Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Δυστυχώς για μένα αυτή είναι μΙα Ιστορία που την έζησα ως φοιτητής στο Πάντειο την περίοδο 89-94 και ως μεταπτυχιακός πάλι εκεί το 96-98.Πολλοί ήταν και καθηγητές μου, και άλλοι που σήμερα είναι super "επιφανείς" πολίτες .Η αίσθηση μου είναι οτι το θέμα δεν έχει τελειώσει και υπάρχει ψωμί για να χορτάσει όλος ο πλανήτης.
Να σας πω οτι η κατάχρηση εξουσίας εκεί δεν ήταν απλά στο πόσα και απο που.αλλά πήγαινε πολύ μακριά..Αν τα πράγματα δεν γινόντουσαν έτσι όπως ήθελε ο..........σε όλα τα επίπεδα "τελείωνες" την επόμενη μέρα και εσύ και τα πιθανά μεγαλεπίβολα σχέδια σου.Υπήρχε γενικότερα μια χυδαιότητα η οποία εκφραζόταν και σε προσωπικό επίπεδο.

Χάρηκα αν και σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα με προβληματίζει η χρονική περίοδος που σκάνε τέτοια θέματα.

Γειά στο στόμα σου.:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Μάλλον διατηρείς την αθωότητά σου σύντροφε.Και ζείς με τίς αναμνήσεις απο τον χώρο..Και με πολύ συναίσθημα

Ω ζητώ ταπεινά κααι συντετριμένος συγνώμην - η κρεμάλα μου πέφτει λίγη.
Πάνω μου να εξαντλήσουν όλη τους την αυστηρότητα αυτοί που καταπίνουν Κοσκωτάδες και κάθε λόγής άλλα λαμογια και αλλάζουν κόμμα ανά τετραετία σαν ανεμοδείκτες γιατί αυτοί είναι "ρεαλιστές" και προσγειωμένοι.

Η Ανανεωτική Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα ηθικής από τους εξωνυμένους κονδηλοφόρους που το 2000 ζητούσαν να ψηφίσουμε όλοι Σημίτη για να σταθεροποιηθεί το Χρηματιστήριο (!) και 4 χρόνια μετά δήλωναν κοψοχέρηδες και έφτυναν τον κόρφο τους. Τα δικά μας όνειρα, καλώς ή κακώς, σε τζιπάρα και τεσσάρι διαμέρισμα δεν χωράνε: πρέπει να γκρεμίσουμε το ταβάνι για να βλέπουμε τ αστέρια. Αλλιώς ξεχάστε μας.
Και θα σας λείψουμε πάρα πολύ - να είσαι βέβαιος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Ω ζητώ ταπεινά κααι συντετριμένος συγνώμην - η κρεμάλα μου πέφτει λίγη.
Πάνω μου να εξαντλήσουν όλη τους την αυστηρότητα αυτοί που καταπίνουν Κοσκωτάδες και κάθε λόγής άλλα λαμογια και αλλάζουν κόμμα ανά τετραετία σαν ανεμοδείκτες γιατί αυτοί είναι "ρεαλιστές" και προσγειωμένοι.

Η Ανανεωτική Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα ηθικής από τους εξωνυμένους κονδηλοφόρους που το 2000 ζητούσαν να ψηφίσουμε όλοι Σημίτη για να σταθεροποιηθεί το Χρηματιστήριο (!) και 4 χρόνια μετά δήλωναν κοψοχέρηδες και έφτυναν τον κόρφο τους. Τα δικά μας όνειρα, καλώς ή κακώς, σε τζιπάρα και τεσσάρι διαμέρισμα δεν χωράνε: πρέπει να γκρεμίσουμε το ταβάνι για να βλέπουμε τ αστέρια. Αλλιώς ξεχάστε μας.
Και θα σας λείψουμε πάρα πολύ - να είσαι βέβαιος.

Τα ίδια λέμε.Αλλά εσύ μιλάς για τα δικά σου όνειρα.Στα δικά τους χωράνε όλα τα παραπάνω.Και η τζιπάρα και ο έναστρος ουρανός.Μονον που ο έναστρος δεν φαίνεται απο την αμμουδιά,αλλά απο τίς ιδιωτικές πλάζ.-bye- -bye-
Πάλι όμως απαντάς συναισθηματικά και όχι επι τής ουσίας.Εμένα το συναίσθημα μού τελείωσε το 1990.Και έχω πολλά να πώ ,κατ´ιδιαν για την περίοδο 1976-1990.
Και ως χώρος δεν θά μου λείψει καθόλου.Θα είναι η φυσική εξέλιξη τής ανυπαρξίας θέσεων ή ακόμα χειρότερα τής ταυτίσεως με τούς ισχυρούς.
Οι κυρίες τών Ανακτόρων ουδεποτε την πληρώνουν.Πάντα οι Φιλιππινέζες τους.-bye- -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Τα ίδια λέμε.
Πάλι όμως απαντάς συναισθηματικά και όχι επι τής ουσίας.Εμένα το συναίσθημα μού τελείωσε το 1990.Και έχω πολλά να πώ ,κατ´ιδιαν για την περίοδο 1976-1990.
Και ως χώρος δεν θά μου λείψει καθόλου.Θα είναι η φυσική εξέλιξη τής ανυπαρξίας θέσεων ή ακόμα χειρότερα τής ταυτίσεως με τούς ισχυρούς.
Οι κυρίες τών Ανακτόρων ουδεποτε την πληρώνουν.Πάντα οι Φιλιππινέζες τους.-bye- -bye-

δεν σε πιστεύω γιατρέ: εσύ έίσαι γάβρος και παρακαλάς να πάρουν οι πράσινοι τον Μπάγεβιτς και να κατέβουν στο ΚαραΪσκάκη να ρίξουν 4. είσαι περιπτωσάρα. :BDGBGDB55: τουλάχιστον μαζί σου δεν πλήττει κανείς ποτέ -bye-

Αφού τάπαμε το πρωί στο τηλέφωνο.Γιατί με βασανίζεις απογευματιάτικα??:flipout: :flipout:
Y.Γ
Οντως είμαι τέτοιου είδους γαύρος ,γιατί δεν ζώ με την ανάμνηση τού γαύρου αλλά με την σημερινή πραγματικότητα.
Ενώ εσύ είσαι γαύρος forever and ever και ανεξαρτήτως συνθηκών.Εσύ βλέπεις στο σήμερα το Κ.Κ.Ε.ες τών φοιτητικών σου χρόνων.Αυτό ετελείωσε νωρίς.
Η τώρα που το ξανασκέφτομαι ούτε κάν άρχισε.
Μήπως θυμάσαι την εκπληκτική δήλωση Δρακόπουλου στην συντριβη τής Συμμαχίας το 1977??´Δυστυχώς ο λαός δεν μπορεί να μάς καταλάβει´.
Αλλοίμονο.Απο τότε επικρατούσε το σύνδρομο τής Μαρίας Αντουανέττας.
Ο λαός έφταιγε και τότε ποτέ αυτοί οι αλάθητοι.Οπως και οι σταλινικοί.
Δεν έφταιγε το σύστημα,έφταιγαν οι άνθρωποι.Οπότε κόψε τα κεφάλια τών ανθρώπων.
Οι ´ανανεωτές´δεν τα κόβανε βέβαια,αλλά σε περιφρονούσαν.
Ασε γιατρέ δώσαμε-δώσαμε.................

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Εσύ βλέπεις στο σήμερα το Κ.Κ.Ε.ες τών φοιτητικών σου χρόνων.Αυτό ετελείωσε νωρίς.
Η τώρα που το ξανασκέφτομαι ούτε κάν άρχισε.

Ασε γιατρέ δώσαμε-δώσαμε.................

Κούλαρε βρε γιατρέ:grandpa:
Κοτζάμ Χριστός απέτυχε να κάνει τον κόσμο καλύτερο - θα το καταφέρναμε εμείς; :antlers:
ας μείνουμε με την κρυφή χαρά ότι σαν τα μούτρα τους δεν θα γίνουμε ποτέ. -bye-

Ηδη ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο κυριος Λομβερδος διεμαρτυρήθησαν για την καταδίκη τού Κυρίου Μεταξόπουλου.Επεται συνέχεια......

Ο Λοβέρδος κι ο Πάγκαλος καλά έκαναν και εξέφρασαν διαμαρτυρόμενοι την άποψή τους (για να ξέρουμε τι πιστευει έκαστος), όπως την άποψή μας εκφράζουμε κι εμείς εδώ πέρα.
Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις όμως με τέτοιου είδους αναφορές...όπως αυτοί οι δυο ήταν μάρτυρες υπεράσπισης (των καθηγητών και όχι των υπαλλήλων-καταχραστλων) υπάρχουν κι άλλοι, που μπορεί να μην εξέφρασαν την άποψή τους όπως οι δυο, αλλά ήταν και εκείνοι μάρτυρες υπεράσπισης, δλδ. οι απόψεις τους επί του ζητήματος ηταν πολύ κοντινες με τις απόψεις των δύο προαναφερθέντων. Πολύ ενδεικτικά, 2-3 μάρτυρες υπεράσπισης επιπλέον ήταν...Φώτης Κουβέλης, βουλευτής του Συνασπισμού και......ναι σωστά μαντέψατε....Σάββας Τσιτουρίδης, βουλευτής επίσης της ΝΔ, πρώην υπουργός δις παραιτηθείς απο τον υπουργικό θώκο. Και οι καθηγητές πανεπιστημίου Δ. Τσάτσος, Κ. Τσουκαλάς, Ν. Πετραλιάς, Γ. Πανούσης, Γ. Μπαμπινιώτης.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, η πρυτανεία Μεταξόπουλου στο Πάντειο (απο το 1992) ήταν "το αντίπλαον δεος" στο Σημίτη που όντας πρωθυπουργός σε ένα μέρος της περιόδου που συνέβαιναν "τα χοντρά κόλπα", χάριζε το μισθό του στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για να τα καταχρώνται αυτοί,οπότε καλό θα ήταν να μην συνδέουμε ότι συνέβη άμεσα ή εμμεσα με την κεντρική εξουσία και τα πρόσωπα που την αντιπροσώπευαν.

Ποιές εντυπώσεις??
Oσο για τον κύριο Τσιτουρίδη δεν είχα καμιά αμφιβολία,ούτε για τούς λοιπούς καθηγητές Πανεπιστημίου.Γνωρίζω επακριβώς τίς απόψεις τους για ποικίλα θέματα.
Οσο για την κεντρική εξουσία σαφώς και συνδεεται με τέτοιες καταστάσεις έστω έμμεσα.
Αλλως τε οι κ.κ.Μητσοτάκης και Σημίτης έχουν ομονοήσει σε όλα τα πολιτικά ,οικονομικά και εθνικά θέματα.
Και κάτι άλλο.Πόσοι πανεπιστημιακοί στο Πάντειο εκφραζουν διαφορετικές θέσεις απ´αυτές τών Μητσοτάκη,Σημίτη,ανεξαρτήτως τού πώς αυτοπροσδιορίζονται κομματικά η πολιτικά??Eλάχιστοι.
Προφανώς οι θιασώτες τής γραμμής Μητσοτάκη -Σημίτη έχουν καλύτερα βιογραφικά και γι´αυτό αποτελούν την πλειοψηφούσα άποψη στο Πανεπιστήμιο αυτό......................

Ώρες ώρες ο τρόπος που έχει ο Σπύρος να λέει τα πράγματα με τ όνομά τους με εκνευρίζει.
Και με εκνευρίζει γιατί έχει δίκαιο και με ξυπνάει απ την αριστερή μου Νιρβάνα.
Αλλά αντιστέκομαι (εθελοτυφλώ το ξέρω)

Ώρες ώρες ο τρόπος που έχει ο Σπύρος να λέει τα πράγματα με τ όνομά τους με εκνευρίζει.
Και με εκνευρίζει γιατί έχει δίκαιο και με ξυπνάει απ την αριστερή μου Νιρβάνα.
Αλλά αντιστέκομαι (εθελοτυφλώ το ξέρω)

Ναι αλλά μ´αγαπάς.:flipout: :flipout:
Εδώ ο κολλητός μου ο Λυμπερόπουλος μούπε ότι προδίδω την γαυροσύνη.:flipout: :flipout:

H Eφημερίδα ´Αυγή´με άρθρο της στίς 3 Ιουνιου επιτίθεται κατά τού προέδρου τής Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες με αφορμή το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού καναλιού.
Ασφαλώς το κλείσιμο ενός καναλιού συνιστά λογοκρισία.Αλλά το συγκεκριμένο κανάλι πρωτοστάτησε το 2002 στο αμερικανόπνευστο πραξικόπημα εναντιον τού νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου τότε Ουγκο Τσάβεζ.Αυτό δεν το γράφει η καλή εφημερίδα,βέβαια.Επικαλείται μάλιστα οτι διαμαρτυρήθηκαν οι κάτωθι:Αμερικανική Γερουσία(εδώ γελάμε πολύ χοντρά),οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα(εδώ ψιλογελάμε),το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (εδώ γελάμε πολύ χοντρά,δηλαδή ο Σόρος...)και το Καθολικό Πανεπιστήμιο(εδώ γελάμε χοντρά).
Καμιά ανάλυση για τίς διαρκείς προσπάθειες ανατροπής τού Τσάβες απο τούς Αμερικανούς,καμιά αναφορά στο ότι έχει δώσει ψωμί στούς φτωχούς και άλλα πολλά.
Η καλή εφημερίδα θεωρεί ότι όλες οι χώρες τού κόσμου συνορευουν με την Ολλανδία και το Βέλγιο.
Η ´ανανέωση´παρέα με τον Σόρος και την Αμερικανική Γερουσία.Πρώτη φορά είναι?????

Οι ποινές μου φαίνονται μεγάλες σε σχέση με τα αδικήματα. Π.χ. το ισόβια θα το έβλεπα πιο αποδεκτό. Από την άλλη όμως η προσπάθεια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ να πολιτικοποιήσουν το αποτέλεσμα της δίκης και να θεωρήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να διώκονται άτομα του αριστερού χώρου για αδικήματα που θεωρούν ότι γίνονται μόνο από δεξιούς, μου δημιουργεί ένα κόμπο στο λαιμό.

Εδώ ο κολλητός μου ο Λυμπερόπουλος μούπε ότι προδίδω την γαυροσύνη.:flipout: :flipout:

βασικά είπα ότι σου αρέσει το αυτομαστίγωμα και να την ψάξεις λίγο, μήπως στο βάθος είσαι προτεστάντης :flipout:

H Eφημερίδα ´Αυγή´με άρθρο της στίς 3 Ιουνιου επιτίθεται κατά τού προέδρου τής Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες με αφορμή το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού καναλιού.
Ασφαλώς το κλείσιμο ενός καναλιού συνιστά λογοκρισία.Αλλά το συγκεκριμένο κανάλι πρωτοστάτησε το 2002 στο αμερικανόπνευστο πραξικόπημα εναντιον τού νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου τότε Ουγκο Τσάβεζ.Αυτό δεν το γράφει η καλή εφημερίδα,βέβαια.Επικαλείται μάλιστα οτι διαμαρτυρήθηκαν οι κάτωθι:Αμερικανική Γερουσία(εδώ γελάμε πολύ χοντρά),οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα(εδώ ψιλογελάμε),το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (εδώ γελάμε πολύ χοντρά,δηλαδή ο Σόρος...)και το Καθολικό Πανεπιστήμιο(εδώ γελάμε χοντρά).
Καμιά ανάλυση για τίς διαρκείς προσπάθειες ανατροπής τού Τσάβες απο τούς Αμερικανούς,καμιά αναφορά στο ότι έχει δώσει ψωμί στούς φτωχούς και άλλα πολλά.
Η καλή εφημερίδα θεωρεί ότι όλες οι χώρες τού κόσμου συνορευουν με την Ολλανδία και το Βέλγιο.
Η ´ανανέωση´παρέα με τον Σόρος και την Αμερικανική Γερουσία.Πρώτη φορά είναι?????

Αν θυμάμαι καλά , πρέπει να το είχα δει σε ένα ντοκυμαντέρ για τον Τσάβες . Κάτι φιλοαμερικάνοι , πλούσιοι , που βρίζαν σκαιότατα τον Τσάβες , σε σημείο που θα εκνεύριζαν ακόμη και έναν οπαδό της πάλαι ποτέ ονομαζόμενης "πεφωτισμένης" ( του στυλ " είναι απατεώνας , ψεύτης , κλέφτης , θα μας καταστρέψει όλους , γιατί δεν μας αφήνουν να το λέμε?" )
Καλά τους έκανε και τους έκλεισε .

οσο για τον Συνασπισμό , είναι γελοίο μιά ολόκληρη χώρα ( ή έστω οι καλεσμένοι στα παράθυρα το βράδυ των εκλογών ) να ασχολούνται με το αν θα περάσει ο ΣΥΝ στην Βουλή . Κατάντησε κωμωδία . Μη σώσει και περάσει επιτέλους μπας και διαλυθεί τελείως και ησυχάσουμε από τους εξ επαγγέλματος υποστηρικτές των "αναρχικών" , των απατεώνων , των ριψάσπιδων , κ.ά που δεν χρειάζεται να αναφέρω .
Παπαρήγα και τα μυαλά στα κάγκελα , αν θέλει κάποιος να είναι αριστερός και όχι τσιράκι του κάθε "ανατρεπτικού" εγκληματία ( αλλά και αυτών του κοινού ποινικού δικαίου ) αφ' ενός και απολογητής του συστήματος αφ' ετέρου.

Τής μοδός είναι να παρουσιάζει τα πράγματα η ´Ε´,όπως βολεύει και να καλύπτει τα ´δικά της παιδιά´.

Εδώ είσαι φάουλ, αγαπητέ...
Το ότι δεν απαγγέλθηκε το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης είναι ένα αντικειμενικό γεγονός και δεν έχει καμμία σημασία αν το έγραψε η "Ε" ή ο Ελ. Τύπος. Και έχει κι αυτό τη σημασία του. Και εγώ δεν είπα ότι είναι παράνομο. Είπα ότι εχει καθιερωθεί τον τελευταίο καιρό στις μεγάλες πολιτικές δίκες. Αν είχε ανακοινωθεί σκεπτικό, σήμερα οι εφημερίδες θα ήταν γεμάτες με απόψεις πάνω σε αυτό. Η λήψη μιας δικαστικής απόφασης προϋποθέτει ότι υπάρχει σκεπτικό. Δεν μπορούν να πάρουν απόφαση οι δικαστές πριν σκεφτούν γιατί την παίρνουν, οπότε το θέμα της διατύπωσης του σκεπτικού είναι απλό, δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά είναι θέμα βούλησης να μη συνδυαστεί η έκδοση της απόφασης με ένα σκεπτικό.
Και ο νοών νοείτω...

από πότε οι υπεξαιρέσεις αναβαθμίστηκαν σε πολιτικά εγκλήματα?

Οι πολιτικές και μεταφυσικές ανησυχίες των εγκληματιών, δεν προσδιορίζουν και τον χαρακτήρα των πράξεών τους γενικώς, πόσο μάλλον εάν πρόκειται για ανησυχίες της ταμπέλας.

Kαθόλου φάουλ δεν είμαι.Είμαι πεπεισμένος σαν αναγνώστης τής συγκεκριμένης εφημερίδας εδώ και 29 έτη ότι πάντα,αλλά τα τελευταία χρόνια,πιό πολύ καλύπτει τούς ´δικούς´της.Πρόσφατη είναι μάλιστα η δηλωση τής συζύγου τού πρώην διευθυντή της περί ´λαουτζίκου´όταν έσκασε το σκάνδαλο για τίς εταιρείες που είχε για το ´2004´.
Οσο γι´αυτή καθ´αυτή την νομική διαδικασία ,θεωρώ ότι σού απάντησε επακριβώς ο Δημήτρης ο Ντοκατζής.
Η Ελευθεροτυπία στο άρθρο της ,σχεδόν δεν αναφέρει για ποιούς λόγους κατηγορούνται οι εν λόγω κύριοι.Δυό μασημένες αράδες επ´αυτού και καμιά τετρακοσαριά λέξεις για τίς δηλώσεις τών συνηγόρων.Θα περίμενα λοιπόν απο μιά σοβαρή εφημερίδα,να αναφέρει και τίς βασiκές κατηγορίες με λεπτομέρειες(απο την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν καταδίκες) και όχι να μιλάει γενικά και αόριστα για απάτη και υπεξαίρεση όταν όλοι οι παροικούντες τής Ιερουσαλήμ,γνώριζαν πολύ καλά τί έγινε.
Και όπως λέει και ο Βλάσσης παραπάνω εάν οι κατηγορούμενοι ήσαν δεξιοί ή αριστεροί τής Αλέκας(συμπληρώνω εγώ) θα είχε βγάλει και παράρτημα.
Ασφαλώς και η ´Ε´δεν συμβάλλει στην αντικειμενική ενημέρωση.Αλλά δεν περιμένω και πολλά πιά απο μιά εφημερίδα που έχει καταναλώσει τόνους μελάνι για την 'άδικη' μεταχείριση Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου.
Η ακόμα καλύτερα που μάς παρουσιάζει ως σημαντικό ρεπορτάζ πώς ο Γιωργάκης πήγε στο γυμναστήριο και έκανε μονοζυγο και ως εκ τούτου προετοιμάζεται καταλλήλως για το ρίγκ τών εκλογών.:blink:
Φαίνεται τελικά πώς ορισμένοι καλόμαθαν στην ατιμωρησία και ενοχλεί που αρχίζει να φαίνεται το προφανές,ότι δηλαδή οι αυτοαποκαλούμενοι ´προοδευτικοί´έσκασαν απο το πολύ φαγητό τόσα χρόνια.
Δυστυχώς βέβαια η υπόθεση τών Δ.Ε.Κ.Α.,για την μεγάλη απάτη τού Χρηματιστηρίου,που η καλή εφημερίδα τήν έχει κάνει γαργάρα,όπως και πολλοί άλλοι,πάει για συγκάλυψη με την σύμφωνη γνώμη τών δυό μεγάλων κομμάτων.