Απ' ότι διαβάζω ο SONY έχει καλύτερα οπτικά και καλύτερα χρώματα.
Για να πώ αν θα τον έπαιρνα ή όχι θα πρέπει να τον δώ.
Καλώς ή κακώς υπάρχει και ο υποκειμενισμός σε μιά αγορά που κάνουμε. Αμ σου αρέσει κάτι, κι αν το συνηθίσεις, μετά δεν γυρίζεις πίσω.
Αυτό που μου αρέσει και εκτιμώ στον JVC είναι το μαύρο του και το contrast. Αν μου τα προσφέρει ο SΟΝΥ τον αγοράζω αύριο. Δύσκολο όμως το βλέπω.
Γιά DLP δεν το συζητάω κάν. Αν κάποια στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα το ξαναβλέπουμε, αυτή τη στιγμή όμως αποκλείεται.
Αυτό που με ενοχλεί στον JVC δεν είναι τα χρώματά του... γιά μένα μιά χαρά είναι, μπορώ άνετα να ζήσω ευτυχισμένος μ' αυτά.
Τα οπτικά του είναι το πρόβλημα. Ειδικά αν θές να χρησιμοποιήσεις lens Shift.
Για τα χρώματα το έχω πεί από την πρώτη στιγμή που τον είδα, για τα οπτικά του όταν τον έβαλα στο σπίτι μου.
Αυτά τα έχω γράψει εδώ μέσα μήνες πρίν και δεν περίμενα τα ξένα fora να ανακαλύψουν την Αμερική ούτε τους reviewers να μου το πούν. Όποιος παρακολουθεί και διαβάζει θα τα θυμάται:
OJVC θεωρώ οτι είναι σε δική του κατηγορία... Άν κι έχει τα προβλήματά του, άλλαξε τα δεδομένα της βιντεοπροβολής. Προβολέας με contrast κάτω από 10000:1 δεν μπορεί πλέον να σταθεί δίπλα του.
Αδύνατο σημείο του το colordecoding, είναι λίγο ψευτάκος στα χρώματά του, πολύ πουσαρισμένα σου θυμίζει LCD τηλεόραση αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου στη θέαση ταινιών ενώ μου αρέσει πάρα πολύ όταν βλέπω τηλεοπτικό σήμα και slideshow φωτογραφιών.
Πολύ κακό, κι αυτό που με ενοχλεί, θεωρώ το γεγονός οτι δεν μπορείς ουσιαστικά να χρησιμοποιήσεις το LensShift χωρίς πρόβλημα. [/quote]
Απ' όλα αυτά αυτό που με ενοχλέι λιγότερο, για να μην πώ καθόλου, είναι τα χρώματα. Πρός το παρόν τουλάχιστον.
Αν αργότερα αλλάξει η συμπεριφορά της λάμπας και θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνω κάτι για να τα διορθώσω, κι αν ανακαλύψω οτι αυτό δεν γίνεται, τότε ναί, θα αντιμετωπίσω πρόβλημα. Σήμερα όμως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι μιά χαρά.
Καί ναί, έχει υπερκορεσμένα χρώματα ο JVC αλλά μην το κάνουμε και ανατολικό ζήτημα. Ειδικά γιά κάποιους που χρησιμοποιούν τον προβολέα τους για και για τηλεοπτικό σήμα, σας διαβεβαιώνω, μάλλον θα το προτιμήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση κατεβάζεις λίγο το color saturation.
Κι επειδή η κουβέντα γίνεται πιό όμορφη όταν είναι εικονογραφημένη, δείτε τίς παρακάτω φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από τον RUBY και η δεύτερη από τον JVC. Υπάρχει υπερκορεσμός σίγουρα αλλά δεν ξέρω πόσοι από εσάς ενοχλούνται και θα το διορθώσουν;
Είπαμε, στην εικόνα υπάρχει και ο υποκειμενισμός. Εγώ τουλάχιστον το πιστεύω αυτό.
Μπάμπη ποιες φωτό είναι από τον JVC?
Εμένα πάντως προσωπικά στο μάτι μου αρέσουν πιο πολύ η 1 και η 3.
Δεν ξέρω αν είναι πιο σωστές ή όχι ........ αλλά αυτές μου αρέσουν περισσότερο.