Μεγάλο λάθος όμως Μπάμπη αυτή η διαφορά στα χρώματα.... μετά και από τα screenshots από την τηλεόραση που ανέβασες μου φαίνεται σα να χρησιμοποίησε 2 διαφορετικά W/B στη μηχανή ο Manuti και να μην είναι "ταυτόχρονη" η φωτογράφιση...
και βεβαίως η φωτογραφία είναι μία κι όχι δύο διαφορετικές ενωμένες σε μία.
Τα φύλλα στα δεξιά της "μάσκας" του τρένου σε ποιον προβολέα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;;;
Είναι σίγουρα? :HTEHETH63:
Μεγάλο λάθος όμως Μπάμπη αυτή η διαφορά στα χρώματα.... μετά και από τα screenshots από την τηλεόραση που ανέβασες μου φαίνεται σα να χρησιμοποίησε 2 διαφορετικά W/B στη μηχανή ο Manuti και να μην είναι "ταυτόχρονη" η φωτογράφιση...
Aυτό είναι που προσπαθώ να πώ απ' την αρχή...
Η οθόνη είναι χωρισμένη στα δύο, οι προβλείς προβάλουν ταυτόχρονα και βεβαίως η φωτογραφία είναι μία κι όχι δύο διαφορετικές ενωμένες σε μία.
Άρα; Μόνο ένα πράγμα μπορεί να φταίει κι αυτό δεν είναι οι ρυθμίσεις της μηχανής.
Ακριβως, υποτιθετε οτι προβαλουν ταυτοχρονα στην οθονη οποτε ειναι η ιδια ληψη !
Αυτή τη φωτογραφία την είδα Μπάμπη, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και οι.... "άλλες" είναι ΟΚ...
εσύ πως το κρίνεις? μπορεί να έχουν τόση χρωματική διαφορά 2 προβολείς μετά από ρύθμιση (και μάλιστα από ειδικό)? Εννοώ μπορείς εσύ στον δικό σου πχ. να ρυθμίζεις/αλλάζεις τα χρώματα έτσι ώστε ένας τοίχος που είναι καφέ να γίνεται στη μια περίπτωση πράσινος και στην άλλη κόκκινος και χωρίς να υπάρχει "εμφανής" χρωματική αλλαγή/πρόβλημα σε άλλες σκηνές?
Το πολύ δύσκολο είναι να ρυθμίσεις προβολείς SXRD καί D-ILA. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Άμα έχουν και αυτόματη ίριδα... χέσε ψηλά κι αγνάντευε...
Ειδικά με τον JVC κάτι συμβαίνει... Δεν ξέρω τί, αλλά αν δεν ξέρεις καλά τι κάνεις το κοκκινο-καφέ στα σκοτεινά πλάνα δεν το γλυτώνεις...
Αυτή τη φωτογραφία την είδα Μπάμπη, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και οι.... "άλλες" είναι ΟΚ...
εσύ πως το κρίνεις? μπορεί να έχουν τόση χρωματική διαφορά 2 προβολείς μετά από ρύθμιση (και μάλιστα από ειδικό)? Εννοώ μπορείς εσύ στον δικό σου πχ. να ρυθμίζεις/αλλάζεις τα χρώματα έτσι ώστε ένας τοίχος που είναι καφέ να γίνεται στη μια περίπτωση πράσινος και στην άλλη κόκκινος και χωρίς να υπάρχει "εμφανής" χρωματική αλλαγή/πρόβλημα σε άλλες σκηνές?
Εαν πειράξεις λίγο άτσαλα τον jvc συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά από όλα τα άλλα προβολικά.
Μπά, Νάθ μην ανησυχείς... Μπορώ ακόμα να ξεχωρίσω το αστείο από το "αστείο"![]()
Θα σου πώ ένα πράγμα όμως...
Ούτε εμμονές ούτε κολλήματα έχω. Με κανένα μηχάνημα και με καμία τεχνολογία.
Είμαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα, ίσως και ο μοναδικός, που από το ταβάνι μου πέρασαν όλες οι τεχνολογίες των ψηφιακών προβολέων.
Ξεκίνησα με LCD συνέχισα με DLP μετά με SXRD και τώρα με D-ILA. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξανααλλάξω... Αρκεί να βρώ το μηχάνημα που θα μου κάνει "κλίκ". Κι όταν το βρώ να είσαι σίγουρος οτι θα το πώ.
Μπορεί λίγο φανατικά, λίγο υπερβολικά ίσως αλλά θα πώ αυτό που πιστεύω.
Με βάση τα δικά μου κριτίρια όμως κι όχι τα specs... Το προβολικό για μένα είναι αίσθηση, δεν είναι νούμερα και πατερνάκια.
Κι έχω πεί κατ' επανάληψη εδώ μέσα οτι το "σωστό" χρώμα για μένα είναι σημαντικό αλλά όχι το κυριότερο. Υπάρχουν άλλα πράγματα στα οποία δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Διαφορετικά θα καθόμουν με τον Ruby και θα ήμουν καί καβάλα στο άλογο, δεν θα προσπαθούσα τώρα να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.