Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Μην τσουβαλιάζουμε ολον τον ΣΥΝ.

Μίλησα συγκριμένα για τον Συριζα. Και γενικότερα για τον ΣΥΝ του Αλαβάνου.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που πρώτη φορά φέτος δεν τους έδωσα την ψήφο μου. Γιατί ακριβώς δεν τα μπορώ αυτά που βλέπω. Και ειδικότερα την ανοχή τους.
Το κακό είναι ότι η ψήφος μου χάθηκε στα αζήτητα των ακόμα μικρότερων κομμάτων.... Πρώτη φορά προβληματίστηκα τόσο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια

Εγώ θέλω να τους μπουζουριάσουν μέσα, την ώρα που τα σπάνε.
Αυτό, θα είναι αυτόφωρο! -bye-

Βρέ Τάσο πές οτι είμαι κολλημένος...
Δεν μπορώ να δεχτώ το ´εντός´έστω γιατί είμαι παλαιάς κοπής και έχω ζήσει και τήν άλλη όψη τών πραγμάτων μέ τούς ακροδεξιούς να μπαίνουν στην Ιατρική με τίς αλυσίδες ,γιατί έχω βρεθεί δίπλα στούς νεκρούς από τά ΜΑΤ Κουμή και Κανελλοπουλου το 1980 και γιατί στίς καταλήψεις για τον ν.815 που συμμετείχα ενεργότατα πέραν απο κάποιους αναρχοαυτόνομους ζούσα τούς χαφιέδες θυρωρούς να καταγραφουν καθε κινησή μας και ακροδεξιούς να μάς περιμένουν σε κάθε μας κίνηση...
Δες την αντίδρασή μου και ως βιωματική..
Η προστασία τών Πανεπιστημίων μπορεί να γίνει και διαφορετικά...
Και ας μην ειναι αυτόφωρη η διαδικασία γιά τούς συλληφθέντες..
Εδω δεν ειναι αυτόφωρη για αυτούς πού έχουν κάνει μεγάλα οικονομικά εγκληματα κατά τής Χωρας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Ναι, αλλά δεν μπορεί η θέση μας στα πάντα, να είναι η "αντίθεση" στη "θέση" του ΛΑΟΣ!
Ουσιαστικά έτσι ανεχόμαστε το ΛΑΟΣ να καθορίζει την πολιτική μας στάση, κάνοντας το αντίθετο! Δεν είναι ντροπή να ετεροκαθοριζόμαστε από αυτούς?

Σε αυτό συμφωνώ.
Και θεωρώ οτι το ΛΑΟΣ και οι αντεξουσιαστές ειναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Οπως οτι το ΛΑΟΣ χρησιμοποιείται απο άλλους ´κοσμοπολίτες´ως δήθεν αντίπαλο δέος στά εθνικά θέματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Μίλησα συγκριμένα για τον Συριζα. Και γενικότερα για τον ΣΥΝ του Αλαβάνου.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που πρώτη φορά φέτος δεν τους έδωσα την ψήφο μου. Γιατί ακριβώς δεν τα μπορώ αυτά που βλέπω. Και ειδικότερα την ανοχή τους.
Το κακό είναι ότι η ψήφος μου χάθηκε στα αζήτητα των ακόμα μικρότερων κομμάτων.... Πρώτη φορά προβληματίστηκα τόσο...

Και εγώ για τον ΣΥΝ μιλάω...
Και επιμένω...Καποιες μονον συνιστώσες τού ΣΥΡΙΖΑ κάνουν φασαρία...
Δουλειά τού ΣΥΝ ειναι να τούς απομονώσει..

Nαι. Ομως δεν το κάνει. Οπότε για μένα είναι καμμένο χαρτί. Μέχρι να αλλάξει η ηγεσία... Και δυστυχώς, ο Τσίπρας, τέως συμφοιτητής μου, με τη συνδικαλιστική του δράση εντός σχολής, δε με γεμιζει ιδιαιτερες ελπιδες.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστ

Βρέ Τάσο πές οτι είμαι κολλημένος...
Δεν μπορώ να δεχτώ το ´εντός´έστω γιατί είμαι παλαιάς κοπής και έχω ζήσει και τήν άλλη όψη τών πραγμάτων μέ τούς ακροδεξιούς να μπαίνουν στην Ιατρική με τίς αλυσίδες ,γιατί έχω βρεθεί δίπλα στούς νεκρούς από τά ΜΑΤ Κουμή και Κανελλοπουλου το 1980 και γιατί στίς καταλήψεις για τον ν.815 που συμμετείχα ενεργότατα πέραν απο κάποιους αναρχοαυτόνομους ζούσα τούς χαφιέδες θυρωρούς να καταγραφουν καθε κινησή μας και ακροδεξιούς να μάς περιμένουν σε κάθε μας κίνηση...
Δες την αντίδρασή μου και ως βιωματική..
Η προστασία τών Πανεπιστημίων μπορεί να γίνει και διαφορετικά...
Και ας μην ειναι αυτόφωρη η διαδικασία γιά τούς συλληφθέντες..
Εδω δεν ειναι αυτόφωρη για αυτούς πού έχουν κάνει μεγάλα οικονομικά εγκληματα κατά τής Χωρας...

Μα σε καταλαβαίνω! Αυτό όμως θεωρώ πως ανάγεται στη μεταφυσική και όχι στην πραγματική-πρακτική αξία του ασύλου. Μπορούμε όμως να αφήσουμε κάποιους να το καπηλεύονται εκμεταλλευόμενοι αυτή την ευαισθησία που μας έχει αφήσει η ιστορία μας?
Και συγχρόνως να αφήνουμε το πραγματικό άσυλο -αυτά τα απτά παραδείγματα που ανέφερε ο Βλάσης- να ζει στην ανυπαρξία και ούτε και που να ασχολούμαστε μαζί του. Το άσυλο, θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, αφορά πρωτίστως στην ελευθερία λόγου των καθηγητών. Θέλετε να σας πω ιστορίες από τον οικονομολόγο πατέρα μου, όταν τολμούσε να ασκήσει, πάνω στο αντικείμενό του, κριτική στα κομμουνιστικά συστήματα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στ

Μα σε καταλαβαίνω! Αυτό όμως θεωρώ πως ανάγεται στη μεταφυσική και όχι στην πραγματική-πρακτική αξία του ασύλου. Μπορούμε όμως να αφήσουμε κάποιους να το καπηλεύονται εκμεταλλευόμενοι αυτή την ευαισθησία που μας έχει αφήσει η ιστορία μας?
Και συγχρόνως να αφήνουμε το πραγματικό άσυλο -αυτά τα απτά παραδείγματα που ανέφερε ο Βλάσης- να ζει στην ανυπαρξία και ούτε και που να ασχολούμαστε μαζί του. Το άσυλο, θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, αφορά πρωτίστως στην ελευθερία λόγου των καθηγητών. Θέλετε να σας πω ιστορίες από τον οικονομολόγο πατέρα μου, όταν τολμούσε να ασκήσει, πάνω στο αντικείμενό του, κριτική στα κομμουνιστικά συστήματα?

Και εγώ έχω ανάλογα παραδείγματα πού σε καθ´όλα αξιοπρεπείς ανθρώπους δεν ειχε επιτραπεί ο αντίλογος-εννοώ με διαθεση κριτικής σαν τού πατέρα σου-.δυστυχώς...
Το άσυλο όμως δεν αφορά μονον στην προστασία των καθηγητών αλλά και στην πλειονότητα τών φοιτητών..
Και πέρα απο την σωματική προστασία αφορά στην αυτοτέλεια τών ΑΕΙ..
Η αυτοτέλεια δεν έχει καταργηθεί απο τούς 500 αντεξουσιαστές μόνον αλλά και από τίς βαθμίδες τού Καθηγητικού Κατεστημένου(σχέσεις με πολιτική εξουσία,επιδοτήσεις,καθοδηγούμενη διδασκαλία,όχι στά πλαισια τής διακίνησης τών ιδεών αλλά τής υποκειμενικής απόψεως τού διδάσκοντος και μονον)..
Προσωπικά δέχομαι οτι ειμαι λιγάκι μεταφυσικός (ειπαμε κολλήματα ειναι αυτά)αλλά θάθελα πολυ να δώ τι θα γινόταν στά Πανεπιστήμια χωρίς τούς βαρβάρους...
Θα αποκαλύπτονταν πολλά τότε.

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε όλη την αριστερά.Υπάρχουν πολλές και αντιφατικές απόψεις.Μ'αυτά που γίνονται όμως,φτάνουν στο ακριβώς αντίθετο με αυτό που πιστεύουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στ

Και εγώ έχω ανάλογα παραδείγματα πού σε καθ´όλα αξιοπρεπείς ανθρώπους δεν ειχε επιτραπεί ο αντίλογος-εννοώ με διαθεση κριτικής σαν τού πατέρα σου-.δυστυχώς...
Το άσυλο όμως δεν αφορά μονον στην προστασία των καθηγητών αλλά και στην πλειονότητα τών φοιτητών..
Και πέρα απο την σωματική προστασία αφορά στην αυτοτέλεια τών ΑΕΙ..
Η αυτοτέλεια δεν έχει καταργηθεί απο τούς 500 αντεξουσιαστές μόνον αλλά και από τίς βαθμίδες τού Καθηγητικού Κατεστημένου(σχέσεις με πολιτική εξουσία,επιδοτήσεις,καθοδηγούμενη διδασκαλία,όχι στά πλαισια τής διακίνησης τών ιδεών αλλά τής υποκειμενικής απόψεως τού διδάσκοντος και μονον)..
Προσωπικά δέχομαι οτι ειμαι λιγάκι μεταφυσικός (ειπαμε κολλήματα ειναι αυτά)αλλά θάθελα πολυ να δώ τι θα γινόταν στά Πανεπιστήμια χωρίς τούς βαρβάρους...
Θα αποκαλύπτονταν πολλά τότε.
Αμήν και πότε!Να αποκαλφτούν όσοι είναι γκρουπόσκυλα να τελειώνουμε...

Νομίζω αρκεί να αναθεωρήσουμε λιγάκι τα πράγματα, και να σταματήσουμε να βλέπουμε το πόδι έστω και ενός αστυνομικού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο ως μίασμα. Έχει τεράστια διαφορά το να σταλεί αστυνομική δύναμη από τον εισαγγελέα λόγω συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, από το να καταλήξουμε να έχουμε έλεγχο και χαφιέδες μέσα. Προσωπικώς το να βλέπω ανοιγμένα αυτοκίνητα (όχι από αντεξουσιαστές ή σχετιζόμενους με οποιονδήποτε τρόπο με το πανεπιστήμιο, αλλά από κοινούς -πιθανότατα- διαρρήκτες) και να μου λένε "ωπ, άσυλο" το θεωρώ όχι μόνο γελοίο, αλλά προσβολή προς τον θεσμό. Δηλαδή αυτή η γελοιοποίηση δεν θα έπρεπε να μας ταράξει, λόγω των ευαισθησιών μας?

Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Νομίζω αρκεί να αναθεωρήσουμε λιγάκι τα πράγματα, και να σταματήσουμε να βλέπουμε το πόδι έστω και ενός αστυνομικού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο ως μίασμα. Έχει τεράστια διαφορά το να σταλεί αστυνομική δύναμη από τον εισαγγελέα λόγω συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, από το να καταλήξουμε να έχουμε έλεγχο και χαφιέδες μέσα. Προσωπικώς το να βλέπω ανοιγμένα αυτοκίνητα (όχι από αντεξουσιαστές ή σχετιζόμενους με οποιονδήποτε τρόπο με το πανεπιστήμιο, αλλά από κοινούς -πιθανότατα- διαρρήκτες) και να μου λένε "ωπ, άσυλο" το θεωρώ όχι μόνο γελοίο, αλλά προσβολή προς τον θεσμό. Δηλαδή αυτή η γελοιοποίηση δεν θα έπρεπε να μας ταράξει, λόγω των ευαισθησιών μας?

Φυσικά και μέ προβληματίζει αυτή η κατάσταση και ξέρω οτι ολοι αυτοί ξεφτυλίζουν κάθε εννοια ιδεολογίας και δημοκρατίας..Και δυστυχώς αποδυναμώνουν με την στάση τους και τά επιχειρήματά μου..
Αλλά δεν τούς βλέπω ξεκομμένους αλλά μέρος ενός συστήματος πού πάσχει..
Και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι..
Να μην αναφέρω δημοσίως σέ γνωστή αμαρτωλή σχολή τών Αθηνών αγαστή συνεργασία των ´καλόπαιδων´με προβεβλημένους καθηγητές απο τα Μ.Μ.Ε.σε περιόδους εκλογής στίς βαθμίδες..
Γι´αυτό έγραψα πιό πάνω να δώ τι θα γίνει εάν πάψουν οι Βαρβαροι..
Ψαξε βρές ποιοί τούς συντηρούν και γιά ποιον λόγο..
Και σαφώ δεν ειναι μόνον οι λεγόμενες ´συντηρητικές δυνάμεις´.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ αυτή τη βδομάδα 5 από τα 17 μέλη (περιλαμβάνεται και ο Τσίπρας σε αυτούς) ζήτησε την άμεση καταδίκη των επιθέσεων. Απόφαση δεν πάρθηκε. Ο τσίπρας μετά έκανε δήλωση "εμείς είμαστε υπέρ του ακτιβισμού και της ανυπακοής, αλλά καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται".

Όμως η δήλωση δεν άρεσε στα υπόλοιπα μέλη της ΠΓ και μάλιστα 2 τον έπιασαν από τα πέτα και του είπαν κάτι ωραία γαλλικά (τα οποία δεν μπορώ να σας μεταφέρω, διότι τα έχω ακούσει σε διαφορετικές εκδοχές).

Επίσης ξέρω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κάποια ήταν και πρώην αρχηγός της Νεολαίας, που κυρήττουν απείθεια σε όποια καθοδήγηση του κόμματος και ζητούν να υποστηρίξει η ΠΑΣΠ κάθε ριζοσπαστική ενέργεια, ακόμη και πιο αριστερά από αυτή των ΕΑΑΚ, ακόμη και το πλήρες και μόνιμο κλείσιμο των πανεπιστήμίων προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση.

Όταν έκανε την παρέμβαση η Διαμαντοπούλου με την υποστήριξη του παπ, σταμάτησαν να μιλούν, αλλά έφυγαν για τις σχολές, όπου καλούν τα μέλη της νεολαίας να συνεχίσουν το αντάρτικο στον πρόεδρο, έτσι ώστε ή να δει αυτός ποιά είναι σοσιαλιστική πολιτική είτε να αναγκαστεί να φύγει. κρυφτούλι κανονικό.

Πάντως απέχουν κανονικά από τα επεισόδια.

Re: Απάντηση: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Τα Γαλλικά ´έπεσαν´επειδή θεωρήθηκε ´συντηρητική´η δήλωση τού Τσίπρα??

Επειδή καθορίζει την πολιτική του ΣΥΝ, χωρίς να έχει την συγκατάθεσή τους. Η γνωστή διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο νοών νοείτω.

Eρώτηση κρίσεως:H ΠΟΣΔΕΠ όργανο τών Καθηγητών στά Πανεπιστήμια εξέδοσε ανακοίνωση συμπαράστασης πρός τον Καθηγητή πού δάρθηκε ανηλεώς απο τραμπούκους και νοσηλεύτηκε γιά αρκετές μέρες?? Εάν Οχι γιά ποιό λόγο δέν προχώρησε στην μόνη λογική και ανθρώπινη ενέργεια πού θα ανεμενε κάποιος απο τον συνδικαλιστικό φορέα τών Καθηγητών??
Είναι μήπως τόσο βέβαιοι οι κύριοι αυτοί οτι δεν θα βρεθούν ποτέ στην δεινή θέση πού βρέθηκε ο Συνάδελφός τους??

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δέχτηκε ο ΣΥΝ να γίνει Σύριζα. Πέρα από το προφανές + των περισσότερων ψήφων, κάτι τέτοιο αλλοίωσε το χαρακτήρα της παράταξης.. (Και τελικά έδιωξε και ψηφοφόρους απ'αυτήν...)

Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Μέχρι στιγμής δεν μου ήλθε τίποτα με μέιλ.

Ούτε θά σού έρθει ποτέ...
Κρυβονται (υπάρχουν και κρίσεις βλέπεις) χωρίς κάν μιά στοιχειώδη καταδικαστική δήλωση,προσφέροντας χειρίστη υπηρεσία στην Παιδεία..
Ευτυχώς πάντως πού ξυπνάνε αρκετοί πλέον Καθηγητές όλων τών βαθμίδων και θα τελειώνει σιγά-σιγά αυτή η θλιβερή ιστορία..
Κάνουν και τούς αριστερούς ...
Μονον θλίψη προκαλούν στην Κοινή Γνώμη.

Re: Απάντηση: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Τα Γαλλικά ´έπεσαν´επειδή θεωρήθηκε ´συντηρητική´η δήλωση τού Τσίπρα??

Πάντως τη Μαρία Φραγκάκη την ξεφώνησαν χοντρά. Άνετα θα μπορούσε να κάνει μήνυση για συκοφαντική εξύβριση και για προσβολή προσωπικότητας.