Η Δικιά μου Ταινία

Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

http://www.imdb.com/title/tt0383028/

Synecdoche, New York

''Χάσιμο''...

η μεγαλη γοητεια του κινηματογραφου
να συγλονιζεσαι με κατι που δεν καταλαβαινεις

σας εχει συμβει ?
εμενα πολλες φορες

η καλυτερη ερμηνεια των τελευταιων ετων
Φιλιπ Σεημουρ

εδω οι Ευρωπαιοι πρωτοποροι βρισκουν τον δασκαλο τους
στην ιδιοφυια τπου λεγεται charlie Caufman

Είχα ακούσει για τις "αγγελοπούλειες" διαμάχες σας. Καιρός να τις απολαύσω και live! Κριτική στο καθεστώς από κουστουρίτσια πλευρά συνιστά και ο Μπαμπάς (που λείπει σε ταξίδι για δουλειές). Πάντως, το επιχείρημα που χρησιμοποιείς Στέλιο περί περιφερόμενων τσιγγάνων που μας παίρνουν τα αυτιά με τα νταούλια τους, είναι ακριβώς το επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Αγγελόπουλος για την εν λόγω ταινία. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ διαφορετικές σχολές αν και αυτές οι δύο ταινίες συμπίπτουν στο θέμα των Βαλκανίων. Ο ένας κινείται στη διαπασών (όχι ότι με ενόχλησε αυτό), ο άλλος κινείται στη σιωπή (ούτε αυτό με ενοχλεί αναγκαστικά).

η μεγαλη γοητεια του κινηματογραφου
να συγλονιζεσαι με κατι που δεν καταλαβαινεις

σας εχει συμβει ?
εμενα πολλες φορες

η καλυτερη ερμηνεια των τελευταιων ετων
Φιλιπ Σεημουρ

εδω οι Ευρωπαιοι πρωτοποροι βρισκουν τον δασκαλο τους
στην ιδιοφυια τπου λεγεται charlie Caufman
Πώς δε μας έχει συμβεί! Σχεδόν σε κάθε ταινία του Lynch.

Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Μά ο Τεό δέν μπορεί νά πάρει χαμπάρι τού τί σημαίνει Βαλκανικό πανηγύρι μέ τά χάλκινα,πού βέβαια μόνον νταούλια δέν είναι..
Καί αυτό τό πανηγύρι κουβαλάει μέσα του όλη τήν χαρμολύπη,αλλά καί τήν τραγωδία τής περιοχής..
Βαλκάνια μόνον μέ ανάλυση τύπου κουαρτέτων εγχόρδων δέν γίνεται..
Αν επίσης ο Τεό θεωρεί τήν παραδοσιακή μουσική ώς ''χουντικό κατάλοιπο'' μιάς και η δικιά μας Χούντα τήν γελοιοποίησε,άς τό ξεπεράσει μιάς και ώς καλλιτέχνης πρέπει νά βλέπει σφαιρικότερα τά πράγματα.Αυτά είναι κοινοτυπίες πού έλκουν κάποιους ''υψηλόφρονες αριστερούς''.
Φυτευτή ευρωπαϊκή ''ανάλυση'' τής ''Βαλκανικής σαλάτας'',είναι ένα απολύτως εγκεφαλικό δημιούργημα.

Εγώ που δεν αντέχω ούτε τον Τεό ούτε τον Κούστα τι να πω; Είδα μιά ταινία του Καγγελόπουλου (τον Μελισσοκόμο) και μισή ταινία του Κουστουρίτσα (τον Καιρό των Τσιγγάνων, δεν άντεξα να τη δω ολόκληρη) και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι βρίσκετε στις αυνανιστικές ακροβασίες και του ενός και του άλλου. Το μόνο θετικό που έχουν οι ταινίες τους είναι η μουσική. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα σάουντρακ για όποιον θέλει να την ακούσει χωρίς να εκνευριστεί.

"Η Ζωή Μου Σαν Σκύλος" του Lasse Hallstrom.

Mylifeasadog.jpg

Re: Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Μά ο Τεό δέν μπορεί νά πάρει χαμπάρι τού τί σημαίνει Βαλκανικό πανηγύρι μέ τά χάλκινα,πού βέβαια μόνον νταούλια δέν είναι..
Καί αυτό τό πανηγύρι κουβαλάει μέσα του όλη τήν χαρμολύπη,αλλά καί τήν τραγωδία τής περιοχής..
Βαλκάνια μόνον μέ ανάλυση τύπου κουαρτέτων εγχόρδων δέν γίνεται..
Αν επίσης ο Τεό θεωρεί τήν παραδοσιακή μουσική ώς ''χουντικό κατάλοιπο'' μιάς και η δικιά μας Χούντα τήν γελοιοποίησε,άς τό ξεπεράσει μιάς και ώς καλλιτέχνης πρέπει νά βλέπει σφαιρικότερα τά πράγματα.Αυτά είναι κοινοτυπίες πού έλκουν κάποιους ''υψηλόφρονες αριστερούς''.
Φυτευτή ευρωπαϊκή ''ανάλυση'' τής ''Βαλκανικής σαλάτας'',είναι ένα απολύτως εγκεφαλικό δημιούργημα.

ε.. οχι και ετσι.. :huh2:

Εγώ που δεν αντέχω ούτε τον Τεό ούτε τον Κούστα τι να πω; Είδα μιά ταινία του Καγγελόπουλου (τον Μελισσοκόμο) και μισή ταινία του Κουστουρίτσα (τον Καιρό των Τσιγγάνων, δεν άντεξα να τη δω ολόκληρη) και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι βρίσκετε στις αυνανιστικές ακροβασίες και του ενός και του άλλου. Το μόνο θετικό που έχουν οι ταινίες τους είναι η μουσική. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα σάουντρακ για όποιον θέλει να την ακούσει χωρίς να εκνευριστεί.

Δεν είναι επαρκές το δείγμα. Ο μελισσοκόμος δε θεωρείται και η καλύτερη ταινία του Τεό ενώ μισός μόνο Κουστουρίτσα δε φτάνει. Δώστους μία δεύτερη πιο ολοκληρωμένη ευκαιρία και πού ξέρεις; Μπορεί να σου αρέσουν (αν και δύσκολο).

Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Το underground ειναι ενα φολκλορικο εθνικιστικο θορυβωδες μιουζικαλ που μου προκαλεσε πονοκεφαλο
.

'Εμ, δεν ακούς. Στο είπα και προχθές στα γεννέθλια... κόψε το πολύ Μπάστερ Κήτον και βωβό κινηματογράφο γιατί κάποια στιγμή που θα δείς ταινία με "νεύρο" και¨"ψυχή" θα σε πιάσει πονοκέφαλος.
icon10.gif

Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

'Εμ, δεν ακούς. Στο είπα και προχθές στα γεννέθλια... κόψε το πολύ Μπάστερ Κήτον και βωβό κινηματογράφο γιατί κάποια στιγμή που θα δείς ταινία με "νεύρο" και¨"ψυχή" θα σε πιάσει πονοκέφαλος.
icon10.gif

:flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Υ.Γ
Sorry Στέλιο( :grinning-smiley-043)αλλά είναι πετυχημένο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

icon10.gif

πετυχημενο δεν λεω ...:flipout:
απο την χιουμοριστικη αποψη

αλλα να ρωτησω κατι, αυτο το OΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ που αγορασες
σε τι εκδοση το πηρες 3D BLUERAY το ΑΠΛΟ ? η kai τα τρεια για να κανεις
συγκριτικο....:flipout:
πρεπει να ηταν ολο ''νευρο'' και'' ψυχη'' !

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

πετυχημενο δεν λεω ...:flipout:
απο την χιουμοριστικη αποψη

αλλα να ρωτησω κατι, αυτο το OΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ που αγορασες
σε τι εκδοση το πηρες 3D BLUERAY το ΑΠΛΟ ? η kai τα τρεια για να κανεις
συγκριτικο....:flipout::flipout:

Εδώ έπαισες μέσα... Το έχω και σε DVD και σε Ματρόσκα και σε Blu-Ray...
icon10.gif

Σε τι θές να στο δώσω;

(Εντάξει, κρυφά, δεν θα το πώ σε κανέναν...:flipout:)

Όποιος αναλύσει επακριβώς το σενάριο του Inland Empire είναι μεγάλη γάτα! Και όμως, με ένα πορτατίφ, λίγα αποτσίγαρα και ένα τηλέφωνο να χτυπάει στο βάθος, δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρά ο π@@@@@ς!

Καταπληκτική ταινία. Το τελευταίο 45λεπτο μου έχει χαραχθεί βαθειά στη μνήμη και δεν ξεκολλά με τίποτα! Άψογη η μουσική του Μπρέκοβιτς. Αν και είναι σαφώς ανώτερο από το "Βλέμμα" και δικαίως πήρε το φοίνικα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά για την ταινία του Τεό. Είναι η τελευταία μέχρι στιγμής πολύ καλή ταινία του.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με τα γραφόμενά σου, και για το "Βλέμμα" και για τη σύγκρισή του με το "Underground".

Έχω να τη δω από το 1995 οπότε δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη αυτή τη στιγμή για την οπτική του Αγγελόπουλου περί των Βαλκανίων. Πρέπει να την ξαναδώ. Από κει και πέρα, είναι γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος έχει αναπτύξει μία ψύχωση με τα βραβεία. Άλλες φορές του βγαίνει (ο υπερτιμημιμένος φοίνικας της Αιωνιότητας) άλλες όχι (με τη διλογία προς το παρόν έχει φάει τα μούτρα του). Από όσο ξέρω και διαβάζω, θέλει να γίνει από τους λίγους (ή ο μόνος?) σκηνοθέτες που θα έχουν στη συλλογή τους τα βραβεία και των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής, του λέιπει μόνο η Αρκούδα και έχει ρίξει όλο το βάρος του εκεί. Ίδωμεν. Αυτά είναι τα άσχημα της ματαιοδοξίας...

Εγώ βρίσκομαι κάπου ανάμεσα, μεταξύ των απόψεων του Σπύρου και του Στέλιου, κάτι όμως που με προβληματίζει είναι ότι ακόμα και τώρα ο επί σχεδόν 40 χρόνια σκηνοθετών Τεό υπερτρερεί της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ομολόγων του.