Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Ψήφος ελεύθερη και ανόθευτη.

Ορίστε; Εδώ στους περισσότερους δήμους δεν μπορεί να αλλάξει δήμαρχος, επειδή η εταιρία "ανάπτυξης" μισθοδοτεί 800-1000 εργαζόμενους. Στοιχειώνει στην καρέκλα ο ίδιος δήμαρχος, και αλλάξει μόνο από άλλον του ίδιου κόμματος...

Για να γυρίσουμε στον Δήμου, και συγκεκριμένα στο θέμα του Αγίου Φωτός, να και η άποψη του Γιανναρά από την σημερινή Καθημερινή. Σαφέστατα παίρνει το μέρος του Δήμου. Και μάλιστα με πιο βαριές εκφράσεις από ότι ο ίδιος ο Δήμου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γιανναράς είναι βαθύτατα θρησκευόμενος.

Σε ποια θρησκεία; Αν είναι χριστιανός, θέλει λίγο δουλίτσα ακόμη για να καταλάβει τι πιστεύει.

Δηλαδή ο λαός της Γερμανίας είναι σωστότερος από τον ελληνικό επειδή ψηφίζει SPD και CDU εναλλάξ τα τελευταία 60 χρόνια;
Αν σταματούσαμε το χρόνο στο 2000 και το 2004 ο ελληνικός λαός δεν ήταν ακριβώς σαν τον Γερμανικό;

Με ρωτάς κάτι για το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα, οπότε δε μπορώ να απαντήσω.

Πάντως θεωρώ (χωρίς να γνωρίζω, και πάλι), ότι αν συγκρίνουμε την ποιότητα διαβίωσης και κοινωνικών παροχών ενός μέσου μικρομεσαίου Γερμανού και ενός μέσου μικρομεσαίου Έλληνα δε θα υπάρχει κανένα κοινό σημείο. Οπότε, αν έχω δίκιο, δε μπορώ έτσι απλά να βάλω τον Γερμανό και τον Έλληνα ψηφοφόρο στο ίδιο καλούπι, ίσως το να ψηφίζεις SPD και CDU επανειλημμένα να μην ήταν το ίδιο καταστροφικό με το να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ επανειλημμένα.

Last edited:
spd και cdu είναι κάτι σαν νδ και πασοκ της Γερμανίας που οι Γερμανοί τιμούν δεόντως και με μεγάλα ποσοστά όπως οι Έλληνες ψηφοφόροι τα προηγούμενα χρόνια. Τα κανάλια ασχολούνται με το σκι της Μέρκελ και το πόσο καταληλότερη είναι για πρωθυπουργός.

Στην ουσία όλα θα ήταν τέλεια με μια διαφορά ότι ξαφνικά οι περισσότεροι Έλληνες έχασαν τις δουλειές και τα λεφτά τους. Μεγάλη ατυχία που χάλασε αυτό το ωραίο έργο.... και την ευθύνη την απόκτησαν αυτοί που έχασαν τα πάντα.....

Έστω έχουμε 2025 και σπάει ο διάολος το πόδι του και απολύεται ο καημένος ο Γερμανός από την εταιρία του. Ο Σόιμπλε Πάγκαλος βγαίνει στην τηλεόραση και λέει "μαζί τα φάγαμε".
Θέλει πολύ να τον πιστέψει ο Γερμανός που κατάφερε να πιστέψει τον Χίτλερ και να σφάζει με ξιφολόγχες βρέφη;

Για αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά να διαβάζουμε να μελετάμε, όχι μόνο ΑΕΠ και ποσοστά, γιατί στο τέλος μπορεί να μας πούνε ότι για το ΑΕΠ πρέπει να σφάξουμε ανθρώπους.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Η φοροδιαφυγή υπάρχει επειδή προκαλείται (μα εντελώς) από την κυβέρνηση.

Nαι σιγουρα.Στο ''αντι-νεοφιλελευθερο'' αγωνα και χυλο ολοι βγαινουν λαδι.Ολοι εξαλλου ειναι μικροι , φτωχοι και κατατρεγμενοι μπροστα στα μεγαλα κεφαλια,τους ηγετες που ηταν υπευθυνοι.Ασχετως αν το (μαυρο) εισοδημα τους ειναι ,λεφτα που δεν θα τα δει ουτε σε μια ζωη ο μισθωτος

Last edited:
Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Έστω έχουμε 2025 και σπάει ο διάολος το πόδι του και απολύεται ο καημένος ο Γερμανός από την εταιρία του. Ο Σόιμπλε Πάγκαλος βγαίνει στην τηλεόραση και λέει "μαζί τα φάγαμε".
Θέλει πολύ να τον πιστέψει ο Γερμανός που κατάφερε να πιστέψει τον Χίτλερ και να σφάζει με ξιφολόγχες βρέφη;

Ε αφου υπαρχουν πολιτικοοικονομικες κρισεις στο κοσμο στις καλενδες ολες οι παθογενειες της ελληνικης οικονομιας .

Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλ

Ε αφου υπαρχουν πολιτικοοικονομικες κρισεις στο κοσμο στις καλενδες ολες οι παθογενειες της ελληνικης οικονομιας .

Για εμένα παθογένεια θα ήταν να αποδειχτεί πραγματικά ότι οι Έλληνες είναι ένας κατώτερος λαός, που παθαίνει αυτά που παθαίνει γιατί ψήφιζε λάθος επίτηδες για να κλέβει και να παρασιτεί.
Όταν μου αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα ότι υπάρχουν τίμιοι και άτιμοι λαοί, θα σιωπήσω και θα δεχτώ την μοίρα μου. Ως τότε επέτρεψε με αφού έχω ζήσει και τους δύο λαούς να πιστεύω ότι έχουμε δικαίωμα όπως και κάθε λαός να ζήσουμε τίμια και αξιοπρεπώς.

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Παρ'ό,τι συμφωνούμε ότι επί της ουσίας αυτό που έχουμε απέχει κατά πολύ από Δημοκρατία...
Αυτό στο οποίο διαφωνούμε, πιθανότατα λόγω διαφορετικών βιωμάτων, είναι το ΓΙΑΤΙ συνέχισε να τις επιβραβεύει. Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι έπεσε θύμα πλάνης λόγω προεκλογικών υποσχέσεων. Εγώ πάλι θεωρώ ότι συνειδητά το έκανε, επειδή συμμετείχε στο βαθμό που αναλογεί σε όσα οι Κυβερνήσεις αυτές "πρόσφεραν" στον τόπο.
@Maestro, η δική μου γνώμη για το "συνειδητά" είναι διαφορετική.
Το 1989 ο κόσμος ψήφισε να δικαστεί ο Παπανδρέου σε ειδικό δικαστήριο. Ο Σημίτης πριν βγει πρωθυπουργός μιλούσε για "εκσυγχρονισμό", ο Κωστάκης ο Βούδας ευαγγελιζόταν την "επανίδρυση" του κράτους. Οι ψηφοφόροι στις συγκεκριμένες εκλογές επιβραβεύσανε αυτές τις "αλλαγές" στη διακυβέρνηση γιατί καταλαβαίνανε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν, η δεύτερη επιλογή ήταν η "ήπια προσαρμογή" του Κωστάκη του βούδα ο οποίος τα έκανε όπως τα έκανε.
Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι (έστω μεγάλο μέρος αυτών) δεν κινήθηκαν πάντα με ιδιοτελή κίνητρα.
Βγήκε κανένας δημόσια να πει, πρέπει να μαζευτούν τα έξοδα γιατί τα παιδιά σας θα παίρνουν μισθό 450 Ευρώ, οι γονείς σας 300 Ευρώ σύνταξη κι εσείς εγγυημένα 125 Ευρώ σύνταξη μετά το 2020 ;

Τα παράδειγματα που ανέφερα πιο πάνω δείχνουν ότι αν κάποιος το έλεγε είχε ισχυρές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός.

Αντίθετα οι κυβερνήσεις μας, επίμονα και μεθοδικά έκρυβαν το δημόσιο χρέος και μιλάγανε για ισχυρή οικονομία, η Ελλάδα της ανάπτυξης και τα γνωστά και συνέχιζαν να δανείζονται.

Άρα γιατί φταίνε οι πολίτες της χώρας; Ολοι ξέραμε ότι υπάρχει μια υπερβολή στα έξοδα, βλέπαμε τα φαραωνικά δημόσια έργα, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, τη κατάχρηση δημοσίου χρήματος, μίζες κλπ, αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος αυτού του αποστήματος. Αυτοί που έπρεπε να παρακολουθούν τα οικονομικά μεγέθη, φρόντιζαν σαν καλοί απατεώνες να ωραιοποιούν την κατάσταση.

Οι πρώτοι που πρέπει να δικαστούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας είναι οι υπεύθυνοι του κρυψίματος του δημοσίου χρέους.
Μετά ας ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Η ευθύνη που έχουμε οι πολλοί πολίτες είναι που επιτρέψαμε τη δημιουργία ενός παντοδύναμου βασιλικού κράτους που μπορει ο πρωθυπουργός/βασιλιάς να κάνει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Για εμένα παθογένεια θα ήταν να αποδειχτεί πραγματικά ότι οι Έλληνες είναι ένας κατώτερος λαός, που παθαίνει αυτά που παθαίνει γιατί ψήφιζε λάθος επίτηδες για να κλέβει και να παρασιτεί.
Όταν μου αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα ότι υπάρχουν τίμιοι και άτιμοι λαοί, θα σιωπήσω και θα δεχτώ την μοίρα μου. Ως τότε επέτρεψε με αφού έχω ζήσει και τους δύο λαούς να πιστεύω ότι έχουμε δικαίωμα όπως και κάθε λαός να ζήσουμε τίμια και αξιοπρεπώς.

Δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με το dna των λαων, με ανωτερους και κατωτερους λαους.Με ενδιαφερει να λυθουν συγκεκριμενα προβληματα.Δεν με ενδιαφερει να κρυφτουν κατω απο ενα χαλι που βολικα θα προσφερει η ιστορικη αναδρομη των διαφορων κρισεων η των ιδιων των λαων.

Δεν έχω επιχειρήματα να αντικρούσω στο μη ενδιαφέρον για το αν πεινάει, ή είναι άνεργος ένας συνάνθρωπος. Ούτε πήγα να κρύψω κάτω από το χαλί κάτι. Το να εγκαλείται ο πεινασμένος και ο άνεργος για την κατάσταση του, είναι και αυτό ένα βιωματικό γεγονός που δεν μπορεί να καταννοηθεί από ανθρώπους που έχουν στο περιβάλλον τους βιώσει ανομία, ατιμία, αδικία. Προφανώς υπάρχουν έντονα βιώματα που οδηγούν σε αυτά τα συμπεράσματα.

Μην αγχωνομαστε.Αν η οταν βγει η αριστερα και εφαρμοσει λιτοτητα και ισοσκελισμενους προυπολογισμους ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα ερθουν σε επαφη με την πραγματικοτητα.To αστειο θα ηταν να συγκυβερνησουν κιολας,να γελασουμε απο την υπευθυνοτητα και τον ρεαλισμο που θα ειναι διαχυτος στην ατμοσφαιρα

Last edited:
Εγώ δεν μίλησα για αριστερά. Κάθε άνθρωπος έχει γνώμη και άποψη σύμφωνα με τις γνώσεις του και την παιδεία του, αλλά κυρίως μέσα από το βιωματικό του περιβάλλον. Εγώ περισσότερο έζησα και δούλεψα στον πρωτογενή τομέα, και με ενοχλεί αφάνταστα όλο το σκηνικό. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βιώσει κλεψιές ατιμία στο κοντινό τους περιβάλλον από συγγενείς, γονείς, φίλους, επαγγελματικά και όλο αυτό να επηρεάζει την άποψη τους για τον λαό τους.

Σιγα μην ειναι και προσωπικα βιωματα μερικων ατυχων η φοροδιαφυγη στην Ελλαδα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

Nαι σιγουρα.Στο ''αντι-νεοφιλελευθερο'' αγωνα και χυλο ολοι βγαινουν λαδι.Ολοι εξαλλου ειναι μικροι , φτωχοι και κατατρεγμενοι μπροστα στα μεγαλα κεφαλια,τους ηγετες που ηταν υπευθυνοι.Ασχετως αν το (μαυρο) εισοδημα τους ειναι ,λεφτα που δεν θα τα δει ουτε σε μια ζωη ο μισθωτος

Δηλαδή, εσύ συμφωνείς μισθωτός να παίρνει οποιοδήποτε ποσό από ερευνητικά προγράμματα χωρίς παραστατικά, έτσι;
Είμαι σίγουρος, θα δηλωθούν στο ακέραιο όλα τα ποσά στους λίγους που θα ενταχθούν στην διάταξη.

Αν δεν σου αρέσει το χειροπιαστό παράθυρο φοροδιαφυγής που άνοιξε πρόσφατα, εν μέσω κρίσης, σου έχω παράδειγμα πρωθυπουργού που λίγο πριν την κρίση
έκανε αποσύρσεις παρασύροντας πολίτες να δανειστούν για νέο αυτοκίνητο, μπας και μείνουν ανοιχτά κάτι εργοστάσια της όπελ.
Ενώ ήξερε τι ερχόταν...

Όπως είναι εμφανές, ευκαιρίες για καταδίκες άφθονες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

Δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με το dna των λαων, με ανωτερους και κατωτερους λαους.Με ενδιαφερει να λυθουν συγκεκριμενα προβληματα.Δεν με ενδιαφερει να κρυφτουν κατω απο ενα χαλι που βολικα θα προσφερει η ιστορικη αναδρομη των διαφορων κρισεων η των ιδιων των λαων.

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά αυτό, τότε ξεκόλα από την τιμωριτική διάθεση εναντίον των λαών.

Δες τα πράγματα όπως είναι γιατί όταν αφαιρείς από λαούς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, δεν τους απομένει τίποτε άλλο από το φασισμό. Σε αυτό το επίπεδο μας έχουν φτάσει οι χαζονεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται έως σήμερα.

Last edited:
Για τις ευθύνες ή μη του πληθυσμού.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012, τις πρώτες μετά τη χρεοκοπία, ΓΑΠ, Παπαδήμο κλπ, είχαμε τα εξής:

http://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικές_βουλευτικές_εκλογές_Μαΐου_2012

Συμμετείχαν 32 κόμματα! Δηλαδή κάθε γούστο ήταν εκεί! Και όποιος ήθελε κάτι άλλο ας έφτιαχνε κι άλλο κόμμα. Επιλογές υπήρχαν! Και το ίντερνετ είναι προσιτό σε όλους για να ενημερωθούν. Δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια που υπήρχαν μόνο τηλεόραση και εφημερίδες.

Τι έγινε λοιπόν;;;

Αποχή 35%.

Δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο των ενηλίκων ούτε καν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν. Ή δεν βρίσκουν να τους εκπροσωπεί κάποιο από τα 32 κόμματα! Επί 2 και βάλε χρόνια γίνεται ο χαμός στη χώρα, και το ένα τρίτο του πληθυσμού απέχει! Δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα βγει. Δε βαριέσαι!...

Οι υπόλοιποι:

ΝΔ 18,85%
ΠΑΣΟΚ 13,18%
ΚΚΕ 8,48%
Καμμένος 10,6%
ΧΑ 7%

Παρόλα αυτά, κανείς στην Ελλάδα δεν φταίει εκτός από ελάχιστους!!!

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.

Last edited:
Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και την εκλογική επιρροή της Χ.Α. από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά.

Εν τω μεταξύ 35% ήδη εκτός ενοχής. Για να δούμε, έχει ενδιαφέρον.... . Κι ας μην δέχονται τα προφανή ορισμένοι. 35% δεν ψήφισε Πασοκονεοδημοκρατία, ενώ αυτό είναι το κύριο επιχείρημά τους.

Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και την εκλογική επιρροή της Χ.Α. από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά.

Εν τω μεταξύ 35% ήδη εκτός ενοχής. Για να δούμε, έχει ενδιαφέρον.... . Κι ας μην δέχονται τα προφανή ορισμένοι. 35% δεν ψήφισε Πασοκονεοδημοκρατία, ενώ αυτό είναι το κύριο επιχείρημά τους.

Μα δεν ψήφισε τίποτα! Η χώρα καταστρέφεται και αυτοί στον ύπνο τους!

Όταν η χώρα καίγεται, το να παίζεις τάβλι δεν σε κάνει αθώο! Το αντίθετο μάλιστα! Κάποιος που ψηφίζει λάθος, προσπάθησε αλλά λάθεψε. Κάποιος που δεν ψηφίζει καθόλου είναι παντελώς άχρηστος!

Αλήθεια σήμερα με τι ποσοστό κυβερνά η κυβέρνηση; κανά 20άρι τοις εκατό το πιάνει; Και μετά σου λέει οι λαοί επιλέγουν τη μοίρα τους. Πολύ γέλιο!