Η γωνιά της μετατροπής

Σε 1 μονο led , δυσκολα τα 6Α .

Εναν που εχω σε ενα host Ultrafire wf 501b με P60 ,με το fet απο ebay πιο πανω στον driver , και led xpl v5 , τραβαει 4Α . Η μπαταρια ηταν samsung inr18650-30q .
Αυριο θα εχω λιγο χρονο , να κανω μερικες μετρησεις με τους drivers που εφτιαξα , και αυτους της μοντας , και τους πιο βαρβατους .

Με τον ιδιο τροπο παλευω να κανω fet+1 (απο τους ak-47a με fet παλι) , αλλα εχω θεμα στο firmware (dual pwm) .

Fet+1 με attiny25 και bistro firmware ( ρυθμιζομενη θερμοκρασια που κατεβαινει απο το turbo στο high) :

http://www.banggood.com/BLF-X6X5-Dr...35-Power-Channel-Configuration-p-1051559.html

Κουπονι : bistro

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και πολλα mode groups , εναλλαγη της σειρας (low σε high και αναποδα) και πολλα αλλα....

Για τους ειδικούς του φόρουμ.

Αμα μπορείτε,διαβάστε το review που αφορά στο ζουμάτο φακό που αγοράστηκε από τον BG και ξεκίνησε από τους Ιταλούς κολλημένους.Λέει κάτι για στίγματα στο είδωλο του led άμα χτυπάει ιδίως λευκό τοίχο.Είναι φυσιολογικό στους ζουμάτους,ή κάτι λάθος έχει γίνει; http://budgetlightfo...#comment-935040 .

Καλησπέρα ήθελα να μοιραστώ έναν πολύ εύκολο τρόπο με τον οποίο κανείς μπορεί να μετρήσει τα Hz στο "ΦΩΣ" π.χ το PWM ενός φακού ή ακόμα και τα HZ του panel μιας τηλεόρασης, οθόνης κλπ.

(Κάποιες οθόνες χρησιμοποιούν τεχνικές PWM για έλεγχο της φωτεινότητας, παρόλα αυτά, με το συγκεκριμένο τρόπο μπορούσα να πάρω σωστή μέτρηση μόνο οσον αφορά τα HZ του panel. Αντίθετα σε αυτόφωτα panel (OLED) πχ το κινητό μου Samsung A5, μέτρησα τα αποκαρδιωτικά 240Hz του PWM και επιβεβαίωσα μέτρηση που είχε γίνει στο www.notebookcheck.net που δείχνει ότι τα περισσότερα Samsung galaxy κινητά (με OLED) ελέγχουν τη φωτεινότητα με PWM σε αυτή τη συχνότητα.)

Στα θέμα μας πάλι, θα χρειαστείτε:

1) ένα πολύμετρο με λειτουργία μέτρησης Hz
2) και ένα solar panel.

Τέλος μία φωτογραφία που τράβηξα μετρώντας τα 4400Ηz ή 4.4KHz του NANJG 105C που οδηγεί ένα XM-L2 led στον τροποποιημένο UF-2100 φακό μου.

Attachments

• 2016-04-29 01.04.48.jpg
    2016-04-29 01.04.48.jpg
    74 KB · Views: 117
Last edited:
γινεται και με λεντακι. το ζητημα ειναι τυ πολυμετρο να μπορει να μετρησει λιγοτερα απο 1000 χερτζ , γιατι πολλοι drivers ειναι κατω απο αυτα
(το εχω δοκιμασει)

Χρηστος Ανεστη παιδια!
Αν και εχουμε πολυ φως απο τους φακους λεντ, σιγουρα το αγιο φως θα μας φωτιζει περισσοτερο!!

Λοιπον γλυκοκοιταζω τον Courui D01 για μελλοντικο πειραγμα...
Λεω να παραμεινω στα 4,2 βολτ δηλαδη οι 3 μπαταριες σε σειρα και θα ψαξω κανα drive στα 5 αμπερ..λενε αν γινει γεφυρα στο μαμα drive θα σηκωσει 4 αμπερ περιπου..
Τι γνωμη εχετε?

Για thrower δεν ψαχνεις ?
Αν θα μπορεις να τροποποιησεις τον driver του Courui D01 δεν το ξερω , (δεν ξερω τι driver χρησιμοποιει , και αν αυτο εχει sense resistor) .
Ριξε μια ματια εδω που εχει συγκεντρωμενα ολα τα θεματα : http://budgetlightforum.com/node/34384 .
Αυτο που σκευτομαι , ειναι τι driver θα χρησιμοποιησεις αν δεν τροποποιησεις τον υπαρχων , λογω του διακοπτη .

Ριξε μια ματια στον Convoy L2 : http://budgetlightforum.com/node/41534
Βγαινει και host και ετοιμος . Οι χρησεις ? Απειρες... Δες στα σχολια του thread που εδωσα τις τελευταιες 5 σελιδες και θα καταλαβεις .
Ερχεται με extension tube για χρηση με 1 η 2 18650/26650 , με τον καταλληλο driver φυσικα .

Last edited:
στα 4,2 βολτ δηλαδη οι 3 μπαταριες σε σειρα
θες να πεις ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ...τοτε μονο οι 3 βγαζουν 4,2 βολτ

κανα drive στα 5 αμπερ..λενε αν γινει γεφυρα στο μαμα drive θα σηκωσει 4 αμπερ περιπου
..
εννοεις να τους βαλεις και του 2να δουλευουν μαζι, ή να ξηλωσεις τα εξαρτηματα απο τον μανισιο για να τον κανεις φορεα για τον καινουργιο?

εδω λεει για πειιραγμα με βγαλσιμο της αντιστασης
http://budgetlightforum.com/node/34524

τβρα αν θες 5 αμπερ, ισως τα πιασεις με καποιον BLF driver

Μήπως παρακολουθεί κανείς το thread στο BLF,όσον αφορά στο group buy του ζουμάτου JAX Z1 ;Μιάς και έχω γραφτεί κι εγώ εκεί για ένα κομμάτι,το παρακολουθώ,και μαθαίνω.
Σε περίπτωση που θελήσω να κάνω κάποιες αλλαγές στο φακό,πρώτον,να αποκλειστεί ότι θα βραχυκυκλώσει,όπως έγινε στο φακό κάποιου από το φόρουμ,και να τον επαναφέρω στην αρχική του σχεδίαση,η οποία άλλαξε από τον κατασκευαστή,(έβαλε 17mm driver,αντί για 22,και #24 gauge καλώδια ,αντί για 20),μπορεί να το κάνει κάποιος εδώ άραγε;
Αν η απάντηση είναι ναι,τότε τα παρακάτω τα κουβεντιάζουμε αργότερα με πμ.,όταν πάρω πρώτα το φακό στα χέρια μου.

Μια βοηθεια...
Εχει παρει κανεις καποιο αδειο P60 που να εχει κατοπτρο συμβατο με xp(-l , -g2 , κλπ) ? Αυτο που με νοιαζει ουσιαστικα ειναι να κεντραρει το led σωστα .

Σχετικα με τον τριπλο S2+ , καλο Ιούνιο απο οτι βλεπω....Μετα τις 15 Μαιου θα εχει ετοιμες τις ψυκτρες ο τυπος...

Ειπα να ασχοληθω λιγακι με τον maxtoch m24 (με 4,5A drive) που μου ειχε παραγγειλει ο Θανασης απο το blf...!!
Aρχικα ειπα να κανω bypass τα ελατηρια αλλα προχωρησα και σε αλλαγη λεντ και συγκεκριμενα εβαλα ενα Cree XP-G2 R5-1A αντι του xpl-hi που ειχε..
Το φωτομετρο ειχε δειξει 220000λουξ πριν και τωρα απλα επαθα πλακα!! 310000λουξ!! Τον olight m3xs πλεον τον ξεφτιλισε..χαχαχα!!

Γιωργο το εβαλα σε ισοπροπυλικη αλκοολη για 2 ωρες και υστερα το ζεστανα με θερμοπιστολο, αμεσως μετα με χαρτοκοπτη το ξεκολλησα.
Με βενζινη πρατηριου για 3-4 ωρες λενε ξεκολλαει πιο ευκολα..

πολυ τολμηρη μετατροπη. Δοκιμασες το λεντ σε μεγαλο χρονο λειτουργιας? Απο θερμοεπαγωγή εισαι καλα?

Kωστα βουλωμενο γραμμα διαβαζεις, χαχαχα!
Ανεβηκαν οι θερμοκρασιες και μεχρι να ερθουν καποια εφεδρικα xp-g2 δεν το αφηνω πολυ ωρα στην μεγαλη σκαλα..μολις ερθουν θα το αφησω να δω πως θα παει..

ανοιχτο και σε δημοσια θεα ηταν...ενα λεντ των 1,5Αμπερ δεν θα αντεξει πολυ στα 4,5.... εδω σε δοκιμες που κανουν καποιοι ψαγμενοι χρησιμοποιουν ψυκτρες με κατι ανεμιστηρια ΝΑ!