HYPERION 968

Για τον v2 μιλάω που είναι πραγματικά όνειρο ηχείο!

Επίσης μια που μιλάμε για μπάσα και μας ανέχεται ακόμα ο διαχειριστής ενώ είμαστε off topic, να προσθέσω για το μπάσο που βιώνω αυτήν την στιγμή ότι:

1)o καναπές τρέμει λες και έχει υπονομευτεί με δυναμίτη!
2)ένας παληός σοβάς έπεσε!
3)ο καλός μου ο γείτονας από το απέναντι σπίτι, (μας χωρίζει δρόμος), μου χάρισε δισκοθήκη με 50 cd, με την παράκληση να παίζω ποιό σιγά γιατί βουϊζει το σπίτι του!!!

Με τι ενισχυτή παίζεις ρε φιλαράκι;
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Και αν επιτρέπεται πόσο τα πήρες τα ηχεία;

Αν βρεθώ προς τα εκεί θα έρθω να τα ακούσω.

Τελικά σημασία έχει να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις.

Δεν καταλαβατε τη ερωτηση μαλλον.Ποιο ειναι το οργανο το οποιο αναπαραγει το ηχειο,που οταν το εχεις μπροστα σου(το οργανο) σου δινει γροθιες στο στομαχι.
Και ποιο ειναι το οργανο που οταν παιζει (οχι αναπαραγεται) πεφτουν οι σοβαδες?

Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι....ένα ηχείο που σου δίνει "γροθιά στο στομάχι" είναι καλό ; Γιατί αυτό κάνουν κ τα ενεργά ηχεία των συναυλιών, αλλά από ποιότητα...αλλού...απλά εντυπωσιάζουν κ καλύπτουν μεγάλους χώρους.
Στο σπίτι μας το σωστό είναι η πιστή αναπαραγωγή των οργάνων μουσικής, όχι ο εντυπωσιασμός.

Απάντηση: Re: HYPERION 968

Vanagon αλλα ηχεια εκτος απο τα κινεζιμα εχεις ακουσει ?

Γιατί υπάρχουν και άλλα; (Σε ένα εμπρηστικό ερώτημα δικαιούμαι ανάλογη απάντηση!).

Last edited:
Απάντηση: Re: HYPERION 968

Γιατί υπάρχουν και άλλα; (Σε ένα εμπρηστικό ερώτημα δικαιούμαι ανάλογη απάντηση!).
:flipout:
Προφανώς φίλε μου...-bye-

Πέρα από την πλάκα που κάνουμε, υπάρχουν μεν εταιρείες καταξιωμένες στον χώρο που για λόγους κόστους κατασκευάζουν στην Κίνα, υπάρχουν κ άλλες εξίσου καταξιωμένες που κατασκευάζουν αλλού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, τα καλά συστατικά δεν κάνουν πάντα και καλό φαί ! :a0210:

Re: Απάντηση: Re: HYPERION 968

(Σε ένα εμπρηστικό ερώτημα δικαιούμαι ανάλογη απάντηση!).

Προσωπικά δεν νομίζω ότι το ερώτημα ήταν εμπρηστικό...
Το να ρωτήσεις κάποιον τι ηχεία έχει ακούσει και να μάθεις πια δεν του άρεσαν και πια του άρεσαν βοηθάει σε μία συζήτηση, μιας και καταλαβαίνεις το στυλ των ηχείων που αρέσουν στο άτομο με το οποίο μιλάς...

Το ότι εμένα π.χ. δεν μου αρέσει ο ήχος των CAV είναι μια άλλη ιστορία. Μπορώ να σου βρω πολλούς συμφορουμίτες που να μην τους αρέσει ο ήχος των ATC...

Μην ξεχνάς ότι αν υπήρχε μία μάρκα ηχείων/ενισχυτών/πηγών που να αρέσει σε όλους δεν θα υπήρχε καν λόγος ύπαρξης του forum. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HYPERION 968

Προσωπικά δεν νομίζω ότι το ερώτημα ήταν εμπρηστικό...
Το να ρωτήσεις κάποιον τι ηχεία έχει ακούσει και να μάθεις πια δεν του άρεσαν και πια του άρεσαν βοηθάει σε μία συζήτηση, μιας και καταλαβαίνεις το στυλ των ηχείων που αρέσουν στο άτομο με το οποίο μιλάς...

Το ότι εμένα π.χ. δεν μου αρέσει ο ήχος των CAV είναι μια άλλη ιστορία. Μπορώ να σου βρω πολλούς συμφορουμίτες που να μην τους αρέσει ο ήχος των ATC...

Μην ξεχνάς ότι αν υπήρχε μία μάρκα ηχείων/ενισχυτών/πηγών που να αρέσει σε όλους δεν θα υπήρχε καν λόγος ύπαρξης του forum. -bye-

Σε αυτήν την βάση ευχαρίστως συζητάω!

Το ερώτημα το θεωρώ εμπρηστικό διότι μόλις δύο τρία thread πριν κάνω αναφορά στο άκουσμα άλλων ηχείων!

Φυσικά μπορώ να παραθέσω μεγάλη λίστα με ηχεία που είτε είχα πριν είτε άκουσα πριν αγοράσω! Μήπως όμως πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο thread?

Το ερωτημα δεν ηταν ουτε ειρωνικο ουτε υπονουσα τιποτα,πιστευω οτι πρεπει να ακουσεις 1-2 σοβαρα ηχεια με 12ιντσα woofer (μιας και σου αρεσουν και τα μπασσα) για να καταλαβεις και διαφορες.
Οι κινεζοι μαλλον ειναι σε καλο δρομο (απο εμφανιση) αλλα εχουν ειδικα στα ηχεια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δρομο ακομα.

Είναι λίγο κουραστική η επανάληψη… Hellenic Vanagon, θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι λένε την άποψή τους αλλά δεν κάνουν Hijack ολόκληρα Threads.
O stavrosz που άνοιξε το thread εάν παρατήρησες στο post 12 εξέφρασε την άποψή του. Όποτε γενικά σου προτείνω να μην επιμένεις – καθώς αυτό εκτροχιάζει τα Threads – και στην συνέχεια και άλλοι χρήστες μπαίνουν στην κουβέντα και ολοκληρώνεται το Hijack.
Βλέπεις ότι όλοι μας έχουμε ανοχές… αλλά μην γεμίσουμε όλα τα threads με τοποθετήσεις για τα CAV.

Οπότε παρακαλώ όλους να επιστρέψουμε στο θέμα μας HYPERION 968

Συγγνώμη! Δεν ήθελα να ενοχλήσω. Δεν έχω καμμία αντίρρηση για σβήσιμο! Αν θέλετε σε άλλο thread τα λέμε.

Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, επί του θέματος, και για να έχουν αξία τις στηρίζω με επιχειρήματα! Χαιρετώ.

Συγγνώμη! Δεν ήθελα να ενοχλήσω. Δεν έχω καμμία αντίρρηση για σβήσιμο! Αν θέλετε σε άλλο thread τα λέμε.

Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, επί του θέματος, και για να έχουν αξία τις στηρίζω με επιχειρήματα! Χαιρετώ.

Καμία σχέση με εσένα το μήνυμα μου.

Απλά κάπου αλλού θα τα πούμε πιο ήσυχα.
-bye--bye-

Πιο σωστό θα ήταν να σβηστούν (Καθώς Δεν θα βγαίνει κανένα νόημα από τη μετακίνηση των posts) αλλά βρήκα την ευκαιρία να σας πω και την άποψή μου. Ας δώσουμε πρώτα την ευκαιρία να προβληματιστεί ο καθένας μας… να τα αποφύγουμε στο μέλλον, και έπονται και άλλες ενέργειες.
Για αυτό λέω Κώστα, αν μου επιτρέπεις, τοποθετήσεις μόνον επί του θέματος.

Επειδη μιλατε για χαμηλο και για 8ιντσα η 12ιντσα γουφερ,καλο θα ειναι να πατε μια βολτα στον Μορφεα για να καταλαβετε τι σημαινει χαμηλο και απο ποσες ιντσες βγαινει.
Πιστεψτε με θα αναθεωρησετε την αποψη σας περι χαμηλου διοτι απλα δεν εχετε ακουσει την μαγεια του.

Φίλε δεν είναι θέμα προκαταλήψεων.Απλά αυτά τα ηχεία δεν παίζουν μουσική.Απλά πράγματα.

Ακόμα και στα χρήματά τους υπάρχουν πολλά καλύτερα ηχεία.

μου αρεσε τουτο
συμφωνω ...(και τα ακουσα)

κακη εντυπωση

Re: Απάντηση: HYPERION 968

Και στην πράξη όταν ξεκινάει η (πραγματική), απόκριση από τα 30 hz! (Δείτε τα συνημμένα με αποκρίσεις συχνοτήτων των mdx3 και άλλων subwoofer), Άλλωστε όταν υπάρχει αληθινό βαθύ και δυνατό μπάσο, χωρίς ίχνος υπερβολής, νοιώθεις να σε κτυπάει στο στομάχι! Και σημειώστε ότι συγκρίνω και με το sunfire true subwoofer που είχα, που έβγαινε ποιό χαμηλά μεν αλλά καμμία σχέση σε καθαρότητα και ταχύτητα δεν έχει!

γεια σου φιλε. χωρίς καμια διάθεση ειρωνίας, θα σου πω ότι είσαι πάρα πολύ τυχερός. Αφου σου αρέσουν και είσαι ευτυχισμένος με τα cav, τότε εχεις να νιώσεις πολύ πιο μεγάλες χαρές στο μέλλον όταν αρχισεις να ακούς καλύτερα ηχεία..

όσο για τα δυο 8" εχουν Sd άμεσα συγκρίσιμο με το Sd ενός 12" συνεπώς δεν τιθεται θέμα πόσο αέρα κουνάνε τα μέν ή το δε. πιο πολυ θα με απασχολουσε τι συμβαίνει πως δουλευει ο κωνος και το μοτερ στα όρια, αγγιζοντας το Χmax παρά το μεγεθος του κωνου.

επίσης προτιμώ ο ενισχυτής μου να βλέπει τις μικρες διακυμανσεις στην εμπεδηση δυο παραλληλισμένων γουφερ (κι ας ειναι η ονομαστική τιμή μικρότερη) παρά τις μεγαλυτερες διακυμάνσεις του ενός, κι ας ειναι στα 8 ονομαστικά.

Οσο για τις μετρήσεις που έβαλες, κατασκευαστή που δημοσιεύει μετρήσεις με 100dB range στον κατακόρυφο άξονα εγώ δεν τον εμπιστεύομαι σε καμια περίπτωση. Ειναι σαν αυτες που τυπώνονται πάνω στα κουτιά φτηνων ηχείων αυτοκινήτου, συμπιεσμένες και μακρόστενες τόσο ώστε να φαίνονται flat. Κι επειδή έγω ψύχωση με τις μετρήσεις, κάνοντας πολλές εδω και χρόνια, και όντας υπέρμαχός τους, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι μια κακή μέτρηση σίγουρα δείχνει προβλήματα, μια καλή μέτρηση όμως ΔΕΝ δείχνει απουσία προβλημάτων, ΔΕΝ δείχνει ποιότητα ήχου. Η καλή μέτρηση είναι μια αναγκαία αλλά ΟΧΙ ικανή συνθήκη. Για να μην αναφερθω σε ηχεία που ενώ δεν μετράνε και τοσο καλά ακουγονται υπέροχα.. Συνεπώς μην βασίζεσαι στο γεγονός ότι το ηχείο σου κατεβαίνει ως τα 30Ηz... Για μένα αυτό ισως ειναι και κακό. Ενα woofer που κατεβαίνει τόσο χαμηλά (και εδώ σιγουρα δεν μιλάμε για μονάδα της κλάσης ενος excel η revelator) ισως τα βρίσκει σκουρα λίγο ψηλότερα. Tο οτι κατεβαινει στα 30, δεν λεει τιποτα. Και η κλωτσιά που νιώθεις στα άντερα πάλι δεν λεει τιποτα. Εντυπωσιακότατο μέν αλλά φυσικό είναι? Απο την στιγμή που τα ηχεία αυτα το παίζουν και καλά hi end, σιγουρα τιθεται ζήτημα φυσικότητας και χροιων. Αλλιώς θα επρεπε να λαμβανουν μερος σε διαγωνισμους spl.

Επίσης εταιρία που σε πολλά ηχεία της παραλείπει να βάλει τα tweeter flush mounted, παλι δεν την εμπιστεύομαι.. τι χοντράδες ειναι αυτες...έλεος.. είπαμε αλλα όχι κι έτσι.. Οι ενισχυτές της μπορει να ειναι αξιόλογες αγορές, αλλα τα ηχεία της κατα την γνωμη μου θελουν πολλη δουλειά ακόμα.

Κανε το εξής τεστ (και δεν χρειαζεται να γραψεις το αποτελεσμα εδω, απλα για να προβληματιστείς ο ιδιος) βαλε να ακουσεις μουσική απο μερικές καλές εγγραφες με φυσικά όργανα. Κι ας μην σου αρεσει το ειδος της μουσικής. Βαλε τζαζ, βαλε κλασική, βάλε ότι να ναι αρκει να ειναι audiophile εγγραφη με φυσικά όργανα, οχι Hip Hop... Κλεισε τα ματια σου και προσπαθησε να φανταστείς οτι ολοι αυτοι τραγουδουν και παιζουν μπροστά σου. Τους νιώθεις? που βρισκεται ο πιανίστας? μπορεις να τον εντοπίσεις? Η φωνη της τραγουδιστριας ειναι φυσική? νιωθεις να τραγουδαει μπροστα σου? νιώθεις ότι λίγο ακόμα και θα μυρίσεις και το άρωμά της? μάλλον όχι.. Αν δεν φτασεις στο σημειο αυτό, να ακους την μουσική κι οχι το ηχοσύστημα, ηχειο δεν έχεις.

δεν προσπαθώ να σου "γκρεμίσω ότι έχτιζες" απλά να σε σπρώξω λίγο να αρχισεις να ψαχνεις και λιγο πιο περα απο το εντυπωσιακό της υποθεσης, με καλή πρόθεση.

Σιγουρα σου αρεσει αυτο που ακούς, αλλά ακου και τους γύρω σου τι εχουν καλοπροαίρετα να σου πουν, δεν μπορει τόσοι ανθρωποι εδώ να ειναι λάθος πιστεύω...