Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Τελικά το να προσπαθείς να δημιουργείς ενοχές πάντα πιάνει. Women do it all the time :rolleyes:

Oχι Aikon ...

οι Ελληνες εξασφαλιζονταν !!!

Γιαυτη την νοοτροπια μιλαω.
Και δεν αφορα μονο την αποταμιευση (η σπαταλη).
Αφορα τα ΠΑΝΤΑ .... !!!

Αντε και ειναι ετσι τα πραγματα..Ποιος θ' αλλαξει αυτην την νοοτροπια...Ο Δημου;; Ενας ανθρωπος που δεν ειχε κανεναν ενδοιασμο στο να διοριστει επι χουντας και να προσκολληθεί αργοτερα σαν βδελλα στο συστημα με διαφορους τροπους;;
Παρεμπιπτόντως,ο Μαρκος Αλεξιου,ο οποιος πεθανε προσφατα ειχε πει οτι στην Ελλαδα οσοι αξιζουν καθονται σπιτι τους απομονωμένοι...Αληθεια ποση απομόνωση εχει υποστει στην ζωη του ο Νικος Δημου;

edit...Ποιος δεν θυμαται τα σχολικα τα χρονια που μας τα ειχαν κανει τσουρεκια με τα οφελη της αποταμίευσης...Μεχρι να ερθει ο Σημιτης με τα χρηματιστηρια και αλλοι διαφοροι για να τα κανουν μπαρουτι...Απο τραπεζες που εδιναν δανεια εξαπατωντας στην ουσια τον κοσμο με τα ψιλα τους γραμματα,μεχρι τα 090 και τους τροχους της τυχης...

Με λιγα λογια,η παιδεία ειναι το ζητουμενο...Οχι οι αφορισμοι του καθε Δημου

Last edited:
Δεν νοώ τι είναι "εξασφάλιση" πράγμα που οι Έλληνες έκαναν και οι Γερμανοί δεν έκαναν. Και αν έκαναν οι Έλληνες τότε πως την πάτησαν. Αφού δανειστήκαμε τόσα πολλά "χρήματα" πως δεν πτώχευσαν αυτοί που τα έδιναν; (Απλοικά αλλά και ειδικά θα μπορούμε να συζητάμε ώρες, για την εικονικότητα του χρήματος όσο και του χρέους ως μέσου ελέγχου ενός ισχυρού σε έναν αδύναμο). Είναι αργά αλλά αύριο θα γράψουν πιστεύω και οι άλλοι φίλοι για τον ρόλο του χρήματος και του χρέους). Καλό βράδυ. Και κάθε μέρα μακάρι να μιλάμε και να συζητάμε.

Αντε και ειναι ετσι τα πραγματα..Ποιος θ' αλλαξει αυτην την νοοτροπια...Ο Δημου;;

Καλα..Για τον Σ.Θεοδωρακη που χαριεντιζόταν με Μιχαλολιακους και τα ρεστα,πινοντας μαλιστα καφε απο κουπες με λογοτυπα της Χρυσης Αυγης τι να σχολιασουμε;;

Ποσο απεχουν αυτοι οι δυο;; Μαλλον οσο απεχει ο Παναγιωταρος απο την Ντορα

O Eλληνας που εχω γνωρισει εγω, εξασφαλιζει την παρτη του (και ισως τα παιδια του).
Ο Γερμανος (που γνωρισε λιγο η αδερφη μου) προσπαθει να εξασφαλισει τουλαχιστον
την τοπικη μικροκοινωνια του (για να μην πω πατριδα, που ειναι κατι αρκετα απροσωπο).
Μεσοπροθεσμα, ο γερμανος "φθειρεται". Οπως, μεσοπροθεσμα ο Ελληνας "ακμαζει" ....

Αν εχει πεσει εξω (η αδελφη μου) ... γραψτε την ενσταση σας.

(δεν φερνω το θεμα σε συγκριση κυβερνητικων πολιτικων ... οπου ΕΚΕΙ κανεις απο μας δεν ξερει
τι γινεται και παιζει πισω απ'τα κουστουμια και χειραψιες ... για μικροκοινωνιες μιλαω, μονο).

Last edited:
Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Αν ειναι για να φανε απο τον ίδιο τεντζερη, όλοι μια χαρά στριμωχνονται, έννοια σου.

Επειδη τον Θεοδωρακη τον εχω γνωρισει απο κοντα (στην δουλεια),πιστεψε με δεν θα χρειαστει και πολυ να καταλαβεις οτι πρόκειται περι αδιστακτου ανθρωπου,χωρις κανενα ιχνος ανθρωπισμού και ευγενειας..Μην κοιταζεις το προφιλ που του εχει γαλουχήσει η TV..(Με τον Μιχαλολιακο εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να παιξεις και καμια ''σφαλιαρα'' οπως τον κοβω)..Αλλωστε τον ανέθρεψε μια χαρα το συστημα για μια δυσκολη ωρα...

Last edited:
O Σαββοπουλος δεν στεκεται στο υψος των στιχων του, τα κονομησε και απολαμβανει τα κοτερα του νοικοκυρεμενα,ειδε την τρικομματικη κυβερνηση σαν ελπιδα,ηθελε να ξεβρωμισει η πολη απο μεταναστες και τοξικομανεις καπου διαβασα οτι στο Gagarin την λεξη χαφιες στην "Παραγκα" την αντικατεστησε με μπαχαλακης,πως μπορεις να παρεις στα σοβαρα αυτον τον ανθρωπο...εντωμεταξυ συνεχιζει να παιρνει δουλειες στην Επιδαυρο..ο Μικης τουλαχιστον στα 88 εφαγε χημικα στο Συνταγμα υπαρχει καμια συγκριση?

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

O Σαββοπουλος δεν στεκεται στο υψος των στιχων του, τα κονομησε και απολαμβανει τα κοτερα του νοικοκυρεμενα,

Το αντίθετο θα ήταν στις μέρες μας (και γενικώς από τότε που άρχισαν να δρέπουν οι καλλιτέχνες σοβαρούς οικονομικούς καρπούς από το έργο τους) θα ήταν, εδώ που τα λέμε, η εξαίρεση. Υποτίθεται πως και τον Λέννον ακόμη γι' αυτό τον έφαγε ο Τσάπμαν.

Ο Δήμου έχει γράψει εξαιρετικά κείμενα, όπως και μεγάλες μπαρούφες. Τον εκτιμούσα επί χρόνια, για τις πρωτοποριακές -τότε- ιδέες του, αλλά με απογοήτευσε τελευταία επειδή τα αντιαριστερά κείμενά του ξεχειλίζουν από οπαδικού επιπέδου μίσος τύπου Τζήμερου.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι όσα γράφει κατά της Αριστεράς είναι μυθοπλασία, αλλά άλλο τόσο φυσικά, δεν είναι και σοβαρή κριτική.

Anywayz, προσωπικά δε βλέπω το λόγο να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον Δήμου. Είναι ένας ακόμα υποψήφιος, και τολμώ να πω πολύ σοβαρότερος από τον μέσο όρο του είδους, παρ'όλα τα κόμπλεξ και τις γραφικότητές του. Σε μια χώρα όπου στην κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκονται ο Γεωργιάδης, ο Ψωμιάδης, ο Κουλούρης, ο Ανατολάκης ή ο... Βενιζέλος, νομίζω η συζήτηση περί Δήμου είναι οξύμωρη.

As simple as that.

Last edited:
Διαφωνώ. Από τη μια ρωτάμε γιατί επιφανείς άνθρωποι δεν προσπαθούν να βοηθήσουν. Από την άλλη κατακρίνουμε τον Δήμου που εμπλέκεται στην πολιτική.

Ίσως τέτοιους να χρειαζόμαστε. Τουλάχιστον δεν έχει καμιά ανάγκη για λεφτά, δεν θα μπει με σκοπό να πιάσει την κουτάλα.

Επιπλέον πόσοι από τους 300 που έχουμε στη Βουλή πιστεύεις ότι είναι καλύτεροι από τον Δήμου;

Πόσες πιθανότητες έχει ο Δήμου να γίνει πιόνι σε σχέση με κάποιον άλλο από τους 300 που έχουμε τώρα;

Δεν λέω ότι ο Δήμου είναι η σωτηρία της χώρας. Αλλά εμένα θετικό μου φαίνεται ότι μπλέχτηκε χωρίς να έχει καμιά ανάγκη. Είναι ήδη αρκετά διάσημος, δεν έχει να του δώσει πολλά το βουλευτιλίκι.
Το βουλευτιλίκι ουδείς εμίσησε.
Εξασφαλίζει ωραίες συντάξεις, τείνει να γίνει κληρονομικό αξίωμα και ποτέ δεν ξέρεις αν οι επίγονοι θα έχουν τα χαρίσματα των προγόνων για να προκόψουν από μόνοι τους (και οι καιροί είναι δύσκολοι)...
Όσο για το αν θα γίνει πιόνι, δε νομίζω ότι συνάδει με ήθος του. 100% σεινειδητός θα είναι.

Last edited:
Αφού αυτός όπως περιφέρεται στους δρόμους είναι δυστυχισμένος που μας βλέπει εμάς τους υπόλοιπους.

Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Τελευταίο..και δεν ξανασχολούμαι με αυτόν τον θλιβερό διαφημιστή...

Επιστολή υποτέλειας και ραγιαδισμού...11-4-2014

Νίκος Δήμου....Κλαίμε απο συγκίνηση

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=33160

Είναι 70 ετών Έλληνας. Και έγραψε αυτό το κείμενο. Τέτοια άτομα να περιφέρουν τη δυστυχία τους που είναι Έλληνες ως τι; Πολιτικό ον; Συγγραφέας; Σκεπτόμενος άνθρωπος; Μα τι στην ευχή είναι τέλος πάντων αυτό το πράγμα; Ποιόν και τι εκφράζει αυτό το άτομο; Γιατί επιμένει ακόμα και στο γήρας του να είναι τόσο γελοίος; Είναι τελικά πραγματικά τόσο δογματικός να μην βλέπει μπροστά του την πραγματικότητα;