Η εμπειρια μετραει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η εμπειρια μετραει.

Ενωεις τα TIDAL??

ακριβως....

την πρωτη μερα στο Μοναχο που τα Tidal επαιζαν χαλια μονο τα TAD ηταν τα ηχεια που πραγματικα ζηλεψα και ειπα οτι απο ολα αυτα που ακουσα αυτα θα ηθελα στο σπιτι μου. Βεβαια την Κυριακη φαγαν και αυτα τη σκονη του Sunray...

για να καταλαβεις τα γουστα μου, τα YG που πολλοι λατρεψαν υπηρχαν στιγμες που μου φαινοταν οτι ακουω το Stomp (εκεινο το Βρετανικο show που κοπανανε κατι τενεκεδες μεταξυ τους)...

H αλήθεια είναι ότι τα Tidal τα αδικείς χαρακτηρίζοντάς τα ηχεία. Ο ήχος του Sunray ήταν κάτι το μαγικό, κάτι το ανεπανάληπτο.

Για μένα δεν υπάρχει ηχείο που μπορεί να σταθεί δίπλα τους. Θα σου έλεγα να μην κάνεις καμία κίνηση πριν τα ακούσεις. Μου είχαν πει το ίδιο πράγμα πριν κάποια χρόνια και δυστυχώς δεν το έκανα, είπα "Έλα μωρέ τώρα, υπερβολές...."! Ακόμα το πληρώνω και χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η εμπειρια μετραει.

ακριβως....

την πρωτη μερα στο Μοναχο που τα Tidal επαιζαν χαλια μονο τα TAD ηταν τα ηχεια που πραγματικα ζηλεψα και ειπα οτι απο ολα αυτα που ακουσα αυτα θα ηθελα στο σπιτι μου. Βεβαια την Κυριακη φαγαν και αυτα τη σκονη του Sunray...

για να καταλαβεις τα γουστα μου, τα YG που πολλοι λατρεψαν υπηρχαν στιγμες που μου φαινοταν οτι ακουω το Stomp (εκεινο το Βρετανικο show που κοπανανε κατι τενεκεδες μεταξυ τους)...
CES 2008
STEREO TIMES BEST ROOM
Half Note Audio
STYLOS HAD - ASR - TIDAL (δοκιμασμενη συνταγη)

Ρε εσεις τα Raihdo δεν τα ακουσε κανενας? Ουτε τα c3 ουτε τα κτηνη τα c4?

δε τα ακουσα Γιαννη γιατι ειχε τοσα πολλα δωματια που επρεπε να παμε να δουμε τα μεγαλα συστηματα πρωτα και μετα απο την κουραση καταρρευσαμε

Που εισαι αγορι μου!!!!!
Ο καλυτερος ηχος που ακουσα ποτε!!!(στην Αμερικη)
CDP NAKAMICHI pa/ca NAKAMICHI KAI TA KLIPSCHORNS.

Παρόλο που ακούω κυρίως από τα ATC SCM40 και τα Martin Logan Purity, με αυτά που διασκεδάζω είναι τα τροποποιημένα μου Heresy και 18ιντσα sub!

Παρόλο που ακούω κυρίως από τα ATC SCM40 και τα Martin Logan Purity, με αυτά που διασκεδάζω είναι τα τροποποιημένα μου Heresy και 18ιντσα sub!
Και εγω το ιδιο φιλε μου!Τοτε στην αμερικη ακουγα κυριως τα CARVER AMAZING SILVER οταν ομως ηθελα διασκεδαση τα HERESY'S εκαναν την δουλεια!!

ρε παιδιά ο άνθρωπος ζητάει ηχείο 8 - 15.000 τι SunRay, YG , TAD του λέτε ????

Ακουσε κάποια Sonus Faber (Elipsa) , ATC, Kharma (3.2) , Focal (Scala Utopia)

Απάντηση: Re: Η εμπειρια μετραει.

ρε παιδιά ο άνθρωπος ζητάει ηχείο 8 - 15.000 τι SunRay, YG , TAD του λέτε ????

Ακουσε κάποια Sonus Faber (Elipsa) , ATC, Kharma (3.2) , Focal (Scala Utopia)

Eγώ απάντησα στην ερώτηση του, περί αχρωμάτιστου ηχείου.

Δοκίμασε και το Spicom F3.
Αλλά και τα μικρά Raihdo τα έχω ακούσει, είναι πολύ, μα πάρα πολύ ένδιαφέρουσα περίπτωση!

Re: Απάντηση: Η εμπειρια μετραει.

Tα Ascendo όσες φορές τα έχω ακούσει είναι πιο χρωματισμένα και από αγγλικό ηχείο.

Πράγματι, τα Ascendo έχουν χαρακτήρα.
Είναι ηχείο με «άποψη» στον ήχο του, δεν το ενδιαφέρει να είναι ανελέητος κριτής των «πάντων», δεν το ενδιαφέρει να περιορίσει τους μουσικούς ορίζοντες του χρήστη του ανάλογα με την ποιότητα της εγγραφής, βάζοντας τον στη διαδικασία επιλογής συγκεκριμένων ηχογραφήσεων.

Με μία ελαφριά προβολή της μεσαίας περιοχής, το συνδυασμό ribbon και των εξαιρετικών επιλογών στα μεγάφωνα των υψηλών προτρέπει το χρήστη του για ώρες ακροάσεων, χωρίς να εκθέτει τη δουλειά που έχει γίνει στον κάθε δίσκο, δίνοντας έμφαση στη δουλειά του καλλιτέχνη ; -)
Τα Έτον μεγάφωνα, που έχουν αναλάβει τις χαμηλές συχνότητες, είναι ικανά να γεμίσουν το χώρο με σώμα και όταν χρειαστεί με εξαιρετικό χαμηλό, αρκεί ο ενισχυτής να τα οδηγεί και να έχουμε επιλέξει το κατάλληλο Ascendo για το χώρο μας.

Με την ίδια άνεση που θα παρουσιάσουν τους: KurtWeil, “Satchmo”, Ella, θα παρουσιάσουν τους: Eddie Hazel, Praxis, M. Attack και θα γίνουν αντικείμενα «λατρείας» όταν κληθούν ν’ αναπαράγουν το An die Freud έστω και αν είναι από τη δισκογραφική εταιρεία disk!

Last edited:
Τα Ascendo τα έχω ακούσει δύο φορές στο Μόναχο μία με Behold (πέρισυ) και μου άρεσαν πολύ και φέτος με CAT που ήταν καλά αλλά όχι τόσο όσο πέρισυ....

A εντάξει, λογικές τιμές έχουν:

Μbl 111 F Hybrid : $ 39,900.00

Μbl 116 Elegance : $ 27,300.00

Διαλέγεις και παίρνεις !! Φτιάξε ένα 7.1 λέω γω....

Κοίτα, αφού θες αχρωμάτιστο ήχο και δεν θες να ξεπεράσεις τα 10-15κ, εγώ προτείνω να ξεκινήσεις από ΑΤC, έχει ο κ. Θέμης μια καλή προσφορά για κάτι ενεγά 50άρια με discrete ενισχυτές, τα άκουσα πριν μια εβδομάδα με το dac202 και ήταν ο ορισμός του αχρωμάτιστου και σωστού ήχου...

http://www.mbl-usa.com/View.aspx/2149/mbl-111-F-Hybrid

Last edited:
Re: Απάντηση: Η εμπειρια μετραει.

H αλήθεια είναι ότι τα Tidal τα αδικείς χαρακτηρίζοντάς τα ηχεία. Ο ήχος του Sunray ήταν κάτι το μαγικό, κάτι το ανεπανάληπτο.

Για μένα δεν υπάρχει ηχείο που μπορεί να σταθεί δίπλα τους. Θα σου έλεγα να μην κάνεις καμία κίνηση πριν τα ακούσεις. Μου είχαν πει το ίδιο πράγμα πριν κάποια χρόνια και δυστυχώς δεν το έκανα, είπα "Έλα μωρέ τώρα, υπερβολές...."! Ακόμα το πληρώνω και χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο.

Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτο. Δεν ειχα ακομα την τυχη να ακουσω τα Sunray, αλλα χθες περασα καποιες μαγικες ωρες μπροστα στα Contriva, και μετα ξεπακεταραμε τα καινουργια Piano Cera ενος καλου φιλου, και οι πρωτες εντυπωσεις απο ενα αστρωτο ηχειο ειναι απιστευτες! Το ηχειο οτι και να παιξει εξαφανιζεται απο το χωρο, και ακουγωντας τα επι 25 ετη αγαπημενα cd μου, σε κανουν να τα ακουσεις οπως την πρωτη φορα, απλα απιστευτος ηχος...!!! Οπως ειπε και καποιος, "υπαρχουν τα Tidal, και υπαρχουν και τα ηχεια"...:worshippy: