και εγω εκανα καποιες ερωτησεις και απαντηση δεν πηρα....λυπαμαι αλλα αποχωρω το κλιμα της Ντιλοκρατιας δεν θα περασει θα κανει παλι Σονοστερια
Παιδια ως ασχετος με τους προβολεις θα σας μιλησω πολυ σοβαρα.
Για να μην παιδευεστε .....
στην πρωτη φωτογραφια του ruby, το τρενο βρισκεται σε μια ηλιολουστη χωρα, μια ηλιολουστη μερα.
στην αντιστοιχη φωτο του dila, το τρενο βρισκεται καπου στη βορεια ευρωπη μια μερα οπου ο ηλιος εχει βγει με δοντια.
Αυτο ειναι το διαφορετικο feeling που σου δινουν οι 2 φωτο....περα απο τις διαφορές στις μετρησεις, και περα ακομα και απο το οτι το "πραγματικο " χρωμα του τρενου κανεις δεν το γνωριζει.:grandpa:
Και θα συμφωνησω με τον petran. Οι σταλες του νερου στα λουλουδια λενε ολη την αληθεια.
Όσο για την επίμαχη σκηνή απ το φάντασμα της όπερας με την κοπέλα στην πόρτα έκατσα και την είδα κι εγώ στο μόνιτόρ του PC και σας την μεταφέρω όπως πραγματικά είναι γραμμένη στο DVD και όχι από φωτό από οθόνη προβολέα η απ την TV . Το συμπέρασμα μου είναι ότι και οι δυο φωτο του Μπάμπη είναι υπερφωτισμένες και λάθος χρωματικά . Διευκρινίζω πως η φωτό είναι απευθείας απ το dvd μέσω του Power DVD
Ο τοίχος πάντως Μπάμπη είναι εξαιρετικός![]()
αυτος τα πηρε σοβαρα τα αστεια μας να δεις .....
Μπαμπη στον αγοραζω οσο οσο ρεεεεεεεεεε
+1000Μπά, Νάθ μην ανησυχείς... Μπορώ ακόμα να ξεχωρίσω το αστείο από το "αστείο"![]()
Θα σου πώ ένα πράγμα όμως...
Ούτε εμμονές ούτε κολλήματα έχω. Με κανένα μηχάνημα και με καμία τεχνολογία.
Είμαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα, ίσως και ο μοναδικός, που από το ταβάνι μου πέρασαν όλες οι τεχνολογίες των ψηφιακών προβολέων.
Ξεκίνησα με LCD συνέχισα με DLP μετά με SXRD και τώρα με D-ILA. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξανααλλάξω... Αρκεί να βρώ το μηχάνημα που θα μου κάνει "κλίκ". Κι όταν το βρώ να είσαι σίγουρος οτι θα το πώ.
Μπορεί λίγο φανατικά, λίγο υπερβολικά ίσως αλλά θα πώ αυτό που πιστεύω.
Με βάση τα δικά μου κριτίρια όμως κι όχι τα specs... Το προβολικό για μένα είναι αίσθηση, δεν είναι νούμερα και πατερνάκια.
Κι έχω πεί κατ' επανάληψη εδώ μέσα οτι το "σωστό" χρώμα για μένα είναι σημαντικό αλλά όχι το κυριότερο. Υπάρχουν άλλα πράγματα στα οποία δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Διαφορετικά θα καθόμουν με τον Ruby και θα ήμουν καί καβάλα στο άλογο, δεν θα προσπαθούσα τώρα να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας.
Λοιπόν.... :nounder:
Ο Μανούτι δεν ξέρω τι έχει κάνει αλλά... άσε να μην το πώ...
Επειδή ήμουνα σίγουρος οτι κάτι δεν πάει καλά, μόλις μπήκα στο σπίτι, εντελώς νηστικός, αποφάσισα να προσπαθήσω να δώ τι συμβαίνει.
Ανοίγω την Pioneer και πάω στο συγκεκριμένο σημείο της ταινίας, αυτό που ανέβασε ο Μανώλης.
Τα χρώματα ήταν ακριβώς αυτά που φαίνονται και στην εικόνα του Μανώλη.
Μετά ανοίγω τον D-ILA.... Ακριβώς ίδια εικόνα, ακριβώς ίδια χρώματα.
Τρελάθηκα....
Που είναι ρε παιδί μου λέω ο κόκκινος τοίχος; Τί χροιές του ξύλου και φυσικότητες μας λέει, ο άνθρωπος βλέπει άλλα αντ' άλλων. Μα είναι δυνατόν; :bang:
Θα μπορούσα να υποθέσω οτι δεν είναι καλός στη φωτογράφιση... Θα μπορούσα άν ήταν δύο διαφορετικές φωτογραφίες. Στην ίδια φωτογραφία όμως, με χωρισμένη την οθόνη μισή-μισή δεν μπορεί να τραβάει τον ένα προβολέα σωστά και τον άλλο λάθος. Δεν γίνεται.
Άρα; Τί έχει γίνει;
Μακάρι να ήξερα. Μακάρι να ήξερα πως τα κατάφερε ο ένας να δείχνει (ανύπαρκτο) κόκκινο κι ο άλλος πράσινο.
Όσοι θέλετε να κάνετε το ίδιο τεστάκι, όποιο προβολέα κι αν έχετε, βάλτε μέσα το DVD και πηγαίνεται στην αρχή του chapter 12 (νομίζω). Εκεί θα δείτε τι σας λέω.
Το οτι εγώ έχω το απλό DVD κι ο Μανούτι το HD-DVD δεν αλλάζει σχεδόν τίποτε... Απλά το λέω για να μην μου το πείτε.
Μαλλον ειναι ξεπλυμενη τριανταφυλια το ξυλο ή πρασινοβερνικομενη απιδια
Σιγουρα παντως υπαρχει μια γυναικα στο βαθος της φωτο ( αγνωστου φυλης )
Λοιπόν....
Το μάτς τελείωσε, η Ελλαδάρα κέρδισε κι εγώ όπως υποσχέθηκα τράβηξα δύο screen shots, το πρώτο από την Pioneer και το δεύτερο από τον D-ILA για να κάνουμε τις συγκρίσεις...
Τα σχόλια δικά σας...
Την πραγματικότητα την δείχνει η KURO :music-smiley-005: και την επιβεβαιώνει το μηχάνημα αναφοράς (D-ILA)... :2thumb22sup:
(Τελικά μάλλον είναι σοβαρή η κατάστασή μου.... :joker![]()
..κατι το οποιο δεν μπορουμε να ξερουμε, μιας και ουτε ειμασταν στην αλλη πλευρα του διαδρομου, αλλα ουτε και ξερουμε τι ηθελε να αποτυπωσει ο σκηνοθετης....
Οποτε, ας αφησουμε τα "πρεπει" λεω εγω...
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε κολλήσει στα screenshots και στο τι πλησιάζει περισσότερο την πραγματικότητα. Υπάρχει ποτέ περίπτωση με screenshots και ταινίες να βγάλουμε ποτέ ασφαλή συμπεράσματα για την χρωματική απόδωση ενός προβολικού; Μήπως σε κάθε ταινία που βλέπουμε, τα χρώματα που χρησιμοποιεί ο κάθε σκηνοθέτης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Δηλαδή με το Matrix ας πούμε που ήταν μέσα στο καραπράσινο, μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για την χρωματική απόδωση του εκάστοτε προβολικού;
Αφού το έχουμε/έχετε πεί πολλές φορές πως ο μόνος τρόπος εξαγωγής αξιόπιστων συμπερασμάτων είναι τα DVD αναφοράς. Βάλτε λοιπόν όταν με το καλό έρθει ο 60άρης από ένα DVD αναφοράς με πατερνάκια στον καθένα για να βγάλουμε κανά συμπέρασμα γιατί έτσι δέν! Απορώ που ο Manutti και οι υπόλοιποι συγκρίνουν προβολείς με σκηνές από ταινίες.
Μπάμπη πλάκα έκανα για τον υπερφωτισμό . Το ξέρω πώς στην φωτογραφία φωτίζονται όλα περισσότερο . Αυτό που ήθελα να δείξω ήταν ότι το πράσινο του Μανούτι ουσιαστικά δεν υφίσταται στην σκηνή .
Είπαμε, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις της μηχανής στη μέση..... Ένα λάθος εκεί και πάπαλα.![]()
Επειδή όμως βλέπω οτι σας αρέσουν οι φωτογραφιούλες...Πάρτε άλλες δύο.![]()
1. Ruby
2. JVC
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε κολλήσει στα screenshots και στο τι πλησιάζει περισσότερο την πραγματικότητα. Υπάρχει ποτέ περίπτωση με screenshots και ταινίες να βγάλουμε ποτέ ασφαλή συμπεράσματα για την χρωματική απόδωση ενός προβολικού; Μήπως σε κάθε ταινία που βλέπουμε, τα χρώματα που χρησιμοποιεί ο κάθε σκηνοθέτης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Δηλαδή με το Matrix ας πούμε που ήταν μέσα στο καραπράσινο, μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για την χρωματική απόδωση του εκάστοτε προβολικού;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.