Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Παρέλαβα και γω προ ολίγου (η DHL δουλευει 9-5 και δεν πρόλαβα χτες απόγευμα!!!)
τον C10R που κέρδισα σε διαγωνισμό / κλήρωση, στην σχετική σελίδα, στο CPF

Με μια πρώτη ματια, ο φακός είναι αξιολογότατος, ΜΙΚΡΟΣ και συμπαγής, με την κλασική πλέον (άριστη) ποιότητα της Sunwayman
Tο UI του είναι ψιλο-διαφορετικό απ' ότι έχω δοκιμάσει ως τώρα
(παρατεταμένα για στιγμιαίο άναμα, 7 δευτ για lockout), H-M-L με μνήμη
αλλα συνηθιζεται...

Ειναι φωτεινότατος για το μέγεθος του (πάνω από 300 lumens με 16340)
αλλα όχι τόσο, όσο ο V11R,
εχει όμως καλύτερο throw λόγω μεγαλύτερης κεφαλής

Μιας και βρίσκομαι σε φάση "φακο-διαιτας"
(ήδη πούλησα τον V11R και τον Armytek Predator, για αγορά του Sunwayman T20CS, στα $85 από HKE)
προβληματίζομαι αν θα τον κρατήσω,
αφού αντιστοιχη φωτεινότητα (και μέγεθος?) έχω από τον HDS...

Καλοριζικος asot!! Ειναι ξεχωριστος φακος, κριμα να τον αποχωριστεις.

αν το αποφασισεις ομως, κανε καμμια σουπερ τιμη μηπως τον χτυπησουμε εμεις και να αρχισουμε και επισημα την συλλογη φακων C123r :))

C10R - συνέχεια αξιολόγησης

Ο φακός είναι ΜΙΚΡΟΣ και συμπαθέστατος στο χέρι
Τo τζαμάκι έχει AR coating, ενώ το μεταλλικό δαχτυλίδι στην κεφαλή σίγουρα προσφέρει προστασία
Το κορδονάκι με την βίδα στήριξης, είναι άριστη ιδέα, η θήκη όμως είναι στενή, ευτυχώς είναι ελαστική (πάντως προήλθε από άλλο μοντέλο, χωρίς προσαρμογή...)
Το πλαινό (rubber) διακοπτάκι έχει ωραία υφή και την κατάλληλη σκληρότητα ωστε να μην πατιέται κατα λάθος
Υπάρχει "κρυφό" strobe και SOS mode (με διπλό γρήρορο πάτημα, από αναμμένο)

Επίσης, υπάρχει λαμπάκι ένδειξης χαμηλής μπαταρίας, το οποίο όμως δουλεύει ΜΟΝΟ σε 16340 (οχι σε απλή CR123A)
Ειδικότερα, αν μπει 16340 με τάση > 3.3volt, ο φακός την παρακολουθεί και το ledακι θα ανάψει αν η τάση πέσει στα περίπου 3.1volt
Μάλλον λοιπόν είναι περισσότερο χρήσιμο σε non protected 16340, ωστε να τις προστατέψει από "αδειασμα"

p8011129.jpg

Έφτασε ο φακός στα χέρια μου.

p8011130.jpg

p8011131.jpg

Όπως βλέπετε έχει τα πάντα μέσα το κουτί.

p8011132.jpg

Το κορδόνι δεν πιάνει στην πίσω τρύπα παρά μόνο στο κλιπ τσέπης που δεν είναι βολικό έτσι όμως.

p8011136.jpg

p8011137.jpg

Οι οδηγίες λένε ότι ανοίγει από αλλού ο φακός αλλά τελικά είναι λάθος (και ψαχνόμουν στην αρχή).

p8011139.jpg

Ένα στιλό για μέτρο σύγκρισης.

Ο φακός είναι μικρός και ελαφρύς.

Το πιάσιμο του είναι τέλειο και ο διακόπτης του φοβερός.

Μου αρέσει το τούρμπο που ανά πάσα στιγμή το έχεις.

Τα modes είναι ανάποδα H-M-L (με μνήμη) αλλά συνηθίζονται άνετα.

Μου αρέσει το κρυφό strobe και sos όπως επίσης και το κλείδωμα του φακού.

Δεν τον δοκίμασα εκτός σπιτιού για να σας πω για την φωτεινότητα και την απόσταση της δέσμης.

Πρώτη φορά κάνω ανάλυση ενός φακού και συγνώμη που οι φωτό δεν είναι τόσο καλές όπως του Χιώτη.

Καλες σαν του asot παραπανω θες να πεις, εγω ξεμαθα πια, ο φιλος μου ο ταχυδρομος εχει παρει αδεια και καθομαι με αδεια χερια :)

Μια χαρα φωτο ειναι φιλε, σημασια εχει να βλεπουμε και να φωτογραφιζουμε τα φακουδακια μας ζωντανα στο χωρο μας και να τα μοιραζομαστε εδω μεσα, αλλιως το διαδικτυο ειναι γεματο, αλλα δε λεει.

Πολυ ωραιος και αυτος. Αυτη η Sunwayman μου φαινεται οτι θα πρωτοπορησει στο χωρο, εχει ξεφυγει προς τα πανω απο τον μεσο ορο των 'καλων' κατασκευαστων τελευταια. Fenix, Nitecore και Sunwayman..γραφουν!

Καλες σαν του asot παραπανω θες να πεις, εγω ξεμαθα πια, ο φιλος μου ο ταχυδρομος εχει παρει αδεια και καθομαι με αδεια χερια :)

Σαν τις δικές σου φωτό εννοώ που τις μοιράζεσαι μαζί μας και είναι όλες μια και μια.

Με κανεις και ντρεπομαι τωρα, ευχαριστω παντως! :))

Μιας και εχουμε ελλειψη φρεσκου υλικου εβαλα μια φωτο στις φακουδοφωτογραφιες, που δεν ειναι ακριβως 'φαναρακι' που λεει και ο φιλος μας ο Ατρομητος, αλλα εχει πολλα λουμενς!

Εχει κάποιος τον MR60 T 6 ?
http://www.sunwayman.com/html/products/201008/36.html
Συγγενικό πρόσωπο βρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ και τον αγορασέ επειδή απλά του αρεσε το σχήμα του.:smile:
Παίρνει όμως 6 CR 123A και αγανάκτησε με την κατανάλωσή τους....
Η ερώτηση είναι κλασική αν μπορουν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια επαναφορτιζόμενες μπαταρίες LIFEPO4 3.2 v ή LiMn 3.7 v.
Εχω στείλει mail στη μαμα ''sun'' δεν έχουν απαντήσει ακόμα, επιπρόσθετα ρώτησα και στο cpfmarketplace με το ίδιο εως τώρα αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ.

Λεει στην σελίδα του κατασκευαστή
Using 6*CR123A batteries
(this light can be activated by using 2 or 4 CR123A batteries as well, same output and shorter runtime)
Working voltage: 4.5~12.6V

Υποψιάζομαι
οτι μπορεί να δουλέψει και με 1 ως 3 17670 LiIon (2η από δεξιά στη φωτό),
ίσως και με 1 ως 3 18650 (αν και "χοντρύτερη")

Αν έχετε κάποια από τις δυο (17670 ιδανικά),
βάλτε τις στον "φορέα" και μετρήστε την τάση στα άκρα,
αν ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ τα 12.6Volt (με τις μπαταρίες ΠΛΗΡΩΣ φορτισμένες) είστε ΟΚ

AWbatteries.jpg

Last edited:
για δειτε εδω....
http://www.candlepowerforums.com/vb...R123A-RCR)-Review-RUNTIMES-BEAMSHOTS-and-more!

.....κατα πασα πιθανοτητα η πλακετα εχει σχεδιαστει για να χρησιμοποιηθει και σε αλλα μοντελα. Αυτο δειχνει το βολταζ εισοδου σε σχεση με τις μπαταριες.....
Απο τον φορεα φαινεται οτι δουλευει με 2 CR123 στη σειρα. Αλλα....μοιαζει η κεφαλη να ειναι η ιδια με αυτη του μοντελου Μ30R με τις τρεις CR123 μπαταριες στη σειρα...

αρα μια λυση ειναι να χρησιμοποιησετε RCR

διαφορετικα 2 17670 σε custom φορεα η και τρεις αφου παει μεχρι τα 12,6 Βολτ.

Για μετρηστε την εσωτερικη διαμετρο με παχυμετρο μηπως χωρεσει ο φορεας του DRY 3 XML με καποιο λιμαρισμα της περιφερειας του...
http://www.intl-outdoor.com/dry-metal-battery-carrier-p-257.html

Α! και οι μπαταριες 17670 τηε trustfire (οι αντιστοιχες των μαυροκοκκινων 18650) εχουν εξαφανιστει απο την αγορα....μονο AW πια....

Καταρχην σας ευχαριστώ θερμά και τους δυο για την άμεση ανταπόκριση και τις επικοδομητικές πληροφορίες.

Φίλε asot με 6 φρέσκες TI CR123A 3V Lithium Battery 1400mah στα άκρα του φορέα μέτρησε 10,15 v
με 6 AW LiFePO4 3 v μέτρησε 10,98 v.Τον έπεισα να κάνει απόψε δοκιμή:grandpa::grinning-smiley-043
Δυστηχως δεν έχω 17670 για δοκιμή.

Ο φακος βρίσκεται μακρια μου σε 2-3 μέρες θα τον έχω για να δούμε αν μπορεί να μπει ο φορεας που πρότεινες φίλε kospap
αν έχει ψωμι τo σώμα θα του πάρω ένα πάσο έχω πρόσβαση σε τόρνο.

με 6 φρέσκες TI CR123A 3V Lithium Battery 1400mah στα άκρα του φορέα μέτρησε 10,15 v
με 6 AW LiFePO4 3 v μέτρησε 10,98 v.

Πολύ ενδιαφέρον!
Ουσιαστικά λοιπόν, μετράει ΤΡΙΑ στοιχεία (3 x 3.35v στις απλές, 3 x 3.6v στις LiFePo) σε σειρά...
δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό...

Re: Απάντηση: Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Ο φακος βρίσκεται μακρια μου σε 2-3 μέρες θα τον έχω για να δούμε αν μπορεί να μπει ο φορεας που πρότεινες φίλε kospap
αν έχει ψωμι τo σώμα θα του πάρω ένα πάσο έχω πρόσβαση σε τόρνο.

για να βαλεις 18650?
αλλιως ο φορεας εχει ψωμι για να φαγωθει....αυριο θα κοιταξω πως καθονται και οι 17670

Αν είναι εφιχτό ναι γιατί έχω πολλές 18650 και θα γλυτώσει ετσι τις 17670.
Αλλιως θα πάρω τον φορεα που μου πρότεινες μαζι με 6 κομματια 17670.
Πριν λίγο που μιλήσαμε τον δοκίμασε με μια 6 δα AW LiFePO4 3 v χωρις να δημιουργηθει τίποτα το αρνητικό.
Αλλο όμως 3000 mah αλλο 4800 mah....

Αυτά είναι τα θεωρητικά ! Για να μετρησεις την αποθηκευμένη ενεργεια (Wh βαττώρια που είναι το ρεύμα επι χρόνος )χρειαζεσαι και την τάση στα ακρα της μπαταριας .
Ο πιο ακριβής τρόπος υπολογισμού της αξιοποιήσιμης χωρητικότητας της μπαταρίας είναι να γνωρίζουμε την τάση κάτω από την οποία η συσκευή μας σταματάει να δουλεύει με ένδειξη χαμηλής μπαταρίας και την καμπύλη εκφόρτισης της μπαταρίας ώστε να δούμε πόσο φορτίο (mAh) μπορεί να δώσει μέχρι την τάση εκείνη.

Τον υπολογισμό, τον ξέρω...
Στο παράδειγμά σου, δεν κατάλαβα πως βρίσκεις τα 3000 και τα 4800 (ποιες μπαταρίες υπολογίζεις, δηλαδή...)

ναι, γιαιτ εεμνα απο τγρα μου φαινεται οτ αθροιζει τις χωρητικοτητες μπαατριων σε σειρα (που δεν πρεπει)
πχ 6χ500 (λιθιου πολυμερους)=3000
2χ2400 (16850)= 4800

Τον υπολογισμό, τον ξέρω...
Στο παράδειγμά σου, δεν κατάλαβα πως βρίσκεις τα 3000 και τα 4800 (ποιες μπαταρίες υπολογίζεις, δηλαδή...)
Στην παράλληλη σύνδεση η τάση δε παραμένει η ίδια με αυτη της κάθε μπαταρίας ? και η χωρητικότητα πολλαπλασιάζεται ανάλογα με των αριθμο των συσωρευτών ?
Αν κάνω λάθος διορθώστε με.(το 3000 ειναι 500mahX6 και το 4800 (1600X3).