HYPERION 968

Re: Απάντηση: HYPERION 968

Eπειδή τα ηχεία είναι της ίδιας αρχιτεκτονικής, (subwoofer με δορυφόρους),
κάνω την σύγκριση! Δείτε πως φθάσανε οι Αμερικάνοι να δείχνουν... βιοτέχνες μπροστά στους Κινέζους! Και ούτε ribbon ούτε 12 ιντσο! Και 3πλάσια χρήματα!

δυστυχως υπαρχει λογος που στοιχιζουν 3πλασια χρηματα. Και αν τα συγκρινεις με βαση τον ηχο τους επρεπε να κανουν 10πλασια και βαλε... και τοσο θα στοιχιζαν εαν οι καμπινες των Hyperion δε φτιαχνοντουσαν στην Κινα....

Ποιο """ριμπον""" φορανε τα cav?

Μαλλον κανενα φτηνο.Ειναι της μοδας τωρα τα ριμπον σε φτηνα ηχεια,κατα την γνωμη μου μεγαλη παγιδα.Αυτο,γιατι ενα φτηνο ριμπον παιζει χειροτερα απο ενα θολου στα ιδια λεφτα.

Ενα σωστο ριμπον στοιχιζει και δεν νομιζω να βαζουν 500ε ριμπον σε 1000ε ηχειο.

Ίσως για το επάνω κομμάτι μόνο να το συζητούσα.

Φίλε μου εδώ μπορείς να δείς όλη την απόκριση του ηχείου αλλά και χαμηλά, που ξεκινάει από τα 30 hz, όπως δηλαδή πολλά καλλά subwofer για τα οποία επίσης παραθέτω αποκρίσεις! (Ζητώ συγγνώμη για το off topic). To μπάσο του, (όπως λένε και στα review που παραθέτω), είναι ταχύτατο, βαθύ και πεντακάθαρο και κάποιες στιγμές το 12ιντσο Γερμανικό woofer, (με ψύξη του πυρήνα), δίνει γροθιές στο στομάχι! Και σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών ένα 12ιντσο είναι καλύτερο από 2 8ιντσα!

Attachments

Απάντηση: Re: HYPERION 968

Ποιο """ριμπον""" φορανε τα cav?

Μαλλον κανενα φτηνο.Ειναι της μοδας τωρα τα ριμπον σε φτηνα ηχεια,κατα την γνωμη μου μεγαλη παγιδα.Αυτο,γιατι ενα φτηνο ριμπον παιζει χειροτερα απο ενα θολου στα ιδια λεφτα.

Ενα σωστο ριμπον στοιχιζει και δεν νομιζω να βαζουν 500ε ριμπον σε 1000ε ηχειο.

Δυστυχώς για το ribbon έχω ελάχιστα στοιχεία! Το έβγαλα για να δω τι λέει και το μόνο που είδα είναι ότι είναι μεταλλικό και πολύ βαρύ και σαν βάρος και σαν κατασκευή! Από την εδώ αντιπροσωπεία κάποια στιγμή που ρώτησα για κάθε ένα μεγάφωνο ξεχωριστά, μου είπαν ότι είναι Αγγλικής η Νορβηγικής κατασκευής και μάλλον TDL όπως και το τουήτερ.

Τελικά τα πρίμα του είναι μαγικά και σε συγκριτική ακρόαση προς το mdx2, η αίσθηση ήταν αυτή του μεγάλου χώρου γύρω από τα όργανα σαν να άνοιξαν οι ουρανοί!

Re: Απάντηση: HYPERION 968

Φίλε μου εδώ μπορείς να δείς όλη την απόκριση του ηχείου αλλά και χαμηλά, που ξεκινάει από τα 30 hz, όπως δηλαδή πολλά καλλά subwofer για τα οποία επίσης παραθέτω αποκρίσεις! (Ζητώ συγγνώμη για το off topic). To μπάσο του, (όπως λένε και στα review που παραθέτω), είναι ταχύτατο, βαθύ και πεντακάθαρο και κάποιες στιγμές το 12ιντσο Γερμανικό woofer, (με ψύξη του πυρήνα), δίνει γροθιές στο στομάχι! Και σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών ένα 12ιντσο είναι καλύτερο από 2 8ιντσα!

χμ οποτε θελετε ελατε να ακουσετε τι κανουν 2 οχταιντσα...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: HYPERION 968

χμ οποτε θελετε ελατε να ακουσετε τι κανουν 2 οχταιντσα...-bye-

Λέτε να αγόρασα χωρίς να άκουσα κ. Μιχαήλο; Και πρώτα απ´ όλα του Ερμή, (προηγούμενο μοντέλλο)! Το 12 ιντσο είναι καλύτερο! Και αυτό γιατί δονεί μεγαλύτερη επιφάνεια αέρα! Δεν το ήξερα και εγώ και δεν μπορούσα να εξηγήσω που οφείλεται αυτή η μικρή, ανεπαίσθητη αν θέλετε διαφορά που άκουγα! Μου το εξήγησε λοιπόν ο κ. ... (το όνομα στην διάθεσή σας, προσπαθώ να μην το αναφέρω για να μην αρχίσουμε ...), και ο κ.... και έμεινα κατάπληκτος! Δεν το περίμενα! Τελικά ο μόνος λόγος που μπαίνουν τα 8 ιντσα είναι η οικονομία του χώρου! Με το 12 ιντσο φαρδαίνει πολύ το ηχείο! Αλλά όταν αυτό δεν μπαίνει σαν σχεδιαστικό πρόβλημα, αλοίμονο! Το 12 ιντσο είναι η ιδανική λύση και για τον λόγο αυτό ένα είδος φετίχ για τους audiophile! Kαι φυσικά δεν παραγνωρίζω καθόλου, (άλλωστε όπως είπατε στο άλλο thread ακούω με τα μάτια), και την breathtaking εμφάνιση!:ernaehrung004:

Last edited:
Πάει ... περίπατο το thread και ζητάω συγγνώμη. Εάν θέλετε να συνεχίσουμε την συζήτηση 'ισως πρέπει να πάμε σε άλλη κατηγορία.

Και στην πράξη όταν ξεκινάει η (πραγματική), απόκριση από τα 30 hz! (Δείτε τα συνημμένα με αποκρίσεις συχνοτήτων των mdx3 και άλλων subwoofer), Άλλωστε όταν υπάρχει αληθινό βαθύ και δυνατό μπάσο, χωρίς ίχνος υπερβολής, νοιώθεις να σε κτυπάει στο στομάχι! Και σημειώστε ότι συγκρίνω και με το sunfire true subwoofer που είχα, που έβγαινε ποιό χαμηλά μεν αλλά καμμία σχέση σε καθαρότητα και ταχύτητα δεν έχει!

Για να σε χτυπάει το χαμηλό στο στομάχι ο χώρος και τα ηχεία πρέπει να είναι στημένα σωστά για την καταπολέμηση όσο είναι δυνατών των στασίμων και των ακυρώσεων.

Αν ακούσεις τα Άρτεμις με τα ταπεινά 5,5'' τι φτιάχνουν χαμηλά θα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για πολλά ''ηχεία''.

Προσοχή δεν κατηγορώ τα cav απλά αναφέρω οτι ένα καλοσχεδιασμένο ηχείο πετυχαίνει το ίδιο χαμηλό με το μισό μέγεθος.

Αν μιλάμε για τον v2 γιατί ο παλιός πολύ φοβάμαι οτι δεν είναι ανώτερος.

Στο λέω έχοντας εμπειρία ακόμα και με τον Ερμή με την επικλινή πρόσοψη.