Η κασσέτα ξανάρχεται (Δικάναλος)

Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Τοτε οι εγγραφες απο fm..
Απλα παρακαλαγες μη πεταχθει ο παραγωγος κ χαλασει το προτζεκτ..
Γι αυτο αν θυμασαι οι προσφερομενες
Εβαζαν αυστηρα ενα διλεπτο..

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Τελικα ....

τα FM ποτε εξεπεμψαν στα ερτζιανα ?

Θυμαμαι οτι το 1975 (Τεταρτη Δημοτικου) ΥΠΗΡΧΕ μπαντα FM στα ραδιοφωνα
(αλλα δεν ξερω αν επιανε τιποτα .... :nounder: .... μικρο παιδακι ημουν :rolleyes:)

χρονια πολλα, υγεια ευτυχια.

περι fm..
περιμενουμε τους πρεσβυτερους να μας διαφωτισουν...

Γιατί, οι πρεσβύτεροι νομίζεις θυμόνται? Όσο πιο πρεσβύτερος, τόσο πιο φίλος με τον Αλτσχάιμερ

Ας επανέλθω στο ερώτημα, κι εμένα το Crown φορητό ραδιοκασσετόφωνο είχε μπάντα FM, αλλά τα πρώτα μου ακούσματα ήταν στον Αμερικάνο (ίσως τελικά γι' αυτό να προέκυψα ροκάς) στα μεσαία στους 1584 χιλιόκυκλους, από τον σταθμό του Ελληνικού (Παλαιοφαληριώτης γαρ). Θυμάμαι ακόμη τη φράση "1584 in Hellenikon, 1485 in Kato Souli".
FM θυμάμαι ν' ακούω για πρώτη φορά από κάποιους παράνομους ραδιοερασιτέχνες περί το '77-'78 και σίγουρα το καλοκαίρι του '78 στο εξοχικό μας στην παραλία Καλάμου, όπου 2 ραδιοερασιτέχνες έβγαζαν κάποιες ώρες εκπομπή την ημέρα.
Ο ένας είχε το παρατσούκλι "Άκης Space", έπαιζε ηλεκτρονική μουσική και ξεκίναγε το πρόγραμμά του με το Magic Fly των Space,

video

και ο άλλος "Γιάννης Paranoid" που ξεκίναγε φυσικά με το Paranoid των Black Sabbath. Ήμουν μέρα νύχτα με το ραδιόφωνο ανοιχτό περιμένοντας να εκπέμψουν ν'ακούσω λίγη μουσικούλα. Αυτή η φάση κράτησε κανά χρόνο, άντε το πολύ δύο, μετά εξαφανίστηκαν όπως εμφανίστηκαν. Τους κυνηγάγανε τότε, χαλάγανε και οι λυχνίες και είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι στοιχίζανε αρκετά. Τα σκέφτομαι αυτά με απίστευτη νοσταλγία, ήμουν 13 τότε.

:offtopic: Τέλος

Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Όσο πιο πρεσβύτερος, τόσο πιο φίλος με τον Αλτσχάιμερ

Και ομως ...

ειναι πραγματικα περιεργο και αξιοθαυμαστο :
θυμαμαι με ανατριχιαστικη λεπτομερεια πραγματα απο την εφηβικη μου ηλικια
και ΤΙΠΟΤΑ ... απο το τι εφαγα προχθες ! Θυμαται κανεις τι εφαγε προχθες ?
Ειχα εναν συγκατοικο (τελειωσε ΔΥΟ πολυτεχνικες σχολες με 9 !!!!)
που θυμοταν με αποστομωτικη ευκολια οχι μονο τι εφαγε προχθες
αλλα και ποσος ηταν ο λογαριασμος ΔΕΗ πριν 8 μηνες !!!

Βρεθηκε και δευτερος (σε αλλον τομεα επιστημοσυνης).
Ειχα αναφερει στο τυχαιο εναν ξεχασμενο φιλο μου απο Αθηνα (δικο μου φιλο)
που ειχα χρονια να τον δω, και τον αναφερα ξωφαλτσα σε περιστατικο που δεν
αφορουσε αυτον. Μετα απο εναν χρονο, μου λεει ....
"παρε να ευχηθεις στον φιλο σου τον Κωστα απο Αθηνα, γιορταζει σημερα" :blink::bang:

Περιστοιχιζομαι απο ΘΕΟΥΣ .... οτι ωρα και στιγμη θελουν, με εκμηδενιζουν. :blink:
Υπαρχω και πεταριζω ως κοτοπουλακι ... επειδη χασμουριουνται μαζι μου, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Τελικα ....

τα FM ποτε εξεπεμψαν στα ερτζιανα ?

Αν και το έχω ψάξει και εγώ στο παρελθόν χωρίς να μπορέσω να βρω κάτι, μπορώ να ανατρέξω (και να αρκεστείτε) στις προσωπικές μου μνήμες.
Υπήρχαν σίγουρα το 1971-1972 που άκουγα προσφερόμενες εκπομπές του δεύτερου από τους αναμεταδότες της Θεσσαλονίκης.
Προφανώς στην Αττική λίγο πιό πριν.
Το υπολογίζω γύρω στο 1969-70.
Το πρώτο μου δέκτη fm τον αγόρασα το καλοκαίρι του 1972

YThhMGJiNDVkMzFhNmFhNTUwMGEyNGIyODcwMDY5ZTC56K6_nJroY7y7ACaZXwIsaHR0cDovL21lZGlhLmFkc2ltZy5jb20vOGE0ZGM5NWNkN2E4NWNlZTFhN2JjMDZkZjY0NGNlN2Y0MGQ4MjEzMDNlZmJlNDNiZjExMTU0NTkwYmZjNWJkYS5qcGd8fHx8fHw3MDB4NTI1fGh0dHA6Ly93d3cuYWR2ZXJ0cy5pZS9zdGF0aWMvaS93YXRlcm1hcmsucG5nfHx8.jpg

σίγουρα τουλάχιστον ένα χρόνο πριν έψηνα τον πατέρα μου να μου πάρει, δανειζόμουν απο γείτονες, προσπαθούσα να φτιάξω diy με τα τότε josty kits.
H josty φτιάχτηκε το 1970.

οι ερασιτεχνεs παιζαν ροκιεs, soul,funk, τετοια πραγματα.. απο οσο Θυμαμαι μεχρι που πηγα στρατο. οταν γυρισα υπηρχε ηδη ο 984 (νομιζω) του δημου ΑΘηναιων και μολιs ακουσα διαφημισειs ειπα ..τερμα τα fm ετσι οπωs τα`ξερα..
εναs εναs, ολοι οι "μεγαλοι στερεο" ερασιτεχνεs που ηξερα τοτε σιωπουσαν γιατι μπηκαν στο νομιμο δημοτικο και ιδιωτικο ραδιοφωνο..
καποτε ειχα κασετεs με εκπομπεs τουs γραμμενεs με το φορητο AWA (δεν ξεχασα το Ι)

Στην Αθήνα οι ραδιοερασιτέχνες των FM είχαν νούμερα για ονόματα, όσο ποιο μικρό τόσο ποιο παλιός ο ερασιτέχνης.
Θυμάμαι από τους διψήφιους τον 98 που άκουγα , οι περισσοτεροι ήταν τριψήφιοι.

Απο τη στιγμή που αριθμός τους έγινε τετραψήφιος είχε χαλάσει το πράγμα
Έπαιζαν διάφορα, κάποια συνέχεια όπως τα παρακάτω, άλλα σπανιοτερα ( εκει πρωτοάκουσα θυμαμαι Johnny Winter, άλμπουμ ολόκληρα χωρίς διακοπές)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ή
αυτό
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
έτσι και εμείς, τα γράφαμε σε κασσέτες mix

Εγώ θυμάμαι και τις μεγάλες κασέτες super 8 που είχαν τα αυτοκίνητα.
Όταν ρώτησα κάποιον οικονομικά ισχυρό (ιδιοκτήτη ανθοπωλείου απέναντι από κεντρικό νεκροταφείο) γιατί μια κασέτα του super 8 με σκυλάδικα ήταν τόσο ακριβή μου εξήγησε ότι ήταν συλλεκτική.
Η τραγουδίστρια πριν το τραγούδι έλεγε το όνομα της. Αν θυμάμαι έλεγε Πίτσα Παπαδοπούλου και μετά άρχιζε το τραγούδι.
Τότε δεν είχε και πολύ κίνηση οπότε έφτανες γρήγορα στα μαγαζιά της εθνικής οδού.

Γιατί, οι πρεσβύτεροι νομίζεις θυμόνται? Όσο πιο πρεσβύτερος, τόσο πιο φίλος με τον Αλτσχάιμερ

Ας επανέλθω στο ερώτημα, κι εμένα το Crown φορητό ραδιοκασσετόφωνο είχε μπάντα FM, αλλά τα πρώτα μου ακούσματα ήταν στον Αμερικάνο (ίσως τελικά γι' αυτό να προέκυψα ροκάς) στα μεσαία στους 1584 χιλιόκυκλους, από τον σταθμό του Ελληνικού (Παλαιοφαληριώτης γαρ). Θυμάμαι ακόμη τη φράση "1584 in Hellenikon, 1485 in Kato Souli".
FM θυμάμαι ν' ακούω για πρώτη φορά από κάποιους παράνομους ραδιοερασιτέχνες περί το '77-'78 και σίγουρα το καλοκαίρι του '78 στο εξοχικό μας στην παραλία Καλάμου, όπου 2 ραδιοερασιτέχνες έβγαζαν κάποιες ώρες εκπομπή την ημέρα.
Ο ένας είχε το παρατσούκλι "Άκης Space", έπαιζε ηλεκτρονική μουσική και ξεκίναγε το πρόγραμμά του με το Magic Fly των Space,

video

και ο άλλος "Γιάννης Paranoid" που ξεκίναγε φυσικά με το Paranoid των Black Sabbath. Ήμουν μέρα νύχτα με το ραδιόφωνο ανοιχτό περιμένοντας να εκπέμψουν ν'ακούσω λίγη μουσικούλα. Αυτή η φάση κράτησε κανά χρόνο, άντε το πολύ δύο, μετά εξαφανίστηκαν όπως εμφανίστηκαν. Τους κυνηγάγανε τότε, χαλάγανε και οι λυχνίες και είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι στοιχίζανε αρκετά. Τα σκέφτομαι αυτά με απίστευτη νοσταλγία, ήμουν 13 τότε.

:offtopic: Τέλος

Eγω εσυ και ο μανος ειμαστε ιδια κλαση..
τον αμερικανικο τον αφησα απ εξω , μιλαμε για fm
και σχετικα με το προγραμμα τους..
μερικοι εβαζαν ενα αλμπουμ να παιζει και το ξεχναγαν..:flipout:

ακομα και χαρυ κλυνν ειχε το μενου..

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Γιατι τον αμερικανικο τον βγαζεις απ'εξω ?
ΔΕΝ μπορω να θυμηθω ... πιο ΤΖΑΜΑΤΟ σημα (εκεινη την εποχη, το 1978).

Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Εγώ θυμάμαι και τις μεγάλες κασέτες super 8 που είχαν τα αυτοκίνητα.
Όταν ρώτησα κάποιον οικονομικά ισχυρό (ιδιοκτήτη ανθοπωλείου απέναντι από κεντρικό νεκροταφείο) γιατί μια κασέτα του super 8 με σκυλάδικα ήταν τόσο ακριβή μου εξήγησε ότι ήταν συλλεκτική. Η τραγουδίστρια πριν το τραγούδι έλεγε το όνομα της. Αν θυμάμαι έλεγε Πίτσα Παπαδοπούλου και μετά άρχιζε το τραγούδι. Τότε δεν είχε και πολύ κίνηση οπότε έφτανες γρήγορα στα μαγαζιά της εθνικής οδού.

Αν σ'ακουσει κανας πορωμενος :beatnik2:("αν θυμαμαι, ελεγε Πιτσα") ... θα σε κανει σφολιατα για γιγας-οικογενειακη. :flipout:
Αν θυμασαι ? :laugh: .... ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ? :flipout: .... σταχτη και μπουρμπερη στους αμυητους :proud: (που ανηκω και εγω).

Θυμαμαι στα στρατα, ο λοχιας ("ψαρουδι, θα πας Πιτσα, θα μου φερεις αποδεικτικα στοιχεια οτι πηγες (φωτο)
και αφου βεβαιωθω ... ισως δεν σε βγαλω αναφορα λοχου το πρωι της Δευτερας ... κοπρεντε ? φερστεϊν ?")

ΠΗΓΑ ..... αλλα στην εισοδο, για 5 λεπτα .... βγαλαμε μια φωτο ολη η παρεα ... και φυγαμε.
Το πρωι της Δευτερας, αναφορα ολοι ! Για καθυστερηση επιστροφης κατα 1 ωρα (μπαρουφες,
στην ωρα μας γυρισαμε).

Re: Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

ΠΗΓΑ ..... αλλα στην εισοδο, για 5 λεπτα .... βγαλαμε μια φωτο ολη η παρεα ... και φυγαμε.
Το πρωι της Δευτερας, αναφορα ολοι ! Για καθυστερηση επιστροφης κατα 1 ωρα (μπαρουφες,
στην ωρα μας γυρισαμε).

Καλύτερα που δεν μπήκες θα στεναχωριόσουν να βλέπεις τους παίκτες της αγαπημένης σου ομάδας να ξενυχτάν πριν από αγώνα.

Άσε τις εξηγήσειςπου έπρεπε να δώσεις αν πέταγες το ουίσκι σου σε αυτήν που χόρευε στην πίστα μπροστά στο τραπέζι σου.
Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην νομίσει η παρέα σου ότι νταραβερίζεσαι μαζί της μια και αυτή ήταν τελικά αυτός.

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Γιατι τον αμερικανικο τον βγαζεις απ'εξω ?
ΔΕΝ μπορω να θυμηθω ... πιο ΤΖΑΜΑΤΟ σημα (εκεινη την εποχη, το 1978).

ηταν μεσαια..
μιλαμε για fm και τις πρωτες εκπομπες
εσυ οπως και εγω δεν παμε πιο πισω απο 1977 . ηλικιακοι περιορισμοι βλεπεις..

αθηνα ελληνικο ηταν , μιλαω
μεχρι το 87-88 περιπου
ναι μεσαια

ελληνικο ηταν στην βαση (afrs) ,
και στα μεσαια 1584 χιλιοκυκλοι νομιζω