Η Fitness γωνιά του AVClub

Διακοπές για τους περισσότερους, οπότε επίκαιρο το ερώτημα.

Τι κάνετε με την άσκηση και τη διατροφή, κατά την περίοδο των διακοπών;

Ποιά απάντηση σας εκφράζει περισσότερο;
Δώστε το στίγμα σας!

Α. Εννοείται αποχή από άσκηση, και απόλυτη χαλαρότητα στη διατροφή και το ποτό. Διακοπές είμαστε ρε φίλε!

Β. Κάποια μορφή άσκησης, αναλόγως του διαθέσιμου εξοπλισμού, και προσπάθεια για κάποιον έλεγχο της διατροφής και του ποτού, αν και υπάρχουν πολλοί πειρασμοί και γενικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει.

Γ. Δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης! Έχω πάντα κάποιο εξοπλισμό μαζί μου, ώστε να γυμνάζομαι όσο μπορώ. Διατροφικά, δεν αλλάζει κάτι, προσέχω 365/χρόνο. Ποτό; Τι είναι αυτό;

Στο Β είναι εγώ αλλά έχω και ροπή προς το Α.😂
Στόχος ήταν sup στο μπάνιο και μπάσκετ το βραδάκι.
Η πρώτη μέρα όμως ήταν κραιπαλη. 2 λίτρα μπύρα και 100gr Doritos και ούτε καν τα 10000 βήματα. Μόλις 9000. Και τεμπελιάς για να σηκωθώ για τα 1000 επιπλέον. Ντροπή. Σήμερα μια καινούργια μέρα όμως.

Το θέμα της άσκησης είναι τρόπος ζωής.
Δεν είναι αγγαρεία.
Δεν το κάνω επειδή πρέπει. Το ζητάει ο οργανισμός μου.
Αντίθετα το θέμα της διατροφής είναι πολύ ζόρι για μένα.
Η στέρηση των απογορευτικών τροφών μπορεί να με βοηθήσει σωματικά αλλά μου δημιουργήσει πρόβλημα στην ψυχολογία μου.
Μπορεί να ακούγεται ως δικαιολογία, αλλά δεν νιώθω υγιής. Ψυχολογικά πάντα.

• Haha
Reactions: billpeppas
Διακοπές για τους περισσότερους, οπότε επίκαιρο το ερώτημα.

Τι κάνετε με την άσκηση και τη διατροφή, κατά την περίοδο των διακοπών;

Ποιά απάντηση σας εκφράζει περισσότερο;
Δώστε το στίγμα σας!

Α. Εννοείται αποχή από άσκηση, και απόλυτη χαλαρότητα στη διατροφή και το ποτό. Διακοπές είμαστε ρε φίλε!

Β. Κάποια μορφή άσκησης, αναλόγως του διαθέσιμου εξοπλισμού, και προσπάθεια για κάποιον έλεγχο της διατροφής και του ποτού, αν και υπάρχουν πολλοί πειρασμοί και γενικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει.

Γ. Δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης! Έχω πάντα κάποιο εξοπλισμό μαζί μου, ώστε να γυμνάζομαι όσο μπορώ. Διατροφικά, δεν αλλάζει κάτι, προσέχω 365/χρόνο. Ποτό; Τι είναι αυτό;
33.252 βήματα εχθές 😁
26.000 σήμερα.
Όχι στοχευμένα, απλώς βγήκαν. Διαστροφή πλήρης αποχή , Ιταλία γαρ. Πίτσα, ζυμαρικά, παγωτά. Μάσα ακόμα και εν κινήσει 😁

Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου προπονήσεις ασκήσεις, χειρουργεία, ατυχήματα, αποκατάσταση, συντήρηση, κλπ.

Μέχρι τα 45 μπορώ να πω ότι ήμουνα σε πολύ καλή κατάσταση, το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται πλέον, αντέχω μόνο την ήπια άσκηση.

Οφείλω να ομολογήσω ότι στη ζωή μου έχω φάει και έχω πιει ό,τι αηδία υπάρχει. Τώρα το πληρώνω,
η διατροφή είναι τα πάντα, ότι τ τρως είσαι.

Ολιγοφαγία και καλή πρώτη ύλη, είναι μονόδρομος πλέον, καθώς το σωματικό μου βάρος τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί,

Για μας στην επαρχία, το μπαρ και το καφενείο/τσιπουράδικο, είναι τόπος συνάντησης-ψυχοθεραπεία, καθώς δεν έχουμε διεξόδους,

ο θερμιδικός περιορισμός σημαίνει και κοινωνική στέρηση.

• Like
Reactions: Sotiris
Πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας.
Παλαιότερα όταν έκανα για κανένα μήνα διατροφή, είχα σταματήσει τις εξόδους με φίλους.

• Like
Reactions: Panoramix
Αυτό είναι ένα στερεότυπο που δεν ισχύει, τουλάχιστον για τον συνειδητοποιημένο. Ο καταπιεζόμενος διατροφικά, θα βρεθεί σε περιβάλλον που δεν ευνοεί την προσπάθειά του, αυτό είναι αλήθεια. Για κάποιον όμως που η προσεγμένη διατροφή είναι τρόπος ζωής, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα το έχει η υπόλοιπη παρέα. "Μα δεν θα φας;" "Μα δεν θα πιείς;" "Έλα πάρε κάτι".
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν δεν τρώω και δεν πίνω, σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι υπόλοιποι νομίζουν ότι ζορίζομαι, κάτι που δεν ισχύει.

• Like
Reactions: protrudi
33.252 βήματα εχθές 😁
26.000 σήμερα.
Όχι στοχευμένα, απλώς βγήκαν. Διαστροφή πλήρης αποχή , Ιταλία γαρ. Πίτσα, ζυμαρικά, παγωτά. Μάσα ακόμα και εν κινήσει 😁
Γλώσσα λανθάνουσα...😁

Αυτό είναι ένα στερεότυπο που δεν ισχύει, τουλάχιστον για τον συνειδητοποιημένο. Ο καταπιεζόμενος διατροφικά, θα βρεθεί σε περιβάλλον που δεν ευνοεί την προσπάθειά του, αυτό είναι αλήθεια. Για κάποιον όμως που η προσεγμένη διατροφή είναι τρόπος ζωής, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα το έχει η υπόλοιπη παρέα. "Μα δεν θα φας;" "Μα δεν θα πιείς;" "Έλα πάρε κάτι".
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν δεν τρώω και δεν πίνω, σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι υπόλοιποι νομίζουν ότι ζορίζομαι, κάτι που δεν ισχύει.
Διονύση θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι τα βιώματα μου διαφέρουν, στη γενιά τη δικιά μου, στον κύκλο το δικό μου, συγκεκριμένες συνήθειες αποτελούσαν και αποτελούν κοινωνικό διαβατήριο στην κυριολεξία. Το αν αυτό στην αφετηρία του είναι στερεοτυπική συμπεριφορά είναι μεγάλη συζήτηση.

Σε διαβεβαιώ ότι είμαι αρκετά συνειδητοποιημένος/καταρτισμένος σε θέματα διατροφής, σωματικής κατάστασης.

Εγω πάντως μια χαρά ζορίζομαι.
Κι εγώ επίσης. Πρέπει όμως να σταματήσω να ζορίζομαι, είναι υποχρεωτικό. Ακόμα κι αν αυτό θα έχει συνέπειες στην κοινωνική μου ζωή.

Κάποια πράγματα στην ζωή για κάποιους χειρίζονται εύκολα και για κάποιους άλλους δύσκολα.
Παράδειγμα το τσιγάρο.
Εγώ το έκοψα πολύ εύκολα και αναρωτιέμαι γιατί δυσκολεύονται οι άλλοι να το κόψουν.
Είπα μέσα μου ότι δεν γίνεται να με κυριεύει κάτι τόσο ασήμαντο και να μου ελέγχει την ζωή και το έκοψα.
Τελικά κατάλαβα ότι δεν το ήθελα και τόσο πολύ γι αυτό και το έκοψα.
Γιατό προσπάθησα να κάνω και το ίδιο για τα γλυκά, αλλά απέτυχα παταγωδώς. :ROFLMAO: