HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

μι ταπεινη γνωμη απο καποιον που εχει ταλαιπωρηθει απο τετοιες καταστασεις και χωρις να θελω να μειωσω τιποτα και κανεναν οι φωτο απο Ρουμπι ειναι γαι μενα καλυτερες και μαλιστα μακραν ....εκτος αν κατι παιζει με την φωτογραφιση (συνθηκες κλπ κλπ)

και παλι ΙΜΗΟ

και ρωταω τωρα εγω στην πραγματικοτητα ο τοιχος με την κοπελια που χαιδευει τον αζωρ ειναι μπεζ ή γκρι-πρασινί?

Όπως πολύ σωστά λες και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, ο JVC ήταν και είναι ανώτερος από τον VW50. Αλλά ο VW60 δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχο του. Άλλωστε το γράφουν όλα τα reviews.

Νεκ, ποτε ειπαμε παραλαμβανεις;
icon12.gif

Larry τον πήρα στα 4400 μέσω κάποιου γνωστού αλλά τώρα ούτως ή άλλως τον βρίσκεις τόσο αν δεις στον skroutz (όταν τον παρήγγειλα έπαιζαν άλλες τιμές). Οπότε υπολόγισε γύρω στα 4500 ότι θα παίξει. Ο Ντίλα αν δεν κάνω λάθος είναι στα 5.000? Υπάρχει κάτι νεότερο στις τιμές του?

αντε και μια τριτη ξεχναμε εικονα ξεχναμε χρωματα και παμε στο δια ταυτα και παντα με γνωμονα Ντιλα- με 60 αρι

απο 4 μετρα με 100 ιντσες + ειμαι και λιγο αριστερα της οθονης ειμαι μεσα απο κινηση του φακου (λενς και τετοια)

Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Απ' ότι διαβάζω ο SONY έχει καλύτερα οπτικά και καλύτερα χρώματα.
Για να πώ αν θα τον έπαιρνα ή όχι θα πρέπει να τον δώ.
Καλώς ή κακώς υπάρχει και ο υποκειμενισμός σε μιά αγορά που κάνουμε. Αμ σου αρέσει κάτι, κι αν το συνηθίσεις, μετά δεν γυρίζεις πίσω.
Αυτό που μου αρέσει και εκτιμώ στον JVC είναι το μαύρο του και το contrast. Αν μου τα προσφέρει ο SΟΝΥ τον αγοράζω αύριο. Δύσκολο όμως το βλέπω.
Γιά DLP δεν το συζητάω κάν. Αν κάποια στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα το ξαναβλέπουμε, αυτή τη στιγμή όμως αποκλείεται.
Αυτό που με ενοχλεί στον JVC δεν είναι τα χρώματά του... γιά μένα μιά χαρά είναι, μπορώ άνετα να ζήσω ευτυχισμένος μ' αυτά.
Τα οπτικά του είναι το πρόβλημα. Ειδικά αν θές να χρησιμοποιήσεις lens Shift.
Για τα χρώματα το έχω πεί από την πρώτη στιγμή που τον είδα, για τα οπτικά του όταν τον έβαλα στο σπίτι μου.
Αυτά τα έχω γράψει εδώ μέσα μήνες πρίν και δεν περίμενα τα ξένα fora να ανακαλύψουν την Αμερική ούτε τους reviewers να μου το πούν. Όποιος παρακολουθεί και διαβάζει θα τα θυμάται:

OJVC θεωρώ οτι είναι σε δική του κατηγορία... Άν κι έχει τα προβλήματά του, άλλαξε τα δεδομένα της βιντεοπροβολής. Προβολέας με contrast κάτω από 10000:1 δεν μπορεί πλέον να σταθεί δίπλα του.
Αδύνατο σημείο του το colordecoding, είναι λίγο ψευτάκος στα χρώματά του, πολύ πουσαρισμένα σου θυμίζει LCD τηλεόραση αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου στη θέαση ταινιών ενώ μου αρέσει πάρα πολύ όταν βλέπω τηλεοπτικό σήμα και slideshow φωτογραφιών.
Πολύ κακό, κι αυτό που με ενοχλεί, θεωρώ το γεγονός οτι δεν μπορείς ουσιαστικά να χρησιμοποιήσεις το LensShift χωρίς πρόβλημα. [/quote]

Απ' όλα αυτά αυτό που με ενοχλέι λιγότερο, για να μην πώ καθόλου, είναι τα χρώματα. Πρός το παρόν τουλάχιστον.
Αν αργότερα αλλάξει η συμπεριφορά της λάμπας και θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνω κάτι για να τα διορθώσω, κι αν ανακαλύψω οτι αυτό δεν γίνεται, τότε ναί, θα αντιμετωπίσω πρόβλημα. Σήμερα όμως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι μιά χαρά.
Καί ναί, έχει υπερκορεσμένα χρώματα ο JVC αλλά μην το κάνουμε και ανατολικό ζήτημα. Ειδικά γιά κάποιους που χρησιμοποιούν τον προβολέα τους για και για τηλεοπτικό σήμα, σας διαβεβαιώνω, μάλλον θα το προτιμήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση κατεβάζεις λίγο το color saturation.
Κι επειδή η κουβέντα γίνεται πιό όμορφη όταν είναι εικονογραφημένη, δείτε τίς παρακάτω φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από τον RUBY και η δεύτερη από τον JVC. Υπάρχει υπερκορεσμός σίγουρα αλλά δεν ξέρω πόσοι από εσάς ενοχλούνται και θα το διορθώσουν;
Είπαμε, στην εικόνα υπάρχει και ο υποκειμενισμός. Εγώ τουλάχιστον το πιστεύω αυτό.

Μπάμπη ποιες φωτό είναι από τον JVC?

Εμένα πάντως προσωπικά στο μάτι μου αρέσουν πιο πολύ η 1 και η 3.
Δεν ξέρω αν είναι πιο σωστές ή όχι ........ αλλά αυτές μου αρέσουν περισσότερο.

μι ταπεινη γνωμη απο καποιον που εχει ταλαιπωρηθει απο τετοιες καταστασεις και χωρις να θελω να μειωσω τιποτα και κανεναν οι φωτο απο Ρουμπι ειναι γαι μενα καλυτερες και μαλιστα μακραν ....εκτος αν κατι παιζει με την φωτογραφιση (συνθηκες κλπ κλπ)

και παλι ΙΜΗΟ

Larry, εισαι χρονια στον χωρο της βιντεοπροβολης, οποτε κατ'αρχας :grinning-smiley-043

Αυτο που εντυπωσειασει στον ρουμπι (βαση των φωτος που ανεβασε ο Μπαμπης), ειναι αυτο το ΜΠΑΜ !! που κανει το κοκκινο.

Αυτο ειναι και το πρωτο πραγμα που προσεχουμε ολοι.

Ποσο σωστα ομως δειχνει τα υπολοιπα. Τι "χανουμε" στον ρουμπι ???

Κανε ενα ευκολο τεστακι:

1. Ανοιξε την φωτο του τρενου και παρατηρησε την προσεκτικα.
ΜΗΝ ανοιξεις την αντιστοιχη του ντιλα !!!

2. Προσπαθησε τωρα να δεις και να μου πεις τι χρωμα εχει ο τοιχος που φαινεται "φατσα" στον σταθμο.
(στο δικο μου μονιτορ, δεν φαινεται τι ακριβως χρωμα εχει)

3. Ανοιξε την φωτο του ντιλα, και κοιτα στο ιδιο σημειο. Υπαρχει διαφορα ???

Για καντε το και οι λοιποι...

Απάντηση: Re: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

και παλι ΙΜΗΟ

Larry χρωματικά ο Ruby, λόγω λάμπας, είναι μπροστά.
Κατά τα άλλα, οι προβολείς κρίνονται στο πανί... Σε ένα screenshot παίζουνε πάρα πολλά πράγματα ρόλο και πολλά αλλάζουν. Αυτές οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν την ίδια μέρα, έχουν κάτι μήνες διαφορά, κι όπως καταλαβαίνεις ούτε οι συνθήκες είναι ίδιες ούτε οι ρυθμίσεις της μηχανής ούτε τίποτε.
Ακόμα όμως και την ίδια στιγμή να τις τραβήξεις πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους. Πρέπει να είσαι πολύ τζιμάνι φωτογράφος για να τα καταφέρεις.
Ξέχωρα από αυτά όμως ο Ruby, χρωματικά, είναι σημείο αναφοράς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Μπάμπη ποιες φωτό είναι από τον JVC?

Εμένα πάντως προσωπικά στο μάτι μου αρέσουν πιο πολύ η 1 και η 3.
Δεν ξέρω αν είναι πιο σωστές ή όχι ........ αλλά αυτές μου αρέσουν περισσότερο.

Αλέξη, 1 & 3 είναι ο Ruby.

Αν σας αρεσουν τα χρωματα του Ruby, πρεπει να ξερετε οτι και αυτα βασει προτυπων ειναι λαθος, κοινως ειναι υπερκορεσμενα εξω απο το τριγωνο αναφορας.
Ξερετε ομως γιατι πιθανα σας αρεσουν (πχ. το κοκκινο); Γιατι ειναι πιο κοντα στον φυσικο κορεσμο του κοκκινου χρωματος ο οποιος ειναι εκτος του τριγωνου αναφορας ! Το ιδιο συμβαινει και στον JVC!

εγω στις φωτο του Μπαμπη,στο μεν τραινο βλεπω ψιλοδιαφορες ,αλλα στην κοπελα η δεξια φωτο εχει εξωφθαλμη λαθος ρυθμιση του λευκου και μπλεδιζει εντονα,ειναι πασιφανες στο δερμα του καναπε.

Είπαμε, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις της μηχανής στη μέση..... Ένα λάθος εκεί και πάπαλα.
icon9.gif

Επειδή όμως βλέπω οτι σας αρέσουν οι φωτογραφιούλες...Πάρτε άλλες δύο.
icon10.gif

1. Ruby
2. JVC

Attachments

• L1.jpg
    L1.jpg
    83.6 KB · Views: 30
  • L.jpg
    L.jpg
    76.8 KB · Views: 30
Αν σας αρεσουν τα χρωματα του Ruby, πρεπει να ξερετε οτι και αυτα βασει προτυπων ειναι λαθος, κοινως ειναι υπερκορεσμενα εξω απο το τριγωνο αναφορας.
Ξερετε ομως γιατι πιθανα σας αρεσουν (πχ. το κοκκινο); Γιατι ειναι πιο κοντα στον φυσικο κορεσμο του κοκκινου χρωματος ο οποιος ειναι εκτος του τριγωνου αναφορας ! Το ιδιο συμβαινει και στον JVC!

Και για του λογου το αληθες:

Το "τριγωνο" του ruby σε σχεση με το χρωματικο τριγωνο αναφορας Rec 709:

Bild43.jpg

Παρατηρηστε ποσο υπερκορεσμενα ειναι το πρασινο και το κοκκινο σε σχεση με το εσωτερικο τριγωνο αναφορας.

-Η ιδια περιπου κατασταση στον Pearl:

Bild42.jpg

.αλλα και στον JVC! Και οι τρεις εχουν υπερκορεσμενα χρωματα σε συγκριση με το rec709!
Bild43.jpg

Μπορει λοιπον να ειναι λαθος συμφωνα με το προτυπο, ειναι ομως ευχαριστα στο ανθρωπινο ματι, διοτι το εκτενεστερο colorspace ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα..

Δεν θελουμε να εχει η μια μαυρο πλαισιο, επηρρεαζει.
ή και οι δυο, ή καμια

Επειδή πολλά ειπώθηκαν για το ποιόν μεταξύ sony και jvc θα πρέπει να επιλέξει ένας νέος αγοραστής, πιστεύω και εγω ,αυτον που θα του αρέσει περισσότερο βλέποντας και τους δύο με όσο το δυνατόν καλύτερες ρυθμίσεις.
Επιλογές απο foto δεν γίνονται, και αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο αυτούς τους δύο προβολείς, αλά και οποιονδήποτε άλλο.
Εκτός αυτων προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την θέση του Τάκη σε σχέση με την επιλογή προς τον Dila.

Απάντηση: Re: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Δεν θελουμε να εχει η μια μαυρο πλαισιο, επηρρεαζει.
ή και οι δυο, ή καμια

Τί να κάνω τώρα; Αυτές έχω....
icon10.gif

Δεν χρειάζεται πάντως να τις παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά αυτές τις φωτογραφίες... Στην πραγματικότητα δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα.
Δεν χρειάζεται πάντως να τις παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά αυτές τις φωτογραφίες... Είπαμε, γιά πλάκα και για κουβεντούλα είναι, τίποτε παραπάνω. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα... Δεν βλέπεις πχ το gamma των προβολέων που είναι εντελώς διαφορετικό;