Η κασσέτα ξανάρχεται (Δικάναλος)

Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

αγοραστηκε πριν 48 χρονια...ο αερας και μονο φτανει...

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Και ομως ... ΔΕΝ ειναι 4καναλη η κασσετα ! Λαθος καταλαβα !
Aπλα ειναι 4 τα καναλια εισοδου για την ηχογραφηση, ΟΧΙ ... 4 μαγνητικα καναλια πανω στην ταινια (συνολο 8 !!!)
Αλλο πραγμα κανει αυτο που ποσταρες .... ομως ειμαι εντελως ντουγανακι ... και δεν μπορω να καταλαβω πληρως ! :nounder:
Παιρνει 4 οργανα (κιθαρα, φυσαρμονικα, μπασο, πιανο) απο 4 εισοδους και τα γραφει στην ιδια TDK SA-X που αγοραζαμε 320 δρχ ?
Στο ιδιο στερεοφωνικο καναλι ? Μα τοτε .... ΔΕΝ αλλαζει τιποτα σε εμβαδο και ταχυτητα εγγραφης ! Ειναι αυτο μιας ταπεινης TDK SA-X.

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Aπλα ειναι 4 τα καναλια εισοδου για την ηχογραφηση, ΟΧΙ ... 4 μαγνητικα καναλια πανω στην ταινια (συνολο 8 !!!)
Αλλο πραγμα κανει αυτο που ποσταρες .... ομως ειμαι εντελως ντουγανακι ... και δεν μπορω να καταλαβω πληρως ! :nounder:
Παιρνει 4 οργανα (κιθαρα, φυσαρμονικα, μπασο, πιανο) απο 4 εισοδους και τα γραφει στην ιδια TDK SA-X που αγοραζαμε 320 δρχ ?
Στο ιδιο στερεοφωνικο καναλι ? Μα τοτε .... ΔΕΝ αλλαζει τιποτα σε εμβαδο και ταχυτητα εγγραφης ! Ειναι αυτο μιας ταπεινης TDK SA-X.

δεν ξερω τι κατάλαβες
είναι ξεκάθαρο πάντως για όσους ασχολούνται με τον επαγγελματικό ήχο.
στην κασέτα γράφονται 4 ή 8 αντί 2 κανάλια τα οποία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους (πλην όμως στενότερα) και μπορείς ανα πάσα στιγμή να ακούς το ένα από αυτά και να ηχογραφείς σε κάποιο άλλο.

η sa-x καθολου ταπεινη..
με κορυφαιο ντεκ ειναι εξαιρετικη..
2 channels μιλαω..

Ναι τα γράφει στην ίδια κασέτα αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αλλάζει τπτ σε εμβαδόν και ταχύτητα. Μην το σκέφτεσαι σαν ένα κλασσικό κασετόφωνο.
Δες το παρακάτω ως το τέλος που είναι η απλούστερη περίπτωση και θα καταλάβεις.
https://www.youtube.com/watch?v=6d_MgPm8yYQ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

είναι ξεκάθαρο πάντως για όσους ασχολούνται με τον επαγγελματικό ήχο.
στην κασέτα γράφονται 4 ή 8 αντί 2 κανάλια

Για οσους ασχολουνται !
Εγω ΔΕΝ εχω ασχοληθει ουτε ΜΙΑ φορα.

Ακομα και τωρα, δεν μπορω να καταλαβω ΠΩΣ ειναι ανεκτη η ποιοτητα ηχου
οταν τα δυο γινονται τεσσερα και τα τεσσερα οχτω (σε πλατος ταινιας).

Για οσους ασχολουνται !
Εγω ΔΕΝ εχω ασχοληθει ουτε ΜΙΑ φορα.

Ακομα και τωρα, δεν μπορω να καταλαβω ΠΩΣ ειναι ανεκτη η ποιοτητα ηχου
οταν τα δυο γινονται τεσσερα και τα τεσσερα οχτω (σε πλατος ταινιας).

το ακους ηδη....

Σαν όνειρο θυμάμαι το 1977-78 ο πατέρας μου ένωνε δύο μονοφωνικά κασσετόφωνα με ένα καλώδιο σαν το παρακάτω:
314fk83WrXL.jpg

Και έκανε αντιγραφή τραγούδια από Μητροπάνο, Καζαντζίδη, Μητσιά, Νταλάρα.... κασσέτα σε κασσέτα.... Aπό Basf κασσετόφωνο σε Basf κασσετόφωνο με Basf κασσέτες....
Aυτό ήταν το ένα κασετόφωνο:
7f7a7a7c565537d80ec3f1933e0f15cc--radios-equipment.jpg

Σαν όνειρο θυμάμαι το 1977-78 ο πατέρας μου ένωνε δύο μονοφωνικά κασσετόφωνα με ένα καλώδιο σαν το παρακάτω:
314fk83WrXL.jpg

Και έκανε αντιγραφή τραγούδια από Μητροπάνο, Καζαντζίδη, Μητσιά, Νταλάρα.... κασσέτα σε κασσέτα.... Aπό Basf κασσετόφωνο σε Basf κασσετόφωνο με Basf κασσέτες....
Aυτό ήταν το ένα κασετόφωνο:
7f7a7a7c565537d80ec3f1933e0f15cc--radios-equipment.jpg

το καλώδιο που δείχνεις είναι s video. Αυτό που είχαν ήταν απλό ή στέρεο din.
το δε ραδιοκασετόφωνο είναι κλώνος ενός aiwa που δανειζόμουν γύρω στο 1970 για ηχογραφήσεις επειδή είχε τότε FM!

τελικά ήταν αυτό

cassette_radio_recorder_tpr_210a_1898035.jpg

Απλη απορια το 70
Τι υπηρχε απο fm?
Εγω απο τελη 78 αρχες 79 ξεκινησα ακροασεις και υπηρχαν κρατικα κ πειρατικοι μετα τα μεσανυχτα

Τα Σαββατα στο Β από 17.30 ανα μισή ώρα έως 20.00 προσφερόμενες εκπομπές από όλες τις εταιρείες με όλες τις επιτυχίες της εποχής. Πετρίδης, Πολυχρονίου, Εβενης, Κορίνθιος και δεν θυμάμαι τον άλλον...
Επαιζαν τα πάντα, από yes, elp, genesis μέχρι who, neil young, van morrison, moody blues, t-rex, sweet....τα πάντα.
Φυσικά pop club στο Α και αργότερα rock club την Παρασκευή.
Στο τρίτο Σάκης Παπαδημητρίου

μηπως να ιδρυσουμε ενα σωματειο και να ζητησουμε απο την maxell ή την TDK να μας φτιαξει ενα μινιμουμ SA X πχ;
μπορει να "τσιμπισει" και καμια BASF που ξερετε...
πλακα πλακα αν υπαρχει ενδιαφερον απο τον κοσμο εξω για κασετες, γιατι οι παλιες εταιριες δεν ξαναβαζουν μπροστα την παραγωγη τους;
στα 3-5 ευρω αν παει η τιμη μιας χρωμιου ή μεταλλου πολυς κοσμος θα πεσει να αγορασει.

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Oχι και 5 ευρω !

2μισυ με 3 ευρουδακια ... και ΠΟΛΥ τους ειναι !

Ξαναζεσταμενο φαγητο, μην το πληρωσουμε αστακο στα καρβουνα.

Oχι και 5 ευρω !

2μισυ με 3 ευρουδακια ... και ΠΟΛΥ τους ειναι !

Ξαναζεσταμενο φαγητο, μην το πληρωσουμε αστακο στα καρβουνα.
ας εχει μια χρωμιου 3 και μια μεταλλου 5 ευρω. ακριβα ειναι ουτως ή αλλως, αλλά εχει μεγαλυτερο κοστος κατασκευης απο ενα cd-r που παραγουν οι εταιριες σημερα.

το καλώδιο που δείχνεις είναι s video. Αυτό που είχαν ήταν απλό ή στέρεο din.
το δε ραδιοκασετόφωνο είναι κλώνος ενός aiwa που δανειζόμουν γύρω στο 1970 για ηχογραφήσεις επειδή είχε τότε FM!

τελικά ήταν αυτό

cassette_radio_recorder_tpr_210a_1898035.jpg

Να που και οι Γερμανοί αντέγραφαν!!!! Όσο για το καλώδιο θυμάμαι με αυτό έμαθα τι έιναι είσοδος, έξοδος, γείωση έβαζα γυμνά συρματάκια και έκανα δοκιμές, το είχα ταράξει το Basf και με το κολητήρι στις πλακέτες του, είχε και πολύ ευαίσθητο FM δέκτη, που όμως έφτανε μέχρι 104 Mhz (oι Γερμανοί είχαν 88-104 στα FM, εμείς 88-108) . Στις κασσέτες είχε κάπως μουντό ήχο (έτσι κι αλλιώς μονοφωνικό ήταν) .

Τα Σαββατα στο Β από 17.30 ανα μισή ώρα έως 20.00 προσφερόμενες εκπομπές από όλες τις εταιρείες με όλες τις επιτυχίες της εποχής. Πετρίδης, Πολυχρονίου, Εβενης, Κορίνθιος και δεν θυμάμαι τον άλλον...
Επαιζαν τα πάντα, από yes, elp, genesis μέχρι who, neil young, van morrison, moody blues, t-rex, sweet....τα πάντα.
Φυσικά pop club στο Α και αργότερα rock club την Παρασκευή.
Στο τρίτο Σάκης Παπαδημητρίου

το ποπ κλαμπ το θυμαμαι απο δημοτικο εκει γυρω στο 77
και τις προσφερομενες στο δευτερο προγραμμα.
Ρωτησα κυριως για early 70's αν υπηρχε κατι ενδιαφερον στα fm

τις προσφερόμενες τις θυμαμαι απο το 1970 τουλαχιστον.
Θυμαμαι οτι παραθεριζαμε και ψαχναμε να βρουμε καποιον με ραδιοφωνο fm να το δανειστουμε για 2 ωρες.
Φυσικα αν βρισκαμε ραδιοκασετοφωνο τα πραγματα γινονταν σοβαρα γιατι έπρεπε να βρουμε αδεια κασετα....ή μαλλον κασετες