Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Και γιατί κανείς δεν ξεσηκώνεται γιά τούς επιδοτούμενους,πού έχουν καταλάβει θέσεις-κλειδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα και μάλιστα αποτελούν και stars τών διαπλεκομένων ,που τούς προωθούν σε όλα τά Μ.Μ.Ε.??
Ποιοί είναι πιό επικίνδυνοι.??
Αυτοί ή οι 100 ´αντεξουσιαστές´??
Ποιοί αποδομούν διαρκώς Ιστορία,Γλώσσα και είναι μέσα σε όλα τά ευρωπαϊκά προγράμματα και άμα τούς πειράξει κάποιος ξεσηκώνεται ο γενικός χαμός??
Aυτούς γιατί δεν τούς αγγίζει κανείς(έχει ελεγχθεί ποτέ πώς ανέβηκαν στις Πανεπιστημιακές βαθμίδες??)αλλά αντιθέτως θεωρούνται πνευματική ελίτ πού έχει κάθε δικαίωμα να λοιδωρεί τον απλό Πολίτη ως ´ψυχωτικό ´ή ως ´housewife'??
Ολοι αυτοί επιθυμούν οποιαδήποτε αλλαγή στο σημερινό Status Quo??
Oχι κατά την γνώμη μου...
Φτάσαμε στο σημείο ο τίτλος τού Καθηγητή να θεωρείται ´Απόλυτη αυθεντία´λές και έχουμε επιστρέψει στην μετεμφυλιακή εποχή και μερικές φορές ακόμα και στην περίοδο τής Ιεράς Εξέτασης,κατ´αναλογίαν...
Ποιοί ειναι λοιπόν το μεγαλύτερο πρόβλημα..
Ολοι αυτοί ή οι 100 ´αντεξουσιαστές´??
Aς ψάξει να βρεί κάποιος πιθανές υπόγειες συναλλαγές μεταξύ τών τραμπούκων που κυκλοφορούν ελευθεροι στά Πανεπιστήμια και μερικών ´αυθεντιών´καί τό ξανασυζητάμε...
Οπως και στην σχέση μεταξύ Γυμνασίου και Λυκείου και παραπαιδείας..

Δεν θα διαφωνήσω... όμως πάλι δεν κατάλαβα από τα λεγόμενά σου
α) εάν θεωρείς ή όχι πρόβλημα (όχι το σημαντικότερο όλων, πάντως εάν το κατατάσσεις ως πρόβλημα) τους 60-70-100 όπως τους λες
β) εάν θεωρείς ότι η βιαία απομάκρυνσή τους -από τις αρχές, μην περιμένουμε από τους κοινούς φοιτητητές να δώσουν μάχη με καδρόνια- συνιστά ή όχι κατάλυση ή έστω παραβίαση του ασύλου.
Γιατί από τη μία λες ότι κάποιους εξυπηρετούν αυτοί οι "60", από την άλλη, γιατί αντιδράς -εάν αντιδράς- στην κατά τον παραπάνω τρόπο απομάκρυνσή τους?
Αδυνατώ να συνθέσω λογικώς τα δύο σε μία στάση.

Re: Απάντηση: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Βλάσση τί κάνει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα γιά όλα αυτά τά ανατριχιαστικά πού αναφέρεις??
Δεν ειναι γνωστοί όλοι αυτοί οι καλοί ´κύριοι´ώστε να συλληφθούν αμέσως μόλις βγούν απο τον χώρο τού Πανεπιστημίου??
Τί κάνει γι´αυτό η Παν.Κοινότητα και το επίσημο Κρατος??
Εχει λόγο να τούς φοβάται γιά κάτι??
Γιατί εδώ μιλάμε για κανονική Μαφία.

Οι αντεξουσιαστές δεν είναι ούτε 100 ούτε 200. Είναι πολλοί περισσότεροι. Θα έλεγα περίπου 600 άτομα (400 στην Αθήνα, 100 στη Θεσσαλονίκη και 100 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Φυσικά και έχουμε λόγο να φοβόμαστε. Διότι ακόμη κι αν συλληφθούν κάποιοι, πάντα θα υπάρχουν σύντροφοί τους οι οποίοι θα εκτελέσουν όσουν συνέβαλαν στη σύλληψή τους. Και το εννοώ το εκτελέσουν.

και δυστυχώς έχουν κάλυψη από 1-2 κόμματα, όχι στο σύνολό τους, αλλά από μεγάλη μερίδα τους. Και από μερίδα του Τύπου, ο οποίος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και είναι διατεθειμένος να κονιορτοποιήσει ηθικά όποιον θα ταχθεί εναντίον τους.

Υποθέτω ότι είμαστε περίπου 200.000 φοιτητές εν ενεργεία.

Πόσο ισχυρά πια είναι αυτά τα κυκλώματα και μας χορεύουν στο ταψί 600 άτομα;

Τελικά, όσο το ψάχνει κανείς, τόσο περισσότερο βρωμάει το πράγμα...

Αυτά που περιγράφεις Βλάση είναι εγκληματικές πράξεις...

Μην εκτίθεσαι τόσο.Το πρόβλημα δεν λύνεται με μεμονωμένες προσωπικές
παρεμβάσεις.

Οποιες υγιείς δυνάμεις υπάρχουν ακόμα μέσα κι έξω απο τα ΑΕΙ,πρέπει να βρούν μιά κοινή φόρμουλα κι να εξώσουν-απομονώσουν αυτά τα προβοκατόρικα κι εγκληματικά στοιχεία απο τις σχολές.Επαναλαμβάνω,ότι για μένα,δεν είναι το κύριο ζήτημα.Σύμπτωμα της γενικής σήψης της παιδείας είναι κι απαιτείται συνολική πολιτική λύση-στα πλαίσια της οποίας πρέπει να αντιμετωπισθούν κι οι τραμπούκοι,απ' όπου κι άν προέρχονται.

Στο παρελθόν,οι ίδιοι οι φοιτητές περιφρουρούσαμε τις σχολές,απο τους κάθε είδους τραμπούκους και προβοκάτορες.Σήμερα,τα φοιτητικά όργανα φαίνονται αδύναμα και διασπασμένα,εξαιτίας της κομματικής άλωσης των ΑΕΙ.Ο ωχαδελφισμός κι η αποχή απο τα δρώμενα,μεγάλου μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας,δεν μου προκαλούν και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.Βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στα ΑΕΙ,γενικευμένη κατάσταση αφασίας διάγουμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Δεν θα διαφωνήσω... όμως πάλι δεν κατάλαβα από τα λεγόμενά σου
α) εάν θεωρείς ή όχι πρόβλημα (όχι το σημαντικότερο όλων, πάντως εάν το κατατάσσεις ως πρόβλημα) τους 60-70-100 όπως τους λες
β) εάν θεωρείς ότι η βιαία απομάκρυνσή τους -από τις αρχές, μην περιμένουμε από τους κοινούς φοιτητητές να δώσουν μάχη με καδρόνια- συνιστά ή όχι κατάλυση ή έστω παραβίαση του ασύλου.
Γιατί από τη μία λες ότι κάποιους εξυπηρετούν αυτοί οι "60", από την άλλη, γιατί αντιδράς -εάν αντιδράς- στην κατά τον παραπάνω τρόπο απομάκρυνσή τους?
Αδυνατώ να συνθέσω λογικώς τα δύο σε μία στάση.

Οχι μονον τούς θεωρώ αλλά πιστεύω ότι είναι υποχείρια άλλων πιό ´ισχυρών´..
Και έχω ήδη ρωτήσει πώς και η Παν/κή Κοινότητα δέν μπορεί να τούς καταγγείλει και να συλληφθούν εκτός τού Πανεπιστημίου..
Βεβαια ο Βλάσσης μιλά γιά 600 ´γνωστούς-αγνώστους´ πού απειλούν τραμπουκίζουν κ.λ.π.
Εσένα δέν σε υποψιάζει καθόλου πώς και παραμένουν ατιμώρητοι??
Εμένα μού φαίνεται παρόμοι με αυτό που συμβαίνει μέ τούς ´γνωστούς-αγνώστους´στίς πορείες..

Δεν είναι τα κυκλώματα ισχυρά. Εμείς είμαστε ασθενείς και άβουλοι. Και τους αφήνουμε να κάνουν με τις ευλογίες μας ό,τι γουστάρουν.

Δηλαδή σε όλον τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο που για να μπεις στο πανεπιστήμιο φοράς αφήνεις ταυτότητα και φοράς καρτελάκι επισκέπτη αν είσαι άσχετος, είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι?

Στο παρελθόν,οι ίδιοι οι φοιτητές περιφρουρούσαμε τις σχολές,απο τους κάθε είδους τραμπούκους και προβοκάτορες.Σήμερα,τα φοιτητικά όργανα φαίνονται αδύναμα και διασπασμένα,εξαιτίας της κομματικής άλωσης των ΑΕΙ.Ο ωχαδελφισμός κι η αποχή απο τα δρώμενα,μεγάλου μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας,δεν μου προκαλούν και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.Βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στα ΑΕΙ,γενικευμένη κατάσταση αφασίας διάγουμε...

Και παλιά υπήρχαν κομματικές νεολαίες στά Πανεπιστημια αλλά οι περισσότερες περιφρουρούσαν τούς χώρους από τά ´καλόπαιδα´.
Οσο γιά την αφασία συμφωνώ απολύτως..
Γι´αυτό και έγραψα χτές το βράδυ οτι η ιδέα τού ασύλου,συμβολικα,έχει ήδη καταργηθεί απο τίς κυβερνήσεις και μεγάλο μέρος τής κοινωνίας λόγω ακριβώς τής γενικευμένης αφασίας.

Re: Απάντηση: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει εγώ να κινδυνεύω παλεύοντας με κοινούς εγκληματίες, τη στιγμή που υπάρχει νόμος, αρμόδιος να τους μαζέψει. Τη στιγμή που υπάρχουν στο κράτος υπάλληλοι που πληρώνονται γι'αυτόν τον λόγο από τα λεφτά τα δικά μου και του κάθε φορολογούμενου.

Εγώ προτιμώ να δείχνω την ΜΗ αφασία μου προτείνοντας λύσεις, και θέτοντας προβληματισμούς επί της ουσίας για το Πανεπιστήμιο. Το να βγώ κι εγώ με καδρόνι να τους πολεμήσω σαφώς και δεν είναι δική μου δουλειά.

Μετά από τόσες σελίδες που γράφτηκαν, όλοι απαντάτε στο ότι το ασυλο δεν ειναι το κύριο πρόβλημα της Παιδείας.. Συμφώνησα μαζί σας εδώ και 5 σελίδες. Όμως αποτελεί ένα έστω και μικρό πρόβλημα. Και τα πράγματα που προκαλούν μικρά προβλήματα, όταν δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ θετικό στοιχείο, αντιμετωπίζονται όπως αρμόζει: Με κατάργηση. Απαντήστε λίγο λοιπόν και στο ΓΙΑΤΙ υπάρχει το ασυλο...ώστε να είναι τόσο εγκληματική η κατάργηση του.

Last edited:
Στο κάτω κάτω, χαρακτηριστικό δείγμα της αφασίας που επικρατεί τελευταίως, είναι το εν λευκώ συγχωροχάρτι σε οτιδήποτε γίνεται από κόμματα εκτός του κυβερνώντος. Συγχωροχάρτι στους ΕΑΑΚιτες και στην καταλυση της δημοκρατιας μέσα στα πανεπιστήμια, συγχωροχάρτι στους αντιεξουσιαστες και τις μαφιοζικες πρακτικες... Και τα 2 είναι εγκλήματα. Απλά τα πρώτα είναι έγκλημα στο ονομα της δημοκρατίας, ενώ τα δεύτερα κοινές αξιόποινες πράξεις ταραξιών.

Μονο να σχολιάζουμε ξέρουμε την Κυβέρνηση. Το ότι η Κυβέρνηση δρα εν λευκώ, κοινώς κάνει Ο,τι γουστάρει, αφού η αντιπολιτευση είναι στους δρομους κανοντας.... συναυλίες δε μας ενδιαφέρει...

Αυτή είναι η αφασία...

Το ξέρεις καλά Σπύρο.
Ηταν κι είμαστε πολύ διαφορετικοί τότε.
Φοιτητικά όργανα,παρατάξεις,φοιτητές και καθηγητές...

Τελικά,όπως κατάντησαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ),έτσι κατάντησαν και το φοιτητικό κίνημα(ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ).Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.Μεθοδευμένα και συνειδητά διέλυσαν-δυσφήμησαν-αδρανοποίησαν τους θεσμούς του λαϊκού κινήματος.

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...

Και εκτροχιάστηκε λίγο το θέμα. Εγώ μίλησα καθαρά στην αρχή για θέματα κατάλυσης της Δημοκρατίας. Μίλησα για τα διάφορα παιδάκια που την έχουν δει αγωνιστές και κάνουν κινήσεις όπως οι κλοπες καλπεων ή το μπλοκάρισμα επιστημονικών ομιλιών. Εγώ γι'αυτά μίλησα. Που αυτά δε θα γίνονταν αν υπήρχε στο πανπιστήμιο φύλαξη. Και φυσικά, αν κάθε αξιόποινη πράξη (η κλοπή της κάλπης είναι τέτοια) έφερνε την τιμωρία που της αναλογεί.

Οι αντιεξουσιαστές είναι μια άαααλη συζήτηση. Αυτοί είναι κοινοί εγκληματίες. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ιδεολογικά υποθάλπονται απροκάλυπτα από την Αριστερά. Και είναι κρίμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Εσένα δέν σε υποψιάζει καθόλου πώς και παραμένουν ατιμώρητοι??
Εμένα μού φαίνεται παρόμοι με αυτό που συμβαίνει μέ τούς ´γνωστούς-αγνώστους´στίς πορείες..

Φυσικά και με υποψιάζει. Όμως εγώ εάν τους μπουζουριάσουν, δεν θα μιλήσω για κατάλυση του ασύλου και της δημοκρατίας.

Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Στο κάτω κάτω, χαρακτηριστικό δείγμα της αφασίας που επικρατεί τελευταίως, είναι το εν λευκώ συγχωροχάρτι σε οτιδήποτε γίνεται από κόμματα εκτός του κυβερνώντος. Συγχωροχάρτι στους ΕΑΑΚιτες και στην καταλυση της δημοκρατιας μέσα στα πανεπιστήμια, συγχωροχάρτι στους αντιεξουσιαστες και τις μαφιοζικες πρακτικες... Και τα 2 είναι εγκλήματα. Απλά τα πρώτα είναι έγκλημα στο ονομα της δημοκρατίας, ενώ τα δεύτερα κοινές αξιόποινες πράξεις ταραξιών.

Μονο να σχολιάζουμε ξέρουμε την Κυβέρνηση. Το ότι η Κυβέρνηση δρα εν λευκώ, κοινώς κάνει Ο,τι γουστάρει, αφού η αντιπολιτευση είναι στους δρομους κανοντας.... συναυλίες δε μας ενδιαφέρει...

Αυτή είναι η αφασία...

Η μείζον αντιπολίτευση πάντως δεν κάνει συναυλίες..
Συμπορεύται με μισόλογα με την κυβέρνηση.Εγώ δεν έχω καταλάβει τι λέει το ΠΑΣΟΚ ούτε γιά την αναθεώρηση τού άρθρου 16 ,ούτε για την δημιουργία πανεπιστημίων-μπακάλικων απο την πίσω πόρτα.
Και δεν ξεκαθαρίζει,όπως και με τον ΟΤΕ σε τί διαφωνεί...
Ούτε το ΚΚΕ κάνει συναυλίες..
Εχει σαφείς θέσεις(συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς ειναι άλλο θέμα)και πάντα καταδικάζει τά φαινόμενα τραμπουκισμών στά Πανεπιστήμια...
Επίσης για να μην ειμαστε άδικοι η μεγαλύτερη πλειοψηφία τού ΣΥΝ έχει παρει πλέον μεγάλες αποστάσεις...Εκεί μερικές παραφυάδες που συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αντιδημοκρατικές θέσεις μόνον..
Οσο για την Ν.Δ. ε δεν είναι και άμοιρη ευθυνών ούτε οι μηχανισμοί της χρησιμοποιούνται για το καλό τής Παιδείας..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Φυσικά και με υποψιάζει. Όμως εγώ εάν τους μπουζουριάσουν, δεν θα μιλήσω για κατάλυση του ασύλου και της δημοκρατίας.

Εγώ θέλω να τούς μπουζουριάσουν έξω απο το Πανεπιστήμιο...
Και αυτό θα είναι νίκη τής Πανεπιστημιακής Κοινότητας..

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που θεμελίωσε την αναθεώρηση του 16. Οπότε προφανώς και αρκείται σε μισόλογα.
Το ΚΚΕ δεν κάνει συναυλίες. Αλλά ουδέποτε καταδίκασε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αρθρα του νομου. Και αυτό για νόμο -εκτρωμα μιλαει. Συνολικά.
Το Ξωφαλτσα (συριζα), είναι αυτο με τις συναυλίες... no comments. Και επισης ειναι αυτό που υποθάλπει τα παντα.
Το ΛΑΟΣ... Εχει εναν χαρισματικο αρχηγο... που τελικά ενώ είναι δεξιος είναι ο μόνος στη Βουλη που κάνει αντιπολίτευση μιλώντας συγκεκριμένα. Εκεί καταντήσαμε....

Για τη ΝΔ δε θα σχολιάσω τίποτα... ξεραμε τι θα κανει απο πριν βγει. Δεξιο κομμα ειναι, καλα να παθουμε που την ψηφισαμε. (οσοι την ψήφισαν τελοσπάντων)

Last edited:
Αλλά η μεγάλη μου απορία είναι τό πώς γίνεται να μήν μηνυόνται αυτοί πού έδειραν τον Πρύτανη στην Θεσσαλονίκη.
Τόσο πολύ φοβούνται κάποιοι μερικές φυλλάδες τού ´προοδευτικού τύπου´δηλαδή την μία και μοναδική πού απο την μιά μεριά υποθάλπτει κάθε ´κοσμοπολίτη´και απο την άλλη κάθε ´αντεξουσιαστή´τής δεκάρας??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Αυτό ταυτόχρονα είναι όμως και περιφρούρηση του πανεπιστημίου ως άσυλο εγκληματιών.

Αν αυτό θέλουμε....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Εγώ θέλω να τους μπουζουριάσουν μέσα, την ώρα που τα σπάνε.
Αυτό, θα είναι αυτόφωρο! -bye-

Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που θεμελίωσε την αναθεώρηση του 16. Οπότε προφανώς και αρκείται σε μισόλογα.
Το ΚΚΕ δεν κάνει συναυλίες. Αλλά ουδέποτε καταδίκασε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αρθρα του νομου. Και αυτό για νόμο -εκτρωμα μιλαει. Συνολικά.
Το Ξωφαλτσα (συριζα), είναι αυτο με τις συναυλίες... no comments. Και επισης ειναι αυτό που υποθάλπει τα παντα.
Το ΛΑΟΣ... Εχει εναν χαρισματικο αρχηγο... που τελικά ενώ είναι δεξιος, κανει τη μονη σοβαρη αντιπολιτευση. Εκει καταντησαμε σ'αυτή τη χώρα!!!

To ΛΑΟΣ ειναι υπέρ τών ιδιωτικών Πανεπιστημίων ακόμα και γιά τά ΙΕΚ Ξυνή..
Και εκεί αποκαλύπτεται και η αληθινή του ταυτότητα.
Οσο τώρα γιά την τάξη και τον νόμο που απαιτεί το ΛΑΟΣ να εφαρμοστει εμένα μού προκαλεί αντίστοιχη ανατριχίλα μέ τών ´αντεξουσιαστών´.
Οσο για τον ΣΥΝ επιμένω οτι μόνον κάποιες παραφυάδες που συγκροτουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αναίτια φασαρία...Και ήδη έχουν υπάρξει μεγάλες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου γιά αυτούς...
Μην τσουβαλιάζουμε ολον τον ΣΥΝ.

Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Οσο τώρα γιά την τάξη και τον νόμο που απαιτεί το ΛΑΟΣ να εφαρμοστει εμένα μού προκαλεί αντίστοιχη ανατριχίλα μέ τών ´αντεξουσιαστών´.

Ναι, αλλά δεν μπορεί η θέση μας στα πάντα, να είναι η "αντίθεση" στη "θέση" του ΛΑΟΣ!
Ουσιαστικά έτσι ανεχόμαστε το ΛΑΟΣ να καθορίζει την πολιτική μας στάση, κάνοντας το αντίθετο! Δεν είναι ντροπή να ετεροκαθοριζόμαστε από αυτούς?