Η Digea και η ΕΡΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Πολύ χαμηλό σήμα(4,7db) είδα και εγώ ότι είχα χτες στο ΝΗD.

Αυτή τη στιγμή το σήμα σε μένα είναι στα 13.5 db .

Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Κι εδώ γύρω στα 11,8 dB η 12734V, με γενικά σταθερό σήμα σε αυτά τα επίπεδα. Φαίνεται ότι είναι κάπως περίεργη αυτή η δέσμη εκπομπής του 3B, για να υπάρχουν τέτοιες διαφορές...

Πρέπει να έχω πρόβλημα με το κεντράρισμα του δορυφόρου , δεν δικαιολογείται τόση διαφορά στο σήμα .

Για σας,θέλω να ρωτήσω αν έχετε εικόνα από τις νέες συχνότητες.
Ευχαριστώ
Βασίλης

Re: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

εχω ενα δεκτη sab sky 4700 hd ...μηπως εχουν βγει ετοιμα μπισκοτακια σε αυτο το δεκτη να τα περασω?

@sotos +adonis
Συγγνώμη μπορετε να μας πείτε, πως βγάζετε αυτά τα dB? Τι πιάτο, κέντρο, και κυρίως σε σύγκριση με πριν, έχετε περισσότερο ή λιγότερο σημα;
Εγώ με το 75ρι μου κέντρο 3μοιρες, δεν έχω πάνω από 4,5 στα καινούργια, και 6,κάτι στα παλιά. Δηλαδή μείον 3-4db λιγότερο από πριν.
Εσείς με τα 11 και πάνω, πόσο είχατε παλιά; 20?

Με motorised 80αρι inverto black ultra, ουτε με μικρορυθμιση (+elevation, +skew) δε μπορω να πιασω πανω απο 6.5db

Ανέβηκα σήμερα ταράτσα και ξανα είδα τη συγκεκριμένη κεραία .
Είδα ότι είχα πρόβλημα με τη ρύθμιση του πιάτου , κοιτούσε ψηλότερα , είχα πρόβλημα και με τη στρέψη του lnb .
Για καλό και κακό άλλαξα το lnb και έβαλα ένα black ultra quad , που είχα σε άλλο δορυφόρο .

Ανέβηκε το σήμα και πήγα στην 12734V από τα 5,7db (έπεφτε μέχρι και 4,7 κάποιες ώρες μέσα στη μέρα ) σε 8,7db (κάποιες ώρες μπορεί να ανεβαίνει και αυτό).

Το πιάτο που έχω κεντραρισμένο στις 3Ε είναι Tecatel 1.00x1,10m.
Θεωρητικά έπρεπε να είχα 3db λιγότερα από τον Αντώνη και 1db λιγότερο από τον Σωτήρη .
Πάλι έχω λιγότερο σήμα αναλογικά σε σχέση με τα παιδιά , να υποθέσω νοτιότερα ότι η δέσμη είναι πιο ισχυρή , δεν ξέρω τι τρέχει .

Για σας,θέλω να ρωτήσω αν έχετε εικόνα από τις νέες συχνότητες.

Ναι .
εχω ενα δεκτη sab sky 4700 hd ...μηπως εχουν βγει ετοιμα μπισκοτακια σε αυτο το δεκτη να τα περασω?

Υπάρχουν τα μπισκότα , απλά γκλουκλάρισε .

@sotos +adonis
Συγγνώμη μπορετε να μας πείτε, πως βγάζετε αυτά τα dB? Τι πιάτο, κέντρο, και κυρίως σε σύγκριση με πριν, έχετε περισσότερο ή λιγότερο σημα;

Υπάρχουν στην υπογραφή μου όλα τα στοιχεία του συστήματος λήψης .
οι δύο συχνότητες της digea , 12537V και 12519V όταν ξεκίνησαν από τον Eutelsat 3D ερχόντουσαν στα 12db , τώρα με τον Eutelsat 3B έρχονται ελαφρώς ισχυρότερα .

για το συγκεκριμενο δεκτη δεν μπορω να βρω το αρχειο να το περασω με usb...

Σε πιατο WAVE FRONTIER Τ90, στη Κοζανη και με lnb Inverto Black Ultra και μετακίνηση του lnb προς τις 3,0 Εast έχω καταφέρει να βελτιώσω το σήμα. Το οριο ειναι το 20% SNR, οποτε ακομη και σε βροχη ολα ειναι ΟΚ.

........ Inverto---Edision
12519V 36--------23
12537V 40--------26
12548H 44--------36
12568H 48--------38
12715H 48--------40
12734V 41--------26

πρέπει να κάνει μεγάλη διάφορα το LNΒ σου, αφού βλέπει σημαντικές διάφορες στην ποιότητα και δύναμη σήματος...

Δεν συγκρίνεται το lnb της Inverto με αυτό της Edision, απλά πράγματα..

Edision ποτέ αλλά και το black ultra δεν είναι και πανάκεια.

Ναι .

Υπάρχουν τα μπισκότα , απλά γκλουκλάρισε .

Υπάρχουν στην υπογραφή μου όλα τα στοιχεία του συστήματος λήψης .
οι δύο συχνότητες της digea , 12537V και 12519V όταν ξεκίνησαν από τον Eutelsat 3D ερχόντουσαν στα 12db , τώρα με τον Eutelsat 3B έρχονται ελαφρώς ισχυρότερα .

Eυχαριστώ για την απάντηση.Όμως,με τις καινούργιες συχνότητες δεν έχω εικόνα,ενώ με τις παλιές έχω.Παρατήρησα ότι τα κλειδιά είναι τα ίδια.Έχω VU-SOLO 2 με BH-210.Τί δεν κάνω σωστά;
Eυχαριστώ

εγώ όσο και να δοκίμασα με 90αρι πιάτο δεν κατάφερα να έχω σήμα. περιοχή βόλος. καμιά συμβουλή;

Edision ποτέ αλλά και το black ultra δεν είναι και πανάκεια.

Σεραφείμ θυμάμαι έχεις πει ότι έχεις δει καλύτερα αποτελέσματα με κάποιο άλλο, αλλά δεν θυμάμαι ποιο ήταν. Μου θυμίζεις?

Κανένα lnb δεν είναι πανάκεια, απλά μεταξύ των δύο δεν υπάρχει σύγκριση... Απλά πράγματα

Σεραφείμ θυμάμαι έχεις πει ότι έχεις δει καλύτερα αποτελέσματα με κάποιο άλλο, αλλά δεν θυμάμαι ποιο ήταν. Μου θυμίζεις?
Το smart titanium. Το καλύτερο είναι να πάρεις 3-4 επώνυμα lnb (υπάρχει πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο σχετικό θέμα) και να δεις ποιο θα είναι καλύτερο στην εγκατάστασή σου.

Λοιπον πηρα σημερα τηλεφωνο την digea στο νουμερο που μου εδωσε ο σεραφειμ τους ρωτησα για τι το τελευταιο διαστημα υπαρχει πτωση σηματος κτλπ , το πρωτο που μου ειπε ειναι οτι ειμαστε παρανομη που κοιταμε απο τον δορυφορο διτοι ειναι για εκμεταλευση του οτε με την digea ,, το δευτερο για την απωλεια σηματος δεν ηξερε κατι να μου απαντηση μου ειπε οτι ισως ειαι και απο τον οτε και κατι ακαταλαβιστικα!!!!! το τριτο εαν θα παραμεινουν και οι δυο συχνοτητες μου ειπε μετα απο ενα χρονικο διαστημα θα κλεισουν οι πρωτες συχνοτητες 12548 12568 και επεισης για το σημα στις καινουργιες συχνοτητες δεν ειχε κατι να μου πει!!!!!! σε γενικες γραμμες δεν εβγαλα ακρη και μου φανηκε λιγο ασχετος ο κυριος !!!!! ξεχασα να ρωτησω εαν το 2015 τον ιανουαριο θα παει στης 9 μοιρες και στην κλειστη δεσμη για ελλαδα///////