Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Εχω αρκετούς φίλους ήδη,δεν χρειάζομαι άλλους..............

Να το προσέξετε, είναι μείζον θέμα...εγώ πάλι εχω 3 φίλους εδώ και 20 χρόνια...και φυσικά δεν χρειάζομαι άλλους.

Απλά η φράση ´ο Κωστάκης το βόδι´είναι πολιτικός χαρακτηρισμός(εγώ για εξύβριση το κόβω) ,όπως και η ψαροκασέλλα ,ποδοσφαιρικός

Σας προσέβαλα;...συγγνώμη ξανά.

Αλλά μην συνεχίζετε γιατί εκτείθεστε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που το πάτε.
Και αφήστε κατά μέρος τίς υποδείξεις.Μπορούμε να συζητάμε χωρίς χαρακτηρισμούς.
Οσο για το άν εκτίθεμαι ,ασφαλώς και εκτίθεμαι.Γράφω επωνύμως αυτό που πιστεύω.

Για τον καθένα η πολιτική έχει κάποια αξιώματα, οπότε και οι σοβαρές πολιτικές διαφωνίες εκπορεύονται από αυτά.
Για παράδειγμα ο συμφορουμίτης ξεκίνησε λέγοντας "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" θεωρώντας ότι είναι η από όλους αποδεκτή βάση κάθε πολιτικής συζήτησης. Αν κάποιος έχει αποδεχθεί το ίδιο αξίωμα, μπορεί να συνεχίσει την κουβέντα από εκεί.
Προσωπικά θεωρώ και έχω και στην πράξη διαπιστώσει ότι κάθε συζήτηση, ειδικά πολιτική, απαιτεί ένα minimum συμφωνίας, μια αποδοχή ενός-δύο αξιωμάτων. (Αυτό δεν σημαίνει πολιτική συμφωνία, σημαίνει κοινή αφετηρία συζήτησης).
Αν αυτό το minimum δεν επιτευχθεί, η συζήτηση καταλήγει σε προσωπική αντιπαράθεση χωρίς ουσία και φυσικά πλήρη αδυναμία κατανόησης εκατέρωθεν. Είναι σαν να μιλάμε άλλη γλώσσα. Όπως ισχύει και στη γεωμετρία για παράδειγμα. Όπως είναι αδύνατον να εξετάσει το ίδιο θεώρημα κάποιος που χρησιμοποιεί την Ευκλείδια γεωμετρία ως εργαλείο, με κάποιον που χρησιμοποιεί την γεωμετρία Lobachevsky, έτσι δεν μπορεί να γίνει κουβέντα που "πατάει" σε διαφορετικά θεμέλια. Μπορεί να γίνει κουβέντα μόνο για τα θεμέλια καθαυτά αν κάποιος έχει το στομάχι να βγάλει στη φόρα τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο και αν βέβαια το έχει συνειδητοποιήσει...

Οι πολιτικές και μεταφυσικές ανησυχίες των εγκληματιών, δεν προσδιορίζουν και τον χαρακτήρα των πράξεών τους γενικώς, πόσο μάλλον εάν πρόκειται για ανησυχίες της ταμπέλας.

Αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνω.
Γενικά μιλώντας και όχι για την συγκεκριμένη πράξη, θεωρείς ότι τα κίνητρα για μια πράξη δεν την χαρακτηρίζουν και αυτές και τους υπευθύνους για αυτές?
Ακόμα και τα κράτη τα ίδια, ενάντια στα συμφέροντά τους, αποδέχονται τον διαχωρισμό των εγκλημάτων ή δίνουν ελαφρυντικά ανάλογα με το κίνητρο, εσύ δεν τα δέχεσαι? Εκτός αν κατάλαβα λάθος.

Mc εγώ το καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο send,υπό την έννοια ότι ο απατεώνας δεν ορίζεται βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων ή τής κομματικής του τοποθέτησης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Μάλλον θεωρείς ότι ο ΣΥΝ είναι κάτι σαν το punk και τον κατατάσσεις στο περιθώριο.:blink:
Μάλλον όμως έχει γίνει σαν την Νανα Μούσχουρη,που προσπαθεί να τραγουδήσει την Casta Diva στο Ηρώδειο.-bye- -bye-
Οσο για τον χριστόδουλο,όντως προσφέρει μεγίστη υπηρεσία.Κατηγορώντας τον ΣΥΝ τού εξασφαλίζει ψήφους για την είσοδο στην Βουλή.
Και σώπα τώρα που δεν θέλουν τα βουλευτιλίκια.Εάν ήταν έτσι δεν θά ζητούσαν να τούς ´κοιταξουμε στα μάτια´στίς προηγούμενες εκλογές.-bye- -bye-

Οχι δεν τους θεωρώ πανκ και απέχουν πάρα πολύ από αυτό που θα ήθελα.
Και ρωτώ για να μαθαίνω Πως θα μας θέλατε για να μας εγκρίνετε, όλοι εσείς που είστε ευχαριστημένοι με τους δικούς σας και αντί να βάζετε την ουρά στα σκέλια που σας υποκλέπτουν με ψευτιές κάθε φορά την ψήφο, ξεσπαθώνετε εναντίον όλων των άλλων.
Να σας αδειάζουμε τη γωνιά και τα έδρανα για να βάλετε στη Βουλή κι άλλους σαν τη Ράπτη, τη Γκερέκου, τον Κουλούρη και το Γιακουμάτο. Η τον αρχιερέα το Μητσοτάκη. Δεν έχετε πρόβλημα με όλους αυτούς και σας φταίει ο "Κύριος Κουβέλης", ε; Ντροπή.

κι όσο για τον Αρχιεπίσκοπό σας, Ναί μας προσφέρει υπηρεσία και καλά θα κάνετε να τον αλλάξετε. Μέχρι να γίνει αυτό όμως να τον χαίρεσθε και να του φιλάτε το σεπτό του χέρι.

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Mc εγώ το καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο send,υπό την έννοια ότι ο απατεώνας δεν ορίζεται βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων ή τής κομματικής του τοποθέτησης.

ακριβώς. Όταν δηλαδή αυτές οι πεποιθήσεις δεν αφήνουν κάποια σφραγίδα στην πράξη καθεαυτή.

Δηλαδή εν προκειμένω το μόνο που βλέπω είναι απάτες και υπεξαιρέσεις από κάποιους οι οποίοι δηλώνουν κάπως και έχουν ένα "α" παρελθόν (όπως μας μεταφέρεται τουλάχιστον)

Ποιοί πώς θα θέλαμε????
Aπο πότε πάς ´Μη Συνασπισμένος´ανήκει στα δυό μεγάλα κόμματα???
O Mήτσοτάκης με τον Κύριο Κουβέλη και τον Κύριο Κωνσταντόπουλο και την Κυρία Δαμανάκη και τον Κύριο Μπίστη(και αυτοί απο τα σπλάγχνα είναι)πρωτοστάτησαν στο να προσπαθήσουν να στείλουν πρώην Πρωθυπουργό στην φυλακή.
Ο Μητσοτάκης με τον Κύρκο δηλώνουν το πόσο εκτιμούνται μεταξύ τους.
Ο Συν μαζί με το νέο ΠΑΣΟΚ και με την Ν.Δ. πρωτοστάτησαν στην κατατρομοκράτηση τού Κυπριακού λαού για να υπερψηφιστεί το σχέδιο Ανάν.
Μεγάλη μερίδα τού ΣΥΝ υποστήριξε την παράδοση Οτσαλάν μαζί με τον Μητσοτάκη και μερίδα τού ΠΑΣΟΚ.
Ο Μητσοτάκης που πρωτοστατεί στίς ύβρεις(έτσι ακριβώς)εναντίον τού προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκει πολλούς χειροκροτητές στην εφημερίδα ´Αυγή´.
Αριστερά που δεν αναλύει τίς συνθηκες της Ελληνικής κοινωνίας,που ξεχνάει ότι ο βασικός μισθός είναι για τα μπάζα,που ξεχνάει ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες εξοντωτικές,που δεν έχει ουτε μιά σημαντική πρόταση για το πώς φαντάζεται να κυβερνήσει τον τόπο διαφορετικά απο την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ,έχει παψει ναναι αριστερά.
Αριστερά που ασχολείται στα γραφεία της μόνον με τα κείμενα τού Ντεριντά και υποτιμά τον εργαζόμενο πολίτη και το μόνον που την ενδιαφέρει είναι πώς θα βολευτεί σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας,έχει χάσει την μπάλλα.
Και εν πάσει περιπτώσει απο πότε όποιος δεν είναι με τον ΣΥΝ είναι με τον Χριστόδουλο???
Η μήπως έχει παράπονα ο ΣΥΝ απο την τηλεοπτική του εκπροσώπηση στα διάφορα κανάλια??
Και πώς γίνεται πολλα´στελέχη τού ΣΥΝ,να συμφωνούν σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα εθνικά θέματα,με τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο.??
Υ.Γ
Προσωπικά είμαι εναντίον τού Αυτοκεφάλου τής ελληνικής εκκλησίας,επομένως είμαι με τον Βαρθολομαίο .............

Προσωπικά είμαι εναντίον τού Αυτοκεφάλου τής ελληνικής εκκλησίας,επομένως είμαι με τον Βαρθολομαίο .............

Kαι Χριστιανός βλέπω. Μπράβο, μπράβο, και εις ανώτερα.-bye-

Εχω αρκετούς φίλους ήδη,δεν χρειάζομαι άλλους..............

Να το προσέξετε, είναι μείζον θέμα...εγώ πάλι εχω 3 φίλους εδώ και 20 χρόνια...και φυσικά δεν χρειάζομαι άλλους.

Απλά η φράση ´ο Κωστάκης το βόδι´είναι πολιτικός χαρακτηρισμός(εγώ για εξύβριση το κόβω) ,όπως και η ψαροκασέλλα ,ποδοσφαιρικός

Σας προσέβαλα;...συγγνώμη ξανά.

Αλλά μην συνεχίζετε γιατί εκτείθεστε...

Με βάση αυτό το μήνυμα, όπως και το μήνυμα 71, θα σας συνιστούσα να χαμηλώσετε τους τόνους της αντιπαράθεσης και να μειώσετε το επίπεδο της ειρωνείας. Κάνουμε διάλογο με επιχειρήματα και σε ένα καλό επίπεδο. Βοηθήστε μας να διατηρήσουμε το επίπεδο αυτό, όποιες απόψεις κι αν πρεσβεύετε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Kαι Χριστιανός βλέπω. Μπράβο, μπράβο, και εις ανώτερα.-bye-

Δεν είναι θέμα χριστιανισμού,είναι θέμα πολιτικής.Με αυτόν τον τροπο θα απομονώνονταν διάφοροι Χριστόδουλοι.-bye- -bye-
Υπ´όψιν το αυτοκέφαλο δημιουργήθηκε επι Βαυαροκρατίας και αποτελεί μεγαλη πληγή για την Ελλάδα.
Συμφέρον για την Ελλάδα θα ήταν η εκκλησία να υπάγεται στον Βαρθολομαίο.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τούς ´αριστερούς´.Ας πούμε ουδέποτε ασχολήθηκαν με το ότι δεν επιτρέπεται να εκλέγεται ελληνας μή τούρκος υπήκοος στο Πατριαρχείο.

Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ δείχνουν να διακατέχονται από μεγάλη αμηχανία. Η εφημερίδα θεωρεί απαράδεκτο ότι έγιεν τέτοιο φαγοπότι στο διάστημα 1992-1998 κι ενώ ήταν γνωστό, η τότε κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να το στείλει στη δικαιοσύνη. Αλλά και πάλι δεν μπορεί να συγκρατηθεί και να μην αποδώσει στην κυβέρνηση πολιτικά κίνητρα.

Πάντως αν θέλουμε να επεκτείνουμε το θέμα, βλέπω ότι αυτή την τριετία συνεχίζουμε να έχουμε λαμόγια εν δράσει. Ίδια, διαφορετικά, λιγότερα, περισσότερα δεν ξέρω. Εκείνο που βλέπω είναι ότι υπάρχει διάθεση να αποκαλυφθούν και δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πολιτική κάλυψη, ό,τι κι αν έχουν κάνει.

Κι αυτό το θεωρώ εξέλιξη και κατάκτηση. Και θέλω, όταν θα ξανάρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αυτό να συνεχίσει.

Πραγματικα πιστευει κανεις οτι σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα με αυτην την δομη μπορει να αποφευχθει η διαφθορα και λεηλασια ??

Εχω την εντυπωση - και τωρα θα αναψουν τα αιματα - οτι μονο με ενα απολυταρχικο καθεστως ( οπου ολοι θα καρφωναμε τον διπλα μας...και στο τελος θα φοβομασταν και την σκια μας ) ουτε και εγω ξερω τι ειδους θα μπορουσαμε σε καποιες δεκαετιες να αποβαλλουμε την νοοτροπια αυτη που ειναι καθαρο καταλοιπο της τουρκικης κατοχης.....
Γιατι αν φανταστω την Ελλαδα να συνεχισει πορευεται ετσι σε λιγο οταν ερθει η πρωτη σοβαρη κοινωνικη κριση ( η καταρευση του ασφαλιστικου ας πουμε ) θα γινει το ελα να δεις ......

Ισως παλι η αλλαγη πολιτικης κατευθυνσης να εκτοξευτει απο μια τετοια κριση...

Το απευχομαι αλλα δεν βλεπω να την γλυτωνουμε οσο ειμαστε εμεις στη ζωη τουλαχιστο.....

ακριβώς. Όταν δηλαδή αυτές οι πεποιθήσεις δεν αφήνουν κάποια σφραγίδα στην πράξη καθεαυτή.

Δηλαδή εν προκειμένω το μόνο που βλέπω είναι απάτες και υπεξαιρέσεις από κάποιους οι οποίοι δηλώνουν κάπως και έχουν ένα "α" παρελθόν (όπως μας μεταφέρεται τουλάχιστον)

Ok. Τότε όχι μόνο θα συμφωνήσω αλλά θα προσθέσω ότι και το να χρησιμοποιείται σαν "όχημα" στην απάτη οποιαδήποτε πολιτική-ιδεολογική τοποθέτηση ή η εκ των υστέρων επίκληση τέτοιων "ελαφρυντικών", είναι τουλάχιστον γελοίο και αναξιοπρεπές.

Μα πραγματικά, δεν φαντάζομαι πώς θα μπορούσε να είναι πολιτικό έγκλημα μια υπεξαίρεση. Εκτός και να είχαμε να κάνουμε με έναν Ρομπέν των Δασών ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του υπεξαιρούσε ποσά χάριν ενός σκοπού που λόγω της πολιτικής του ιδεολογίας υπηρετούσε. Και πάλι τότε δεν θα είχαμε "πολιτικό" έγκλημα με την στενή έννοια του Ποινικού Κώδικα και του Συντάγματος, αλλά σίγουρα ένα έγκλημα προερχόμενο από κίνητρα που θα υπήρχε πάτημα να κριθούν από το δικαστήριο "μη-ταπεινά" -πάντως όχι ιδιοτελή. Και εννοείται ότι τα κίνητρα κάποιου χαρακτηρίζουν την πράξη του, σε αυτό είμαι απολύτως σύμφωνος. Εξάλλου αυτό που στην ουσία τιμωρείται είναι η ηθική στάση του δράστη απέναντι στην πράξη του, δεν τιμωρείται ο κάθε "δράστης", αλλά ο δράστης που μπορείς να του πεις το απλό "φταις" για την πράξη του.

Τώρα βέβαια, ο Ρομπέν των Δασών πηγαινοερχόταν με τα ποδαράκια του, άντε εποχούμενος σε κανένα άλογο και πάντως όχι σε Φεράρι. Βέβαια και η Φεράρι σήμα το άλογο έχει....

Και να σού δώσω αγαπητέ Κώστα μερικά παραδείγματα για την ´ανανεωτική προσπάθεια´,μιά και πλέον δεν αισθάνομαι οιανδήποτε δέσμευση.
Καταλήψεις εναντίον τού ν.815 το σωτήριον έτος 1979.Ρωμαλέο και σοβαρό φοιτητικό κινημα.
Οι ηγέτες τής εποχής τού Ρήγα(επώνυμοι στον Συν σήμερα) είχαν λυσσάξει να μην συμμετέχει στίς καταλήψεις ο Δημοκρατικός Αγώνας.Διαφωνούσαν οι Παντειακοί,οι Αρχιτέκτονες και οι τής Ιατρικής.
Oι απειλές εντονότατες.´Θα χαλάσει η εικόνα τού κόμματος´λέγανε.Τελικά δεν τούς περασε ,αλλά πολλοί μπήκαν στην μαύρη λίστα.
Οκτωβριος 1981.Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει θριαμβευτικά τίς εκλογές ,αλλά το ΚΚΕ εσ δεν έχει βγάλει βουλευτή(πήρε 1.5%).Υπάρχει κατήφεια στο εκλογικό κέντρο.Ο κύριος Κύρκος βγάζει λόγο:'Σημερα η δημοκρατία νίκησε.Nικησε το ΠΑΣΟΚ.Πάρτε τίς σημαίες και βγείτε να πανηγυρίσετε.´
10 μήνες μετά.Η νεολαία τού Κ.Κ.Ε εσ,έχει αρχίσει μιά μικρή κριτική σε κάποια πεπραγμένα τής ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο.Καλούνται οι υπεύθυνοι τής σπουδάζουσας στα κεντρικά.
Ημίφως στην αίθουσα,καθεστώς ημιπαρανομίας εν έτει 1982.Καταφθάνουν οι υπεύθυνοι.Βγάζουν λόγο:'Mήν κάνετε καμιά κριτική στο ΠΑΣΟΚ γιατί έχουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζεται πραξικόπημα´.Βαλαμε όλοι τα γέλια αλλά ............
Λίγο αργότερα ...Συνέδριο στον Μίλωνα.Αλλαγή γραμματέα Δρακόπουλου με Μπανιά.
Εχουν εκλεγεί απο την Σπουδάζουσα για να την εκπροσωπήσουν στο συνέδριο φοιτητές μη αρεστοί στην ηγεσία(οι αρεστοί σήμερα περνάνε μιά χαρά,ένας-ένας).Aπο τούς 21 νομίμως εκλεγέντες επετράπη να μιλήσουν μονον 2,κάτω απο αποδοκιμασίες και βρισιές του τύπου ´αλήτες φάγατε τα παιδιά μας´.Ο ενας απο τούς 2,λόγω χαρακτήρος ημουν εγώ.Σε τρια λεπτά (νόμιμη διάρκεια ομιλίας 10λεπτά)φωνάζανε οτι προδίδουμε το κόμμα.
Λίγο αργότερα...Καλούμαστε για τίς επερχόμενες δημοτικές εκλογές.Μας ζητάνε να συνεργαστούμε στην Καισαριανή με το ΠΑΣΟΚ,για να χασει τον δήμο το Κ.Κ.Ε.(την ίδια στιγμή που εκπρόσωποι του κομματος μιλούσαν για συντρόφους τής άλλης πλευράς)
Πολλοί αρνούμαστε,λέγοντας οτι η Καισαριανή είναι μιά ιστορική περιοχή και οτι δεν επιθυμούμε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ.
Αρχίζει ιδεολογική τρομοκρατία,απειλές για διαγραφές,διαρκείς πιέσεις.Οσοι συνεχίζουν να αρνούνται ,τούς κοιτάνε με μισό μάτι,δεν τούς μιλάνε προσπαθούν να τούς υποβιβάσουν,λασπολογούν εναντίον τους και πάει λεγοντας.Για να μήν αναφερθώ,στα γεγονότα τής δολοφονίας Κουμή ,Κανελλοπούλου το 1980 και το τί σταση ακολουθησαν τα δυό κόμματα τής αριστεράς τότε. Τότε που το αίμα έτρεχε ποτάμι και οι βιαιότητες βαρυτατες.Χλιαρές διαμαρτυρίες στην Βουλή.
Καποιοι ,ρομαντικοί και αφελείς εξακολουθούν να παραμένουν μεχρι την περίφημη ΕΑΡ.Μετά πάνε σπίτια τους.Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν είχανε απο την αρχή πεί οτι επιθυμούσαν να είναι ουρά ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας.Ακομα δεν εχει δοθεί εξήγηση φυσικά.
Μπορώ ,φίλε Κώστα να αναφέρω πάμπολλα ανάλογα περιστατικά εξουσιομανίας,αλαζονειας και μονολιθισμού.Γιατί για μιά 11ετία υπήρξα αυτόπτης μάρτυς.Και ότι αναφέρω είναι ακριβές γιατί ήμουν παρών.
Λοιπόν ,καλό θα είναι τίς ρετσινιές περί Χριστόδουλου,όχι πρός τα εδώ.
Και ασφαλώς δεν μετανοιώνω για την εμπειρία μου,αλλά όχι και να μού τούς βγάζεις λάδι.Ουδέποτε οραματίστηκαν μιά ανεξάρτητη,αυτόνομη δημοκρατική αριστερά.Απλά διασώζονταν γιατί οι άλλοι οι ´ορθόδοξοι´ήταν υπόδειγμα παλαιολιθικότητας.Και ουδέποτε ανέπτυξαν μιά σοβαρή θεωρία για την διακυβέρνηση τής χώρας......Το να λές λίγο οικολογία,λίγο δημοκρατία,λίγο αυτοδιαχείριση ,είναι για μικρά παιδιά.
Και επειδή σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε λίγο-πολύ όλοι,δεν είναι για δημόσιο διάλογο η εξέλιξη πολλων ´οραματιστών ´τής εποχής.
Πάντως ο κύριος Κύρκος στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του ηταν δίπλα-δίπλα με τον κυριο Λαλιώτη.Αυτό μάλλον οραματιζόταν απο τότε.Αλλως τε και στην τελευταία του συνέντευξη στην ´Καθημερινή´έκανε παράπονα που δεν τον δέχτηκε ποτέ ,επι τής ουσίας ο μακαριτης ο Ανδρέας Παπανδρέου....
Τελικά,μάλλον ο Ανδρέας είχε δίκιο............

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Δεν είναι θέμα χριστιανισμού,είναι θέμα πολιτικής.Με αυτόν τον τροπο θα απομονώνονταν διάφοροι Χριστόδουλοι.-bye- -bye-
Υπ´όψιν το αυτοκέφαλο δημιουργήθηκε επι Βαυαροκρατίας και αποτελεί μεγαλη πληγή για την Ελλάδα.
Συμφέρον για την Ελλάδα θα ήταν η εκκλησία να υπάγεται στον Βαρθολομαίο.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τούς ´αριστερούς´.Ας πούμε ουδέποτε ασχολήθηκαν με το ότι δεν επιτρέπεται να εκλέγεται ελληνας μή τούρκος υπήκοος στο Πατριαρχείο.
H μόνιμη βέβαια θέση των τουρκων στο θέμα αυτό που ανεφερε ο Σπύρος ,δηλ. η άρνησή τους να επιτρέψουν σε μη τουρκο υπήκοο να διεκδικήσει το χρήσμα του Πατριάρχη ,σκοπό έχει να αφήσει ακέφαλο το πατριαρχείο σε βάθος χρόνου και έτσι να το καταστήσει πρακτικά ανενεργό...Αλήθεια για πόσες δεκαετίες ακόμη θα υπάρχει η Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και τουρκοι υπηκοοι Ελληνες που θα μπορούν να τροφοδοτούν το πατριαρχείο με ιεράρχες;Ας αναφερθει ότι η κάποτε ανθούσα ελληνικη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που πριν το 1955 αποτελούνταν από 250.000 μέλη σήμερα αριθμεί περί τα 1800 άτομα μέσα σε μία πόλη που ο πληθυσμός της ανεπίσημα αγγιζει τα 15 -17 εκ.

Οσο δε για κάποιους που θα σπεύσουν να μου προσάψουν το στίγμα της θρησκοληψίας ,απαντώ ότι η θέση του πατριαρχείου και η λειτουργία του στην Κωνσταντινούπολη , πρωτίστως εθνική και ιστορική σημασία έχει.. στο κάτω-κάτω για αμιγώς θρησκευόμενους υπάρχουν και τα μοναστήρια που είναι πιο κατάλληλοι χώροι για πνευματική ανάταση και επαφή με τα Θεία..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

H μόνιμη βέβαια θέση των τουρκων στο θέμα αυτό που ανεφερε ο Σπύρος ,δηλ. η άρνησή τους να επιτρέψουν σε μη τουρκο υπήκοο να διεκδικήσει το χρισμα του Πατριάρχη ,σκοπό έχει να αφήσει ακέφαλο το πατριαρχείο σε βάθος χρόνου και έτσι να το καταστήσει πρακτικά ανενεργό...Αλήθεια για πόσες δεκαετίες ακόμη θα υπάρχει η Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και τουρκοι υπηκοοι Ελληνες που θα μπορούν να τροφοδοτούν το πατριαρχείο με ιεράρχες;Ας αναφερθει ότι η κάποτε ανθούσα ελληνικη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που πριν το 1955 αποτελούνταν από 250.000 μέλη σήμερα αριθμεί περί τα 1800 άτομα μέσα σε μία πόλη που ο πληθυσμός της ανεπίσημα αγγιζει τα 15 -17 εκ.

Οσο δε για κάποιους που θα σπεύσουν να μου προσάψουν το στίγμα της θρησκοληψίας ,απαντώ ότι η θέση του πατριαρχείου και η λειτουργία του στην Κωνσταντινούπολη , πρωτίστως εθνική και ιστορική σημασία έχει.. στο κάτω-κάτω για αμιγώς θρησκευόμενους υπάρχουν και τα μοναστήρια που είναι πιο κατάλληλοι χώροι για πνευματική ανάταση και επαφή με τα Θεία..
χχ

Τελικά,μάλλον ο Ανδρέας είχε δίκιο............

Σιγά βρε σύντροφε: σαν ατιμασμένη γκόμενα κάνεις.:bigcry:
Ολοι τα περάσαμε αυτά - και τέτοια και πολύ χειρότερα.
Τό'χει ο χώρος. Οι ...σύντροφοι της άλλης όχθης που είναι και πιο παληοί στο κόλπο, κάτι παραπάνω ξέρουν και φροντίζουν να έχουν τα προβατάκια τους πάντα στοιχιμένα στο μαντρί.
Σιγά που έκανα λάθος και σιγά που θα με καθορίσουν εμένα 5-10 ανάξιοι καρεκλοκένταυροι που στάθηκαν κατώτεροι απ τις περιστάσεις.
Οπως άλλωστε κι εσένα, δεν σε καθορίζει ο Αρχιεπίσκοπός σου.:p

τώρα, όσον αφορά τον μεγάλο τιμονιέρη δεν ξέρω αν είχε δίκιο.
έχει όμως δίκιο ο κόσμος, που θεωρεί τους πρώην αριστερούς, Πρωταθλητές της κωλοτούμπας. :flipout:

αυτό, εμείς, το ξέραμε από παληά: οι ΚΝίτες που άλλαζαν την πίστη τους, κατέβαιναν στα Εξάρχεια και γίνονταν τα πιο σκληροπυρηνικά φρικιά :D

Last edited:
Πρόσεχε μήν ξανακούσεις Μπάχ .Ηταν Χριστιανός και μάλιστα Προτεστάντης.-bye- -bye-

Και πούσαι.
Ακριβώς τα ίδια λένε και οι ´ορθόδοξοι´.Μερικοί ´κακοί´ήταν πού δεν εφάρμοσαν την θεωρία τού ´Μαρξισμού -Λενινισμού´σωστά.
Και για τον Χριστόδουλο τάπαμε.Ειμαι με τον Βαρθολομαίο.
Και πούσαι.Παρε και δήλωση τής συντρόφισσας τής Δαμανάκη για τίς απατεωνιες στο Πάντειο:'Φοβάμαι οτι με τίς δικαστικές παρεμβάσεις,ότι θα καταργηθεί το αυτοδιοίκητο τού Πανεπιστημίου´.:blink: Σωστήηη η συντρόφισσα.Για την κυρία η αυτοδιοίκηση εξισούται με την κακοδιαχείριση...
Αλλά στίς ερωτήσεις περί τής Πολιτικης στάσης τού Συν δεν είδα να απαντάς....
Ψιλά γράμματα.
Και χίλιες φορές Πρώην παρά απατημένος που προσποιούμαι ότι δεν βλέπω το κέρατο...-bye- -bye- -bye-