Η κασσέτα ξανάρχεται (Δικάναλος)

Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

το είχα βάλει νομίζω στο νήμα του Μάνου...
δεν είναι κάτι φοβερό...
V600

δλδ
απο το 80 και μετα τερμα οι εγγραφες..
το λεω γιατι οι κασετες βελτιωθηκαν πολυ βγηκαν
οι ΤDK sax μετα οι max..
οι οποιες πρεπει να ειχαν εξαιρετικη αντοχη στο χρονο
το δικο μου δειγμα ηταν 10- 15 ετων με alpage tape deck

δλδ
απο το 80 και μετα τερμα οι εγγραφες..
το λεω γιατι οι κασετες βελτιωθηκαν πολυ βγηκαν
οι ΤDK sax μετα οι max..
οι οποιες πρεπει να ειχαν εξαιρετικη αντοχη στο χρονο
το δικο μου δειγμα ηταν 10- 15 ετων με alpage tape deck

στην περίοδο 76-80-81 όπως είπα είχα κολλητό φίλο σε δισκάδικο.
Οι ηχογραφήσεις ήταν καθημερινότητα.
Γύρω στο 81-82 (θητεία μέχρι τελος 83) έκανα την αναβάθμιση στο πικαπ με τον sme και τις ακριβές akg και θεωρούσα ότι δεν υπήρχε νόημα να ηχογραφώ και να υποβαθμίζω ποιότητα.
Στην περίοδο 76-81 ηχογράφησα το 80% της κασετοθήκης μου, το 81-88 το υπόλοιπο 15% και μετά το 88 έως το 96 το υπόλοιπο 5%.
Το 1996 αγόρασα minidisk και έκτοτε δεν ηχογράφησα ποτέ κασέτα. Μόνο για δοκιμαστικούς λόγους.
Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια είναι αποθηκευμένες σε άσχημες θα έλεγα θερμοκρασιακές συνθήκες, αρνητικές το χειμώνα και πάνω των 30 το καλοκαίρι, αλλά οι audua μου κρατάνε απίστευτα.

SAX MAX δεν αγόρασα ποτέ.
Δεν ξέρω τι είναι.
Όταν πριν 20 χρόνια μου έδωσε ο κουνιάδος μου το teac θυμάμαι έκανα μια δοκιμή με μετάλλου.
Αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Λόγω minidisk

δεν θελουμε να δουμε πραμα στο ιντερνετ. Ξερουμε αμα θελουμε να το δούμε... Δικα μας θελουμε
διαφωνω καθετα. ο τιτλος του νηματος ειναι "Η κασσετα ξαναρχεται" οχι "οι δικες μας κασετες".
και οτι βρισκει ο westsound στο net το βρισκω πολυ ενδιαφερον οπως και τις δικες σου φωτο, αλλά και ολων. ασε που δεν εχω χρονο να ψαξω και δεν ξερω τι να ψαξω.
πχ, το οτι ειχαν βγαλει η alpine απο κοινου deck με την Lux, δεν το ηξερα.

Δεν ξέρω και πολλούς που έχουν πρωτότυπα Lowther Speakers,Decca Corner speakers ,Ultra Rare valve amps απ την Sound Valves,τον πρώτο tri-Channel amplifier με την sPEAKER κονσόλα του Tri-Channel MK IV ,όπως και τα πρώτα Belden Radio wires,αλλά αφού μπορείτε να τα βρείτε..περιτό ν ασχοληθώ.
εγω δεν μπορω και ασε τα ..χαζα..
τα Belden Radio wires που λες εχουν σχεση με την σημερινη Βelden ετσι; γιατι Belden καλωδιο ρευματος εβαλα στο πικαπ μου συμφωνα με την υποδειξη του AUDIOLYTIC.. :proud:

εχει απολυτο δικιο
δε νομιζω.. αγαπω την κασετα και τα κασετοφωνα τοσο που στο νημα του Μανου με "αποπηραν" ..με την καλη εννοια.. αλλα συγκριση με τον δισκο δεν υπαρχει..
γιατι μουσικη θα ακουσω στο σπιτι. εξω απο αυτο, τι να ακουσω... και στο σπιτι βασιλιας ειναι το πικαπ. ουτε καν το cdp.. μακραν!!
αλλά, ανυπομονω να ξαναδω (σε κανονικες τιμες) να πωλουνται.. SA,SAX XLII,XLIIS κλπ.. και τοτε θα κατεβασω το deck μου απο το παταρι και θα κανω κατι κοπιες απο αλμπουμ, σκετη μουρλια! :laugh:
(αν και εδω που τα λεμε, αν το δειτε αυτο, ..γραψτε μου..)

Η φθαρτοτητα του μεσου ειναι που γοητευει.. η ολη προσπαθεια να το κανεις να ακουγεται οσο καλυτερα γινεται ... φτανοντας τα ορια του..

δε νομιζω.. αγαπω την κασετα και τα κασετοφωνα τοσο που στο νημα του Μανου με "αποπηραν" ..με την καλη εννοια.. αλλα συγκριση με τον δισκο δεν υπαρχει..
γιατι μουσικη θα ακουσω στο σπιτι. εξω απο αυτο, τι να ακουσω... και στο σπιτι βασιλιας ειναι το πικαπ. ουτε καν το cdp.. μακραν!!
αλλά, ανυπομονω να ξαναδω (σε κανονικες τιμες) να πωλουνται.. SA,SAX XLII,XLIIS κλπ.. και τοτε θα κατεβασω το deck μου απο το παταρι και θα κανω κατι κοπιες απο αλμπουμ, σκετη μουρλια! :laugh:
(αν και εδω που τα λεμε, αν το δειτε αυτο, ..γραψτε μου..)

ας μην ξεχνάμε όμως ότι η μαγνητική ταινία ως μέσον έχει πολύ υψηλώτερη ποιότητα από το βινύλιο που ουσιαστικά ήταν μια υποβάθμιση του master tape στους περιορισμούς της κοπής του βινυλίου. Αρα η κασέτα είχε δυναμικό ώς μέσον να ζήσει για πολλά χρόνια και ίσως...να αναστηθεί.
Επαναλαμβάνω την χτεσινή μου (και πριν από πάλι λίγους μήνες που κατάφερα να κόψω το leader μιας sony 45 ετών) εμπειρία που πέρασα μια ευχάριστη ώρα με την υπέροχη αναλογική αίσθηση της audua και του Kenny Wheeler από ηχογράφηση της ecm στο παλιό μου aiwa.... Και η όποια έλλειψη στην απόκριση στο άνω άκρο αποζημιώθηκε από την παντελή έλλειψη ψηφιακίλας.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το επαναφέρω κι αυτό στο rack σύντομα.

μα ειχε νοημαμονο οταν πηγη ηταν μπομπινα η βινυλιο.. ετσι απολαυσε και ο υπερηχας την γλυκα του αναλογικου..
Οταν γραφαμε με πηγη cd ηταν αστειο δεν ειχε νοημα..
οποτε οποιοι εχουν βινυλια η μπομπινα η κασετα εχει αξια.. full analogue process..

Επειδή βλέπω ότι το θέμα εκτροχιάζεται με διάφορα vintage μηχανάκια (μπομπινόφωνα λάμπες κλπ) να παρακαλέσω να μείνουμε στο θέμα της κασσέτας, όπως την αγαπήσαμε.
Συμφωνώ να μην περιοριστούμε μόνο στο περιεχόμενο, που ήταν άλλωστε ο στόχος μου ως νηματοθέτης (στη Μουσική κατηγορία ανέβηκε), αλλά ας μην πάμε και στο άλλο άκρο.
Υπάρχει η κατηγορία του Δικάναλου ήχου για τόσο τεχνικά θέματα

Για να μας πεις όποιος ξέρει τι είναι η ατέρμονη κασσέτα και σε τι χρησίμευε παλιά;

Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

ας μην ξεχνάμε όμως ότι η μαγνητική ταινία ως μέσον έχει πολύ υψηλώτερη ποιότητα από το βινύλιο

ΝΑΙ ... στις μπομπινες !
Που ξεκινουσαν απο 6.35 mm πλατος ταινιας (εφταναν μεχρι 50.8 mm .... !!!!!!!!)
ΧΩΡΙΣ δευτερη πλευρα (ΕΝΑ μονοφωνικο η στερεοφωνικο καναλι) και ταχυτητες
αναγνωσης απο 4.76 cm/sec μεχρι .... 76 cm/sec !!!!!! :blink:

Στις κακομοιρες της κασσετουλες δεν φτανει που ξεκινησαν με 3.8 mm πλατος ταινιας
(και 1μισυ χιλιοστο για το στερεοφωνικο καναλι καθε πλευρας ... ΜΟΝΟ !!!!) αλλα
και ταχυτητα που δεν ξεπερνουσε τα 4.76 εκατοστακια το δευτερoλεπτο.

Ε ..... μαμησε με (προχειρα και επισημα) :nounder:

H ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ (η μαλλον η ΜΗ φορητοτητα) μαμησε την ποιοτητα (μπομπινας)
και δωστου μετα με Dolby B/C/S και δεν ξερω τι. Η μπομπινα καθιζε κατω ΚΑΙ το
βινυλιο. Την κασσετουλα ... ουτε καν την κοιτουσε !

πιστεύω γνωρίζεις ότι υπήρξαν και πωλούνται ακόμα 4κάναλα και 8κάναλα κασετόφωνα επαγγελματικά για ηχογράφηση οικιακών studio...

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

OXI .... δεν κολυμπαω στον δικαναλο :rolleyes: .... δεν γνωριζω !

Ποιοι ειναι αυτοι ιουρασικοι που επιμενουν στην μπομπινα ? :blink:

Τα σεβη μου ! :worshippy:

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

OXI .... δεν κολυμπαω στον δικαναλο :rolleyes: .... δεν γνωριζω !

Ποιοι ειναι αυτοι ιουρασικοι που επιμενουν στην μπομπινα ? :blink:

Τα σεβη μου ! :worshippy:

για κασέτες μιλάμε...
τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετοί ερασιτέχνες μουσικοί που αντί να ηχογραφήσουν στο σπίτι σε σκληρό δίσκο ψηφιακά προτιμούν τον μπελά της αναλογικής κασέτας:

δες πχ αυτό το τετρακάναλο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ένα τέτοιο μηχανάκι το βρίσκεις σήμερα άνετα γύρω στα 150-250 ευρώ

παρατηρω το μαχιμο πλαστικο της καλλυμα..
σχεδον μισου αιωνα..
cbs /epic ηταν μαυρα χαλια σαν ηχο
βεβαια εγω απο τελη 70's εχω εμπειρια
της πλακας ταινια και σταθμη εγγραφης απαραδεκτα ψηλα
στα κοκκινα..

παρατηρω το μαχιμο πλαστικο της καλλυμα..

ξέρεις πόσες φορές καθαρίστηκε με οινόπνευμα....
μπας και....