Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Κοστίζει παραπάνω από το ποσό που διαθέτεις αλλά δεν αγοράζεις κάθε μέρα πικάπ. Δυστυχώς τα αναλογικά ακριβαίνουν συνεχώς.

Πίστεψέ με φίλε το πολύ σε τρία άντε βαρια τέσσερα χρόνια θα αρχίσουν να φτηναίνουν απότομα.. Η σημερινή άνοδος του βινυλίου δεν είναι παρα άλλη μια φούσκα (που δεν θα αργήσει να σκάσει) που ως τέτοια δημιουργεί υπεραξίες. Γιαυτό προσοχή με τα έξοδα..

Πίστεψέ με φίλε το πολύ σε τρία άντε βαρια τέσσερα χρόνια θα αρχίσουν να φτηναίνουν απότομα.. Η σημερινή άνοδος του βινυλίου δεν είναι παρα άλλη μια φούσκα (που δεν θα αργήσει να σκάσει) που ως τέτοια δημιουργεί υπεραξίες. Γιαυτό προσοχή με τα έξοδα..

Δεν έχεις κι άδικο. Βλέπω μάλιστα ότι πουλιούνται αρκετά βινύλια στις αγγελίες του φόρουμ κι αυτό κάτι σημαίνει.

Δεν έχεις κι άδικο. Βλέπω μάλιστα ότι πουλιούνται αρκετά βινύλια στις αγγελίες του φόρουμ κι αυτό κάτι σημαίνει.
Off topic
Σημαινει οτι η Ελλαδα περναει την μεγαλυτερη μεταπολεμικη της οικονομικη κριση και τα βινυλια ειναι εμπορευσιμα σαν 2nd hand σε σχεση με τα cd. Μαλιστα μπορει καποιος να παρει σοβαρα χρηματα με καποια απο αυτα. Το αν ανεβηκε το μεσο φαινεται απο τις νεες επανακυκλοφοριες βινυλιων αλλα και νεων ηχογραφησεων.
Off topic

Off topic
Σημαινει οτι η Ελλαδα περναει την μεγαλυτερη μεταπολεμικη της οικονομικη κριση και τα βινυλια ειναι εμπορευσιμα σαν 2nd hand σε σχεση με τα cd. Μαλιστα μπορει καποιος να παρει σοβαρα χρηματα με καποια απο αυτα. Το αν ανεβηκε το μεσο φαινεται απο τις νεες επανακυκλοφοριες βινυλιων αλλα και νεων ηχογραφησεων.
Off topic

Θα έλεγα ότι πουλιουνται βινυλια λόγω εύρεσης του μουσικού υλικού που περιέχουν σε άλο φορμά κυριως άυλο.

Off topic
Off topic

Μακάρι να ήταν έτσι αλλα δυστυχώς εκτός και αν τα σκοτώσει κανείς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι απειροελάχιστο (και με σκοτωμένες τιμες δηλαδή μικρό είναι) Το έχω επιχειρήσει μερικές φορές αλλα δυστυχώς δεν ισχύει.

Τώρα όσον αφορά τις επανεκδόσεις με εξαίρεση κάποιες ακριβές εώς πανάκριβες των Mo Fi Acoustic Sounds κλπ όλες οι άλλες είναι αγνώστου προελεύσεως (επι το πλείστον απο Red Book αρχείο) ή σίγουρα απο κάποιο ψηφιακό master. Tώρα αν η ομορφιά του μαύρου δίσκου παραμερίζει και την ουσία του τότε εγώ πάω πάσο και χαίρομαι κιόλας αφού με βολεύει το μέσον αυτό να μένει στην επικαιρότητα.

Αυτή η φούσκα που έχει πλυμμηρίσει την αγορά με "ημιτασιόν" ψηφιακά βινύλια ή με πανάκριβα απο πραγματικά αναλογικά Master (με σκοπό το ξεζούμισμα των αγελάδων) και που έχει εκτοξεύσει τις τιμές του αναλογικού εξοπλισμού σε μια εκνευριστικά μεγάλη υπεραξία να μου το θυμηθείτε θα έχει την μοίρα όλων των φουσκών όταν παρα τσιτώσουν..

Πάντως ναί το βινύλιο δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί θα παραμείνει κοντά μας για αρκετά ακόμα χρόνια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Οκ αυτό έγραψα κι εγώ οτι ακούγονται πολύ όμορφα και με ικανοποιητική διαφάνεια αλλα δεν θα ξεζουμίσουν τους μαύρους δίσκους απο πληροφορία.

Τώρα όσον αφορά τα επίθετα κλινικό κλπ νομίζω οτι σε κάτι τόσο εύπλαστο όπως το πικάπ του οποίου ο ήχος εξαρτάται κυρίως απο τον συνδυασμό phono κεφαλής θα έπρεπε να συνοδεύονται και απο συγκεκριμένα παραδείγματα.

Το σίγουρα πάντως είναι οτι τα Αcoustic Solid τα οποία βρίσκω ιδιαίτερα ευχάριστα στο άκουσμα έχουν μια σαφή ηχητική υπογραφή σαν πλατώ/βραχίονες και συμμετέχουν εμφανώς στο τελικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με άλλων κατασκευαστών όπως Clearaudio/Dps που επεμβαίνουν όσο το δυνατόν λιγότερο αφήνοντας τον ρόλλο αυτό στην κεφαλή και το Phono προσπαθώντας να τα υποστηρίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο το δυνατόν πιό διακριτικά.

Την πιστή αναπαραγωγή έτσι κι αλλιώς την ξεχνάμε,συστήματα δεκάδων χιλιάδων,σε ανάλογους χώρους,με την ανάλογη φροντίδα και πάλι δεν...
Το θέμα είναι να διαλέξουμε τον χαρακτήρα που θέλουμε κάνοντας τους ανάλογους συμβιβασμούς.
Οπότε κατά την γνώμη μου,προχωράμε χωρίς φόβο,πάθος κι ενοχές.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Την πιστή αναπαραγωγή έτσι κι αλλιώς την ξεχνάμε,συστήματα δεκάδων χιλιάδων,σε ανάλογους χώρους,με την ανάλογη φροντίδα και πάλι δεν...

Mόλις έβγαλες το χόμπυ μας "άκυρο" με μία πρόταση εσυ.. :flipout: :ernaehrung004:

Ειλικρινά δεν περίμενα να διαβάζω τέτοιες απόψεις ιδίως από άτομα που τα θεωρούσα μέχρι πριν λίγο φίλους του βινύλιου. Θέλω να ρωτήσω ποιός αγοράζει και ακούει βινύλιο για να κυνηγήσει την πιστότητα? Ειλικρινά σας λέω κανένας. Οι περισσότεροι και φίλοι μου μουσικόφιλοι που μπορεί να μην γνωρίζουν από πικάπ και hi end αλλά έχουν μια απίστευτη συλλογή από βινύλια ακούνε μόνο και μόνο για το ηχόχρωμα του.
Αυτό το παραμύθι για εκδόσεις που είναι βασισμένες ψηφιακά έχει μηδενική βάση. Η ίδια έκδοση θα ακουστεί πάρα πολύ καλύτερα από μια αντίστοιχη που έχει τυπωθεί σε cd η από ψηφιακό flac. Οτι και να κάνεις όσα λεφτά και ξοδέψεις όσα dac και να προσθέσεις αυτό το μεταλλικό ηχόχρωμα που σου αφήνει σαν τελική γεύση το ψηφιακό μέσο δεν θα το καταπολεμήσεις και πάντα θα κυνηγάς ανεμόμυλους για πιστότητα χωρίς να ευχαριστίεσαι την μουσική σου.
Κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κόσμος δεν περιστρέφετε γύρω από εμάς και από τις κατα χρονική στιγμή ορέξεις μας και διαθέσεις μας.
Τι θέλω να πω. Οι πωλήσεις για το βυνίλιο είναι συντριπτικές και είναι ένα μέσο με αλματώδη ανάπτυξη.
Ετσι έχουμε αύξηση των πωλήσεων με το ιλιγγιώδη ποσοστό 745%! από το 2008

http://www.metalsucks.net/2013/09/19/vinyl-sales-are-up-745-since-2008/

αύξηση 17.7% από το 2011

http://mashable.com/2013/09/15/vinyl-sales-music/

και ενώ η αγορά του βινύλιου εχει τέτοια αλματώδη αύξηση η αγορά του cd σβήνει

http://www.timeslive.co.za/entertai...inyl-album-sales-on-the-rise-cd-sales-falling

Μόνο στην βρετανία η αύξηση της αγοράς του βυνιλίου έφτασε στο εκπληκτικό ποστοστό του 78%!

http://www.nme.com/news/various-artists/69832

Ετσι για να θυμόμαστε ότι επειδή ο Ελληνας πουλάει τα βυνίλια του δεν σημαίνει ότι έρχεται και η καταστροφή και απαξίωση του μέσου! Και ο ελληνας ακούει κλαρίνα σε βυνίλιο δεν σημαίνει αυτομάτος ότι τα ίδια γίνονται και στο υπόλοιπο πλανήτη. Η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και εκατοντάδες χρόνια να είναι το πολιτιστικό κέντρο του πλανήτη...
Η παγκόσμια αύξηση του 2013 το πρώτο μισό του 2013 έφτασε το 33.5%

http://www.nme.com/news/various-artists/69832

ιδίως στην Αγγλία τα καταστήματα βυνιλίου κάνουν χρυσές δουλειές.
Αυτά για όποιον δεν αγαπάει πια το μέσο η τα βαρέθηκε βγάλτε μια προσφορά τα πικαπ σας ρε παιδιά. Είναι κρίμα να σκονίζονται παρατημένα..

Αυτό το παραμύθι για εκδόσεις που είναι βασισμένες ψηφιακά έχει μηδενική βάση. Η ίδια έκδοση θα ακουστεί πάρα πολύ καλύτερα από μια αντίστοιχη που έχει τυπωθεί σε cd η από ψηφιακό flac. Οτι και να κάνεις όσα λεφτά και ξοδέψεις όσα dac και να προσθέσεις αυτό το μεταλλικό ηχόχρωμα που σου αφήνει σαν τελική γεύση το ψηφιακό μέσο δεν θα το καταπολεμήσεις και πάντα θα κυνηγάς ανεμόμυλους για πιστότητα χωρίς να ευχαριστίεσαι την μουσική σου.

Κατ αρχάς όπως έχω ξαναγράψει σέβομαι απόλυτα τα γούστα σου και τις προτιμήσεις σου στον ήχο και τον τρόπο που προτιμάς να ακούς.

Επέτρεψε μου όμως..

Aπο τα γραφόμενα σου είναι ολοφάνερο οτι δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ψηφιακής αναπαραγωγής και / ή / δεν έχεις ακόμα αποκτήσει ή σετάρει ένα καλό ψηφιακό (όχι ακριβό) σύστημα.
'Ενα χρόνο πρίν και εγώ όπως ακριβώς εσύ σκευτόμουνα, πέρισυ όμως τέτοια εποχή που ασχολήθηκα σοβαρά άλλαξα άποψη και είλικρινά άλλαξε η ζωή μου..

Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις και εσύ το ίδιο ούτε όμως σημαίνει οτι και εγώ αγαπάω το βινύλιο λιγότερο απο εσένα εξάλου γιαυτό και δεν μου κάνει καρδιά να ξεφορτοθώ άμεσα τα χίλια περίπου βινύλια μου μερικά απο τα οποία όντως είναι εκπληκτικά.

Αυτά που γράφεις οτι τα ψηφιακά αρχεία ακούγονται δήθεν καλύτερα κομμένα σε βινύλιο δεν είναι παρα άλλη μία πλάνη που ελθέτω χρόνω θα αντιληφθείς και εσυ..

Θλίβομαι που βλέπω το βινύλιο να έχει γίνει μεταλλαχτεί σε μια μηχανή ανελέητου αρμέγματος του μουσικόφιλου/μερακλή και ο κύριος λόγος που στράφηκα προς το ψηφιακό αρχικά δεν ήταν η καλύτερη ποιότητα αλλα το οτι δεν άντεχα άλλο να πετάω τα λεφτά μου σε βινύλια που στην καλύτερη περίπτωση ακουγόντουσαν το ίδιο καλα με το mp3 download που δίνουν δώρο ή να στερούμαι την αγαπημένη μου μουσική γιατί δεν είχα τριαντάρια και σαραντάρια να ακουμπήσω για κάποιον δίσκο που αξίζει.
Στο μεταξύ άρχισα πραγματικά να νιώθω αηδία με τις ξεδιάντροπα κερδοσκοπικές τιμολογιακές πολιτικές των εταιριών που ασχολούνται με το αντικείμενο (ναί και της Clearaudio..)

Δεν λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις και έχω στην συλλογή μου υπέροχα κομμάτια όμως κουράστηκα πιά.. Το βινύλιο όπως το ξέραμε και αγαπήσαμε έχει απλά πιά πεθάνει και εμείς αρνούμαστε να το παραδεχτούμε..
Όσο για τα ψηφιακά το έχουν πιά φτάσει και ξεπεράσει σε ποιότητα και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Όσο για τα στοιχεία που μου παραθέτεις δεν είναι παρα ανυσηχητικά καμπανάκια του peak που βρίσκεται αυτήν την στιγμή το βινύλιο και ξέρεις τι λένε όσο πιό απότομη η ανηφόρα...

Δεν είναι κακό να κάνεις το γούστο σου και ούτε να ζείς κάτι δικό σου όμως μην κρίνεις με βάση την δική μας μικρή αγορά και μην φοράς παρωπίδες γιατι εν τέλει εσύ θα χάσεις.

Φιλικά πάντα και με σεβασμό αφου το έθιξες το θέμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Mόλις έβγαλες το χόμπυ μας "άκυρο" με μία πρόταση εσυ.. :flipout: :ernaehrung004:

:flipout:
Αν βγάλω και κόσμο από έξοδα,ακόμα καλύτερα!:ernaehrung004:
Να αγοράσουν μουσική με τα λεφτά που θα περισσέψουν όμως,όχι άδικες σπατάλες σε φαΐ,νοίκι,ΔΕΗ και άλλα επουσιώδη..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

:flipout:
Αν βγάλω και κόσμο από έξοδα,ακόμα καλύτερα!:ernaehrung004:
Να αγοράσουν μουσική με τα λεφτά που θα περισσέψουν όμως,όχι άδικες σπατάλες σε φαΐ,νοίκι,ΔΕΗ και άλλα επουσιώδη..

Aυτό ξαναπέστο αδελφέ ..

Ρε παιδιά, είχατε δεν είχατε πάλι σε Clearaudio καταλήξατε, και πάλι βλέπω την κουβέντα digital vs vinyl...

Τι να πω...:nounder:

Ειλικρινά δεν περίμενα να διαβάζω τέτοιες απόψεις ιδίως από άτομα που τα θεωρούσα μέχρι πριν λίγο φίλους του βινύλιου. Θέλω να ρωτήσω ποιός αγοράζει και ακούει βινύλιο για να κυνηγήσει την πιστότητα? Ειλικρινά σας λέω κανένας. Οι περισσότεροι και φίλοι μου μουσικόφιλοι που μπορεί να μην γνωρίζουν από πικάπ και hi end αλλά έχουν μια απίστευτη συλλογή από βινύλια ακούνε μόνο και μόνο για το ηχόχρωμα του.

Το κόστος απόκτησης και συντήρησης ενός βινυλιακού συστήματος (πλατό, βραχιονας, κεφαλή, phono) και παρελκομένων (αξεσουάρ πικάπ, δίσκων, πλυντήριο δίσκων, κλπ) σε σχέση με την ηχητική απόδοση του μέσου είναι δυσανάλογα υψηλό με αυτο ενός ψηφιακού. (φορητός υπολογιστής, dac, downloads). Όταν έχεις τον ίδιο ή και καλύτερο ήχο στο 1/3 της τιμής του βινυλιακού συστήματος, (δε βάζω το δαπανούμενο χρόνο για να πετύχεις το μέγιστο από το κάθε σύστημα) σαφώς και δεν αξίζει να ξοδεύεις και να επενδύεις σε παλιά τεχνολογία.

Αν το ψηφιακό βινύλιο ακούγεται πιο "ζεστό" από το αντίστοιχο cd, τότε το πικαπ σου παρεμβαίνει στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν νοιωθεις ότι ακούγεται καλύτερα βλέποντας συνάμα και το το πλατό να γυρίζει καλά κάνεις και να χαίρεσαι τη μουσική σου και το σύστημά σου.

Καμία κόντρα δενυπάρχει μεταξύ ψηφιακού και βινυλίου στην κουβέντα, εξάλου αγαπάμε το βινύλιο όπως και να έχει.
Οι εξελίξεις και η αλήθεια είναι στην κρίση του καθενός απο εκεί και πέρα και όλες οι απόψεις σεβαστές..

Last edited:

Δλδ με τα λεγόμενα σου η μουσική πρέπει να ακούγεται στείρα και χωρίς κανένα ηχόχρωμα. Μα αυτό είναι τελείως αντίθετο στον ορισμό το τι είναι η μουσική και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί. Η μουσική μιλάει στον άνθρωπο και το ηχόχρωμα της στα αισθήματα του. Μόνο σε βινύλιο μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο. Για μένα ο ήχος εργαστηρίου είναι για ανθρώπους που δεν αγαπάνε την μουσική αλλά αγαπάνε το μέσο που την αναπαράγει.

Δλδ με τα λεγόμενα σου η μουσική πρέπει να ακούγεται στείρα και χωρίς κανένα ηχόχρωμα. Μα αυτό είναι τελείως αντίθετο στον ορισμό το τι είναι η μουσική και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί. Η μουσική μιλάει στον άνθρωπο και το ηχόχρωμα της στα αισθήματα του. Μόνο σε βινύλιο μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο. Για μένα ο ήχος εργαστηρίου είναι για ανθρώπους που δεν αγαπάνε την μουσική αλλά αγαπάνε το μέσο που την αναπαράγει.

Αν νομίζεις ότι τα ψηφιακά δεν αναποαράγουν το ηχόχρωμα κάθε οργάνου ή το συναίσθημα της ηχογράφησης κάνεις λάθος. Ίσως δεν έτυχε να ακούσεις κανένα τέτοιο σύστημα.

Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Οκ,τώρα τα παραλές.
Η μουσική είναι μουσική σε οποιοδήποτε μέσο αν την αγαπάς.
Ποτέ δεν είχα το πρόβλημα του που να την ακούσω.

Τα γούστα περί ηχητικής ταυτότητας,χροιών,κλπ,είναι ακριβώς όπως και τα γούστα για κάποια είδη μουσικής.
Απλώς μας 'πάνε' πιο πολύ στο αυτί και στα βιώματα.Δεν χρειάζονται αφορισμοί σε κάτι τόσο υποκειμενικό.