Hybrid Kaon NS1110H

Απάντηση: Hybrid KAON NS1110H

Εγω ειμαι με 250gb wd scorpio black 2.5" σε usb 3 θηκη τροφοδοτουμενη με φορτιστη κινητου μεσω καλωδιου Y τυπου.

Re: Hybrid KAON NS1110H

Εδώ είναι η επίσημη θέση της Cosmote.

• Μπορώ να συνδέσω εξωτερικό σκληρό δίσκο στον αποκωδικοποιητή μου;

Η σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι δυνατή σε αποκωδικοποιητή Hybrid χωρίς σκληρό δίσκο (μοντέλο KAON MEDIA NS1110H). Ο σκληρός δίσκος πρέπει να είναι 160GB το λιγότερο και 2TB το περισσότερο, έκδοσης USB 2.0 ή νεώτερης, με παροχή DC5V, 0,5 A.
Ο σκληρός δίσκος συνδέεται στην σχετική υποδοχή USB του αποκωδικοποιητή και θα πρέπει να διαμορφωθεί (format) πριν τη χρήση του. Με τη διαμόρφωση θα διαγραφεί οποιοδήποτε περιεχόμενο έχετε ήδη αποθηκευμένο.
Μετά τη διαμόρφωση του σκληρού δίσκου το περιεχόμενο που αποθηκεύεται σε αυτόν είναι προσβάσιμο αποκλειστικά από το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή ενώ σε περίπτωση που συνδέσεις έναν νέο σκληρό δίσκο το περιεχόμενο του αρχικού δίσκου δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο.
Για να χρησιμοποιηθεί ο σκληρός δίσκος εκ των υστέρων σε άλλη συσκευή (π.χ.PC) θα πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου.

Εβαλα και εγω τον υβριδικο δεκτη και το σκυλομετανοιωσα, εχω 2 lnb ακομα σε hotbird και astra, και επιανα αρκετα καναλια, τωρα τα χασαμε ολα, εφαγα μια μερα, πηρα και τηλεφωνο στην τεχνικη υποστηριξη και ακρη δνε βρηκα ουτε αυτοματα - κανει μιση ωρα!! στον hotbird, με τον παλιο σε 30 δευτερα κατεβαζα 400 καναλια....ουτε χειροκινητα δεν πιανω τιποτα, καποιος χριστιανος να βοηθησει εχω και ξενη γυναικα με εχει ζαλισει, ευχαριστω καλες γιορτες!

υ.γ. καποια στιγμη - ουτε θυμαμαι τι εκανα - μου εβγαλε 190 καναλια στον αστρα αλλα σαβουρα, ελειπαν ολα τα γερμανικα HD που επιανα με τον παλιο δεκτη.

Καλημέρα. Δυστυχώς χθες βράδυ έπεσε κεραυνός κ μου έκαψε τον αποκωδικοποιητη. Δεν παίρνει ρεύμα άρα υποθέτω ότι τελείωσε. Τον πάω στο τοπικό κατάστημα της cosmote? Ή τον στέλνω κάπου; BTW κάηκε κ η τιβι.... 🙁

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να ρωτήσω κάτι αν το κάνει και σε άλλους.. Εχω συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και παρατηρώ οτι όσο λειτουργεί ο δέκτης ο δίσκος δουλεύει συνέχεια σαν κάτι να γράφει ή να διαβάζει όλη την ώρα, άσχετα αν γράφω κάποιο πρόγραμμα ή αν έχω κάνει timeshift ενω βλεπω κάποιο κανάλι. Γιατί το κάνει αυτό; Φοβάμαι οτι έτσι θα χαλάσει γρηγορότερα απ' οτι πρέπει ο δίσκος.. Στην τηλεόραση που έχω επίσης έναν ίδιο δίσκο δεν το κάνει, παρα μόνο όταν όντως γράφεις κάτι ή έχεις κάνει timeshift.

Καλημέρα. Δυστυχώς χθες βράδυ έπεσε κεραυνός κ μου έκαψε τον αποκωδικοποιητη. Δεν παίρνει ρεύμα άρα υποθέτω ότι τελείωσε. Τον πάω στο τοπικό κατάστημα της cosmote? Ή τον στέλνω κάπου; BTW κάηκε κ η τιβι.... 🙁

Τον πας για αλλαγή σε κατάστημα Cosmote αφού πρώτα μιλήσεις με το 13888 και δηλώσεις την βλάβη. Δεν ξέρω αν έχεις πολύμπριζο ασφαλείας αλλά αν δεν έχεις να πάρεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω κάτι αν το κάνει και σε άλλους.. Εχω συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και παρατηρώ οτι όσο λειτουργεί ο δέκτης ο δίσκος δουλεύει συνέχεια σαν κάτι να γράφει ή να διαβάζει όλη την ώρα, άσχετα αν γράφω κάποιο πρόγραμμα ή αν έχω κάνει timeshift ενω βλεπω κάποιο κανάλι. Γιατί το κάνει αυτό; Φοβάμαι οτι έτσι θα χαλάσει γρηγορότερα απ' οτι πρέπει ο δίσκος.. Στην τηλεόραση που έχω επίσης έναν ίδιο δίσκο δεν το κάνει, παρα μόνο όταν όντως γράφεις κάτι ή έχεις κάνει timeshift.

Μην φοβάσαι δεν θα πάθει τίποτα. Παίρνει συνέχεια τάση για αυτό δείχνει ότι δουλεύει. Αν θες να σβήνει να ενεργοποιήσεις τις Περιβαντολογικές ρυθμισεις απλά θα μπουταρει κάθε φορά ο δέκτης από την αρχή και θα αργεί λίγο να ανοίξει.

Πήρα τηλέφωνο κ μου είπαν ότι θα μου στείλουν τον καλώδιο με τον ανταπτορα. Δεν μου είπαν για αλλαγή αποκωδικοποιητη σε αυτή τη φάση. Ενώ τους το είπα μου είπανε όχι του καλωδίου θα είναι.

Το θέμα ειναι οτι αναβοσβήνει το λαμπάκι του δίσκου, δεν ειναι μόνιμα αναμένο. Οταν σβήσω τον kaon, τότε σταματάει να αναβοσβήνει και μένει μόνιμα αναμένο (που δείχνει απλά οτι παίρνει ρεύμα αλλά δεν διαβάζει/γράφει δεδομένα). Οσο ειναι ανοιχτος ο kaon, το λαμπάκι δείχνει οτι είτε γράφει είτε διαβάζει από τον δίσκο και γι' αυτό λέω οτι αυτό θα έχει επίπτωση στην διάρκεια ζωής του δίσκου αν συνέχει κάτι γράφει ή διαβάζει..

Πήρα τηλέφωνο κ μου είπαν ότι θα μου στείλουν τον καλώδιο με τον ανταπτορα. Δεν μου είπαν για αλλαγή αποκωδικοποιητη σε αυτή τη φάση. Ενώ τους το είπα μου είπανε όχι του καλωδίου θα είναι.

Λογικό μου ακούγεται γιατί το τροφοδοτικό του δέκτη ειναι εξωτερικό και όχι μέσα. Αν λοιπόν έκαψε το τροφοδοτικό απλά τότε όταν βάλεις αυτό που θα στείλουν θα είσαι OK.

Το θέμα ειναι οτι αναβοσβήνει το λαμπάκι του δίσκου, δεν ειναι μόνιμα αναμένο. Οταν σβήσω τον kaon, τότε σταματάει να αναβοσβήνει και μένει μόνιμα αναμένο (που δείχνει απλά οτι παίρνει ρεύμα αλλά δεν διαβάζει/γράφει δεδομένα). Οσο ειναι ανοιχτος ο kaon, το λαμπάκι δείχνει οτι είτε γράφει είτε διαβάζει από τον δίσκο και γι' αυτό λέω οτι αυτό θα έχει επίπτωση στην διάρκεια ζωής του δίσκου αν συνέχει κάτι γράφει ή διαβάζει..

Βγάλε τον δίσκο απο πάνω και κάνε και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στον δέκτη και μετα συνδεσε τον πάλι να δεις αν συνεχίζει να το κανει.

Τι θα χάσω με την επαναφορά ρυθμίσεων; Τι θα πρέπει να ρυθμίσω μετά από την αρχή;

Τελικά πάω για αντικατάσταση του αποκωδικοποιητη. Τετάρτη να πάω να τον πάρω απο ένα κατάστημα. Βέβαια δεν ρώτησα αν θα μου δώσουν το ίδιο μοντέλο ή τον υβριδικό. Ίδωμεν.

Τι θα χάσω με την επαναφορά ρυθμίσεων; Τι θα πρέπει να ρυθμίσω μετά από την αρχή;

Με την επαναφορά χάνεις όλες τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Από τις εγγραφές από την στιγμή που βγάζεις το δίσκο πριν κάνεις επαναφορά θα μείνουν μέσα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα της βλέπει μετά την επαναφορά 100% δεν το έχω κάνει προσωπικά οπότε δεν ξέρω.

Τελικά πάω για αντικατάσταση του αποκωδικοποιητη. Τετάρτη να πάω να τον πάρω απο ένα κατάστημα. Βέβαια δεν ρώτησα αν θα μου δώσουν το ίδιο μοντέλο ή τον υβριδικό. Ίδωμεν.

Τον υβριδικό θα σου δώσουν αυτό είναι το μόνο σίγουρο, εξάλλου δεν υπάρχει πλέον ο απλός δέκτης.

Υπάρχει κάποιος "κίνδυνος" από την επαναφορά των ρυθμίσεων; Εχουν αναφερθεί δλδ περιπτώσεις που μπορεί π.χ. να κολλήσει ο δέκτης ή μετά να μην βλέπει τπτ κανάλια κλπ; Δεν θα θελα αυτές τις μέρες να έχω τρεχάματα γιατί άντε να βγάλεις άκρη..

Υπάρχει κάποιος "κίνδυνος" από την επαναφορά των ρυθμίσεων; Εχουν αναφερθεί δλδ περιπτώσεις που μπορεί π.χ. να κολλήσει ο δέκτης ή μετά να μην βλέπει τπτ κανάλια κλπ; Δεν θα θελα αυτές τις μέρες να έχω τρεχάματα γιατί άντε να βγάλεις άκρη..

Όχι βέβαια απο θέμα θέασης δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, εξάλλου όταν λέμε επαναφορά ο δέκτης επανέρχεται στην αρχική του μορφή πριν κάνουμε οποιαδήποτε ρύθμιση εμείς. Άρα ειναι σαν να τον συνδέεις πρώτη φορά μετα την αγορά του ένα πράγμα.

Re: Hybrid KAON NS1110H - Νέος υβριδικός δέκτης

Ο δίσκος είναι USB 3 και για αυτό δεν τον βλέπει. Θες δίσκο USB 2.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά . Δουλεύω τον αποκωδικοποιητή με την αναβάθμιση με εξωτερικό κουτί USB 3.0 με σκληρό 2TB και δουλεύει μια χαρά . Ούτως ή άλλως υπάρχει πλήρης συμβατότητα προς τα πίσω .

Το ερώτημα μου όμως είναι το εξής :

Τα αρχεία από οτιδήποτε γράφεται στον σκληρό δίσκο είναι προσπελάσιμα ? Μια φορά που έγραψα όντως ένα πρόγραμμα όταν έβγαλα τον σκληρό δίσκο και τον έβαλα στο pc ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ format . Και σε linux δεν άλλαξε κάτι . Τον έβαλα στον δέκτη και είδα κανονικά τι είχα γράψει .

Ξέρουμε λεπτομέρειες τι που πως γράφει ότι γράφει ?

Απάντηση: Re: Hybrid KAON NS1110H - Νέος υβριδικός δέκτης

Πως ελευθερωνουμε εναν σκληρο απο την αποκλειστικοτητα του δεκτη και τον ξανακανουμε προσβασιμο απο το pc (win 10);