Η γωνιά των Maglite

Μια μίνι παρουσίαση του δώρου για τη κοπή της πίτας:

Tα υλικά:
-Maglite 3D
-Cree xp-g R5
-amc7135 1,4amp 16mode driver
-silicone+GITD V10 powder
-UCL lens
-orange tailcap

Απόδοση με 10.000mah D nimh(με αλκαλικές δε ξέρω ανάλογα τη ποιότητά τους):

-7,5 ώρες στο μέγιστο
-150+ ώρες στο ελάχιστο
-Μεταβλητό ζουμ
-25800 max lux
-310 OTF max lumen( σίγουρα παραπάνω, αλλά τόσα μέτρησα, επειδή διαχέεται το φως πολύ περισσότερο και μάλλον δε μετρήθηκε σωστά,ήθελε άλλη μέθοδο!)
H σκόνη φωτίζει εντυπωσιακά ωραία δυστυχώς δε φαίνεται καλά στη φωτό!
Φωτό:
15022011165.jpg

15022011164c.jpg

15022011163.jpg

Last edited:
μαλιστα........ψυκτρα του Η22 χρησιμοποιησες?

επ' ευκαιριας

φωτο απο τον δικο μου

katalogosigp5824.jpg

katalogosigp5849.jpg

για Εργοτελη

ναι....και και καπου εκει βγαζει...

για jpil

οχι ο διακοπτης ειναι ετσι και ετσι, η λαμπιτσα ειναι για κλαματα....με αυτα τα λεφτα παιρνεις καλο ολοκληρωμενο φακο...

Αν θελεις οπωσδηποτε να τον βελτιωσεις δες τα εξαρτηματα της Terralux

Το πρωτο σετακι της niteize με τα 3led ειναι πραγματικα best value for money. Το χρησιμοποιω σε ολους μου τους 2ΑΑ και μετατρεπει ενα απλα οκ φακο σε ενα χρησιμοτατο εργαλειο που δουλευει για ωρες με την σωστη αποδοση. O 2AA με την incan λαμπα του ειναι οκ και φωτεινος αλλα για κανενα μισαωρο πριν πεσει σε τρελα χαμηλα επιπεδα. Με την λαμπιτσα της niteize για κανενα 12ωρο συνεχους χρησης ο φακος θα δινει ακομα το 50% της φωτεινοτητας που μπορει να δωσει.

Εχω δοκιμασει και την εκδοση των 1watt και δινει ελαχιστα παραπανω φωτεινοτητα αλλα χωρις το τρελο runtime των 3led. Οπως και να εχει ειναι παντως καλυτερες εφαρμογες απο την απλη λαμπα που φοραει ο mini. Εχω λατρεψει τοσο πολυ το σετακι αυτο που εχω φτασει σε σημειο οποτε παιρνω καποιον mini maglite η κανω δωρο να τον εφοδιαζω με τα 3led. Κοστιζουν καπου 5$ τα πακετακια με την λαμπα με τα 3led, αλλα η αξια τους ειναι ανεκτιμητη.

Παρεπιπτωντως το iq switch ειναι αχρηστο και χαλαει αμεσως οποτε δεν το προτεινω. Ετσι και αλλιως η μαγεια του minimag ειναι η περιστροφη της κεφαλης του.

Από που τα έχεις αγοράσει φίλε reid με 5$;

Στο τοπικο μου Target. Aλλα και στο ebay αν ψαξεις δεν κοστιζουν παραπανω (εκτος απο τι χρεωνουν για μεταφορικα). Οποτε αν βρεις παιρνεις σε αριθμους και σου ερχεται καλυτερα.

επρεπε να το καταλαβω..για να εχεις Maglite C σιγουρα δεν μενεις ελλαδα

Καλησπέρα παιδιά, καλώς σας βρήκα. Είναι το πρώτο μου post στο avclub και έχω την ίδια τρέλα με εσας για τους φακούς. (μάλλον παιδικό απωθημένο και μου βγαίνει τώρα). Δεν θα σας κουράσω με εισαγωγές και μπλα μπλα αλλά θα φανώ λίγο "αγενής" και θα μπώ απευθείας στο ψητό.
Εχω έναν magliτε 5D (και αυτό παλιό απωθημένο τον αγόρασα γιατί μου "έλλειπε" ε ρε ξύλο που θέλω). Με το που βγήκαν όμως αυτά τα μαγικά led, ο super φακός μου εξαφανίστηκε μίκρυνε σκοτείνιασε στα μάτια μου (κάτι σκατολοίδια κινέζικα και πάμφηνα τον έχουν κάνει και ντρέπεται που υπάρχει.
Το ερώτημά μου είναι μπορώ και υπάρχει σε κατάστημα στην Αθήνα ανταλλακτικό λαμπάκι led για το συγκεκριμένο μοντέλο 5D (υπάρχει για το 4D) που να τοποθετείται απλά με ένα βίδωμα και να δουλεύει σωστά? (δεν θέλω να μπερδευτώ με μοντίφες και μαστορέματα). Επίσης αξίζει τον κόπο και τα λεφτά? Θα δω κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα ή θα πετάξω τα λεφτά μου? Ευχαριστώ

Καταρχήν καλώς ήρθες!
Φίλε πολύ πιθανό να είναι παιδικό απωθημένο, και εγώ μικρός όλο λαμπάκια αγόραζα και τα τροφοδοτούσα με διάφορες μπαταρίες τα έκαιγα κτλ...
Καταρχήν πόσα λεφτά δίνεις; ΤΑ malkoff drop in αξίζουν και κοστίζουν, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει χωρίς μόντες.
Πάντως σα κλασσικός μοντερ να ξέρεις πως αν κάνεις δικιά σου μόντα θα κάνεις το κινέζικο φακό να μοιάζει πραγματικά με αυτό που λέμε...Κινέζικο τσίου τσίου!

Καλημέρα σας ξανά, από ότι βλέπω υπάρχουμε ακόμη μερικοί "όμορφοι τρελοί" που δε λογαριάζουμε ώρες και ξενύχτια. Ελπίζω και στο μέλλον να μπορώ να σας ακολουθώ στις συζητήσεις και αναλύσεις στο avclub.
Αγαπητέ φίλε ergotelis λεφτά δεν έχω πολλά, βλέπεις δεν υπάρχουν δουλειές και τα βγάζουμε πέρα με αυτά που κάποτε τα σπαταλάγαμε για την πλάκα μας (και αυτό χρειάζεται). Το σκεπτικό μου είναι αν με λίγα λεφτά 20-30 θα μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν είναι ένας φακός πρακτικός απλά τον αγόρασα κάποτε για να τον αγοράσω, είναι μια γκουμούτσα που θα ανάψει 10 - 20 φορές τον χρόνο αν κατέβω νύχτα στον κήπο (κυρίως τον έχω και για λόγους ασφαλείας κυρίως για τον όγκο του) αλλιώς χρησιμοποιώ κάτι μικρούς κινέζικους (καλούτσικους λένε 3 watt που φωτίζουν ικανοποιητικά και είναι πιο πρακτικοί). Για μοντίφες ούτε που το σκέφτομαι, είμαι τελειομανής μέχρι θανάτου και μάλλον ακόμη και να πετύχω κάτι θα έχω πάντα την αμφιβολία ότι αυτό που έφτιαξα δουλεύει όπως θα έπρεπε. Ευχαριστώ και πάλι και αν υπάρξουν και άλλες γνώμες πολύ ευχαρίστως να τις ακούσω.

Φίλε Μίλτο καλώς όρισες στην παρέα μας.Άλλος ένας καμένος...:flipout:
Για ότι χρειαστείς εδώ είμαστε να τα λέμε ειδικά με κάποια παιδιά που έχουν περισσότερες γνώσεις απ' ότι μπορείς να φανταστείς πάνω στο θέμα.
-bye-

καλωσορισμα και απο εμενα.

τωρα για το λαμπακι..δες τι βγαζει η terralux....μεχρι εκει (θεμ κοστους) αξιζει να ασχοληθεις υπο την προυποθεση οιτ θες σωνει και καλα να τον κρατησεις.

εγω θα ελεγα οτι ειδικα με τους 5-6D το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τον κανεις φακο για την διακοπη ρευματος (δες τις συνταγες μας παραπανω) η τερας αποδοσης.....και τα δυο απαιτουν ευκολη μοντα.....

καλησπερα στα παιδια.μολις σημερα παρελαβα εναν mag 2d με led.επειδη δεν εχω σκοπο να ασχοληθω με αλκαλικες,υπαρχει καποιο οριο στα mah των nimh που θα χρησιμοποιησω?ποσα lumens αποδιδει αυτο το led που φοραει ο φακος?αξιζει μια αναβαθμιση στο led του (η καποια μοντα οπως το λετε και εσεις εδω μεσα) ? πιστευω οτι θα με βοηθησει ο φιλος ergotelis αρκετα μιας και ειμαστε και απο την ιδια πολη.αν δεν εχεις προβλημα φιλε ergotelis να βρεθουμε :ernaehrung004:κιολας να δουμε τι θα κανουμε...:idea:
ευχαριστω

Υ.Σ:ειμαι αρχαριος με οτι ειπωθηκε απο τους φιλους εδω μεσα

Έλα φίλε, από περιέργεια, από που και πόσο τον πήρες;
Με τις nimh δε θα έχεις κανένα πρόβλημα όσο καλές και να είναι, έχουν άλλωστε κύκλωμα οι φακοί αυτοί!
Ο φακός αξίζει φυσικά αναβάθμιση, εξαρτάται βέβαια από ποια έκδοση του λέντ έχεις. Αν είναι τα τελευταία cree που έβαλε η maglite, (αν και δύσκολο να βρήκες τέτοια έκδοση) ίσως αξίζει και όπως είναι, αν είναι rebel είναι μια συμπαθητική έκδοση που σίγουρα αξίζει ωστόσο μια αναβάθμιση, αν είναι τα παλιά τα λούξεον, επειγόντως αναβάθμιση!
Ωστόσο σίγουρα για να τον μοντάρεις πρέπει να ξέρεις πόσα θες να δώσεις και πόσο φως θες να βγάλεις!
Μπορούμε φυσικά να τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή αν τον κρατάς!