Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις
Αυτό το παραμύθι για εκδόσεις που είναι βασισμένες ψηφιακά έχει μηδενική βάση. Η ίδια έκδοση θα ακουστεί πάρα πολύ καλύτερα από μια αντίστοιχη που έχει τυπωθεί σε cd η από ψηφιακό flac. Οτι και να κάνεις όσα λεφτά και ξοδέψεις όσα dac και να προσθέσεις αυτό το μεταλλικό ηχόχρωμα που σου αφήνει σαν τελική γεύση το ψηφιακό μέσο δεν θα το καταπολεμήσεις και πάντα θα κυνηγάς ανεμόμυλους για πιστότητα χωρίς να ευχαριστίεσαι την μουσική σου.
Κατ αρχάς όπως έχω ξαναγράψει σέβομαι απόλυτα τα γούστα σου και τις προτιμήσεις σου στον ήχο και τον τρόπο που προτιμάς να ακούς.
Επέτρεψε μου όμως..
Aπο τα γραφόμενα σου είναι ολοφάνερο οτι δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ψηφιακής αναπαραγωγής και / ή / δεν έχεις ακόμα αποκτήσει ή σετάρει ένα καλό ψηφιακό (όχι ακριβό) σύστημα.
'Ενα χρόνο πρίν και εγώ όπως ακριβώς εσύ σκευτόμουνα, πέρισυ όμως τέτοια εποχή που ασχολήθηκα σοβαρά άλλαξα άποψη και είλικρινά άλλαξε η ζωή μου..
Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις και εσύ το ίδιο ούτε όμως σημαίνει οτι και εγώ αγαπάω το βινύλιο λιγότερο απο εσένα εξάλου γιαυτό και δεν μου κάνει καρδιά να ξεφορτοθώ άμεσα τα χίλια περίπου βινύλια μου μερικά απο τα οποία όντως είναι εκπληκτικά.
Αυτά που γράφεις οτι τα ψηφιακά αρχεία ακούγονται δήθεν καλύτερα κομμένα σε βινύλιο δεν είναι παρα άλλη μία πλάνη που ελθέτω χρόνω θα αντιληφθείς και εσυ..
Θλίβομαι που βλέπω το βινύλιο να έχει γίνει μεταλλαχτεί σε μια μηχανή ανελέητου αρμέγματος του μουσικόφιλου/μερακλή και ο κύριος λόγος που στράφηκα προς το ψηφιακό αρχικά δεν ήταν η καλύτερη ποιότητα αλλα το οτι δεν άντεχα άλλο να πετάω τα λεφτά μου σε βινύλια που στην καλύτερη περίπτωση ακουγόντουσαν το ίδιο καλα με το mp3 download που δίνουν δώρο ή να στερούμαι την αγαπημένη μου μουσική γιατί δεν είχα τριαντάρια και σαραντάρια να ακουμπήσω για κάποιον δίσκο που αξίζει.
Στο μεταξύ άρχισα πραγματικά να νιώθω αηδία με τις ξεδιάντροπα κερδοσκοπικές τιμολογιακές πολιτικές των εταιριών που ασχολούνται με το αντικείμενο (ναί και της Clearaudio..)
Δεν λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις και έχω στην συλλογή μου υπέροχα κομμάτια όμως κουράστηκα πιά.. Το βινύλιο όπως το ξέραμε και αγαπήσαμε έχει απλά πιά πεθάνει και εμείς αρνούμαστε να το παραδεχτούμε..
Όσο για τα ψηφιακά το έχουν πιά φτάσει και ξεπεράσει σε ποιότητα και αυτή είναι μόνο η αρχή.
Όσο για τα στοιχεία που μου παραθέτεις δεν είναι παρα ανυσηχητικά καμπανάκια του peak που βρίσκεται αυτήν την στιγμή το βινύλιο και ξέρεις τι λένε όσο πιό απότομη η ανηφόρα...
Δεν είναι κακό να κάνεις το γούστο σου και ούτε να ζείς κάτι δικό σου όμως μην κρίνεις με βάση την δική μας μικρή αγορά και μην φοράς παρωπίδες γιατι εν τέλει εσύ θα χάσεις.
Φιλικά πάντα και με σεβασμό αφου το έθιξες το θέμα.