Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Και η έννοια του "κύριου πιάτου" τι είναι;

Πλάκα κάνουμε τώρα;

Σαφέστατη...Πλάκα μάλλον κάνεις εσύ..

Αποδέχεται την πλήρη κυριαρχία της Γερμανίας στην οποία το 'μεζεδάκι' ως 'υπάκουο παιδί' οφείλει να δείχνει σεβασμό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Σαφέστατη...Πλάκα μάλλον κάνεις εσύ..

Αποδέχεται την πλήρη κυριαρχία της Γερμανίας στην οποία το 'μεζεδάκι' ως 'υπάκουο παιδί' οφείλει να δείχνει σεβασμό...

Αυτό βγαίνει μόνο από το δικό σου το μυαλό. Όπως και οποιαδήποτε σχέση με το 1941, την κατοχή κλπ.

Από που και ως πού το "μεζεδάκι" πρέπει να δείξει υπακοή στο "κύριο πιάτο";;;

Πρόκειται για μια απλή παρομοίωση. Τα άλλα που διαβάζεις είναι στο δικό σου μυαλό και όχι σε αυτά που λέει ο Δήμου.

Από μένα τέλος. Είναι ένα πολύ απλό κείμενο και δεν χρειάζεται ερμηνεία από μένα. Και ο Σπύρος το μόνο κακό που βρήκε είναι το "μεζεδάκι" το οποίο είναι στην ίδια πρόταση με το "κύριο πιάτο" που κατά την φαντασιακή "ερμηνεία" θα έπρεπε οι Γερμανοί να το πάρουν ως υποτιμητικό γι αυτούς! Δηλαδή στο τέλος θα βγει ότι ο Δήμου βρίζει τους Γερμανούς!

Ας το διαβάσει το κείμενο ο καθένας μόνος του και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εγώ πάλι το αντίθετο. Δεν υπάρχει ούτε μισή του κουβέντα που να μην προκαλεί.

Γίνε πιο συγκεκριμένος. Τι σε προκαλεί εσένα; Κάνε quote και εξήγησέ το. Αλλιώς απλά είναι ότι εκ των προτέρων επηρεάζεσαι από τους άλλους που λένε "πω, πω, τι είναι αυτά που λέει!" και έχεις σχηματίσει γνώμη πριν ακόμη διαβάσεις το κείμενο! Η δική μου υπόθεση είναι ότι πολλοί εδώ μέσα είχαν αρνητικότατη άποψη γι αυτά που λέει πριν ακόμη διαβάσουν την πρώτη σειρά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Γίνε πιο συγκεκριμένος. Τι σε προκαλεί εσένα; Κάνε quote και εξήγησέ το. Αλλιώς απλά είναι ότι εκ των προτέρων επηρεάζεσαι από τους άλλους που λένε "πω, πω, τι είναι αυτά που λέει!" και έχεις σχηματίσει γνώμη πριν ακόμη διαβάσεις το κείμενο! Η δική μου υπόθεση είναι ότι πολλοί εδώ μέσα είχαν αρνητικότατη άποψη γι αυτά που λέει πριν ακόμη διαβάσουν την πρώτη σειρά!

Θα γίνω...αλλά, τα υπόλοιπα τι μου τα γράφεις? Χθεσινός είμαι εδώ μέσα? Δεν έχω καταθέσει εκατοντάδες φορές την άποψή μου? Τι κάθεσαι και γράφεις τώρα? Από ποιον να επηρεαστώ?

Τεσπα..θα γράψω αναλυτικά, αφού θες, την άποψή μου.

Το 80% του κειμένου αποτελείται από χαρακτηρισμούς θετικούς για τη Γερμανία ή αρνητικούς για την Ελλάδα. Κάποια στιγμή ψελίζει κάτι για " ρίχνουμε σε άλλους την ευθύνη για ότι κακό μας συμβαίνει...δεν έχουμε πάντα άδικο". Το οποίο σημαίνει ότι συνήθως έχουμε άδικο, αρα και αυτό το γυρίζει σε ψόγο (για τους Έλληνες πάντα).Και το μόνο που έχει να πρόσαψει στην Καγκελάριο είναι ότι προσπαθεί να βοηθήσει με το λάθος τρόπο, αλλά και πάλι όχι η ίδια, αλλά γενικώς η Τρόικα. Θα τρελαθούμε μου φαίνεται.

Η Γερμανία έχει πληθυσμό 80εκ και η Ελλάδα 10. Αν βάλουμε και το μέγεθος του ΑΕΠ μέσα, η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν βλέπω το περίεργο να χαρακτηρίζει την Ελλάδα μεζέ και τη Γερμανία κυρίως πιάτο. Βάζει και τα δύο στην ίδια κατηγορία (φαγητά-χώρες) μόνο που το ένα είνα μεγαλύτερου μεγέθους από το άλλο.

Η Γερμανία έχει πληθυσμό 80εκ και η Ελλάδα 10. Αν βάλουμε και το μέγεθος του ΑΕΠ μέσα, η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν βλέπω το περίεργο να χαρακτηρίζει την Ελλάδα μεζέ και τη Γερμανία κυρίως πιάτο. Βάζει και τα δύο στην ίδια κατηγορία (φαγητά-χώρες) μόνο που το ένα είνα μεγαλύτερου μεγέθους από το άλλο.

Είναι αδιανόητο για κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό και θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα του, να την αποκαλεί "μεζέ". Αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε από μας ιδιωτικά, για ένα δημόσιο πρόσωπο η χώρα του, ας είναι και η Ανδόρα, είναι και πρέπει να είναι το κέντρο του κόσμου.

Πολύ σωστό αυτό. Ας κοιτάξουμε και το ότι η Γερμανία έχει 15 φορές το ΑΕΠ μας.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Όποιος δεν έχει την δική σου άποψη δεν είναι φασίστας. Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Όσο για το γράμμα στη Μέρκελ, είμαι σίγουρος ότι τα ίδια είπε και ο Τσίπρας στον Σόιμπλε και τα ίδια θα πει και στη Μέρκελ. Ονομάζεται διπλωματία.

Αυτό είναι το νέο σου μότο??Γιατί και σε μένα το είπες προχθές!!

Υ.Γ Και εγώ με τον Σπύρο έχω κάποιες πολιτικές διαφωνίες. Είδες ποτέ να τον αποκάλεσα φασίστα??

Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Καλώς ήρθατε στη χώρα μας!

Θα μπορούσα να γράψω αυτή την επιστολή στα Γερμανικά, μια και έζησα έξη χρόνια στη χώρα σας, σπουδάζοντας και μαθαίνοντας. Αλλά τελικά, ενώ απευθύνεται σε σας, είναι πολύ απίθανο να την διαβάσετε. Οπότε παραμένω στην μικρή αλλά ένδοξη γλώσσα μας.

Να ξεκινήσω από αυτό. Επίδειξη ηλιθιότητας και κουτοπονηριάς. ''Σπούδασα και έμαθα στην χώρα σας κ. Μέρκελ'', δεν κάθισα να ασχολούμαι με τους ρεμπεσκέδες των ελληνικών πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης παιδείας. Ήρθα σε σας να με φωτίσετε που κατέχετε την πάσα γνώση και με κάνατε σωστό άνθρωπο και επιστήμονα. Οπότε, παραμένει στην μικρή και ένδοξη γλώσσα του. Σίγουρα είναι μόνο δική του, διότι προφανώς εκεί στην Γερμανία που σπούδασε δεν του έμαθαν ότι η Ελληνική γλώσσα είναι τεράστια και όχι μικρή...μάλλον, θα του το έμαθαν, αλλά, εκείνος στο συγκεκριμένο μάθημα έκανε κοπάνα γιατί κάτι τέτοια τα ξέρει καλά και μπερδεύει την ένδοξη Ιστορία με την ένδοξη γλώσσα. Αλήθεια, πως γίνεται μια γλώσσα να είναι ένδοξη? Τα μπερδεύει διότι ούτε από Ιστορία γνωρίζει, ούτε από γλώσσα. Αν ήξερε, θα γνώριζε ότι το 6, σε αυτό το κάτι από δημοτικιά που μιλάει, γράφεται με γιώτα και όχι με ήτα. Με ήτα γραφόταν τα παλιά ένδοξα ιστορικά χρόνια που μπέρδεψε με τις μικρές γλώσσες. Μικρή γλώσσα η Ελληνική?? Μικρή σε τι? Σε πλούτο? Σε διάρκεια? Σε έκταση? Σε απόδοση? Σε νοήματα?

Επειδή αυτός έμαθε 10 λέξεις και τις μπαμπαλίζει δικαιούται να χαρακτηρίζει μία εκ των αρχαιοτέρων και πλουσιοτέρων γλωσσών μικρή? Και ποια είναι η ''μεγάλη'' κατ' αυτόν? Η Γερμανική που πάει πακέτο με την uber alles θέση της χώρας της. Ως γνωστόν, μεγάλο κράτος = μεγάλη γλώσσα.

Θα μπορούσα να γράφω για δυο μέρες πάνω σε αυτό το θέμα και πόσο προσβλητικός είναι αυτός πρόλογός του, αλλά, το κλείνω εδώ. Ελπίζω να πήρες μια ιδέα..

Σας έχουμε πολύ κακομεταχειριστεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και το μουστάκι του Χίτλερ κολλήσαμε στο πρόσωπό σας. Κι όμως πριν από λίγα χρόνια οι συμπατριώτες σας ήταν στις δημοσκοπήσεις ο πιο αγαπημένος μας λαός. Είχαμε ξεχάσει τα βάσανα και τις βαρβαρότητες της Κατοχής και σας βλέπαμε με νέο βλέμμα. Πώς φτάσαμε τώρα να μιλάμε για νέα κατοχή και να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις τωρινές μας ταλαιπωρίες;

Μιλάει ως τι? Ως εκπρόσωπος ποίων? ''Είχαμε''? Ποιοι είχαμε, βρε καραγκιοζόπουλο, ξεχάσει? Ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις σε α' πληθυντικό? Ποιος σου έδωσε την άδεια? Μήπως την πήρες από τον Πάγκαλο? Διότι μόνο εκείνος κατέχει την πατέντα της προσβολής ενός ολόκληρου λαού κατηγορώντας τον σαν κλέφτη. Εξηγούμαι αμέσως: Μιλάω για πολιτική δήλωση και χαρακτηρισμό ο οποίος ελαφρά τη καρδία και ατιμώρητα προσέβαλε και συκοφάντησε, δυσφημιστικά μάλιστα, όλο τον κόσμο.

Δεν θα μιλήσω για την παιδική γραφή και ύφος σχετικά με το μουστάκι του Χίτλερ. Απορώ πως ξέχασε ότι μερικοί της έκαναν και κερατάκια!!

Η πλάκα είναι ότι βρίσκεται σε τέλεια θάλασσα (ή μήπως όχι?) μπερδεύοντας τον Γερμανικό λαό με τον ηγέτη του και τις πολιτικές του. Για να καταλάβω...απευθύνεται στην Μέρκελ και την πολιτική της ή στον Γερμανό πολίτη που έρχεται για διακοπές στην Κρήτη? Απευθύνεται στην Μέρκελ που και αυτή σαν Γερμανίδα μπορεί να έρθει για διακοπές? Ή στην Μέρκελ σαν πολιτικό πρόσωπο που μας έχει ξεπατώσει εδώ και 4 χρόνια?

Φυσικά και αυτό το μπέρδεμα δεν γίνεται τυχαία...

Είμαστε ένας ιδιότυπος παλιός/νέος λαός, με πολλά προτερήματα και ελαττώματα. Από το παρελθόν κουβαλάμε κακές συνήθειες. Μία από αυτές είναι να ρίχνουμε σε άλλους την ευθύνη για ότι κακό μας συμβαίνει. Κάποτε μας έφταιγαν οι Άγγλοι, μετά οι Αμερικανοί και τώρα εσείς. Δεν είχαμε όμως πάντα άδικο. Μία μικρή χώρα γίνεται συχνά κλοτσοσκούφι στα παιχνίδια των μεγάλων. Κι η μοίρα μας καθορίστηκε συχνά από τρίτους. Όπως τώρα. Όχι πως δεν κάναμε κι εμείς σφάλματα.

Ήξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις. Για πες μου βρε Νίκο...στο Θεό σου, τι κατάλαβες από αυτήν την πρόταση? Τελικά, φταίμε ή δεν φταίμε? Είμαστε κλωτσοσκούφι και η μοίρα μας καθορίζεται από τρίτους ή τα κάναμε σκατά μόνοι μας και τζάμπα σε κατηγορούμε κυρά Μέρκελ? Θεωρείται αυτός ο άνθρωπος λόγιος? Αυτός δεν μπορεί να αποτυπώσει στο χαρτί ούτε τις πιο απλές σκέψεις χρησιμοποιώντας τις απλούστερες λέξεις και προτάσεις!! Δηλαδή, ήμαρτον!!

Δέχομαι ότι θέλατε να μας βοηθήσετε. Το κάνατε με λάθος τρόπο. Όχι εσείς προσωπικά – όλα τα μέλη της Τρόικα. Οι άνθρωποί σας πολύ λίγα γνώριζαν για μας, για το πώς σκεπτόμαστε, νιώθουμε και αντιδρούμε. Μπορεί να ευεργετήσεις κάποιον έτσι, που να τον κάνεις εχθρό σου. Σχεδόν το καταφέρατε.

Όχι εσείς προσωπικά, η Τρόϊκα!! Ωραία, αφού τα έκανε σκατά η Τρόϊκα, τι τα γράφεις σε αυτήν?
Καλά, για την αμπελοφιλοσοφία ''ευεργετείς κάποιον έτσι που τον κάνεις εχθρό σου'', δεν υπάρχουν λόγια. Συγγνώμη, αλλά, είμαι πολύ μικρός στο iq για να φτάσω τα δυσθεώρητα ύψη και τα βαθιά νοήματα της ως άνω ρήσης!!

Φαντάζομαι πως η επίσκεψή σας θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μας. Δεν θα είναι εύκολο – αλλά είναι αναγκαίο. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Η μεγάλη Γερμανία και η μικρή Ελλάδα πρέπει να ζήσουν μαζί. Στο πλούσιο ευρωπαϊκό μενού, εσείς είστε κύριο πιάτο, κι εμείς ένας μεζές. Που όμως δίνει ιδιαίτερη γεύση στο σύνολο. Και η έλλειψή του θα γινόταν πολύ αισθητή.

Αποθέωση ραγιαδισμού και υποτέλειας!! Για Όσκαρ πραγματικά. Μαγείρεψε και τις γεύσεις και όλα καλά!! Η μεγάλη Γερμανία και η μικρή Ελλάδα. Απορώ τι θα έγραφε και πως θα χαρακτήριζε την χώρα του ο Λουξεμβούργιος Νίκος Δήμου...η μεγάλη Γερμανία και το μυγόχεσμα της Ευρώπης Λουξεμβούργο?

Ο τυπάκος είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα...και 'γω χάνω αυτή τη στιγμή μισή ώρα από τη ζωή μου για να εξηγήσω γιατί αυτό το κείμενο είναι ένα ενδοτικό παραλήρημα ενός φελλού, αντί να γράψω απλά...next.

Τεσπα..

Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

«Θα μπορούσα να γράψω αυτή την επιστολή στα Γερμανικά, μια και έζησα έξη χρόνια στη χώρα σας, σπουδάζοντας και μαθαίνοντας. Αλλά τελικά, ενώ απευθύνεται σε σας, είναι πολύ απίθανο να την διαβάσετε. Οπότε παραμένω στην μικρή αλλά ένδοξη γλώσσα μας.»

Το πως βγαίνουν όλα αυτά τα συμπεράσματα που έγραψες από αυτή την πρόταση είναι πραγματικά άξιο απορίας. Φοβάμαι ότι έχεις μεγάλη προκατάληψη εναντίον του Δήμου. Ως τεστ θα πρότεινα αυτό. Μετέφρασε αυτή την πρόταση στα Αγγλικά και βάλτη σε κάποιο ξένο forum. Βρες δέκα ξένους να την διαβάσουν και να τη σχολιάσουν. Πιστεύω ότι ούτε ένας δεν θα καταλήξει στα παραπάνω συμπεράσματα.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

«Θα μπορούσα να γράψω αυτή την επιστολή στα Γερμανικά, μια και έζησα έξη χρόνια στη χώρα σας, σπουδάζοντας και μαθαίνοντας. Αλλά τελικά, ενώ απευθύνεται σε σας, είναι πολύ απίθανο να την διαβάσετε. Οπότε παραμένω στην μικρή αλλά ένδοξη γλώσσα μας.»

Το πως βγαίνουν όλα αυτά τα συμπεράσματα που έγραψες από αυτή την πρόταση είναι πραγματικά άξιο απορίας. Φοβάμαι ότι έχεις μεγάλη προκατάληψη εναντίον του Δήμου. Ως τεστ θα πρότεινα αυτό. Μετέφρασε αυτή την πρόταση στα Αγγλικά και βάλτη σε κάποιο ξένο forum. Βρες δέκα ξένους να την διαβάσουν και να τη σχολιάσουν. Πιστεύω ότι ούτε ένας δεν θα καταλήξει στα παραπάνω συμπεράσματα.

Δημοσκόπος είσαι?

Αδιαφορώ τι συνάγεις εσύ και οι υποτιθέμενοι/ανύπαρκτοι ξένοι κριτές της γνώμης μου. Διαφωνείς, το κατάλαβα...επίσης αδιάφορο.

Όχι δημοσκόπος δεν είμαι. Αλλά το πως προκύπτει από αυτές τις 2 προτάσεις το «ρεμπεσκέδες των ελληνικών πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης παιδείας», οι Γερμανοί «κατέχετε την πάσα γνώση και με κάνατε σωστό άνθρωπο και επιστήμονα» κ.α. δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τέλος πάντων αφού αδιαφορείς για τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να σταματήσουμε το διάλογο.

Για τον Δήμου πάντως ταιριάζει μια χαρά το: "Μιλάνε όλοι, μιλάν και οι κώλοι"

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Όχι δημοσκόπος δεν είμαι. Αλλά το πως προκύπτει από αυτές τις 2 προτάσεις το «ρεμπεσκέδες των ελληνικών πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης παιδείας», οι Γερμανοί «κατέχετε την πάσα γνώση και με κάνατε σωστό άνθρωπο και επιστήμονα» κ.α. δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τέλος πάντων αφού αδιαφορείς για τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να σταματήσουμε το διάλογο.

Εκτός από ένα μονολεκτικό σχόλιο, δεν έχεις γράψει τη γνώμη σου. Εκτός αν θεωρείται γνώμη σου το υποθετικό σενάριο μετάφρασης της δικής μου και κατανόησης από μερικούς αλλοδαπούς αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ακόμα και όταν, όμως, κατέθεσες την λιτή άποψή σου, δεν σε χαρακτήρισα προκατειλημμένο με τίποτα. Αντιθέτως, εσύ το έκανες, οπότε, τι νόημα έχει ο διάλογος? Άσε δε, που δεν κάναμε και ποτέ κανέναν τέτοιον...

Ειμαστε ενας κοσμος HOW to do things. Οχι .... WHY to do things.

H Eλληνικη μας κουλτουρα ειναι οσμωμενη στην Αμφισβητηση.
Το οποιο, υπο αλλες συνθηκες (αρχαια Ιωνια), θα ηταν ευλογια και προοδος.
Ομως .... στον σημερινο κοσμο (γραμμη παραγωγης) .... πληρωνουμε το τιμημα
αυτης μας της διαφορετικοτητας, αυτης μας της ιδιαιτεροτητας. Και το πληρωνουμε
ακριβα και θα συνεχισουμε να το πληρωνουμε ακριβα. Ειναι μια παλη αναμεσα σε
φιλοσοφιες.

Κανεις, δεν ζηταει να αμφισβητησουμε τις δομες του (και υπεροχες του).
Γιατι ΔΕΝ ειναι τετοιες οι εποχες. Ο κοσμος θελει το προβολι (η την OLED του)
χωρις να πολυνοιαζετε ΤΙ ποιοτητα θα δει με αυτο. Δεν παει θεατρο, στον
καναπε καθεται (και ο καναπες εχει την δικη του "νωθρη" κοσμοθεωρηση !)

Αν νομιζετε οτι οι Γερμανοι ειναι οι χειροτεροι,
ευτυχως απεχουμε πολυ απο Ιαπωνιες και Κινες .... ΕΥΤΥΧΩΣ !!!!

Καποια στιγμη, το κρεβατι του Προκρουστη (how to do things) θα παψει να οριζει
το ποια χωρα ηγεμονευει και ποια οχι. Αλλα, μεχρι τοτε .... ποιος ζει και ποιος πεθαινει !

Last edited:

Φιλε κανε και συ ενα τεστ, δες ποσοι το βλεπουν σαν επιστολη ραγιαδισμου και υποτελειας στο φορουμ και ποσοι οχι,εγω στην δευτερη περιπτωση μετραω ,μολις δυο..
Και το χειροτερο απ ολα ειναι οτι η επιστολη απευθυνεται σε μας και οχι στην Μερκελ..

Last edited:

Οποιος δεν καταλαβαινει την δουλικοτητα του Δημου ειναι μαλλον γιατι την υιοθετει

Οποιος δεν καταλαβαινει την δουλικοτητα του Δημου ειναι μαλλον γιατι την υιοθετει

XAXAXA:flipout:

Δεν έχεις και άδικο εδώ που τα λέμε..:a0210: