Η Digea και η ΕΡΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Re: Η Digea και η ΝΕΡΙΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Δύο νέες συχνότητες της Digea στις 3 μοίρες ανατολικά

Δύο νέες συχνότητες της Digea εμφανίστηκαν σήμερα στον δορυφόρο Eutelsat 3B, με τα οκτώ πανελλαδικά κανάλια. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν αυτές οι εκπομπές θα παραμείνουν ή όχι, αφού η Digea χρησιμοποιεί ήδη τέσσερις διαφορετικές συχνότητες για την τροφοδοσία των επίγειων ψηφιακών αναμεταδοτών. Οι εκπομπές των καναλιών είναι κρυπτογραφημένες σε BISS, το ίδιο που χρησιμοποιούν οι συχνότητες 12519,V και 12537,V της Digea.

Τα στοιχεία εκπομπής των δύο νέων συχνοτήτων είναι:

12702,H,13960 3/5, DVB-S2/QPSK (ALPHA, ANT1, ART και E TV)
12720,H,13960 3/5, DVB-S2/QPSK (MEGA, SKAI, STAR, m.TV)

http://www.digitaltvinfo.gr/news/sa...-syxnotites-tis-digea-stis-3-moires-anatolika

Απάντηση: Η Digea και η ΝΕΡΙΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Παρουσιάζονται και σε κάποιους από εσάς σπασίματα και μηνύματα αποτυχίας συντονισμού τις τελευταίες 2-3 μέρες; Άλλαξε κάτι στις 12734, 12702 και 12720 ή το tuner του Xtrend μου μου κάνει νερά; Το SNR μου κυμαίνεται από 8.9-9.5db

Κανενα προβλημα εδω σε Vu+ Solo². Το SNR που αναφερεις ειναι εν ωρα σπασιματος; Παντως δεν ειναι τοσο χαμηλο για να δικαιολογουνται τα προβληματα.

Ναι, εν ώρα σπασίματος. Δεν έχει πέσει όμως, τόσο μου έδειχνε και πριν. Τι μπορεί να είναι;

Πολυ δυσκολη ερωτηση. Ισως καμια επιγεια παρεμβολη. Αλλο δε μου ερχεται στο νου.
Να υποθεσω πως δεν εχεις αλλον δεκτη να δοκιμασεις κατα προτιμηση ταυτοχρονα;

Στο χωριό μου που βρίσκεται κοντά στα Φάρσαλα Θεσσαλίας, διεκόπη το αναλογικό προ 3 ημερών και σύμφωνα με τον χάρτη της Digea το χωριό μου βρίσκεται σε λευκή ζώνη και δεν καλύπτεται, aka όλο το χωριό έχει μείνει χωρίς τηλεόραση.
Εγώ ενεργώ για λογαριασμό της νονάς μου η οποία είναι μεγάλη σε ηλικία και μόνο μια τηλεόραση είχε παρηγοριά και κοντεύει να σαλτάρει η γυναίκα. Παλεύει 2-3 μέρες ένας ηλεκτρολόγος να βάλει ψηλότερα την κεραία, αλλά τζίφος so far.

Σκέφτηκα λοιπόν τη λύση της δορυφορικής. Τι κόστος έχει ένα πιάτο και ένας αποκωδικοποιητής για να πιάνει κάποιος το μπουκέτο της Digea και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό?

Αυτό το πακέτο ας πούμε θα κάνει δουλειά?

Κάποια οικονομική πρόταση για όλο το πακέτο;

Με Edision Pingulux Plus τα βλέπω όλα (τιμή 110 ευρώ). Αν μπορεί κάποιος συναγωνιστής του φόρουμ να προτείνει κάτι πιο οικονομικό, αλλά να βλέπει και DIGEA και ΝΕΡΙΤ.

Υ.Γ. Απαράδεκτο σε εποχές κρίσης να βάζουν τον κόσμο σε επιπλέον έξοδα

Ο πιο οικονομικός είναι ο edision progressiv (όχι ο combo, ο δορυφορικός). Πακετάκι βρήκα εδώ. Ασφαλώς μπορεί να υπάρχουν και αλλού.

Παρουσιάζονται και σε κάποιους από εσάς σπασίματα και μηνύματα αποτυχίας συντονισμού τις τελευταίες 2-3 μέρες; Άλλαξε κάτι στις 12734, 12702 και 12720 ή το tuner του Xtrend μου μου κάνει νερά; Το SNR μου κυμαίνεται από 8.9-9.5db

Mαλλον κατι γινεται με τον δεκτη,εγω εχω 2 ΜEGASAT HD600 και ενω οι παλιες συχνοτητες 12548Η και 12568Η παιζουν χωρις προβληματα στις καινουργιες 12702 και 12720 αλλα και σε αυτες που εκλεισαν παρουσιαζουν σπασιματα ενω η ποιοτητα σηματος ειναι πανω απο 70%,αντιθετα ενας EDISION στην ιδια κεραια παιζει απροβληματιστα ολες τις συχνοτητες.

Απάντηση: Re: Η Digea και η ΝΕΡΙΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Στο χωριό μου που βρίσκεται κοντά στα Φάρσαλα Θεσσαλίας, διεκόπη το αναλογικό προ 3 ημερών και σύμφωνα με τον χάρτη της Digea το χωριό μου βρίσκεται σε λευκή ζώνη και δεν καλύπτεται, aka όλο το χωριό έχει μείνει χωρίς τηλεόραση.
Εγώ ενεργώ για λογαριασμό της νονάς μου η οποία είναι μεγάλη σε ηλικία και μόνο μια τηλεόραση είχε παρηγοριά και κοντεύει να σαλτάρει η γυναίκα. Παλεύει 2-3 μέρες ένας ηλεκτρολόγος να βάλει ψηλότερα την κεραία, αλλά τζίφος so far.

Σκέφτηκα λοιπόν τη λύση της δορυφορικής. Τι κόστος έχει ένα πιάτο και ένας αποκωδικοποιητής για να πιάνει κάποιος το μπουκέτο της Digea και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό?

Αυτό το πακέτο ας πούμε θα κάνει δουλειά?
Mια ερωτηση, πριν απο που επιανε, μηπως απο τοπικους αναμεταδοτες?

Εχω το εξής πρόβλημα..
Εχω κρατήσει τα settings μου απο παλιά... Χρησιμοποιώ έναν solo2 (BH) και έναν 800hd (openPli με χακεριά..)
Περνάω εκ περιτροπής τα settings όταν κάνω αναβάθμιση κτλ
Το πρόβλημα βρίσκεται στα settings του 3.1Ε
Καταρχήν έχω μια σύγχιση εάν είανι 3,0 ή 3,1Ε
Κατά δεύτερον, δεν μπορώ να ταυτοποιήσω τις συχνότητες..
καταρχήν βλέπω τον αντ1 στις 12702 Η 13906. αυτά στον solo2. Ανοίγει με μια σχετική καθυστέρηση. Νομίζω όμως ότι η σωστή συχνότητα είναι 12720... και εδώ είναι το πρόβλημα.. τα ίδια σεττινγκς στον 800αρι ΔΕΝ ανοίγουν, καθόσον ο 800αρι βγάζει tune failed.. αφού η συχνότητα είναι λάθος.
ΔΕΝ μπορώ να βρω ούτε ένα κανάλι στις 3.0Ε ή 3.1Ε με αναζήτηση, ενώ έχω πειραματιστεί και με το sattelites.xml κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας ένα καινούργιο.. τίποτα.. και λογικό ακούγεται, αφού στα σεττινγκς έχει αποθηκευτεί λαθος συχνότητα. Τώρα το πως το βλέπει ο vu ??? θα σας γελάσω.
Το ίδιο πρόβλημα έχω και στον alpha και γενικώς στην συχνότητα 12702 που έχω λάθος..
Μου έχει σπάσει τα νεύρα μου
Τι θα κάνατε στην θέση μου???

Δες στο lyngsat.
Το SR είναι 13960 και όχι 13906.
Στη 12702 είναι alpha, ant1, art, e
Στη 12720 είναι m.tv, mega, skai, star

Λόγω αποκλειστικής χρήση mac, περνάω τα settings με idreamX. Παόρλα αυτά, τελικώς έσβησα τα κανάλια που είχαν πρόβλημα, έκανα αναζήτηση "πατώντας" πάνω στην 12702 και κάνοντας της 12720 και... είδα φως!! Δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιγε.
Το πρόβλημα λύθηκε λοιπόν και όλα καλά..