Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Δεν βλέπω να απαντά κανένας στην ερώτηση που έκανα πιο πριν, οπότε ας απαντήσω ο ίδιος.

Στη δίκη της Νυρεμβέργης, κατηγορούμενος δεν ήταν ούτε ο γερμανικός λαός ούτε η χώρα. Κατηγορούμενοι ήσαν οι επικεφαλής όσων προκάλεσαν αυτά που προκάλεσαν στον κόσμο.

Ο Δήμου πιάνεται αδιάβαστος σε πολλά θέματα. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σωπάσει γιατί αυτογελιοποιείται.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαβ

Δεν βλέπω να απαντά κανένας στην ερώτηση που έκανα πιο πριν, οπότε ας απαντήσω ο ίδιος.

Στη δίκη της Νυρεμβέργης, κατηγορούμενος δεν ήταν ούτε ο γερμανικός λαός ούτε η χώρα. Κατηγορούμενοι ήσαν οι επικεφαλής όσων προκάλεσαν αυτά που προκάλεσαν στον κόσμο.

Tι σχεση εχει ο ΒΠΠ με γενικευσεις του τυπου ολοι τα φαγαμε, ολοι οι πολιτικοι ειναι ιδιοι κλπ ?

Φυσικα και θεωρω υπευθυνο και τον Γερμανικο λαο της τοτε εποχης.Φυσικα τους θεωρω υπευθυνους οταν ετρεμαν απο αγαλλιαση μπροστα το μεγαλειο του βαγκνερικου παπαριου
Η μηπως θελεις να μας πεισεις οτι ολοι παρασυρθηκαν ? (οι καημενοι)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαβ

Ο Δήμου πιάνεται αδιάβαστος σε πολλά θέματα. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σωπάσει γιατί αυτογελιοποιείται.

By the way και off topic, απλά, εκπληκτική ταινία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Tι σχεση εχει ο ΒΠΠ με γενικευσεις του τυπου ολοι τα φαγαμε, ολοι οι πολιτικοι ειναι ιδιοι κλπ ?

Φυσικα και θεωρω υπευθυνο και τον Γερμανικο λαο της τοτε εποχης.Φυσικα τους θεωρω υπευθυνους οταν ετρεμαν απο αγαλλιαση μπροστα το μεγαλειο του βαγκνερικου παπαριου

Γενίκευση είναι να θεωρείς ένοχο ένα λαό ολόκληρο. Οι Ναζί δεν κατάλαβαν τίποτε από τον Βάγκνερ. Φαντάσου ότι ο Γκέρινγκ είχε σχεδιάσει και φόραγε μετάλιο μόνο για τον εαυτό του. Τι να συζητάμε τώρα... .:flipout:

Πάρε άλλο παράδειγμα. Είναι ένοχο το αραβικό έθνος για την αλ κάιντα;

Στρατευτηκε και αιματοκυλισε το αραβικο εθνος τον κοσμο κατω απο τις διαταγες της αλ καιντα ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Η μηπως θελεις να μας πεισεις οτι ολοι παρασυρθηκαν ? (οι καημενοι)

Εσύ θέλεις να μας πείσεις ότι το είχαν μέσα τους και το έβγαλαν; Κάπως δύσκολο να μας πείσεις.

Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Στρατευτηκε και αιματοκυλισε το αραβικο εθνος τον κοσμο κατω απο τις διαταγες της αλ καιντα ?

Έτσι θα το πάμε; Θα απαντάς με ερωτήσεις; Άκου λοιπόν μια ξεκάθαρη απάντηση στο συγκεκριμένο. Ο φονταμενταλισμός τον οποίο χρησιμοποιεί το Ισλάμ είναι ο ακριβώς ίδιος φονταμενταλισμός των χαζονεοφιλελεύθερων που οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι λαοί.

Νταξ' τώρα; Το έπιασες;

Και δεν κατάλαβα τι εννοείς με το στρατεύτηκε. Όταν είσαι σε πόλεμο, συνήθως ο στρατός σε παίρνει για να πολεμήσεις.

Last edited:
Οχι δεν θα το γελοιοποιησω το θεμα, οποτε οχι δεν ηταν απλα κατι που ειχαν μεσα τους και τους βγηκε ενα ΣΚ.Αλλα βλεπω μεγαλη η καουρα σου να τους αθωωσεις.Μετα την Αλ Καιντα τι θα ακολουθησει αραγε ?

Οχι δεν θα το γελοιοποιησω το θεμα, οποτε οχι δεν ηταν απλα κατι που ειχαν μεσα τους και τους βγηκε ενα ΣΚ.Αλλα βλεπω μεγαλη η καουρα σου να τους αθωωσεις.Μετα την Αλ Καιντα τι θα ακολουθησει αραγε ?

Εγώ λαούς δεν καταδικάζω. Τώρα αν το φρούτο της καταδίκης λαών ολόκληρων περνάει τη σήμερον στους χαζονεοφιλελεύθερους, εγώ τουλάχιστον τους συγχωρώ για την άγνοιά τους.

Έτσι έλεγε η οικογένεια Μπους και είδαμε στην πράξη τι έγινε....

Για την Ιστορία, η οικογένεια Μπους εξελέγη κανονικότατα και με δημοκρατικότατες διαδικασίες, όπως και οι διάφοροι Κλίντον, Ομπάμα και πάει λέγοντας.

Φίλτατε Rider,σαφώς και οι λαοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών,όμως νομίζω ότι οι συνθήκες υπο τις οποίες οι Ναζί χειραγώγησαν ένα ολόκληρο έθνος ήταν μοναδικές.Αν θες να αναζητήσεις τις ευθύνες του Γερμανικού λαού,κάνε το στον "Μεγάλο Πόλεμο" και όχι στον δεύτερο..Οι ευθύνες των "νικητών" του Πρώτου ΠΠ είναι τρομακτικές για τη γέννηση του ναζιστικού τέρατος.Ναί,μιλάμε για τους ίδιους που έκοβαν τα χέρια των Μικρασιατών της Σμύρνης με μπαλτάδες στις κουπαστές...Και βέβαια για τους ίδιους που αιματοκύλισαν αιώνες νωρίτερα τη Μέση Ανατολή και το Βυζάντιο.Νυν εταίροι μας...

Θέλετε να μας πείσετε να νιώσουμε ενοχές. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Και δεν πρόκειται να γίνει διότι δεν είμαστε ένοχοι.

Θέλετε να περάσετε ως γραμμή ότι ένας οικογενειάρχης για παράδειγμα, αναλόγως σε ποιο λαό ανήκει, ποια ιδεολογία ή θρησκεία έχει, ότι είναι συλλογικά υπεύθυνος για ένα κακό που προκλήθηκε από μερικούς ανθρώπους της θρησκείας του/ιδεολογίας του/ομάδας του κ.ο.κ.
Ευθύς εξ' αρχής απατάσθαι. Και επειδή απατάσθαι κάνετε επίθεση στις αξίες του.
Σας φταίει η γιαγιά και ο παππούς που ανάβουν ένα κεράκι στην εκκλησία ή το καντήλι στο σπίτι τους που μέχρι και το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξής τους ζητά βοήθεια όταν όλα τα άλλα έχουν χαθεί (για το ετοιμοθάνατο εγγόνι τους π.χ.). Είναι ένοχοι γιατί κάνουν αυτό το πράγμα.

Νομίζω ότι η εγωπάθειά σας, σας έχει τυφλώσει προ πολλού. Ανοίξτε τα μάτια και καταλάβετε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν εσωτερικά μια πυξίδα που τους λέει τι είναι σωστό και λάθος. Το λένε συνείδηση.

Last edited:
Πάντως μετά από εξήντα σελίδες επιτέλους κάπου φτάσαμε!!!

Η διαφωνία λοιπόν των περισσότερων με τον Δήμου είναι ότι λέει ότι όλοι έχουμε κάποιο ποσοστό ευθύνης. Ο αντίλογος είναι ότι μόνο ελάχιστοι έχουν ευθύνη, οι υπόλοιποι είμαστε ανεύθυνοι για όσα έγιναν και γίνονται.

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι τα κόμματα ΠΑΣΟΚ+ΝΔ έπαιρναν 80% και βάλε στις εκλογές. Οπότε δεν γίνεται να μην φταίνε αυτοί που τους ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος έψηνε αρνιά στους δρόμους μετά τις εκλογικές νίκες. Δεν πήραν την εξουσία με τα τανκ. Ούτε ήταν καλοί επί χρόνια και ξαφνικά έγιναν κακοί. Οι ίδιοι είναι επί 40 χρόνια. Μάλιστα είναι οι ίδιες οικογένειες.

Από κει και πέρα, δεν υπάρχει λόγος να πείσω κάποιον άλλο. Απόψεις είναι αυτές.

Πάντως τουλάχιστον αυτοί που πιστεύουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη, ας ψηφίσουν όσους επίσης δεν έχουν καμία ευθύνη! Να αποκτήσουμε επιτέλους κυβέρνηση που δεν έχει ευθύνη για το παρελθόν!

Μιας και βλέπω ότι είσαι λάτρης της συλλογικής ευθύνης θέλω να σου κάνω δύο ερωτήσεις.

Στην Σοβιετική ένωση την ευθύνη την είχε το κόμμα ή ο σοβιετικός λαός??

Στην σημερινή ρωσία την ευθύνη χειρισμού του ζητήματος της Ουκρανίας την έχει ο Πούτιν και η κυβέρνηση του ή ο Ρώσικος λαός??

Θέλετε να μας πείσετε να νιώσουμε ενοχές. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Και δεν πρόκειται να γίνει διότι δεν είμαστε ένοχοι.

Θέλετε να περάσετε ως γραμμή ότι ένας οικογενειάρχης για παράδειγμα, αναλόγως σε ποιο λαό ανήκει, ποια ιδεολογία ή θρησκεία έχει, ότι είναι συλλογικά υπεύθυνος για ένα κακό που προκλήθηκε από μερικούς ανθρώπους της θρησκείας του/ιδεολογίας του/ομάδας του κ.ο.κ.
Ευθύς εξ' αρχής απατάσθαι. Και επειδή απατάσθαι κάνετε επίθεση στις αξίες του.
Σας φταίει η γιαγιά και ο παππούς που ανάβουν ένα κεράκι στην εκκλησία ή το καντήλι στο σπίτι τους που μέχρι και το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξής τους ζητά βοήθεια όταν όλα τα άλλα έχουν χαθεί (για το ετοιμοθάνατο εγγόνι τους π.χ.). Είναι ένοχοι γιατί κάνουν αυτό το πράγμα.

Νομίζω ότι η εγωπάθειά σας, σας έχει τυφλώσει προ πολλού. Ανοίξτε τα μάτια και καταλάβετε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν εσωτερικά μια πυξίδα που τους λέει τι είναι σωστό και λάθος. Το λένε συνείδηση.

Τι σχέση έχουν η γιαγιά κι ο παππούς και το καντηλάκι τους;;;

Τέλος πάντων. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε δύο απλά πράγματα:

Εγώ δε μπορώ να αποδείξω ότι 11 εκατομμύρια Έλληνες δεν έκλεβαν ο καθένας την εφορία, δεν έγλυφαν βουλευτάδες για να διορίσουν τα παιδιά τους, έψηναν αρνιά στους δρόμους για το ΠΑΣΟΚ, δεν έφτιαχναν αυθαίρετα, δεν πέταγαν τους βόθρους τους στο ποτάμι, δεν δεν δεν. Και φυσικά και δε χρειάζεται να το αποδείξω διότι ουδέποτε το ισχυρίστηκα, προσωπικά για παράδειγμα ποτέ δεν έκανα τίποτα απ'τα παραπάνω.

Κάποιος της αντίθετης άποψης δε μπορεί να αποδείξει πως τα παραπάνω τα έκαναν μόνο κάποιοι πολιτευτές και εφοπλιστές και μόνοι τους κατέστρεψαν τη χώρα.

Φυσικά, εγώ έχω το δικαίωμα να πιστεύω (από τα δικά μου βιώματα) ότι μια συντριπτικά μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έκανε τα παραπάνω. Ναι, καθοδηγούμενη από την ΠΑΣΟΚονεοδημοκρατία, ναι, επειδή τους άφησαν κάποιοι πολιτικοί, αλλά ναι, τα έκαναν.

Κάποιος άλλος πιθανότατα ζούσε σε μια αγγελικά πλασμένη γειτονιά, με αγγελικά πλασμένους γείτονες, συγγενείς, συναδέλφους, κλπ , οπότε όλα τα παραπάνω του ακούγονται συκοφαντικά.

Διαφορετικά βιώματα λοιπόν, γιατί τσακωνόμαστε;

Αυτό το τελευταίο από που το συνάγεις; Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν Έλληνα που να πιστεύει ότι όλα ήταν τέλεια στη χώρα μέχρι το 2008, και ξαφνικά πλάκωσε ο Γιωργάκης και τα έκανε όλα ρημαδιό. Αντίθετα όλοι, νομίζω, θέλαμε να ζούμε σε μιά καλύτερη χώρα, με χρηστή διοίκηση, έντιμους πολιτικούς και παραγωγική οικονομία. Αλλά νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι και εκείνη η Ελλάδα, προ 2008, με τις μίζες, τη διαφθορά και την βλαχογκλαμουριά, είναι 1000 φορές καλύτερη από τη σημερινή Ελλάδα, όπου εγώ κι εσύ και πολλοί άλλοι δε μπορούμε να ζούμε πλέον και αναγκαστήκαμε να ξενιτευτούμε.

Κώστα προσωπικά την Ελλάδα προ 2008 τη σιχαινόμουν για όλα αυτά που ανέφερες. Και τότε είχα σαν στόχο να φύγω εκούσια, ακριβώς γιατί δεν άντεχα να τα βλέπω όλα αυτά καθημερινά.

Τελικά τα'φερε έτσι τα πράγματα η τύχη που έφυγα αναγκαστικά, ενώ απ'όλα τα παραπάνω ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε, απλά εξαθλιώθηκαν τα μικρομεσαία νοικοκυριά.

Κάποιος της αντίθετης άποψης δε μπορεί να αποδείξει πως τα παραπάνω τα έκαναν μόνο κάποιοι πολιτευτές και εφοπλιστές και μόνοι τους κατέστρεψαν τη χώρα.

Γιατί δεν μπορεί; Εγώ νομίζω μπορεί...

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Γιατί δεν μπορεί; Εγώ νομίζω μπορεί...

Aς το αποδειξει με νουμερα να πεισει και εμας τους δυσπιστους .Ας κανει σουμα τις μιζες , τα θαλασσοδανεια ,τα χρωστουμενα κομματων κλπ και ας αντιπαραθεσει το ποσο με το συνολο της φοροδιαφυγης της διπλανης πορτας.

Last edited:
Μιας και βλέπω ότι είσαι λάτρης της συλλογικής ευθύνης θέλω να σου κάνω δύο ερωτήσεις.

Στην Σοβιετική ένωση την ευθύνη την είχε το κόμμα ή ο σοβιετικός λαός??

Στην σημερινή ρωσία την ευθύνη χειρισμού του ζητήματος της Ουκρανίας την έχει ο Πούτιν και η κυβέρνηση του ή ο Ρώσικος λαός??

Ο κάθε λαός πρέπει να δώσει τις απαντήσεις μόνος του. Και ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνει, καθορίζεται και η νοοτροπία του, άρα σε μεγάλο βαθμό και η ιστορική του πορεία.

Χάρην της συζήτησης όμως, γνώμη μου είναι ότι πάντα υπάρχει ευθύνη, ακόμη και σε μια στυγνή δικτατορία όπως η Σοβιετική Ένωση που καταδίκασε ανθρώπους σε καταναγκαστικά έργα απλά και μόνο επειδή τόλμησαν να πουν ένα ανέκδοτο. Γιατί; Διότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν και τον αντίθετο δρόμο, όπως ο Σολζενίτσιν και τόσοι άλλοι που πέθαναν και δεν ξέρουμε ούτε τα ονόματά τους, οι οποίοι συνέχισαν να λένε αυτό που πίστευαν ότι είναι αλήθεια, έστω κι αν ήξεραν ότι καταδικάζουν τον εαυτό τους. Ενώ κάποιοι άλλοι έγιναν δήμιοι και βασανιστές. Και η μεγάλη πλειοψηφία έμεινε βουβή. Αν όλοι αυτοί ήταν αθώοι, τότε όσοι έμειναν σταθεροί στην πίστη τους για την αλήθεια ήταν απλώς βλάκες διότι θα έπρεπε απλώς να κάνουν ότι και οι υπόλοιποι "αθώοι" και να μην καταστρέψουν την υγεία τους και τη ζωή τους.

Πήρα την πιο ακραία κατάσταση, δηλαδή μια στυγνή δικτατορία με τρομερό κατασταλτικό μηχανισμό και σπιούνους παντού. Προφανώς η ευθύνη του πολίτη είναι πολύ μεγαλύτερη σε ένα ελεύθερο καθεστώς όπου ο καθένας λέει ότι θέλει, και ψηφίζει ότι θέλει. Και προφανώς η ευθύνη του καθενός είναι ανάλογη με τις συνθήκες που ζει, την οικονομική του ευχέρεια, τη μόρφωσή του κλπ κλπ κλπ. Νομίζω όμως ότι πάντα υπάρχει ευθύνη. Είμαστε ελεύθερα όντα, όχι μυρμήγκια. Παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις. Έχουμε ευθύνη ακόμη και όταν η απόφασή μας είναι να μην κάνουμε τίποτα απολύτως.

Τι σχέση έχουν η γιαγιά κι ο παππούς και το καντηλάκι τους;;;

Τέλος πάντων. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε δύο απλά πράγματα:

Εγώ δε μπορώ να αποδείξω ότι 11 εκατομμύρια Έλληνες δεν έκλεβαν ο καθένας την εφορία, δεν έγλυφαν βουλευτάδες για να διορίσουν τα παιδιά τους, έψηναν αρνιά στους δρόμους για το ΠΑΣΟΚ, δεν έφτιαχναν αυθαίρετα, δεν πέταγαν τους βόθρους τους στο ποτάμι, δεν δεν δεν. Και φυσικά και δε χρειάζεται να το αποδείξω διότι ουδέποτε το ισχυρίστηκα, προσωπικά για παράδειγμα ποτέ δεν έκανα τίποτα απ'τα παραπάνω.

Φυσικά, εγώ έχω το δικαίωμα να πιστεύω (από τα δικά μου βιώματα) ότι μια συντριπτικά μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έκανε τα παραπάνω. Ναι, καθοδηγούμενη από την ΠΑΣΟΚονεοδημοκρατία, ναι, επειδή τους άφησαν κάποιοι πολιτικοί, αλλά ναι, τα έκαναν.

Κάποιος άλλος πιθανότατα ζούσε σε μια αγγελικά πλασμένη γειτονιά, με αγγελικά πλασμένους γείτονες, συγγενείς, συναδέλφους, κλπ , οπότε όλα τα παραπάνω του ακούγονται συκοφαντικά.

Διαφορετικά βιώματα λοιπόν, γιατί τσακωνόμαστε;

Α, δεν έχει σχέση το καντηλάκι. Μάλιστα. Καλά σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, ο Δήμου σε αυτό ακριβώς επιτέθηκε. Άσχετα αν ο ίδιος το κρύβει εντέχνως. Είναι συνεπώς απολύτως σχετικό με το θέμα. Και ήταν και η καταδίκη του ταυτόχρονα. Γιατί πολύ απλά επιτιθέμενος στο Άγιο Φως αλλά και το παπαδαριό, νόμισε ότι επιτέθηκε στην εκκλησία και έπεσε στο κενό. Γι' αυτό και τον χαρακτήρισα κενόδοξο. Γιατί στόχευσε ως αδαής σε λάθος στόχο από την αρχή νομίζοντας ότι έχει κάποια διαφορά ως προς την εκκλησία αν κάποιος είπε να σαπίσει το στόμα του ή όχι. Συνεπώς, εκτός από αδιάβαστος, είναι και άσχετος για να μιλάει για τα θέματα αυτά. Αλλά είπαμε, η εγωπάθεια είναι μεγάλος καρκίνος. Δεν πειράζει, μόνος του την πάτησε. Και μάλιστα είναι το ίδιο ακριβώς λάθος που έκανε στοχοποιόντας όλους τους Έλληνες. Το δις εξαμαρτείν... .

Στα υπόλοιπα που λες, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εκείνον που κάνει τον ισχυρισμό. Δεν πέφτει στον "κατηγορούμενο". Τον ισχυρισμό της ενοχής, ο Δήμου την έκανε και εσύ συντάσσεσαι. Να ακούσουμε λοιπόν τα στοιχεία. Τα έχεις; Ή γενικά και αόριστα μπορείς να κατηγορείς;

Last edited:
Στα υπόλοιπα που λες, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εκείνον που κάνει τον ισχυρισμό. Δεν πέφτει στον "κατηγορούμενο". Τον ισχυρισμό της ενοχής, ο Δήμου την έκανε και εσύ συντάσσεσαι. Να ακούσουμε λοιπόν τα στοιχεία. Τα έχεις; Ή γενικά και αόριστα μπορείς να κατηγορείς;

Η απόδειξη είναι πολύ απλή. Όλες τις αποφάσεις τις έχουν πάρει δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτά τα κόμματα ψηφίζονται από το λαό επί 40 χρόνια. Ψήφος ελεύθερη και ανόθευτη. Αυτά τα κόμματα είναι τα ίδια επί 40 χρόνια, οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια ψέματα, τα ίδια άτομα ή τα παιδιά τους. Δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί άγνοια και ότι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Επί 40 χρόνια τα δύο κόμματα έχουν σταθερή πορεία. Αυτοί είναι.