Η Fitness γωνιά του AVClub

Μπράβο! Όντως με το μονόζυγο γίνεται πολύ καλή δουλειά! Ακόμη και καμμία έλξη να μην μπορεί να κάνει κάποιος (που βρίσκεται σε λογικό βάρος), με υπομονή, συνέπεια και προφανώς τις κατάλληλες προασκήσεις, θα καταφέρει να κάνει μερικές έλξεις.

Όσον αφορά τα γόνατα, αν πρέπει να κάνεις χειρουργείο, μην το αναβάλλεις. Και απορώ ρε φίλε γιατί δεν το έχεις κάνει τόσο καιρό! Εγώ δεν θα άντεχα να μην είμαι 100% λειτουργικός.
Τη βουβωνοκήλη μου, από τη στιγμή που ο γιατρός (που εμπιστευόμουν!) μου είπε ότι πλησιάζει η ώρα, σε ενάμιση μήνα την είχα κάνει.
Διονύση, με το που τελειώσει το καλοκαίρι θα ασχοληθώ

• Like
Reactions: Skakinen
Όσον αφορά την άσκηση, καμμία αλλαγή. Από τότε που σταμάτησα το τρέξιμο, ό,τι δραστηριότητα κάνω είναι ...υπό σκιά.

Διατροφικά, 12 μήνες το χρόνο ακολουθώ ουσιαστικά ισοθερμιδική διατροφή, ευρισκόμενος περίπου στο 13-14% ποσοστό σωματικού λίπους, στα 83 kg. Έχω βρεθεί και στο 10%, αλλά δεν μου άρεσα οπτικά, όσον αφορά τον όγκο, οπότε έχω επιλέξει να είμαι στα παραπάνω νούμερα.*

* Όταν δεν υπάρχει εξωγενής χημική υποβοήθηση (testo, αναβολικά κλπ), ο ασκούμενος αναγκαστικά πρέπει να επιλέξει την αναλογία μυικότητας και γράμμωσης που θα έχει. Όσο περισσότερο έχει το ένα, τόσο λιγότερο θα έχει το άλλο. Αυτό το πρόβλημα, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, δεν το έχουν όσοι παίρνουν φάρμακα.

Το μεσημεριανό του Coach.
Το είδα λαχταριστό μόλις το ετοίμασα, και σκέφτηκα να το μοιραστώ.

CxyIZSj.jpg

Kcal 760
Πρωτεΐνη 58 gr
Υδατάνθρακας 87 gr
Λιπαρά 20 gr

- Βραστή πατάτα 340 gr, με σως (38 gr μουστάρδα, 3 gr λάδι, λεμόνι)
- Ντομάτα 178 gr, αγγούρι 56 gr
- Ομελέτα με αυγά (4 ασπράδια_167 gr + 1 ολόκληρο_65 gr), 42 gr τυρί Arla Delite (5% λιπαρά), 5 gr λάδι
- 1 φέτα ψωμί βρώμης 44 gr

Να είχαμε δύο υγιεινά πιτόγυρα τώρα λέω εγώ. :p

Kcal 1500 (Δεν ξανατρώς λέμε).
Πρωτεΐνη 56 gr (χτυπάμε τα παραπάνω στα ίσια).
Υδατάνθρακας 130 gr (για 43 gr δεν χάθηκε ο κόσμος).
Λιπαρά 84 gr (Είναι απο τα καλά, καλό θα είναι να υπάρχουν σε ποσότητα στον οργανισμό)

- 2 Πίτες κλασικές (ψημένες με λάδι / ο ορισμός της μεσογειακής διατροφής)
- Γύρος χοιρινός : 200 gr (μοιρασμένος εξίσου στις δύο πίτες)
- Τηγανιτές πατάτες : 80 gr
- Τζατζίκι : 2 κουταλιές (από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε πίτα)

Και το σημαντικότερο.

Χορταίνεις.

Να είχαμε δύο υγιεινά πιτόγυρα τώρα λέω εγώ. :p

Kcal 1500 (Δεν ξανατρώς λέμε).
Πρωτεΐνη 56 gr (χτυπάμε τα παραπάνω στα ίσια).
Υδατάνθρακας 130 gr (για 43 gr δεν χάθηκε ο κόσμος).
Λιπαρά 84 gr (Είναι απο τα καλά, καλό θα είναι να υπάρχουν σε ποσότητα στον οργανισμό)

- 2 Πίτες κλασικές (ψημένες με λάδι / ο ορισμός της μεσογειακής διατροφής)
- Γύρος χοιρινός : 200 gr (μοιρασμένος εξίσου στις δύο πίτες)
- Τηγανιτές πατάτες : 80 gr
- Τζατζίκι : 2 κουταλιές (από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε πίτα)

Και το σημαντικότερο.

Χορταίνεις.

Ρε μπαγάσα, σε έχω γεννήσει! Ήμουν σίγουρος ότι θα τσιμπήσεις! 😄

• Haha
Reactions: Haagenti
Ρε μπαγάσα, σε έχω γεννήσει! Ήμουν σίγουρος ότι θα τσιμπήσεις! 😄
Άσε γιατί παραλίγο να σκοτωθώ με το κωπηλατικό προχθές.
Τράβηξα απότομα και απογειώθηκα, στο τσακ έβαλα το χέρι αλλά με πόνεσαν τα πλευρά μου.
Δεν είμαστε για γυμναστική εμείς.

Δεν είμαστε για γυμναστική εμείς.
Μόλις πέρασες τα 50 φίλε...🙂

Σοβαρά τώρα, είναι γεγονός ότι ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του, στον βαθμό που μπορεί να τις υποστηρίξει σε πρακτικό αλλά κυρίως ψυχολογικό επίπεδο. Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν: έλλειψη χρόνου, ηλικία, υποχρεώσεις κλπ. Αυτά όμως δεν τελειώνουν ποτέ! Σημασία έχει τι πραγματικά θέλουμε και κατά πόσον είμαστε διατεθειμένοι να προσπαθήσουμε. Η συνέπεια και η επιμονή, στην διατροφή* και στην άσκηση*, αμοίβει! Μπορεί να ακούγονται κοινότυπα όλ'αυτά, αλλά είναι η πραγματικότητα!

* με την ανάλογη τεχνογνωσία προφανώς!

...θα ήθελα να μπορούσα να αποθανατίζω τη φάτσα όσων, ειδικά (πολύ) νεώτερων, με ρωτάνε την ηλικία μου, στο γυμναστήριο ☺️

Το παρακάτω set ήταν με +20 kg. Τα προηγούμενα set ήταν με +30 kg.

20260607-164807.jpg

Μόλις πέρασες τα 50 φίλε...🙂

Σοβαρά τώρα, είναι γεγονός ότι ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του, στον βαθμό που μπορεί να τις υποστηρίξει σε πρακτικό αλλά κυρίως ψυχολογικό επίπεδο. Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν: έλλειψη χρόνου, ηλικία, υποχρεώσεις κλπ. Αυτά όμως δεν τελειώνουν ποτέ! Σημασία έχει τι πραγματικά θέλουμε και κατά πόσον είμαστε διατεθειμένοι να προσπαθήσουμε. Η συνέπεια και η επιμονή, στην διατροφή* και στην άσκηση*, αμοίβει! Μπορεί να ακούγονται κοινότυπα όλ'αυτά, αλλά είναι η πραγματικότητα!

* με την ανάλογη τεχνογνωσία προφανώς!

...θα ήθελα να μπορούσα να αποθανατίζω τη φάτσα όσων, ειδικά (πολύ) νεώτερων, με ρωτάνε την ηλικία μου, στο γυμναστήριο ☺️

Το παρακάτω set ήταν με +20 kg. Τα προηγούμενα set ήταν με +30 kg.

20260607-164807.jpg
Πω πω εσύ είσαι θηρίο, αλλιώς σε θυμάμαι.
Μπράβο.
Εγώ πέρασα 2 χρόνια τα 50 και τα προηγούμενα 3 χρόνια πριν τα πενήντα είχα τα θέματά μου κυρίως εγκεφαλικά.
Έτσι από τα 80 κιλά που ήμουν σταθερά για πολλά χρόνια πριν φύγω από τη πρωτεύουσα, έφτασα χωρίς να το καταλάβω στα 107.
Ναι ναι, 107.
Περνώντας λοιπόν από κάποιες βιτρίνες,είδα τον εαυτό μου να καθρεφτίζεται και δεν τον αναγνώρισα.
Έτσι πήρα μερικές ανάποδες και μέσα σε 1μιση χρόνο έγινα κάπως έτσι.
Βάζω αυτή τη φωτογραφία γιατί την έχω ξαναβάλει αλλά τώρα έκρυψα τα γύρω γύρω.
Το τελευταίο διάστημα έχω πάρει ένα κωπηλατικό και βγάζω τα απωθημένα μου. Κάνω και κάποια βάρη αλλά όχι όπως παλαιότερα.
Η ειρωνεία είναι ότι τα κιλά τα έχασα χωρίς κωπηλατικό, μόνο με διατροφή και περπάτημα.
Τώρα όμως το έχω πάρει πολύ ζεστά.

ΥΓ. Δύο πίτες τις τρώω μια φορά το μήνα.

ΥΓ. 2. Η φωτό είναι πριν ένα πεντάμηνο περίπου.
Για 52 νομίζω ότι είμαι σε καλό επίπεδο.
Εσύ βέβαια το έχεις τερματίσει. 🤗

Attachments

• IMG_20260619_231637.png
    IMG_20260619_231637.png
    2.1 MB · Views: 8
  • Like
Reactions: Skakinen
Κατ'αρχάς, σου αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθειά σου!
Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι, κατά κάποιον τρόπο, έχει πιο εύκολο έργο κάποιος που κάνει αθλητισμό όλη του τη ζωή (όπως εγώ), σε σχέση με κάποιον που βρέθηκε στην απέναντι πλευρά, πάλεψε και επέστρεψε. Εύγε νεαρέ! 🏆

Καμμία ειρωνεία! Η διατροφή είναι μακράν ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να χάσει κάποιος βάρος. Η άσκηση έχει μικρή επίδραση, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Πω πω εσύ είσαι θηρίο, αλλιώς σε θυμάμαι.
Με θυμάσαι ως μαραθωνοδρόμο, πάνω από 10 κιλά ελαφρύτερο.
Εδώ και μια δεκαετία, το έχω γυρίσει στα βαριά! ;)