HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Από ότι είχα διαβάσει έχει κάποιες διαφορές και σίγουρα στην τιμή....

Ρε σεις μην το ψάχνετε. Αφού ο Sony είναι καλύτερος. Άπιστοι Θωμάδες (σόρυ Θωμά :flipout:). Αλλά σιγά μην το παραδεχτείτε. Δεν σας ξέρω εσάς τους ντιλάδες τι "φάρα" είσαστε? :flipout:

Νεκτάριε με αδικείς...Εγώ δεν είμαι σαν αυτούς.... (Είμαι χειρότερος.... :flipout:)

Από ότι είχα διαβάσει έχει κάποιες διαφορές και σίγουρα στην τιμή....

Ρε σεις μην το ψάχνετε. Αφού ο Sony είναι καλύτερος. Άπιστοι Θωμάδες (σόρυ Θωμά ). Αλλά σιγά μην το παραδεχτείτε. Δεν σας ξέρω εσάς τους ντιλάδες τι "φάρα" είσαστε?

Η ωρα της κρισης πλησιαζει τεκνον μου...

Nτέν καταλαβαίνει καρντιά μου...... Τι είναι αυτό που βλέπω; Ο τοίχος από τη μέση και κάτω είναι κόκκινος ή πράσινος; Κι απ´τη μέση και πάνω τι ακριβώς είναι;
Αν ξέρει κανείς από ποιά σκηνή είναι αυτή η ταινία, κι αν υπάρχει δυνατότητα, ας κάνει ένα screencapture στο PC του ρε σείς... Έτσι από περιέργεια γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κατάφερα αυτό ο Άντριου... :bang:

DSC06548_b.jpg

Μπάμπη, μεταφράζω τι έχει γράψει κάτω από την επίμαχη φωτογραφία:

''Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σκούρες εικόνες και την αίσθηση που προκαλούν, ορίστε άλλα 2 παραδείγματα. Επαναλαμβάνω ότι πιέζουμε πάρα πολύ τους προβολείς, ότι αυτές είναι εικόνες στιγμιαίες και ότι κατά τη διάρκεια ενός φιλμ δεν γίνονται αντιληπτές, αλλά για να αποκομίσουμε τα μέγιστα καταφεύγουμε και σε τέτοια μέσα (αλλιώς θα σας προέβαλα μια σειρά από ίδια screenshots). Δείτε πως το χρώμα του ξύλου είναι πιο φυσικό στην περίπτωση του Cineversum εμφανίζοντας μια εικόνα λιγότερο λεπτομερή μα ασφαλώς προτιμητέα (επειδή είναι πιο φυσική). Ο χρωματικός κορεσμός, σε χαμηλή φωτεινότητα, είναι καθοριστικό σημείο και αποτελεί καθαρό σύμπτωμα μιας μηχανής που δεν τα καταφέρνει (στον τομέα), ξεκινώντας να διαστρέφει τα χρώματα (δείτε στ' αριστερά της πρώτης εικόνας)

@Τάκη you are welcome!!!!!!

Όταν μιλάει για ξύλο και "αριστερά της πρώτης φωτογραφίας" προφανώς αναφέρεται σ' αυτή.

DSC06543_b.jpg

αν ο blackwing ειναι χρωματικα κοντα στον JVC,τοτε δεν καταλαβαινω πως ολοι λενε οτι χρωματικα υπερτερει ο ΣΟΝΥ.Αυτη η πρασινιλα που βλεπω δεν δικαιολογειται.Προσωπικα τον JVC τον εχω δει μονο δυο φορες ,στου Μπαμπη, και τα χρωματα ηταν αρρυθμιστα οποτε δεν μπορω να βγαλω κανενα συμπερασμα για τα προβληματα που λενε ολοι.Παντως δεν θυμαμαι τετοια πρασινιλα.

Απάντηση: Re: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

αν ο blackwing ειναι χρωματικα κοντα στον JVC,τοτε δεν καταλαβαινω πως ολοι λενε οτι χρωματικα υπερτερει ο ΣΟΝΥ.Αυτη η πρασινιλα που βλεπω δεν δικαιολογειται.Προσωπικα τον JVC τον εχω δει μονο δυο φορες ,στου Μπαμπη, και τα χρωματα ηταν αρρυθμιστα οποτε δεν μπορω να βγαλω κανενα συμπερασμα για τα προβληματα που λενε ολοι.Παντως δεν θυμαμαι τετοια πρασινιλα.

Δημήτρη, κι εγώ έχω δεί τον Pearl αρκετές φορές και δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα χρωματικό και ειδικά τέτοια πρασινίλα.
Και σίγουρα ο 60άρης δεν είναι χειρότερος από τον 50άρη. Δεν ξέρω τι να πώ, κάτι δεν πάει καλά.
Έχω πάψει πρό πολλού πάντως να εμπιστεύομαι διάφορα reviews και reviewers ανά τον κόσμο και περιμένω να δώ ένα μηχάνημα με τα ματάκια μου. Απλά τα διαβάζω σαν ενημέρωση και για να πάρω μιά ιδέα, ποτέ για να αγοράσω.
Όχι οτι δεν ξέρουν αυτοί και ξέρω εγώ αλλά τον προβολέα που θα πάρω θα τον πληρώσω εγώ και, κυρίως, θα τον βλέπω εγώ.

Απάντηση: Re: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Δημήτρη και εγω δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά στον 60άρη που έιχα τον Απρίλιο για τεστ.
Για να δεις καλά τον HD1 θα πρέπει να παίζει με pc και σε VMR9 και τότε θα δείς πόσο καλά φτιάχνονται. Σε περίπτωση όμως που παίζεις HD υλικό με το powerDVD και σε overlay μπορείς να διορθώσεις λίγα πράγματα αλλά έρχεται πολύ καλύτερα.
Το πείραμα έχει γίνει με επιτυχία στου Τάκη τον JVC αλλά και του Ντίνου.

Nτέν καταλαβαίνει καρντιά μου...... Τι είναι αυτό που βλέπω; Ο τοίχος από τη μέση και κάτω είναι κόκκινος ή πράσινος; Κι απ´τη μέση και πάνω τι ακριβώς είναι;
Αν ξέρει κανείς από ποιά σκηνή είναι αυτή η ταινία, κι αν υπάρχει δυνατότητα, ας κάνει ένα screencapture στο PC του ρε σείς... Έτσι από περιέργεια γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κατάφερα αυτό ο Άντριου... :bang:

Μαλλον ειναι ξεπλυμενη τριανταφυλια το ξυλο ή πρασινοβερνικομενη απιδια :flipout:

Σιγουρα παντως υπαρχει μια γυναικα στο βαθος της φωτο ( αγνωστου φυλης )

Πάντως κατά τον κύριο Manuti θα προτιμούσε τον ντίλα γιατί τον ενόχλησε πολύ η ίριδα και η λειτουργία της. Από την άλλη όμως ο Σονυ είχε ποιο sharp εικόνα.
Και αυτός περιένει να δει και τον Infocus μαζί με τους άλλους δυο.

Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Σιγουρα παντως υπαρχει μια γυναικα στο βαθος της φωτο ( αγνωστου φυλης )

Λίγα λες... Πολλά εννοείς....

Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Πάντως κατά τον κύριο Manuti θα προτιμούσε τον ντίλα γιατί τον ενόχλησε πολύ η ίριδα και η λειτουργία της. Από την άλλη όμως ο Σονυ είχε ποιο sharp εικόνα.
Και αυτός περιένει να δει και τον Infocus μαζί με τους άλλους δυο.

παντως εγω νομιζω οτι καλο ειναι που τα γραφει αυτα ο Μανουτι που δεν ειναι και κανενας ασχετος,γιατι υπενθυμιζει σε υποψηφιους αγοραστες ποσοι παραγοντες υπαρχουν που ειναι και υποκειμενικοι ως ενα σημειο..Δυσκολα θα κατσει ενας αλλος να θαψει την ιριδα.Ασχετα αν τελικα θα συμφωνησει κανεις μαζι του η οχι.Επειδη ο Μανουτι προερχεται απο CRt ,εχει μια φιλοσοφια για την εικονα που συμφωνω μαζι του,αλλα μπορει να μην ισχυει για πολλους αλλους.Ουτως η αλλως παντα ο καθενας δινει προτεραιοτητα σε καποια πραγματα.

Μανωλη,αυτο που εχω απορια,ειναι ποιος εγραψε στον ΗΧΟ οτι η ποιοτικη εικονα θελει απαραιτητα LCOS........:D????????

Από τη δοκιμή αυτή θέλουμε να σας μείνει ότι η Sony έχει στα σκαριά κάτι δυνατό για το Σεπτέμβρη, ότι ο χώρος της ποιοτικής βιντεοπροβολής θέλει LCoS, ότι θα πρέπει ο προβολέας μας να «κλειδώνει» στα 24p και η τιμή του να μη ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ.

Λοιπόν.... :nounder:
Ο Μανούτι δεν ξέρω τι έχει κάνει αλλά... άσε να μην το πώ...
Επειδή ήμουνα σίγουρος οτι κάτι δεν πάει καλά, μόλις μπήκα στο σπίτι, εντελώς νηστικός, αποφάσισα να προσπαθήσω να δώ τι συμβαίνει.
Ανοίγω την Pioneer και πάω στο συγκεκριμένο σημείο της ταινίας, αυτό που ανέβασε ο Μανώλης.
Τα χρώματα ήταν ακριβώς αυτά που φαίνονται και στην εικόνα του Μανώλη.
Μετά ανοίγω τον D-ILA.... Ακριβώς ίδια εικόνα, ακριβώς ίδια χρώματα.
Τρελάθηκα....
Που είναι ρε παιδί μου λέω ο κόκκινος τοίχος; Τί χροιές του ξύλου και φυσικότητες μας λέει, ο άνθρωπος βλέπει άλλα αντ' άλλων. Μα είναι δυνατόν; :bang:
Θα μπορούσα να υποθέσω οτι δεν είναι καλός στη φωτογράφιση... Θα μπορούσα άν ήταν δύο διαφορετικές φωτογραφίες. Στην ίδια φωτογραφία όμως, με χωρισμένη την οθόνη μισή-μισή δεν μπορεί να τραβάει τον ένα προβολέα σωστά και τον άλλο λάθος. Δεν γίνεται.
Άρα; Τί έχει γίνει;
Μακάρι να ήξερα. Μακάρι να ήξερα πως τα κατάφερε ο ένας να δείχνει (ανύπαρκτο) κόκκινο κι ο άλλος πράσινο.
Όσοι θέλετε να κάνετε το ίδιο τεστάκι, όποιο προβολέα κι αν έχετε, βάλτε μέσα το DVD και πηγαίνεται στην αρχή του chapter 12 (νομίζω). Εκεί θα δείτε τι σας λέω.
Το οτι εγώ έχω το απλό DVD κι ο Μανούτι το HD-DVD δεν αλλάζει σχεδόν τίποτε... Απλά το λέω για να μην μου το πείτε.