Η εμπειρια μετραει.

Το έχει η μέρα μου φαίνεται...

Ελπίζω να μην έχουμε κι άλλη "μάχη" και σ´ αυτό το θέμα...

Ηρεμα,χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και μόνο στο θέμα παρακαλώ. Οτιδήποτε άλλο θα σβηστεί.

Re: Απάντηση: Η εμπειρια μετραει.

Το έχει η μέρα μου φαίνεται...

Ελπίζω να μην έχουμε κι άλλη "μάχη" και σ´ αυτό το θέμα...

Ηρεμα,χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και μόνο στο θέμα παρακαλώ. Οτιδήποτε άλλο θα σβηστεί.
Φιλε DIPIE
Ξεκαθαρισα την θεση μου απο την αρχη οτι δεν εχω τις γνωσεις.
Δεν ειμαι ομως κανενα παιδακι να μου πεταξει τον EDISON στην μουρη!
Ειμαι ευγενικος ανθρωπος και μονο ετσι ξερω να συζητω.Καλο θα ηταν,αφου δεν ξερουμε με ποιον μιλαμε,η ευγενεια να εχει το πρωτο χερι.
Αν παραφερθηκα ζητω συγνωμη:ernaehrung004:

Εντάξει...

Υπάρχουν απολύτως πανάκριβα κι απολύτως εξαιρετικά dac(π.χ το πρόσφατα συζητηθέν audio note),που δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες(24/96-24/192).

Υπάρχουν πολλά δισκάκια στο στάνταρντ φορμάτ,που ακούγονται εξίσου καλά άν όχι καλύτερα απο HD δισκάκια.

Είναι βέβαια πολύ θετικό,ότι υπάρχoυν τα HD format,για τον μέσο κι "εισαγωγικό" χρήστη,αλλά μια καλή ψηφιακή πηγή ή dac,είναι πάρα πολλά περισσότερα απο τέτοια μπλιμπλίκια...

Αυτο ακριβως εννοουσα παραπανω.:SFGSFGSF:
Υπαρχουν επισης πολλα μηχανηματα στο στανταρ φορματ που πατανε κατω τα hd μονο και μονο για την καλυτερη τους κατασκευη. Σαφως το να λεμε για 16/44 ειναι παλιομοδιτικο αλλα δεν ειναι μονον αυτο που τελικα μετραει.

Last edited:

Αυτο ακριβως εννοουσα παραπανω.:SFGSFGSF:
Υπαρχουν επισης πολλα μηχανηματα στο στανταρ φορματ που πατανε κατω τα hd μονο και μονο για την καλυτερη τους κατασκευη. Σαφως το να λεμε για 16/44 ειναι παλιομοδιτικο αλλα δεν ειναι μονον αυτο που τελικα μετραει.

+1000

Eξαλλου τι ποσοστο των cd η των album μας ειναι σε HD ?
Ποσα απ αυτα ειναι που θα ακουσουμε οταν θελησουμε πραγματικα, και οχι για εντυπωσιασμο?

Επιμενω??
Εγω σου μιλαω για STYLOS HAD,AUDIO NOTE,AMR, και εσυ μου λες οτι ακουγατε απο γραμμοφωνο του Εντισον.(ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ)Προφανως φεραμε την συζητηση σε πολυ υψηλα επιπεδα!!!
Ολα τα παιδια που ελαβαν μερος στην συζητηση, λιγο πολυ μου εδωσαν να καταλαβω δυο πραγματα και τους ευχαριστω!!Εσυ απο την αλλη,το μονο που εκανες ειναι επιδειξη των γνωσεων σου.Δεν σου ζητησα αυτο φιλε μου!!!
Ο σκοπος πιστευω του club ,ειναι να βοηθα αυτους που δεν ξερουν,και για αυτο εγινα μελος.I AM NOT A SHOW OFF MY FRIEND!!WHAT ARE YOU??

να προσθεσω στα 3 παραπανω που ανεφερες και το Reimyo που ουτε αυτο παιζει 24/96. Ολα τα παραπανω παιζοντας απλο CD πατανε για πλακα την πλειοψηφια των DAC που κυκλοφορουν ακομα και αν αυτα παιζουν σε 24/96 το ιδιο κομματι.... Και οποιος αμφιβαλλει ας δανειστει καποιο απο αυτα και ας κανει τη συγκριση μονος του....

(Εγω προσωπικα εκανα το συγκριτικο τον Αυγουστο με ενα απο τα προαναφερθεντα το οποιο το ειχα σπιτι μου δυο εβδομαδες παιζοντας καλογραμμενο υλικο 16/44 και παταγε για πλακα το προσωπικο μου DAC ακομα και οταν αυτο επαιζε 24/96)

να προσθεσω στα 3 παραπανω που ανεφερες και το Reimyo που ουτε αυτο παιζει 24/96. Ολα τα παραπανω παιζοντας απλο CD πατανε για πλακα την πλειοψηφια των DAC που κυκλοφορουν ακομα και αν αυτα παιζουν σε 24/96 το ιδιο κομματι.... Και οποιος αμφιβαλλει ας δανειστει καποιο απο αυτα και ας κανει τη συγκριση μονος του....

(Εγω προσωπικα εκανα το συγκριτικο τον Αυγουστο με ενα απο τα προαναφερθεντα το οποιο το ειχα σπιτι μου δυο εβδομαδες παιζοντας καλογραμμενο υλικο 16/44 και παταγε για πλακα το προσωπικο μου DAC ακομα και οταν αυτο επαιζε 24/96)

Νομίζω ότι δεν είναι λογικό κάποιος σήμερα να αγοράσει dac που δεν παίζει πάνω από 16/44.1, τώρα dac που παίζοντας 16/44.1 "πατάνε" άλλα που παίζουν 24/96 το αφήνω ασχολίαστο αφού τέτοιες εκφράσεις δείχνουν απλώς ότι δεν έγινε πραγματική σύγκριση (και της οποίας τα αποτελέσματα σχεδόν πάντα είναι ότι υπήρχαν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εκατέρωθεν)

Δεν καταλαβαίνω γιατί να αγοράσω σήμερα ένα κλειστό μηχάνημα και όχι ένα ανοικτό σε νέες τεχνολογίες. Και για να το κάνουμε σαφές για φέρτε dacs που παίζουν 16/44.1 να τα δούμε όταν παίζει το EmmLabs 24/96 .......

Εντάξει...

Υπάρχουν απολύτως πανάκριβα κι απολύτως εξαιρετικά dac(π.χ το πρόσφατα συζητηθέν audio note),που δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες(24/96-24/192).

Υπάρχουν πολλά δισκάκια στο στάνταρντ φορμάτ,που ακούγονται εξίσου καλά άν όχι καλύτερα απο HD δισκάκια.

Είναι βέβαια πολύ θετικό,ότι υπάρχoυν τα HD format,για τον μέσο κι "εισαγωγικό" χρήστη,αλλά μια καλή ψηφιακή πηγή ή dac,είναι πάρα πολλά περισσότερα απο τέτοια μπλιμπλίκια...

Θα απαντήσω σε εσένα που έχεις το επίπεδο να καταλάβεις και δεν είσαι έμπορας να έχεις συμφέροντα.
Δεν είπα ότι όλα τα 16/44.1 παίζουν χειρότερα από 24/96 όταν παίζουν 16/44.1 και ούτε έκανα κριτική σε αυτά τα μηχανήματα σαν μηχανήματα ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΟΡΜΑΤ.
Τι να κάνουμε δηλαδή να εθελοτυφλούμε και μην λέμε ότι το 16/44.1 είναι απολεστικό φορμάτ ώς προς την ηχογράφηση.
Από την μιά να δίνεις χιλιάρικα για να ακούσεις και την τελευταία λεπτομέρεια μια ηχογράφησης και από την άλλη το 16/44.1 να περιέχει το 1/3 της πληροφορίας της αρχικής ηχογράφησης
Τα XRCD και ο DXD καταφέρνουν στο να μεταφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό πληροφορίας της αρχικής ηχογράφησης αλλά και πάλι είναι ημίμετρα.
Καλές κακές ηχογραφήσεις πάντα θα υπάρχουν δεν λέω αυτό. Και μιά πάρα πολύ καλή 16/44.1 μπορεί να φτάνει μια πάρα πολύ κακή 24/96 αλλά και η πολύ καλή 16/44.1 σε 24/96 θα ακουγόταν σίγουρα πολύ καλύτερα γιατί θα είχε περισσότερη πληροφορία.
Εγώ πλέον αγοράζω μόνο ότι είναι HD Audio σαν αρχή γιατί δεν θέλω να δικαιώνω την κοροιδία 16/44.1 και όσοι δεν ψάχνουν ανύπαρκτους "φυσικούς ήχους" αυτό πρέπει να κάνουν.

Θα απαντήσω σε εσένα που έχεις το επίπεδο να καταλάβεις και δεν είσαι έμπορας να έχεις συμφέροντα.
Δεν είπα ότι όλα τα 16/44.1 παίζουν χειρότερα από 24/96 όταν παίζουν 16/44.1 και ούτε έκανα κριτική σε αυτά τα μηχανήματα σαν μηχανήματα ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΟΡΜΑΤ.
Τι να κάνουμε δηλαδή να εθελοτυφλούμε και μην λέμε ότι το 16/44.1 είναι απολεστικό φορμάτ ώς προς την ηχογράφηση.
Από την μιά να δίνεις χιλιάρικα για να ακούσεις και την τελευταία λεπτομέρεια μια ηχογράφησης και από την άλλη το 16/44.1 να περιέχει το 1/3 της πληροφορίας της αρχικής ηχογράφησης
Τα XRCD και ο DXD καταφέρνουν στο να μεταφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό πληροφορίας της αρχικής ηχογράφησης αλλά και πάλι είναι ημίμετρα.
Καλές κακές ηχογραφήσεις πάντα θα υπάρχουν δεν λέω αυτό. Και μιά πάρα πολύ καλή 16/44.1 μπορεί να φτάνει μια πάρα πολύ κακή 24/96 αλλά και η πολύ καλή 16/44.1 σε 24/96 θα ακουγόταν σίγουρα πολύ καλύτερα γιατί θα είχε περισσότερη πληροφορία.
Εγώ πλέον αγοράζω μόνο ότι είναι HD Audio σαν αρχή γιατί δεν θέλω να δικαιώνω την κοροιδία 16/44.1 και όσοι δεν ψάχνουν ανύπαρκτους "φυσικούς ήχους" αυτό πρέπει να κάνουν.

Ας παρουμε το υποθετικο σεναριο οτι εχεις σπιτι 5.000 CD και εχεις ας πουμε και αλλα 10.000 αλμπουμ σε Apple Lossless 16/44 τοτε το κριτηριο σου για να αγορασεις πηγη ποιο θα ηταν? Ας κανουμε τα πραγματα ποιο πρακτικα... Εαν βρεις μεταχειρισμενο καποιο super dac που δε παιζει 24/96 και εχεις την παραπανω δισκοθηκη θα το χτυπαγες αυτο η ενα Weiss DAC 202?

(για να ξεκαθαρισω την προσωπικη μου αποψη εαν δυο DAC εχουν παρομοια αποδοση στα 16/44 και παρομοια τιμη και εγω θα αγοραζα αυτο που θα επαιζε και HD αρχεια)...

Και να επιτελους που μαθαμε να κουβεντιαζουμε,ησυχα,ησυχα,και απλα......
Ευχαριστω Γιαννη Μιχαηλο,geopolitis,DIPIE,PLATON,και ολα τα παιδια,για την βοηθεια!!
OVER AND OUT..............
PS (σθνεχιζει ο φιλος να κανει παρελαση γνωσεων.....)

Last edited:
musicalicious υπάρχουν δισκοθήκες [αγορασμένες] με εκατομμύρια τίτλους, ανά τον πλανήτη, σε υλικό 16/44.1 που οφείλουν τα μηχανάκια που έχουμε/θα έχουμε....να αναπαράγουν καλύτερα διότι δεν προήλθαμε από παρθενογέννεση.

ΣΑΦΩΣ το HD είναι προτιμητέο [σε native μορφή] κι αν είχαμε εξ' αρχής το πρωτογενές 24/96 θα ήταν το άριστο.

Όμως δεν συμβαίνει αυτό και όσοι έχουν δισκοθήκες ξέρουν και θέλουν και να τις ακούν.
Με το native υλικό 24/192 των 15 τίτλων της RR και 20-25 της Linn και άλλων 20-30 πιο αγνώστων εταιρειών, που τα περισσότερα δεν τα ακούει η πλειοψηφία, δεν γίνεται δουλειά και για αυτό βλέπω ότι εσύ προχωράς σε vinyl-rip ή ψάχνεις [και καλώς] όσο πιο HD [24/96 βασικά] υλικό μπορείς.

Αλλά έχουμε καταθέσει πολλές χιλιάδες ευρώ ήδη στο "καταραμένο" redbook pcm.

Εν κατακλείδι καλό είναι τα μηχανάκια του πόθου για τον καθένα να έχουν όλες τις επιλογές και να είναι βασικά κορυφαία σε D/A conversion, να βγάζουν απλά καλό ήχο.
Και προσοχή στις μούφες....

Ας παρουμε το υποθετικο σεναριο οτι εχεις σπιτι 5.000 CD και εχεις ας πουμε και αλλα 10.000 αλμπουμ σε Apple Lossless 16/44 τοτε το κριτηριο σου για να αγορασεις πηγη ποιο θα ηταν? Ας κανουμε τα πραγματα ποιο πρακτικα... Εαν βρεις μεταχειρισμενο καποιο super dac που δε παιζει 24/96 και εχεις την παραπανω δισκοθηκη θα το χτυπαγες αυτο η ενα Weiss DAC 202?

(για να ξεκαθαρισω την προσωπικη μου αποψη εαν δυο DAC εχουν παρομοια αποδοση στα 16/44 και παρομοια τιμη και εγω θα αγοραζα αυτο που θα επαιζε και HD αρχεια)...

Ο σωστός οδηγός για οποιαδήποτε αγορά, ανάλυση αναγκών καταναλωτή αν θέλετε, είναι το μέγεθος της δισκοθήκης του.

Ο σωστός οδηγός για οποιαδήποτε αγορά, ανάλυση αναγκών καταναλωτή αν θέλετε, είναι το μέγεθος της δισκοθήκης του.

Δηλαδή αν ο παππούς του geopolitis του είχε κληρονομήσει χίλιους δίσκους γραμμοφώνου τι θα έκανε.
Θα αγόραζε γραμμόφωνο ή θα τους ριπάριζε σε 16/44.1 για να ακούει καλύτερα :flipout::flipout::flipout:

Δηλαδή αν ο παππούς του geopolitis του είχε κληρονομήσει χίλιους δίσκους γραμμοφώνου τι θα έκανε.
Θα αγόραζε γραμμόφωνο ή θα τους ριπάριζε σε 16/44.1 για να ακούει καλύτερα :flipout::flipout::flipout:

αμα ειναι να κατσω να ριπαρω 1000 δισκους γραμμοφωνου μαλλον θα γινω και γω παππους :music-smiley-005:

Εγω παντως σ αυτην την περιπτωση θα αγαπουσα και τον Γιωργο και τον παππου του παρα πολυ...Κι αν μ αγοραζε κι ενα καλο γραμμοφωνακι δε θα μου καθοταν ασχημα...

:music-smiley-005:

για ξαναπάμε μιά φορά, ποιά κορυφαία dacs δεν παίζουν τουλάχιστον 24/96 ?????
(Weiss, dCS, Emm, Esoteric κλπ όλα παίζουν....)

για ξαναπάμε μιά φορά, ποιά κορυφαία dacs δεν παίζουν τουλάχιστον 24/96 ?????
(Weiss, dCS, Emm, Esoteric κλπ όλα παίζουν....)

Αντρέα θα σε μαλώσω ξέχασες το κορυφαίο Dac του κόσμου
To Orpheus DAC :award:

καλά ρε παιδιά πως έγινε κορυφαίο το stylos ??? το ξέρει κανένας άνθρωπος εκτός του Srejan ??? μην τρελλαθούμε κιόλας ..... επειδή το λένε στη Νέα Ερυθραία μεταξύ 25ου και 26ου Malt ???

καλά ρε παιδιά πως έγινε κορυφαίο το stylos ??? το ξέρει κανένας άνθρωπος εκτός του Srejan ??? μην τρελλαθούμε κιόλας ..... επειδή το λένε στη Νέα Ερυθραία μεταξύ 25ου και 26ου Malt ???

Είναι κορυφαίο στη κατηγορία της ψυχοακουστικής (διαφωνώ με όσους θέλουν να μετατρέψουν τον όρο σε ψυχιατρική ακουστική.):2thumb22sup: