Η Fitness γωνιά του AVClub

Εξαιρετική! Πολύ πιο δύσκολη απ'ότι φαίνεται, αλλά υπάρχουν ασκήσεις για κάθε επίπεδο και κάθε σωματότυπο.
Έχει προστεθεί ως αθλητική μου ενασχόληση, τους τελευταίους μήνες.
Σε ευχαριστω πολυ !! Επειδη τα περισοτερα που βρισκω ειναι σε paid mode εχεις καποια link να ξεκινησω
θέλω κυρίως ευλυγισία και βελτιωση στις εκρηξεις ταχυτητας σε 7 -10 μετρα μεσα σε 2 ωρες (λογω τενις)

• Wow
Reactions: Δημοκηδής
Από καθαρά ενεργειακή άποψη, 100 θερμίδες παραμένουν 100 θερμίδες, σωστά. Όμως στον οργανισμό τα ίδια 100 θερμιδικά μπορούν να έχουν διαφορετική επίδραση στην όρεξη, στην ινσουλίνη, στον κορεσμό και στο πόσες θερμίδες τελικά θα καταναλώσεις μέσα στη μέρα καθότι το σύντομο κρασάρισμα μετα την πρόσληψη ζάχαρης -> αισθηση πείνας -> προσληψη τροφής -> περίπατο το θερμιδικό έλλειμμα καθότι περνάμε σε μία λούπα....
Γι’ αυτό το «ίδιες θερμίδες» είναι σωστό ως λογιστική αρχή, αλλά όχι ως πλήρης περιγραφή της βιολογικής συμπεριφοράς των τροφών και της έμμεσης επίδρασης αυτών.
Προφανώς ισχύουν αυτά που λες, απλώς υπάρχει μια τάση να υποβαθμίζεται η "λογιστική" διάσταση, η οποία εν τέλει βαρύνει περισσότερο.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Η αποτελεσματικότητά της είναι αντιστρόφως ανάλογη με το hype που την συνοδεύει.
Μόνο για απολύτως αγύμναστους, αλλά κι αυτό συζητιέται.
Σίγουρα …
αλλά όταν λέω σανίδα εννοώ hollow σανίδα …
Που σίγουρα πιάνει και μπαίνει στην τριάδα ασκήσεων και ως ξεκούραση ανάμεσα από burpees και squat…
Αλλιώς θα έλεγα v ups …
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ή ακόμα καλύτερα

Και για προχωρημένους:

Last edited:
Αυτές τις cardio ασκήσεις πάντα τις βαριόμουν.
Καλες ειναι για fitness, αλλά κιλά δεν θα χασεις αν δεν κανεις ενδυνάμωση.
Τα burpees τα οποία περιέχουν push up squat και άλμα ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες … οπότε δεν είναι μια απλή αερόβια άσκηση που όταν βγήκε ο στόχος της ήταν η μέτρηση της αθλητικής επίδοσης ενός ατόμου…

Τα burpees τα οποία περιέχουν push up squat και άλμα ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες … οπότε δεν είναι μια απλή αερόβια άσκηση που όταν βγήκε ο στόχος της ήταν η μέτρηση της αθλητικής επίδοσης ενός ατόμου…
Δεν έχεις άδικο, απλά επειδή εγώ ασχολούμαι περισσότερο με μυική ενδυνάμωση, μέχρι να αρχίσει να με πιάνει η άσκηση μυικά, έχω λαχανιάσει λόγω της καρδιάς.
Γι αυτό ανέφερα για cardio. Κάποιος αρχάριος στην γυμναστική, προφανώς και θα νιώσει και την μυική ομάδα να λειτουργεί.

Αλεξη καλως ορισες στο Αvclub!!!!!! δωσε πονο στα παρταλια !!!!!
ο Δημοκηδης κυκλοφοραει για γαμπρος και θελει σωματαρα και αντοχη να βγαζει τα δυσκολα βραδια!!!!

Δεν έχεις άδικο, απλά επειδή εγώ ασχολούμαι περισσότερο με μυική ενδυνάμωση, μέχρι να αρχίσει να με πιάνει η άσκηση μυικά, έχω λαχανιάσει λόγω της καρδιάς.
Γι αυτό ανέφερα για cardio. Κάποιος αρχάριος στην γυμναστική, προφανώς και θα νιώσει και την μυική ομάδα να λειτουργεί.
Μια χαρά φίλε μου ! Και Να μην ξεχνάς τα back squat με κιλά γιατί είναι η βασικότερη άσκηση ενδυνάμωσης νευρομυϊκα ολόκληρου του σώματος !Συνισταται καθημερινά 5x5-6 επαναλήψεις γιατί ανεβάζει και την αυξητική ορμόνη στο σώμα

Αλεξη καλως ορισες στο Αvclub!!!!!! δωσε πονο στα παρταλια !!!!!
ο Δημοκηδης κυκλοφοραει για γαμπρος και θελει σωματαρα και αντοχη να βγαζει τα δυσκολα βραδια!!!!
Καλώς σας βρήκα και εύχομαι ότι καλύτερο για όλους με υγεία!

...τα back squat...ανεβάζει και την αυξητική ορμόνη στο σώμα
Άλλος ένας fitness (περίπου) μύθος.
Παρατηρείται όντως μια μικρή αύξηση σε τεστοστερόνη και αυξητική, αλλά είναι προσωρινά spikes λίγων λεπτών, κάτι που συμβαίνει και με άλλες μορφές άσκησης. Ουσιαστικά άνευ σημασίας.

...θέλω κυρίως ευλυγισία και βελτιωση στις εκρηξεις ταχυτητας σε 7 -10 μετρα μεσα σε 2 ωρες (λογω τενις).
Πιο λογικό θα ήταν να κάνεις
i) ασκήσεις ευλυγισίας, είτε γενικές, είτε στοχευμένες (εκεί που υστερείς)
ii) drills ταχύτητας και εκρηκτικότητας, τενιστικά και μη.

Άλλος ένας fitness (περίπου) μύθος.
Παρατηρείται όντως μια μικρή αύξηση σε τεστοστερόνη και αυξητική, αλλά είναι προσωρινά spikes λίγων λεπτών, κάτι που συμβαίνει και με άλλες μορφές άσκησης. Ουσιαστικά άνευ σημασίας.
Εκτός αν έχεις περάσει από άρση βαρών και έχεις δει εκ των έσω τα αποτελέσματα: οπτικά και δυναμωτικά!

Πεθαίνω να δω Λάζαρο με εκρηκτικότητα στο πρώτο βήμα, να διαλύει τον τεννιστικό ανταγωνσιμό του κλαμπ...

Επειδή δεν έχω την αυτοπειθαρχία να κάνω μόνος μου γυμναστική έχω καταφύγει σε πρόγραμμα που παρέχει ο δήμος Χαλανδρίου. Σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ με ξύλινο πάτωμα κάνουμε 50 περίπου λεπτά γυμναστική 20-30 άτομα επαναλαμβάνοντας αυτά που κάνει η γυμνάστρια. Κουβαλάμε μόνο ένα στρώμα, (λάστιχα και βαράκια έχει εκεί) ή μια φορά την εβδομάδα μια μεγάλη μπάλα. Οι γυμνάστριες γνωρίζουν τις δυνατότητες μας και μας πιέζουν ως εκεί που μπορούμε. Κάθε ημέρα είναι διαφορετικά ξεκινά με 10-15 λεπτά αεροβική και μετά γυμναστική με κάποια στοιχεία pilates. Για καιρό έχω μείνει μετεξεταστέος στην πρώτη τάξη αλλά καμιά φορά πάω και σε ομάδα της δευτέρας τάξης. Δυστυχώς έχω ένα μήνα να πατήσω και αισθάνομαι χάλια. Σημαντικό είναι έστω και δύο φορές την εβδομάδα αλλά κάθε εβδομάδα. Το κόστος είναι 8 ευρώ τον μήνα. Πρόβλημα για τους εργαζόμενους χωρίς ελαστικό ωράριο είναι ότι τα τμήματα είναι κυρίως πρωινά.
Κοιτάξτε τους Δήμους σας.

• Like
Reactions: Skakinen