Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά αυτό, τότε ξεκόλα από την τιμωριτική διάθεση εναντίον των λαών.

Θεωρώ ότι ήταν αυτονόητο, αλλά μάλλον δεν είναι οπότε το γράφω:

ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει η συλλογική ευθύνη με την τιμωρητική διάθεση. Το ότι θεωρώ ότι η κοινωνία μας έχει μερίδιο ευθύνης δε σημαίνει για κανέναν λόγο ότι υποστηρίζω πως πρέπει να ζητήσουμε μαστίγωμα για τις επόμενες 2 γενιές, αν είναι δυνατόν.

Η συλλογική ευθύνη, όπως την αναφέρω προσωπικά τουλάχιστον έχει νόημα για να μπορέσουμε από δω και πέρα να δούμε τι σκατά έφταιξε και να πάμε παρακάτω, όχι για να αυτομαστιγωνόμαστε.

Μα δεν ψήφισε τίποτα! Η χώρα καταστρέφεται και αυτοί στον ύπνο τους!

Όταν η χώρα καίγεται, το να παίζεις τάβλι δεν σε κάνει αθώο! Το αντίθετο μάλιστα! Κάποιος που ψηφίζει λάθος, προσπάθησε αλλά λάθεψε. Κάποιος που δεν ψηφίζει καθόλου είναι παντελώς άχρηστος!

Πρέπει να καταλάβεις ότι η δημοκρατία δεν είναι κάτι στιγμιαίο που εκφράζεται σε 12 ώρες εκλογικής διαδικασίας. Οι λαοί έχουν μόνο αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Όλον τον υπόλοιπο χρόνο εκείνοι που έχουν επιλεγεί από το λαό, έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν τη δημοκρατία.

εάν δεν το καταλαβαίνεις, δεν νομίζω ότι μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.

Αλήθεια σήμερα με τι ποσοστό κυβερνά η κυβέρνηση; κανά 20άρι τοις εκατό το πιάνει; Και μετά σου λέει οι λαοί επιλέγουν τη μοίρα τους. Πολύ γέλιο!

Και με τις ψήφους μόνο των συγγενών τους θα κυβερνούν, αν οι υπόλοιποι παίζουν τάβλι επειδή είναι αθώοι και δεν ξέρουν τίποτα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

Η συλλογική ευθύνη, όπως την αναφέρω προσωπικά τουλάχιστον έχει νόημα για να μπορέσουμε από δω και πέρα να δούμε τι σκατά έφταιξε και να πάμε παρακάτω, όχι για να αυτομαστιγωνόμαστε.

Πάλι καλά που βρήκαμε κάτι να συμφωνήσουμε. Συνεπώς ό,τι τραβάμε το τραβάμε άδικα. Ενώ δεν έχει σημασία τι έφταιξε, αλλά το γ@μημένο το μέλλον. Πάρα πολύ ωραία. Πήγαινε πέστο και στο Δήμου μπας και καταλάβει.

Πρέπει να καταλάβεις ότι η δημοκρατία δεν είναι κάτι στιγμιαίο που εκφράζεται σε 12 ώρες εκλογικής διαδικασίας. Οι λαοί έχουν μόνο αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Όλον τον υπόλοιπο χρόνο εκείνοι που έχουν επιλεγεί από το λαό, έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν τη δημοκρατία.

εάν δεν το καταλαβαίνεις, δεν νομίζω ότι μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.

Αν βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν μια φορά στα τόσα χρόνια, βαριούνται και για οτιδήποτε άλλο. Που να χρειαζόταν να πάνε σε συνελεύσεις κάθε βδομάδα! Οι αθώοι. Πέρα βρέχει, ας τα κανονίσουν άλλοι, εμείς δεν ξέρουμε δεν φταίμε σε τίποτα.

Και με τις ψήφους μόνο των συγγενών τους θα κυβερνούν, αν οι υπόλοιποι παίζουν τάβλι επειδή είναι αθώοι και δεν ξέρουν τίποτα!

Το συμπέρασμα ότι δεν ξέρουν τίποτε, είναι αποκλειστικά δικό σου. Φυσικά για να λειτουργήσει η δημοκρατία χρειάζεται συμμετοχή. Ποιος είπε το αντίθετο. Όμως σου διαφεύγει ότι το 35 τοις εκατό (κανά 80άρι τοις εκατό σήμερα) είναι ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται, παρ' όλα αυτά στο άμεσο μέλλον θα το θεωρείς υπεύθυνο για τα στραβά που πρόκειται να προκύψουν από τις σημερινές πρακτικές της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα. Ό,τι και να γίνει, φταίει ο λαός!!!! :flipout:

Αν βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν μια φορά στα τόσα χρόνια, βαριούνται και για οτιδήποτε άλλο. Που να χρειαζόταν να πάνε σε συνελεύσεις κάθε βδομάδα! Οι αθώοι. Πέρα βρέχει, ας τα κανονίσουν άλλοι, εμείς δεν ξέρουμε δεν φταίμε σε τίποτα.

Σώπα ρε συ! Κι άλλο έωλο συμπέρασμα. Εγώ κατά καιρούς και έχω και δεν έχω ψηφίσει. Λοιπόν; Βαριέμαι εκ περιτροπής ε; :flipout:

Τελικά τα μυαλά μας με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν.
Ταυτόχρονα και ανεξάρτητα που λένε τα αποτελέσματα των εκλογών κοιτουσα κι εγώ.
Λοιπόν να τι είδα: Από 9μιση εκ. εγγεγραμμένους η πλειοψηφία των 1.825.497, γύρω στο 2% διαφορά από τον δεύτερο, ψήφισαν τον Σαμαρά ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Αν θυμάμαι καλά, εκτός από 700.000 Πασοκτσηδες, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ψήφισαν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Δηλαδή εκτός από 756.022 Πασοκτσηδες, ΟΟΟΛΟΙ οι υπόλοιποι είναι αντίθετοι με τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης.
Άρα: όλοι φταίμε και γι αυτό καλά να πάθΕΤΕ όσοι καταστράφηκε η ζωή σας.
Φτωχοί και άνεργοι, παιξατε και χασατε...

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Δεν πάει άλλο... Να μαζευτείΤΕ να πάΤΕ να διαμαρτυρηθούΜΕ... Παίξε το ασσόδυο τώρα... Μια ντόρτια θέλω και στο πήρα διπλό.

Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Τελικά τα μυαλά μας με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν.
Ταυτόχρονα και ανεξάρτητα που λένε τα αποτελέσματα των εκλογών κοιτουσα κι εγώ.
Λοιπόν να τι είδα: Από 9μιση εκ. εγγεγραμμένους η πλειοψηφία των 1.825.497, γύρω στο 2% διαφορά από τον δεύτερο, ψήφισαν τον Σαμαρά ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Αν θυμάμαι καλά, εκτός από 700.000 Πασοκτσηδες, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ψήφισαν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Δηλαδή εκτός από 756.022 Πασοκτσηδες, ΟΟΟΛΟΙ οι υπόλοιποι είναι αντίθετοι με τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης.
Άρα: όλοι φταίμε και γι αυτό καλά να πάθΕΤΕ όσοι καταστράφηκε η ζωή σας.
Φτωχοί και άνεργοι, παιξατε και χασατε...

Ο Σαμαράς είναι στην πολιτική από το 1990 και ήταν και στην κυβέρνηση του Κωστάκη. Ο ΓΑΠ είναι στην πολιτική από το 1985 και ήταν πολλές φορές υπουργός.

Άγνοια;

Αν δηλαδή τους πει κάποιος ψηφίστε εμένα και από αύριο θα έχετε όλοι μισθό 5000 εγγυημένα, θα το πιστέψουν και μετά δεν θα φταίνε σε τίποτα;

Σώπα ρε συ! Κι άλλο έωλο συμπέρασμα. Εγώ κατά καιρούς και έχω και δεν έχω ψηφίσει. Λοιπόν; Βαριέμαι εκ περιτροπής ε; :flipout:

Μιλάμε για τον Μάιο 2012, τις πρώτες εκλογές μετά τον ΓΑΠ τα μνημόνια κλπ. Αν δεν ψηφίσεις τότε, πότε θα ψηφίσεις;

Μιλάμε για τον Μάιο 2012, τις πρώτες εκλογές μετά τον ΓΑΠ τα μνημόνια κλπ. Αν δεν ψηφίσεις τότε, πότε θα ψηφίσεις;

Στο εξήγησα με την εκλογική επιρροή της Χ.Α. από τότε και μετά. Για να καταλάβεις 35% βρήκε ότι δεν τον εκφράζει κανείς και ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος έπαιξε το χαρτί της Χ.Α.

Θυμήσου τι σου είπα πριν. Όταν απογυμνώνεις ένα λαό από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, τότε του μένει μόνο ο φασισμός. Θυμήσου το καλά, γιατί εγώ πρόκειται να ψηφίσω ενάντια σε όλα αυτά. Ελπίζω κι εσύ.

ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει η συλλογική ευθύνη με την τιμωρητική διάθεση. Το ότι θεωρώ ότι η κοινωνία μας έχει μερίδιο ευθύνης δε σημαίνει για κανέναν λόγο ότι υποστηρίζω πως πρέπει να ζητήσουμε μαστίγωμα για τις επόμενες 2 γενιές, αν είναι δυνατόν.

Το υποκειμενικοποιείς το πράγμα Μαέστρο και δεν είναι έτσι.
Αν για σένα "παίζεται" αν πρέπει να τιμωρηθεί ο υπέυθυνος, ΓΕΝΙΚΑ υπάρχει αιτιώδης σχέση ευθύνης και τιμωρίας.
Π.χ. αν εμπλακείς σε τροχαίο και στο δικαστήριο δεχτείς την ευθύνη σου, δεν τη γλιτώνεις την καμπάνα, όσο κι αν ισχυρίζεσαι ότι ο συγκεκριμένος νόμος (έννομη τάξη/περιβάλλον) είναι άθλιος και όσο κι αν συμφωνεί κι ο δικαστής μ' αυτό.
Η παραδοχή της ενοχής ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να σε λιώσει -χωρίς ηθικές αναστολές- όποιοσδήποτε έχει τη δύναμη και το συμφέρον να το πράξει, ανεξάρτητα από τη δική σου ερμηνεία ή διάθεση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις το

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά αυτό, τότε ξεκόλα από την τιμωριτική διάθεση εναντίον των λαών.

Με τσακωσες.Εχω βγει σβαρνα και με τον χαρακα ειμαι ετοιμος να τιμωρησω ολοκληρους λαους.

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Aς το αποδειξει με νουμερα να πεισει και εμας τους δυσπιστους .Ας κανει σουμα τις μιζες , τα θαλασσοδανεια ,τα χρωστουμενα κομματων κλπ και ας αντιπαραθεσει το ποσο με το συνολο της φοροδιαφυγης της διπλανης πορτας.

Εεεεετσι!
Αν σε μια χωρα ζουν 10.000.001 ανθρωποι, ο ενας φαει με θαλασσοδανεια, μιζες και εισφοροδιαφυγες
10.000.000 και οι υπολοιποι που ψωμολυσσανε κανουν ο καθενας απο μια εισφοροδιαφυγη του ενος
και τα κανουμε ολα σουμα, οσα εφαγαν οι εφοπλιστοεπιχειρηματαιοι (ο ενας που λεγαμε) τοσα εφαγαν
και οι απλοι πολιτες. Αρα????
Εχουν την ιδια ευθυνη!:BDGBGDB55:

Ή μηπως βαζω λογια στο στομα σου και δεν ηθελες να πεις την ιδια? Συγκρισιμη ισως?
Αυτοι που εχουν τα σαλε στις Αλπεις με τον...φοροφυγα της διπλανης πορτας?
Δεν ξερω που μενεις, αλλα κανεις απο οσους μενουν πισω απο τις διπλανες μου πορτες
δεν εχουν σκαφαρες 50 μετρα, σαλε στις Αλπεις κλπ.
Γι'αυτο καλο ειναι να αφησουμε κατα μερους τη...δημιουργικη αριθμητικη.

Οσο για το αν φερουν ολοι καποια ευθυνη και ποσο μεγαλη ειναι αυτη.
Προφανως και φερει ευθυνη ο λαος τον οποιο εχουν εξαθλιωσει, καταστρεψει
και οδηγησει σε ανεργια, μιζερια, αυτοκτονιες και καταρρακωση του ηθικου του.
Φταιει γιατι καθεται ακομα και τους κοιταει να του το κανουν.
Γιατι πιστευει ακομα οτι οι ιδιοι που τον οδηγησαν εκει θα αρχισουν ξαφνικα να του μοιραζουν λεφτα.
Γιατι προτιμαει ακομα την "ευκολη" λυση να αποφασιζουν αλλοι για αυτον.
Ποσο μεγαλη ειναι αυτη η ευθυνη? Κατ'εμε τεραστια.
Αλλα οποιος παει να τη συγκρινει με την ευθυνη αυτων που νεμονταν τοσα χρονια τον πλουτο και την καθε
λογης εξουσια, οποιος εξισωνει την ευθυνη αυτων που πινουν τοσα χρονια το αιμα των αλλων με τα
θυματα τους, αυτος θα επρεπε να ντρεπεται που λογιζεται ανθρωπος.
Και γενικα φτανει πλεον η εξισωση της ευθυνης του κλεφτη και φονια με τον απλο μ@λ@κα.
Φτανει η εξισωση του βιαστη με το θυμα.
Ημαρτον πια!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχει

Με τσακωσες.Εχω βγει σβαρνα και με τον χαρακα ειμαι ετοιμος να τιμωρησω ολοκληρους λαους.

Πρώτον είναι η προτεσταντική λογική αυτή, έτσι για να μην αφήσω το θρησκευτικό στην άκρη. :grandpa:

Δεύτερον και απείρως σημαντικότερο είναι ότι η ευρωπαϊκή (μη χε) ολοκλήρωση στηρίζεται επάνω στην παραβίαση της αυτοδιάθεσης των λαών, όντας μία πολιτική που προέρχεται από μία τάξη πολιτικών που δεν δίνουν δεκάρα για τα κράτη και τους λαούς τους.

Όταν και όποτε πάψετε να παραβιάζετε συνθήκες που εσείς έχετε ορίσει, τότε ίσως μπορέσουμε να βρούμε κοινό τόπο συζήτησης.

Εεεεετσι!
Αν σε μια χωρα ζουν 10.000.001 ανθρωποι, ο ενας φαει με θαλασσοδανεια, μιζες και εισφοροδιαφυγες
10.000.000 και οι υπολοιποι που ψωμολυσσανε κανουν ο καθενας απο μια εισφοροδιαφυγη του ενος
και τα κανουμε ολα σουμα, οσα εφαγαν οι εφοπλιστοεπιχειρηματαιοι (ο ενας που λεγαμε) τοσα εφαγαν
και οι απλοι πολιτες. Αρα????
Εχουν την ιδια ευθυνη!:BDGBGDB55:

Ή μηπως βαζω λογια στο στομα σου και δεν ηθελες να πεις την ιδια? Συγκρισιμη ισως?
Αυτοι που εχουν τα σαλε στις Αλπεις με τον...φοροφυγα της διπλανης πορτας?
Δεν ξερω που μενεις, αλλα κανεις απο οσους μενουν πισω απο τις διπλανες μου πορτες
δεν εχουν σκαφαρες 50 μετρα, σαλε στις Αλπεις κλπ.
Γι'αυτο καλο ειναι να αφησουμε κατα μερους τη...δημιουργικη αριθμητικη.

Οσο για το αν φερουν ολοι καποια ευθυνη και ποσο μεγαλη ειναι αυτη.
Προφανως και φερει ευθυνη ο λαος τον οποιο εχουν εξαθλιωσει, καταστρεψει
και οδηγησει σε ανεργια, μιζερια, αυτοκτονιες και καταρρακωση του ηθικου του.
Φταιει γιατι καθεται ακομα και τους κοιταει να του το κανουν.
Γιατι πιστευει ακομα οτι οι ιδιοι που τον οδηγησαν εκει θα αρχισουν ξαφνικα να του μοιραζουν λεφτα.
Γιατι προτιμαει ακομα την "ευκολη" λυση να αποφασιζουν αλλοι για αυτον.
Ποσο μεγαλη ειναι αυτη η ευθυνη? Κατ'εμε τεραστια.
Αλλα οποιος παει να τη συγκρινει με την ευθυνη αυτων που νεμονταν τοσα χρονια τον πλουτο και την καθε
λογης εξουσια, οποιος εξισωνει την ευθυνη αυτων που πινουν τοσα χρονια το αιμα των αλλων με τα
θυματα τους, αυτος θα επρεπε να ντρεπεται που λογιζεται ανθρωπος.
Και γενικα φτανει πλεον η εξισωση της ευθυνης του κλεφτη και φονια με τον απλο μ@λ@κα.
Φτανει η εξισωση του βιαστη με το θυμα.
Ημαρτον πια!

Σωστα .Ημαρτον
Για να δουμε ενα παραδειγμα, της διπλανης πορτας , ενα υποθετικο παραδειγμα, στα γρηγορα.
Ας πουμε οτι ενας γιατρος εχει 10 πελατες την ημερα και απο το καθε ενα εισπρατει ενα πενηνταρι χωρις αποδειξη.500 Ε την μερα.Την μερα , μαυρα.10.000 το μηνα.Το μηνα.Αληθεια ο βουλευτης ποσα παιρνει ?
Ας μην κανουμε αριθμητικη με κανα σκυλαδικο ξερω γω , μην μας πιασει και κανας ιλλιγος με τα νουμερα της διπλανης πορτας.

από το γιατρό στο σκυλάδικο μια πόρτα δρόμος....

το τερματίσαμε...

Εχει πολυ πραγμα ενδιαμεσα, για να μην καταναλωνω το χρονο σας το προχωρησα.Εχει πολλους κατατρεγμενους