Η γωνιά της μετατροπής

Μετρητής Μπαταρίας 18650

Επειδή το βάλε βγάλε πολύμετρο κάτι φορές καταντάει κουραστικό και μιας και από τα περίεργα τσακίσματα που τους έκανα για να μετράω τις μπαταρίες τελικά κατάφερα να κόψω τον ένα από τους δύο ακροδέκτες η ανάγκη για έναν αυτόνομο μετρητή ήταν επιβεβλημένη.

Ήδη υπήρχε ένας απλός φορτιστής μονής μπαταρίας 18650 στο συρτάρι και απλά έπιανε χώρο οπότε μπορούσε άνετα να θυσιαστεί για το project του μετρητή.

IMG_1296_mini.jpg

Το κύκλωμα του φορτιστή ήταν μια υποτυπώδες πλακέτα που ένωνε τους δύο ακροδέκτες και στην απόληξη του είχε την υποδοχή του βύσματος του τροφοδοτικού. Απλά τον αφαίρεσα και στην συνέχεια γεφύρωσα τους δύο ακροδέκτες με ένα ψηφιακό βολτόμετρο που μετρά από 2,5v εώς 30v

IMG_1298_mini.jpg

Στην συνέχεια με το dremelοϊδές μου άνοιξα τρύπα στο κουτί για να βγει μπροστά το βολτόμετρο. Τέλος στερέωσα το βολτόμετρο και τους ακροδέκτες στο κουτί με μια γενναία δόση θερμοσιλικόνης.

IMG_1300_mini.jpg

Εδώ είναι η τελική του μορφή

IMG_1308_mini.jpg

Και εδώ η πρώτη επίσημη μέτρηση, ξέχασα να αναφέρω πως το βολτόμετρο είναι δύο δεκαδικών ψηφίων και έχει τριμερακι εάν χρειαστεί να φέρουμε τις ενδείξεις του σε συμφωνία με το πολύμετρο μας.

IMG_1310_mini.jpg

Η κατασκευή χρειάστηκε μόνο μερικά λεπτά για να γίνει και είναι πολύ χρηστική μιας και πλέον η μέτρηση των μπαταριών 18650 που έχω είναι παιχνιδάκι.

Re: Μετρητής Μπαταρίας 18650

Ωραίο αποτέλεσμα, και εγώ έχω παραγγείλει 4-5 τα περιμένω αυτή την εβδομάδα να έρθουν για να κανω ακριβώς το ίδιο σε φορτιστές μπαταριών άλλα και μετασχηματιστες μεταβαλλόμενης τάσης!

ΟΧΙ σε φορτιστες μπαταριων.....αν παρεις ενδειξη απο τις επαφες το πιο πιθανο ειναι να παιρνεις λαθος ενδειξη. επσιςη μπορει η καταναλωση του βολτομετρου να μπερδεψει τον αλγοριθμο φορτισης.
Το ρωτησα παλιοτερα στο cpf και μου ειπαν αυτο...

Κρίμα το φοβόμουν αυτό, ισχύει για όλους τους φορτιστές; δλδ και li-ion και nimh και όλα;

Μηπως ξερει κανεις τους χρωματισμους που προκυπτουν οταν κανουμε dedomed ενα λεντακι? Ρωταω γιατι καποια μου πρασινιζουν και δεν σημειωσα τι ηταν εξαρχης...
Πχ τι χρωματισμο θα εχει αυτο? https://www.fasttech.com/products/1425002

αυτο θα γινει κατι σαν 7Β...πολυ κοκκινωπο/θερμο.
Ευχαριστω Κωστα, γιαυτο τι λες να γινει μετα? πιο κιτρινο? https://www.fasttech.com/products/1...-xm-l2-u2-4c-1100lm-4300-4500k-led-emitter-on
Υπαρχει πουθενα κανενα πινακακι ή μπα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο το πινακακι μας λεει τα χρωματα χωρις dedomed σωστα? http://flashlightwiki.com/images/c/cb/Ansi-white.jpg
Μπορουμε να υπολογιζουμε στο περιπου προς τα που θα αλλαξει το χρωμα?

Ποιο θα ειναι σχετικα κοντα στο λευκο υστερα απο dedome αραγε?

για dedome οι περισσοτεροι παιρνουν 1Α, 1C...
δεν νομιζω να υπαρχει τροπος υπολογισμου, απλα υπολογισε 3 κατηγοριες πιο ζεστο

Ξέρει κανείς πόσο περίπου να αφήσουμε το LED μέσα στην βενζίνη για να κάνουμε dedome, παίζει ρόλο εάν θα είναι με το μάτι προς τα πάνω η κάτω;

η σιλοκονη προς τα πανω..εγω σε βενζινη λεκεδων το αφησα λιγοτερο απο 6 ωρες

Η Βάφτιση έγινε θα περιμένω τώρα τα αποτελέσματα, θύμα ένα XP-G2 R5-1A (6500-7000K) σε αντικατάσταση ενός XM-L2 ενός ZeusRay Zoomie

Τελικά τζίφος αποτυχημένη η όλη προσπάθεια.

Λάθος 1ο το καπάκι που έριξα την βενζίνη και το LED αποδείχτηκε υπερβολικά μικρό με αποτέλεσμα να εξατμίζετε υπερβολικά γρήγορα η βενζίνη.

Λάθος 2ο αφού χρησιμοποίησα μεγαλύτερο δοχείο που εξασφάλισε την μειωμένη εξάτμιση της βενζίνης και ο θόλος άρχισε να λειώνει το πείραζα με την μύτη από το τσιμπιδάκι με πιθανό αποτέλεσμα το κόψιμο του τριχοειδούς.

Όχι τίποτε άλλο αλλά έχω κάνει και την καλύτερη μου κόλληση μέχρι στιγμής, κρίμα ο κόπος :(

Η φωτογραφία με επιβεβαιώνει. Είναι αυτό που λέγαμε θόδωρε πως αφαιρώντας τον θόλο εντελώς αφήνεις απροστάτευτη τη χημική ουσία, εκθέτοντάς τη στον αέρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται επίσης απρόβλεπτα η ζωή του led. Αυτό που βλέπω στη φωτογραφία είναι οτι απλά λείπει ο θόλος, η κούρμπα πάνω απο την επίστρωση και όχι εντελώς η διαφανής λαστιχένια επίστρωση που προστατεύει το led.

με εσωσε το νεο λεντ...ηταν να κανω αδαιρεση τυο θολου σε ενα και μετα να του φορεσω οπτικο για XPG...αλλα με τον τροπο που καθεται το οπτικο πολυ δυσκολα να γλυτωνα την ζημια