προτιμουσα μεσω ιντερνετ γιατι ειμαι απο επαρχια.

Παιδιά, sorry αλλά δεν ξέρω γιατί βάζετε 2 σκληρούς στα HTPC...μπορεί κανείς να μου πει;; δινουν κάτι σε επίπεδο ασφάλειας, επιδόσεων ή απλά για τον αποθηκευτικό χώρο; μήπως για να τρέχουν 2 λειτουργικά;
δηλαδή αντί για 400αρι να κοιτάξω για έναν μικρό 80αρι και έναν 320 γίγα;

Παιδιά, sorry αλλά δεν ξέρω γιατί βάζετε 2 σκληρούς στα HTPC...μπορεί κανείς να μου πει;; δινουν κάτι σε επίπεδο ασφάλειας, επιδόσεων ή απλά για τον αποθηκευτικό χώρο; μήπως για να τρέχουν 2 λειτουργικά;

Εγω το εκανα για να βαλω δυο λειτουργικα.Και επισης για παν ενδεχομενο που χρειαστω backup οπως σημαντικες φωτο και video οικογενειακα σε περιτωση που καποιος σκληρος τα παιξει.

Εγω το εκανα για να βαλω δυο λειτουργικα.Και επισης για παν ενδεχομενο που χρειαστω backup οπως σημαντικες φωτο και video οικογενειακα σε περιπτωση που καποιος σκληρος τα παιξει.