Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Άντε τώρα να εξηγήσεις στον κάθε Δήμου που του κατέβηκε στην γκλάβα το τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, περί τίνους πρόκειται. Νταξ' μωρέ τώρα.... ούχουουου... ποτάμι λέμε.

@ Pleo: Τώρα πως φτάσαμε απ'τη λαμπάδα στην Ακρόπολη ένας Δίας το ξέρει (για να το ρίξουμε και στο αρχαιοελληνικό)

Γιατί δε ρωτάς το Δήμου να σου πει και για το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων εκ μέρους της χώρας;

Είπαμε, ό,τι του φανεί του λολοστεφανή.

Κοίταξε να δεις. Μπορώ να γράψω και εγώ μια επιστολή στον Νίκο Δήμου την ημέρα του μνημοσύνου της μάνας του.

"Κύριε Δήμου είναι παγανιστικό να ανάβετε καντήλια και να τιμάτε ένα μνήμα αφού έχει πεθάνει από πέρυσι η μάνα σας και δεν υπάρχει νόημα να τιμάμε πτώματα ή κενοτάφεια και να ξοδεύετε και τσάμπα χρήματα από αυτά που βγάλατε όταν είχατε εκπορνευτεί."

Πώς με χαρακτηρίζεις εμένα για αυτή την επιστολή; Καλά δεν κάνω που του ανοίγω τα μάτια, του χαζού που δεν είναι ορθολογιστής, ουμανιστής και "προοδευτικός" και κάνει τέτοιες άχρηστες σπατάλες; Δεν έχω δίκιο;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το παράδειγμά σου είναι τελείως ατυχές. Το άρθρο αφενός δεν είναι επί προσωπικού, αφετέρου δεν προσβάλει κανέναν, απλά εκφράζει μια γνώμη μεγάλης μερίδας ανθρώπων, που απέχει από τα Θεία λόγω αντικληρισμού και όχι λόγω αθεϊσμού. Φυσικά αυτό δεν το σέβονται όλοι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το παράδειγμά σου είναι τελείως ατυχές. Το άρθρο αφενός δεν είναι επί προσωπικού, αφετέρου δεν προσβάλει κανέναν, απλά εκφράζει μια γνώμη μεγάλης μερίδας ανθρώπων, που απέχει από τα Θεία λόγω αντικληρισμού και όχι λόγω αθεϊσμού. Φυσικά αυτό δεν το σέβονται όλοι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Δεν είναι ατυχές, το διάλεξα επίτηδες, έχει ψυχή η μάνα του; Υπάρχει για να δει το μνημόσυνο; Μήπως το μνημόσυνο γίνεται για να συγκεντρωθούν οι άνθρωποι να τιμήσουν και να θυμηθούν την μάνα του ή για τα κεράκια που έχουν αναμένα; Μήπως όταν συγκεντρώνομαστε για Ανάσταση, συγκεντρωνόμαστε για άλλο λόγο, αλλά απλά το φως είναι ένα σύμβολο;

Δικαίωμά σου είναι αυτό, μη σου πω κι όλας ότι περίπου στην ίδια φάση είμαι κι εγώ. Όμως δεν είσαι εσύ ο μόνος σε αυτή τη ζωή. Είναι κι άλλοι. Εδώ η Εκκλησία και το κράτος δεν είναι διαχωρισμένα. Συνεπώς, οτιδήποτε κάνει το ελληνικό κράτος προς την κατεύθυνση αυτή μόνο μεμπτό δεν μπορεί να είναι.

Και αγήματα και αεροπλάνα λοιπόν εφ' όσον υποστηρίζουμε το συγκεκριμένο θέμα, που άλλοι κάνουν κρα για να το έχουν. Word.

Τελικά στους ολυμπιακούς θα γράψει να σβήσει η ολυμπιακή φλόγα; Ολόκληρη η γη σαν χαζοί κάθονται οι άνθρωποι και τιμούν μια δάδα.....

Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι σημαίνει για την εξωτερική πολιτική μιας χώρας το φως, το πατριαρχείο εκεί, κατ' επέκταση η θεολογική σχολή της Χάλκης στην τουρκία και το πατριαρχείο στην Κων/πολη, η θέση ενός πατριάρχη με δικαιώματα κλπ.

Φαντάζομαι, όταν κατεβαίνει κάποιος στην πολιτική, ότι αυτά τα λαμβάνει υπ' όψη ως προς την πολιτική τους σημασία. Εκτός κι αν είναι μεταξύ... φοντύ και αχλαδιού η πολιτική του θεώρηση για τον κόσμο.

Όταν κάποτε εργαζόμουν στη Γερμανία σε δύσκολες δουλειές, ένας γείτονας Τούρκος, ήρθε την μέρα της Κυριακής του Πάσχα το μεσημέρι να φάμε όλοι μαζί. Τον ρώτησα που ξέρεις ότι έχουμε Πάσχα; Εγώ δεν είχα ιδέα για το Ραμαζάνι τους, μου είπε το ήξερε η γυναίκα του.
Δύο έθνη "εχθρικά" και ο ένας ήξερε τις παραδόσεις του άλλου. Και να σου που ότι δεν ασχολούμαι με θρησκείες και τέτοια, μη σου πω δεν πατάω εκκλησία ποτέ και ούτε έχω την καλύτερη γνώμη για τον κλήρο.

Αλλά φαντάζεσαι οι απλοί άνθρωποι (ένας εργάτης) να καταννοούν τι είναι Πάσχα και να μη "κατανοεί" ο Νίκος Δήμου; Καταλαβαίνεις πόσο βρώμικη είναι η προσέγγιση του και η επιλογή της στιγμής; Καταλαβαίνεις το παράδειγμα μου για το μνημόσυνο της μάνας του, πόσο δίκιο έχω;
Δεν ξέρω κάθε άνθρωπος έχει βιώματα, αλλά να κάθομαι τώρα να υπερασπίζομαι το άγιο φως ή να το κατηγορώ δεν έχει νόημα.

Στη φυλακή που λέγεται Ελλάδα και λόγω φτώχειας μπορεί να βγαίνει όποιος θέλει να μιλάει, θα εγκαλείται η αξία του καυσίμου, το κόστος μεταφοράς αγήματος, η μίσθωση αεροπλάνου απο προοδευτικούς ανθρώπους που έχουν καταννοήσει γιατί πτώχευσε η χώρα λόγω παγανίας και τέτοιων κακών συνηθειών. Θέλει αγώνα να καταλάβει κάθε άνθρωπος τι είναι έθνος, λαός, χρήμα....

Πάντα κάθε χωριό είχε τον τρελό του απλά τότε δεν είχε τηλεόραση και ίντερνετ να μαθαίνουν και τις κουτουράδες του παραέξω.

Υπαρχει και η περιπτωση να χασουμε το δασος...Σκοπος των θεσεων των σοβαρων ''αριστερων'' της ευθυνης,οπως κατα καιρους εχουν χαρακτηριστει απο τα μιντια και τις προεκλογικες τους ρεκλαμες (Ρεπουση-Συνωστισμος,Δημου-Αγιο Φως κλπ) ειναι να τοποθετησουν την πραγματικη αριστερα στην ...εξ ευωνύμων πλευρα του Κυριου...Αυτοματως ''χαρακτηριζουμε'' συλλήβδην την αριστερη κοινότητα σαν αδιστακτους Τατσοπουλους που δεν φτανει μονο που θα μας παρουν τα σπιτια και θα βαλουν φωτια στα ιερα και τα οσια με τα οποια εχουμε γαλουχηθεί,αλλα παιζει να μας αρπάξουν και τις γυναικες...Αυτο παει πολυ...
Οπως μπορει να καταλάβει κανεις,κανέναν δεν συμφέρει ενας διαχωρισμός κρατους-Εκκλησιας στην παρουσα θεοκρατικη κατασταση γιατι ειναι πραγματα αλληλένδετα...
Ειναι εμφανες λοιπον οτι το επίσημο κράτος,τα παρακλαδια του και οι λαγοί του,μας εφιστούν την προσοχή στα ματζουνια, τα φυλακτα,την προσευχη και γενικα στο μεταφυσικό (πονταροντας στα ορια του μεσου νου),αφηνοντας την πραγματικη διπλωματια και πολιτική,στο έλεος του καθε τοκογλύφου που του ανταποδίδει εν τελει με μίζες...

Μαγκας ο Μακρης στην κλασσικη ταινια που πηρε τις χαντρες απο την Βασιλειαδου...Αλλα καποια πραγματα γινονται μονο στις ταινιες...

Kοίταξε να δεις τι γίνεται έστω υπέρτατος σκοπός ενός από εμάς εδώ είναι τα παιδιά μας να γράφουν ελληνικά και να συζητάνε στο AVclub όταν εμείς δεν θα μπορούμε λόγω ηλικίας, λόγω του ότι θα τα έχουμε κακαρώσει κλπ...

Και έχουμε ένα παιδί 5 ετών. Ακόμα και άθεοι να είμαστε, ότι κόμμα και να ψηφίζουμε, οφείλουμε να βάφουμε κόκκινα αυγά.

Έστω ότι το παιδί μας είναι 10-15 ετών. Του λέμε απλά το άγιο φως είναι ένα σύμβολο δεν είναι άγιο αλλά απλά είναι μια σημειολογία για να συγκεντρωνόμαστε το Πάσχα, να γιορτάζουμε να θυμόμαστε και να σκεφτόμαστε.
Αν είμαστε Νίκοι Δήμοι γράφουμε εκ του πονηρού, ότι το άγιο φως δεν αξίζει τιμές και αγήματα.
Τέτοιες επιστολές τέτοιου τύπου εγώ με απλές γνώσεις λυκείου μπορεί να γράψω κατά δεκάδες.

Οι Έλληνες είναι ένας χαζός λαός. Κάθονται και χαιρετούν μια σημαία ένα πανί λες και είναι ένας άνθρωπος. (Αχ τι ατυχία το ίδιο κάνουν και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι!)

Πριν έγραψα ένα τρομερό γράμμα προς τον Νίκο Δήμου (γιατί απλά θεωρώ κωλοπαιδίστικες τις δικές του επιστολές) για το μνημόσυνο της μάνας του. Τι νόημα έχει να κάνει μνημόσυνο με κεράκια σε ένα πτώμα που δεν καταλαβαίνει τίποτα; Ο καημένος ο Μaestro κατατρόμαξε με το υβριστικό ως προς τη μάνα του γράμμα. Φυσικά γιατί αισθάνθηκε ότι προσβάλω την μητέρα του Δήμου και την μνήμη της. Είναι όμως το ύπουλο της επιστολής του που σηκώνει τέτοια απάντηση.

Θέλω να πω δεν είμαστε τόσο αγράμματοι ή ανόητοι να μη καταλαβαίνουμε ότι το άγιο φως δεν είναι άγιο, ότι η σημαία είναι ένα απλό πανί και ότι είναι απλά σύμβολα που αναλόγως με την μόρφωση μας, με τα βιώματα μας τα τιμούμε ως σύμβολα και όχι ως πράγματα.

Πάντως δε μπορώ να μην αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει σε ένα plot twist, όπου κάποιο random στέλεχος της Αριστεράς (οποιασδήποτε απ'όλες) είχε κάνει την ίδια δήλωση, (καθώς μη μου πείτε ότι θα ήταν ντε και απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο, τόσα και τόσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς).

Οι Δήμου, Μανδραβέλης, και λοιπές έγκριτες δυνάμεις, λόγω γνωστού και δηλωμένου αντιαριστερού μένους, θα είχαν πέσει με αρθρογραφία τους να τον φάνε χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με τη δική σας, και συνδιάζοντάς την με "τους ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερούς που βρήκαν άλλη μια ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική και δε σέβονται την πίστη των νοικοκυραίων".

Εδώ, πιθανότατα πάλι θα τσακωνόμασταν, βέβαια τότε θεωρώ ότι και οι δυό μας θα υποστηρίζαμε τους αριστερούς και θα τα χώναμε στον Δήμου. :D

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι ορμώμενοι από το ότι κανείς δε γουστάρει τον Δήμου (φυσικά αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός), αξιολογείτε με διαφορετικό βάρος τα επιχειρήματα υπέρ και κατά αυτού που είπε. Γιατί ειλικρινά νομίζω ότι αν ήμασταν κάπου για ουζάκι και συζητούσαμε γι'αυτό το θέμα σε μια άσχετη στιγμή, μάλλον θα συμφωνούσαμε περί κάποιων γραφικοτήτων. IMHO!

aikon:
Κάπου στο που πάει η χώρα είχε γίνει κάποια στιγμή συζήτηση για κάποιους που καίγανε ελληνικές σημαίες σε μια διαδήλωση. Έχει ενδιαφέρον να βρει κάποιος ποια ήταν τα επιχειρήματα τότε. Δε μπορώ να θυμηθώ αν ήταν απ'τους ίδιους ανθρώπους, αλλά μέσες άκρες η άποψη του ότι καίγοντας τη σημαία προσβάλουμε τα πιστεύω κάποιων, ειδικά γερόντων που ίσως να έζησαν πόλεμο και τραγωδίες (την οποία έγω υποστήριξα) είχε καταδικαστεί (αν θυμάμαι καλά συνοδευόμενη κι από κάποιες ταμπελίτσες, ως είθισται :D )

Φυσικά δεν πρόκειται για το ίδιο, δεν είπα πουθενά να "σβήσουμε" προκλητικά το Άγιο Φως ή να καταργήσουμε την Ανάσταση, σχολίασα το γραφικό των τιμών αρχηγού κράτους (που θα το σχολίαζα με τον ίδιο τρόπο αν επρόκειτο για υποδοχή σημαίας με τιμές αρχηγού κράτους)

aikon:
Κάπου στο που πάει η χώρα είχε γίνει κάποια στιγμή συζήτηση για κάποιους που καίγανε ελληνικές σημαίες σε μια διαδήλωση. Έχει ενδιαφέρον να βρει κάποιος ποια ήταν τα επιχειρήματα τότε. Δε μπορώ να θυμηθώ αν ήταν απ'τους ίδιους ανθρώπους, αλλά μέσες άκρες η άποψη του ότι καίγοντας τη σημαία προσβάλουμε τα πιστεύω κάποιων, ειδικά γερόντων που ίσως να έζησαν πόλεμο και τραγωδίες (την οποία έγω υποστήριξα) είχε καταδικαστεί (αν θυμάμαι καλά συνοδευόμενη κι από κάποιες ταμπελίτσες, ως είθισται :D )

Φυσικά δεν πρόκειται για το ίδιο, δεν είπα πουθενά να "σβήσουμε" προκλητικά το Άγιο Φως ή να καταργήσουμε την Ανάσταση, σχολίασα το γραφικό των τιμών αρχηγού κράτους (που θα το σχολίαζα με τον ίδιο τρόπο αν επρόκειτο για υποδοχή σημαίας με τιμές αρχηγού κράτους)

Δεν ξέρω αν παρατήρησες το άγιο φως εγώ το γράφω με μικρά γράμματα.

Πάντως δε μπορώ να μην αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει σε ένα plot twist, όπου κάποιο random στέλεχος της Αριστεράς (οποιασδήποτε απ'όλες) είχε κάνει την ίδια δήλωση, (καθώς μη μου πείτε ότι θα ήταν ντε και απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο, τόσα και τόσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς).

Δηλαδή δεν είναι απίθανο να φταίει ο σύριζα και γι' αυτό... .

Δηλαδή δεν είναι απίθανο να φταίει ο σύριζα και γι' αυτό... .

Είχε και συνέχεια αυτό που γράφω. Και βέβαια, σε καμιά γνωστή ελληνική διάλεκτο δεν θα μπορούσε να οδηγεί στο συμπέρασμά σου (το οποίο βέβαια δεν είναι ούτε καν συμπέρασμα γιατί το "αυτό" που γράφεις δεν έχει καν προσδιοριστεί στο ποστ μου, απλά έπρεπε ντε και καλά να το γράψεις. :BDGBGDB55: )

Last edited:
aikon:

Εγώ πάλι βλέποντάς στεγνά, θα πω στο Δήμου ότι ευτυχώς που δεν θα τον έχουμε ευρωβουλευτή και γενικά να παίζει ρόλο σε πολιτικές εξελίξεις. Σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση θα ήθελα η χώρα μου να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα.
Μετά τον Σαμαρά που δεν κάνει διαπραγμάτευση, ήρθε και ο ποταμίσιος δήμου να μας πει να μην έχουμε καθόλου πλεονεκτήματα γενικώς και αορίστως. Σημεία των καιρών.

Τα σύμβολα έχουν να κάνουν με το τι σημαίνουν για τον καθένα. Εάν καταλήξουν να συμβολίζουν - όπως η σημαία - για κάποιον την τυραννία, τότε καλά κάνει και την καίει. Το φως τι ακριβώς το αρνητικό έχει; Είναι.... παγανιστικό; Αυτό είναι το πρόβλημα;

Παιδιά εγώ γνώσεις λυκείου έχω, πολλά πράγματα που γράφω είναι απο βιώματα που έχω, παράδειγμα ψάχνω τι είναι plot twist τώρα στο google, μαρξ δεν έχω διαβάσει, γενικά η πολιτική μου θεώρηση είναι περισσότερο βιωματική παρά θεωρητική, απλά τώρα που ασχολήθηκα με το ιντερνετ αρχίζω να μαθαίνω, καθώς ούτε καν βιβλιοθήκη δεν έχω με βασικά βιβλία.