Όσο πιο πρεσβύτερος, τόσο πιο φίλος με τον Αλτσχάιμερ
Τελικα ....
τα FM ποτε εξεπεμψαν στα ερτζιανα ?
Γιατί, οι πρεσβύτεροι νομίζεις θυμόνται? Όσο πιο πρεσβύτερος, τόσο πιο φίλος με τον Αλτσχάιμερ
Ας επανέλθω στο ερώτημα, κι εμένα το Crown φορητό ραδιοκασσετόφωνο είχε μπάντα FM, αλλά τα πρώτα μου ακούσματα ήταν στον Αμερικάνο (ίσως τελικά γι' αυτό να προέκυψα ροκάς) στα μεσαία στους 1584 χιλιόκυκλους, από τον σταθμό του Ελληνικού (Παλαιοφαληριώτης γαρ). Θυμάμαι ακόμη τη φράση "1584 in Hellenikon, 1485 in Kato Souli".
FM θυμάμαι ν' ακούω για πρώτη φορά από κάποιους παράνομους ραδιοερασιτέχνες περί το '77-'78 και σίγουρα το καλοκαίρι του '78 στο εξοχικό μας στην παραλία Καλάμου, όπου 2 ραδιοερασιτέχνες έβγαζαν κάποιες ώρες εκπομπή την ημέρα.
Ο ένας είχε το παρατσούκλι "Άκης Space", έπαιζε ηλεκτρονική μουσική και ξεκίναγε το πρόγραμμά του με το Magic Fly των Space,
video
και ο άλλος "Γιάννης Paranoid" που ξεκίναγε φυσικά με το Paranoid των Black Sabbath. Ήμουν μέρα νύχτα με το ραδιόφωνο ανοιχτό περιμένοντας να εκπέμψουν ν'ακούσω λίγη μουσικούλα. Αυτή η φάση κράτησε κανά χρόνο, άντε το πολύ δύο, μετά εξαφανίστηκαν όπως εμφανίστηκαν. Τους κυνηγάγανε τότε, χαλάγανε και οι λυχνίες και είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι στοιχίζανε αρκετά. Τα σκέφτομαι αυτά με απίστευτη νοσταλγία, ήμουν 13 τότε.
fftopic: Τέλος
Εγώ θυμάμαι και τις μεγάλες κασέτες super 8 που είχαν τα αυτοκίνητα.
Όταν ρώτησα κάποιον οικονομικά ισχυρό (ιδιοκτήτη ανθοπωλείου απέναντι από κεντρικό νεκροταφείο) γιατί μια κασέτα του super 8 με σκυλάδικα ήταν τόσο ακριβή μου εξήγησε ότι ήταν συλλεκτική. Η τραγουδίστρια πριν το τραγούδι έλεγε το όνομα της. Αν θυμάμαι έλεγε Πίτσα Παπαδοπούλου και μετά άρχιζε το τραγούδι. Τότε δεν είχε και πολύ κίνηση οπότε έφτανες γρήγορα στα μαγαζιά της εθνικής οδού.
ΠΗΓΑ ..... αλλα στην εισοδο, για 5 λεπτα .... βγαλαμε μια φωτο ολη η παρεα ... και φυγαμε.
Το πρωι της Δευτερας, αναφορα ολοι ! Για καθυστερηση επιστροφης κατα 1 ωρα (μπαρουφες,
στην ωρα μας γυρισαμε).
Γιατι τον αμερικανικο τον βγαζεις απ'εξω ?
ΔΕΝ μπορω να θυμηθω ... πιο ΤΖΑΜΑΤΟ σημα (εκεινη την εποχη, το 1978).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.