Η διανομή υποτίτλων έχει απενεργοποιηθεί επ'αόριστο...

Status
Not open for further replies.
Άσχημα τα πράγματα πλέον, όχι μόνο για όλα τα site με υπότιτλους αλλά και για τους χρήστες. Σε λίγους μήνες θα ξεχάσουμε όλοι τα download. Έχει δωθεί Πανευρωπαικά εντολή να γίνει Tracing όλων των χρηστών που διανέμουν υλικό μέσω Ιντερνετ !!
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα με αυτό που συλλαμβάνουν την παιδική πορνογραφία. Άγνωστο μέχρι στιγμής ποιο περιεχόμενο θα ψάξουν. Κρίνοντας από την Αμερική που την πέσαν σε απλούς χρήστες, μάλλον ταινίες HD είναι ο πρώτος στόχος. Ήταν να μη γίνει η αρχή παιδιά, τώρα με πρόστιμα 250.000 δολάρια που έδωσαν τα δικαστήρια δεν τους σταματά τίποτε.
Θα μου πείτε, βρίσκουν έναν στους 10.000. Σωστά αλλά μη μου πείτε ότι δε φοβάστε πλέον. Ποτέ δεν ξέρεις.
Αν μπαινω απο server πανεπιστημιου η' απο το δικτυο του γειτονα ο οποιος δεν εχει βαλει κωδικο, μπορεις να μου πεις πως θα με βρουν?

Άσχημα τα πράγματα πλέον, όχι μόνο για όλα τα site με υπότιτλους αλλά και για τους χρήστες. Σε λίγους μήνες θα ξεχάσουμε όλοι τα download. Έχει δωθεί Πανευρωπαικά εντολή να γίνει Tracing όλων των χρηστών που διανέμουν υλικό μέσω Ιντερνετ !!
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα με αυτό που συλλαμβάνουν την παιδική πορνογραφία. Άγνωστο μέχρι στιγμής ποιο περιεχόμενο θα ψάξουν. Κρίνοντας από την Αμερική που την πέσαν σε απλούς χρήστες, μάλλον ταινίες HD είναι ο πρώτος στόχος. Ήταν να μη γίνει η αρχή παιδιά, τώρα με πρόστιμα 250.000 δολάρια που έδωσαν τα δικαστήρια δεν τους σταματά τίποτε.
Θα μου πείτε, βρίσκουν έναν στους 10.000. Σωστά αλλά μη μου πείτε ότι δε φοβάστε πλέον. Ποτέ δεν ξέρεις.

Όλα αυτά τα λένε άτομα τα οποία δεν έχουν καθαρή εικόνα για το πώς δουλεύουν τα torrents, και πως τα νομικά πλαίσια που χρησιμοποιούνται.
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πιάσουν, και να πούν ότι το κάνεις δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα, μάλιστα ο νόμος είναι παρέα με εσένα.

Απάντηση: Re: Η διανομή υποτίτλων έχει απενεργοποιηθεί επ'αόριστο...

Όλα αυτά τα λένε άτομα τα οποία δεν έχουν καθαρή εικόνα για το πώς δουλεύουν τα torrents, και πως τα νομικά πλαίσια που χρησιμοποιούνται.
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πιάσουν, και να πούν ότι το κάνεις δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα, μάλιστα ο νόμος είναι παρέα με εσένα.

ετσι λες ;

μολις πριν λιγες μερες βλεπαμε ρεπορταζ που μπηκαν στο σπιτι καποιου που κατεβαζε οπως εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα ματροσκες και του σηκωσαν πι σι + σκληρους και του κοψαν τον κ@λο με υπερονγκο προστιμο !

και σε πολλους αλλους για μπ3.........

μαλον σε πιανουν οχι απο τα τορρεντ αλλα απο τα γιγα που κατεβαζεις καθε μερα......νομιζω

Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό βρε παιδιά. Ο όγκος δεδομένων που κινούνται στην σύνδεση του καθένα αποκλείεται να αποτελεί στοιχείο για ένταλμα ώστε να μπουκάρουν στο σπίτι. Μάλλον κάτι άλλο έκανε ο τύπος ή ισχύει το χειρότερο, δηλαδή μπορούν και παρακολουθούν πιο λεπτομερώς το τί ανεβοκατεβαίνει...

ετσι λες ;

μολις πριν λιγες μερες βλεπαμε ρεπορταζ που μπηκαν στο σπιτι καποιου που κατεβαζε οπως εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα ματροσκες και του σηκωσαν πι σι + σκληρους και του κοψαν τον κ@λο με υπερονγκο προστιμο !

και σε πολλους αλλους για μπ3.........

μαλον σε πιανουν οχι απο τα τορρεντ αλλα απο τα γιγα που κατεβαζεις καθε μερα......νομιζω

Είσαι Deutschland, δεν είναι τόσο εύκολο στην Ελλάδα αυτό που λες, οι ISP υποχρεούνται να δώσουν διευθύνσεις και ονόματα που αντιστοιχούν σε κάποιες ip μόνο μετά από εισαγγελική εντολή, αν έχουν τελεστεί κακουργήματα (γι αυτό ρώτησα σε προηγούμενο μήνυμα με τι υποθέσεις έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα όσον αφορά το διαδίκτυο, απ' όσο θυμάμαι μόνο με υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, μηνύσεις για συκοφαντία, ναρκωτικά, όχι πάντως για υποθέσεις που αφορούν πνευματικά δικαιώματα).

Παρεμπιπτόντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν είκοσι ημέρες περίπου ψήφισε ένα κανονισμό που θα εμποδίζει τις χώρες μέλη να εφαρμόσουν νόμους όπως αυτός στην Γαλλία που σου κόβει την σύνδεση στο Internet μετά από τρεις προειδοποιήσεις, αν κατεβάζεις αρχεία που θεωρούνται "παράνομα", γενικά τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι θεωρούμε οι περισσότεροι,

http://torrentfreak.com/european-parliament-says-no-to-three-strikes-law-080925/

Last edited:
και γιατι να πιασουν εμας και να μην πιασουν αυτους που τα ανεβαζουν αυτους που φτιαχνουν τα software για μπορουμε να σπαμε τα blueray και οτι αλλο και επισης ας πιασουν αυτους που μολις βγει καποιο game σε χρονο μηδεν το εχει ανεβασει στο net οταν ακομα δεν εχει κυκλοφορησει απο την εταιρεια που το φτιαχνει πουθενα στον κοσμο αυτοι μηπως ειναι μεσα απο τις εταιριες παραγωγης. και τελικα ας πιασουν αυτους που μας κλεβουν καθε μερα ξερετε ολοι για ποιους λεω .

και αν θελουν να πιασουν καποιους ε ας πιασουν αυτους που τα κατεβαζουν για να τα εμπορευονται

ελεος !!!!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Η διανομή υποτίτλων έχει απενεργοποιηθεί επ'αόριστο...

Είσαι Deutschland, δεν είναι τόσο εύκολο στην Ελλάδα αυτό που λες, οι ISP υποχρεούνται να δώσουν διευθύνσεις και ονόματα που αντιστοιχούν σε κάποιες ip μόνο μετά από εισαγγελική εντολή, αν έχουν τελεστεί κακουργήματα (γι αυτό ρώτησα σε προηγούμενο μήνυμα με τι υποθέσεις έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα όσον αφορά το διαδίκτυο, απ' όσο θυμάμαι μόνο με υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, μηνύσεις για συκοφαντία, ναρκωτικά, όχι πάντως για υποθέσεις που αφορούν πνευματικά δικαιώματα).

Παρεμπιπτόντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν είκοσι ημέρες περίπου ψήφισε ένα κανονισμό που θα εμποδίζει τις χώρες μέλη να εφαρμόσουν νόμους όπως αυτός στην Γαλλία που σου κόβει την σύνδεση στο Internet μετά από τρεις προειδοποιήσεις, αν κατεβάζεις αρχεία που θεωρούνται "παράνομα", γενικά τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι θεωρούμε οι περισσότεροι,

http://torrentfreak.com/european-parliament-says-no-to-three-strikes-law-080925/

οπως γράφεις, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν ασχολείται με τις αστικές υποθέσεις (αλλοιως θα ειμασταν όλοι μέσα) αλλά με τις ποινικές

(παιδοφιλία. απάτη,

υποκλοπή η διαστρεβλωση οικονομικών ή άλλων δεδομένων μεσω απομακρυσμένης επεμβασης

(Cracking (οχι Hacking οπως όλοι οι ηλίθιοι υτοβαθιζουν την λέξη που περιγράφει την ανθρωπινη εξέλξη στην τεχνολογία)) π.χ. το πιτσιρίκι που άλλαξε τους βαθμους του και το μπαγλάρωσαν)

ενω η διεκδήκηση κεφαλαίου απο προσφερόμενες υπηρεσίες ή η μη καταβολή του αντιτίμου για την χρήση τους λαμβάνεται κ προοιμιου σαν αστική υπόθεση.

Ότι και να ισχυρίζονται ειδικά για το θέμα του "παράνομου" στην παραγωγή - διάθεση - λήψη - χρήση εξωτερικών υποτίτλων, είναι πέρα ως πέρα αβάσιμο!
Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μπορεί να ευσταθεί πραγματικά, ούτε μία δικαιολογία σχετικά με το ότι κάτι από αυτά είναι παράνομο.
Φυσικά, επειδή έχουν και το μαχαίρι και την πίτα, χτίζουν τους νόμους και τις δικαιολογίες τους όπως και όταν τους συμφέρει. Όσο γι αυτό καμία αμφιβολία!
Βάσει αυτής της τακτικής, πράγματι, όλοι μας θα μπορούσαμε δυνητικά να είμαστε η να ερμηνευτούμε μελλοντικά ως παράνομοι και άρα, αν πιαστούμε, να διωχθούμε βάσει των ισχυόντων ποινικών κανόνων και μεθόδων.
Όμως πρέπει όλοι μας να καταλαβαίνουμε πως δεν ευσταθεί τίποτα απ' όλα αυτά και να προσπαθούμε να το αλλάξουμε βάσει της κοινής πια λογικής.

Πώς είναι δυνατόν να κατηγορηθεί ο οποιοσδήποτε κρίκος από την αλυσίδα που προανέφερα, τη στιγμή που όλο το θέμα είναι αποτέλεσμα, από την αρχή του μέχρι το τέλος του, καθαρά προσωπικής και ιδιωτικής πρωτοβουλίας χωρίς μάλιστα καν οικονομικά οφέλη με τη λογική του αφορολόγητου εσόδου σε όποια μορφή;!

Το ότι τυχαίνει π.χ. ένα δημιούργημά μου όπως ένα αρχείο "Ελληνικού κειμένου", να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν τρόπο άσχετο με τη δική μου επιδίωξη (η οποία σημειωτέο δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί), δεν το καθιστά παράνομο και φυσικά ούτε εμένα τον δημιουργό του, ακόμα δηλαδή κι αν τελικά η Χ πιθανή χρήση είναι λιγότερο ή περισσότερο παράνομη.
Κατ' επέκταση, ούτε αυτοί που φέρουν το εν λόγο αρχείο στο χώρο τους και ενδεχομένως το διανέμουν ανοιχτά σε όποιον θεωρεί ότι το χρειάζεται, είναι παράνομοι (οι ίδιοι η οι χώροι τους). Ούτε η ίδια η διανομή ως πράξη. Ούτε και αυτός που το "κατεβάζει" από εκεί και το διατηρεί πλέον και στον προσωπικό του χώρο.

Μη φανταστείτε, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου με τον τρόπο που ερμηνεύω την όλη κατάσταση - διαδικασία. Αυτός είναι ο τρόπος που τα νομικά θέματα πρέπει να κινούνται ώστε να μη καταλήγουν οι νόμοι να ενοχλούν αντί να προστατεύουν πραγματικά. Πρέπει δηλαδή να αποκωδικοποιούν το κάθε βήμα στη βασική του εκδοχή και να μην προχωρούν σε ερμηνείες "προσωπικών" συμφερόντων από αυτά.

Στην ουσία δηλαδή, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Δεν μπορεί να ποινικοποιούνται τα πάντα έτσι ανεξέλεγκτα και μάλιστα ακόμα και κόντρα στο κοινό συμφέρον (στο ρεύμα της εποχής, στην πλειοψηφία των χρηστών κ.λ.π.) που στην προκειμένη είναι μια ξεκάθαρη και αυταπόδεικτη πραγματικότητα.

Παιδιά, τίποτα δεν είναι απόλυτο, ούτε από τη μία πλευρά, ούτε από την άλλη.

Για παράδειγμα, υπάρχει οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αν κάποιος δεν έχει στόχο το κέρδος, δεν υποχρεούται να καταβάλει πνευματικά δικαιώματα. Έχω ενημερώσει σχετικά τη ερασιτεχνική θεατρική μου ομάδα, που ανεβάζει παραστάσεις χωρίς εισιτήριο με έξοδα του δήμου. Παρά ταύτα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα όταν ζητά να ανεβάσει ένα έργο.

Η περίπτωση με τους υπότιτλους είναι ακόμα πιο δύσκολη, διότι εκτός από τα διαφυγόντα κέρδη των ξένων εταιριών, υπάρχει και η αποκλειστικότητα των εδώ αντιπροσώπων. Ναι, είναι χάος, αλλά δεν σημαίνει ότι κερδίζει πάντα ο downloader. Και οι εταιρίες καταφέρνουν κάποια χτυπήματα.

Όπως τα λες Lepton. Νομίζω ότι μέρος του προβλήματος είναι της Ελληνικής γλώσσας και των λέξεων "δίκαιο" (όπως αστικό, ποινικό κλπ) και "δίκαιο" ή "δίκιο" που είναι το αντίθετο του άδικου. Οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στα δύο βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην αρχική πρόθεση του νομοθέτη, είναι καθαρά συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Εγώ έχω να ρωτήσω τα εξής:

-Αν σε ένα dvd δεν υπάρχει αρχείο υποτίτλων και εγώ τους δημιουργήσω με πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων, αυτό μπορεί να θεωρηθεί αντιγραφή;

-Αν εγώ μεταφράσω για ιδιωτική χρήση τους αγγλικούς υπότιτλους μιας ταινίας και τους δώσω σε φίλους, πόσο παράνομος είμαι; Έχω δικαίωμα να μεταφράζω ένα κείμενο για το οποίο "τρέχουν" πνευματικά δικαιώματα; Και αν όχι, πόσο παράνομες είναι οι σχολές ξένων γλωσσών που μας βάζουν να μεταφράζουμε βιβλία όπως γίνεται κατα κόρον;

-Αν δεχτούμε ότι η πρώτη ερωτηση έχει αρνητική απάντηση, εγώ μπορώ να διανέμω δωρεάν το αρχείο που εγώ θα έχω δημιουργήσει;

-Η διανομή των lyrics τραγουδιών, γιατί αντιμετωπίζεται από το νόμο διαφορετικά από ότι η διανομή υποτίτλων ταινιών;

-Ισχύουν οι διώξεις και για υπότιτλους ταινιών που είναι public domain; Ποιο νομικό καθεστώς διέπει τους ελληνικούς υπότιτλους ταινιών που ακόμα δεν έχουν βρει διανομή στην ελληνική αγορά; Και αν εγώ προλάβω και δημιουργήσω ελληνικό υπότιτλο, μπορώ να κατοχυρώσω πνευματικό δικαίωμα και να μπλοκάρω κάθε εναλλακτική μετάφραση συμπεριλαμβανομένης και αυτής της εταιρίας που αργότερα θα αποφασίσει να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας για την ελλάδα;

Αυτά για αρχή.

Δεν κινδυνολογώ καθόλου φίλε μου. Εδώ και 3 εβδομάδες έχει ζητηθεί από μεγάλη εταιρεία παροχής Internet με εισαγγελική παραγγελία η παρακολούθηση λογαριασμών με κατέβασμα HD υλικού. Δε θα πώ ποιά είναι αλλά έκανε τα ίδια στην Αμερική.

-Αν σε ένα dvd δεν υπάρχει αρχείο υποτίτλων και εγώ τους δημιουργήσω με πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων, αυτό μπορεί να θεωρηθεί αντιγραφή;

-Αν εγώ μεταφράσω για ιδιωτική χρήση τους αγγλικούς υπότιτλους μιας ταινίας και τους δώσω σε φίλους, πόσο παράνομος είμαι; Έχω δικαίωμα να μεταφράζω ένα κείμενο για το οποίο "τρέχουν" πνευματικά δικαιώματα; Και αν όχι, πόσο παράνομες είναι οι σχολές ξένων γλωσσών που μας βάζουν να μεταφράζουμε βιβλία όπως γίνεται κατα κόρον;

-Αν δεχτούμε ότι η πρώτη ερωτηση έχει αρνητική απάντηση, εγώ μπορώ να διανέμω δωρεάν το αρχείο που εγώ θα έχω δημιουργήσει;

-Η διανομή των lyrics τραγουδιών, γιατί αντιμετωπίζεται από το νόμο διαφορετικά από ότι η διανομή υποτίτλων ταινιών;

-Ισχύουν οι διώξεις και για υπότιτλους ταινιών που είναι public domain; Ποιο νομικό καθεστώς διέπει τους ελληνικούς υπότιτλους ταινιών που ακόμα δεν έχουν βρει διανομή στην ελληνική αγορά; Και αν εγώ προλάβω και δημιουργήσω ελληνικό υπότιτλο, μπορώ να κατοχυρώσω πνευματικό δικαίωμα και να μπλοκάρω κάθε εναλλακτική μετάφραση συμπεριλαμβανομένης και αυτής της εταιρίας που αργότερα θα αποφασίσει να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας για την ελλάδα;

Αυτά για αρχή.
Σωστός, σωστότατος!:a0210:
Και όπως το λες: "Αυτά για αρχή."!

Δηλ τώρα τι περιμένουν με αυτό που έκαναν;

Ότι και καλά θα πάμε στο video club για ενοικιάσεις ή θα βλέπουμε στην τηλεόραση αρχαίες σεζόν των σειρών που μας ενδιαφέρουν, περίεργες ώρες και τίγκα στις διαφημίσεις;

Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Αυτά για αρχή.
Αυτό Φώτη απαντήθηκε χθές με αναφορά σε ένα βλογ που το εξηγεί καλά. Δεν το βρίσκω τώρα γιαυτό παραθέτω την διεύθυνση που την είχα βάλει στα βουκμαρκς.

http://elawyer.blogspot.com/2008/10/e.html

Έχει αρκετά κενά η ανάλυση και υπάρχουν πολλά αντεπιχειρήματα.

Γενικά το νομικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα είναι ΠΟΛΥ φλου στην Ελλάδα. Αν δεν ήταν θα είχαμε άγριο κυνηγητό, για να μην νομίζετ ότι οι εταιρίες εδώ είναι καλύτερες από τους καραγκιόζηδες στην αμερική...

Status
Not open for further replies.