Η Κυρία είναι εδώ

Φίλε μου,

ποιος είπε ότι ψάχνω για ποιότητα και ουσία και ειδικά σε ότι πλασσάρεται σαν αντριλίκι,

και επίσης οι carnibal corpse σαν αισθητική μου φαίνονται το ίδιο βλακώδεις με την gaga (πάντα εντελώς προσωπικές απόψεις και χωρίς παρεξήγηση). Meyhem και Moonspell δεν τους γνωρίζω καν, ακουστά σαν όνομα κάτι μου λένε, και αν ανήκουν στο χώρο του death απλά δεν μου αρέσει καθόλου η συγκεκριμένη μουσική.

Απλά έβαλα μία μπάντα που μου αρέσει ΠΟΛΥ η μουσική της και δεν με ενοχλεί η αισθητική της άποψη, ξέροντας ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερσ ποιοτικό, το αντίθετο μάλιστα.
Απλά για να πω ότι πολλές φορές απλά κάτι σου αρέσει ή δεν σου αρέσει, δεν σημαίνει κα´τι παραίτητα , και οι ταμπέλες και τα συμπεράσματα είναι εύκολα, αλλά συνήθως πέφτουν έξω

Φιλικά

το πιο δύσκολο ειναι να μην σου αρέσει κάτι αλλά να ξέρεις( να καταλαβάινεις) την αξία του...
το επίσης δυσκολο είναι να σου αρεσει κάτι αλλά να ξέρεις που τοποθετείται! Πχ εμένα μου αρεσει η Παπίου (πραγματι).........

Αν φτάσουμε στο σημείο να απολογούμαστε για αυτά που μας αρέσουν ή να έχουμε ενοχές επειδή μας αρέσουν,κάτι είναι πολύ λάθος στην όλη υπόθεση.
Δεν ξέρω που μπορεί να χωράει κάτι τέτοιο,στην μουσική πάντως δεν χωράει με τίποτα.

Enjoy ανεύθυνα λοιπόν,δεν κάνει κακό.

Re: Απάντηση: Η Κυρία είναι εδώ

Αν φτάσουμε στο σημείο να απολογούμαστε για αυτά που μας αρέσουν ή να έχουμε ενοχές επειδή μας αρέσουν,κάτι είναι πολύ λάθος στην όλη υπόθεση.
Δεν ξέρω που μπορεί να χωράει κάτι τέτοιο,στην μουσική πάντως δεν χωράει με τίποτα.

Enjoy ανεύθυνα λοιπόν,δεν κάνει κακό.

Δεν μιλάω για απολογία αλλά για ανωριμότητα/ωριμότητα του ακροατή! κάλλιστα μπορεί να σου αρέσει και ο Κιτσάκης και η Billie Holiday! Είμαι κατά των ενοχών μέχρι το μεδούλι....Η ωριμότητα όμως κερδίζεται και πρέπει να παλεύεις για αυτήν αν και εφόσον βέβαια σε ενδιαφέρει να ξέρεις πραγματικά τι είναι ο Κιτσακής και τι η Billie! Αλλιώς μπορεί για παράδειγμα να τα βάλεις μαζί σε μια εκπομπή, κάτι που σε βεβαιώνω μόνο καταστροφή μπορεί να είναι....Η μουσική πάσχει από έμπνευση και ο ακροατής από φίλτρα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Κυρία είναι εδώ

Δεν μιλάω για απολογία αλλά για ανωριμότητα/ωριμότητα του ακροατή! κάλλιστα μπορεί να σου αρέσει και ο Κιτσάκης και η Billie Holiday! Είμαι κατά των ενοχών μέχρι το μεδούλι....Η ωριμότητα όμως κερδίζεται και πρέπει να παλεύεις για αυτήν αν και εφόσον βέβαια σε ενδιαφέρει να ξέρεις πραγματικά τι είναι ο Κιτσακής και τι η Billie! Αλλιώς μπορεί για παράδειγμα να τα βάλεις μαζί σε μια εκπομπή, κάτι που σε βεβαιώνω μόνο καταστροφή μπορεί να είναι....Η μουσική πάσχει από έμπνευση και ο ακροατής από φίλτρα....

Συμφωνώ απολύτως.
Και η ωρίμανση όμως προσωπική είναι,ούτε εκεί χρειάζεται απολογία.

Προσωπικά,παλεύω πολλές με τα φίλτρα μου,νιώθω πως μου στερούν μουσικές,πως προσπερνώ το άδολο και πρωτογενές και δεν του δίνω την σημασία που πρέπει.
Κι όσο προσπαθώ να ωριμάσω,τόσο προσπαθώ να μπορώ και να το προσπερνώ.

Η Gaga δεν μου αρέσει πχ,δεν μου κινεί καν την περιέργεια αν και στο επιτελείο της πρέπει να έχει κάποιους πολύ καλά διαβασμένους.
Δεν θα παραγνωρίσω όμως πως ξέρει τι κάνει.Και πως το κάνει καλά.

Να το θέσω κάτω από μια άλλη οπτική (perspective, που λέμε ελληνικά). Τα πάντα γίνονται και αποσκοπούν, στο να νιώθουμε καλά. Η ψυχική διεργασία που συντελείται κατά την πρόσληψη της πληροφορίας, είναι καθαρά πρωτόλεια και ενστικτώδης.

Η επεξεργασία της πληροφορίας, έρχεται σε δεύτερο χρόνο ή ακόμη και ταυτόχρονα, εξαρτάται από τον άνθρωπο και τη κατάσταση του ψυχισμού του τη δεδομένη στιγμή και είναι τα αποτελέσματά της που έχουν να κάνουν με αυτά που αναφέρετε ως εκπαίδευση, εξοικείωση, ωριμότητα κλπ. Το πρώτο πράγμα πάντως που αισθανόμαστε πριν και πέρα από όλα, είναι η ευχαρίστηση ή μη.

Οι ενοχές, η δημιουργία εντυπώσεων, η προσαρμογή στα γούστα των υπολοίπων, η θέληση για αποδοχή της άποψής μας, είναι κάτι διαφορετικό από το συναίσθημά μας και αφορά την ανάγκη για την κοινωνικοποίησή μας.

Συμπέρασμα, χωρίς φόβο και πάθος, αφεθείτε στη σαγήνη της όποιας μουσικής καταφέρνει να σας συναρπάσει, είναι μια μκρή στιγμή ευτυχίας που μας εξανθρωπίζει...

Και αν μας σαγηνευει ο Παντελιδης και η Παολα;

Δεν εχω σκοπο να τρολαρω (και μαλιστα εκτος θεματος) αλλα υπαρχουν συνανθρωποι μας που βαζουν τα κλαμματα ακουγοντας τετοιου ειδους "μουσικη" και οχι απαραιτητα λογω καψουρας.
Απλα γουσταρουν, νιωθουν την εκσταση, την ανατριχιλα που καποιος αλλος μπορει να νιωθει ακουγοντας Pink Floyd.

Τελικα που μπαινει το οριο στο "αυτο μου αρεσει, μη με κρινεις" οσον αφορα την μουσικη;

Δεν εχω σκοπο να τρολαρω (και μαλιστα εκτος θεματος) αλλα υπαρχουν συνανθρωποι μας που βαζουν τα κλαμματα ακουγοντας τετοιου ειδους "μουσικη" και οχι απαραιτητα λογω καψουρας.
Απλα γουσταρουν, νιωθουν την εκσταση, την ανατριχιλα που καποιος αλλος μπορει να νιωθει ακουγοντας Pink Floyd.

Τελικα που μπαινει το οριο στο "αυτο μου αρεσει, μη με κρινεις" οσον αφορα την μουσικη;

εάν μου πεις οτι πρέπει αναγκαστικά να επιλέξω ένα από τα δύο θα πω Πάολα! και εσύ βάζω στοίχημα το ίδιο! και αυτός που κλαίει και με τους δύο πάλι Παόλα θα επιλέξει.....το θέμα είναι αλλού αφού κλαίει και με τους δύο ας μπει στην διαδικασία να σκεφτεί γιατί? δεν είναι κακό! ας αιτιολογήσει.....γιατί εγώ που δεν γουστάρω κανέναν από τους δύο ξέρω γιατί ο τύπος θα επέλεγε Πάολα! Αυτός δεν πρέπει να ξέρει? ...όχι ε? Ε τότε για μένα δεν έχει φίλτρα....απλό είναι

Απάντηση: Re: Η Κυρία είναι εδώ

Η παρακάτω ιστορία μπορεί να είναι αληθινή,μπορεί και όχι.
Στην προσπάθεια προσηλυτισμού στην Χριστιανική θρησκεία,οι ιεραπόστολοι βρέθηκαν πολλές φορές να ανακαλύπτουν άγνωστες φυλές στα βάθη τη ζούγκλας.
Μέρος της αφήγησης εκ μέρους ενός από αυτούς είναι το παρακάτω (όσο θυμάμαι):

"Ανακαλύψαμε στις --/--/---- τους ---------- οι οποίοι είναι απλοί άνθρωποι με βαθιά ριζωμένη την αίσθηση του καλού μέσα τους.
Ευγενικοί,γαλήνιοι,αλτρουιστές,ζουν από την φύση χωρίς ανταγωνισμούς και έχθρες.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως έχουν εσφαλμένη εντύπωση περί Θείου,πιστεύουν πως ο Παράδεισος είναι στα έγκατα της γης και η Κόλαση επάνω.

Χρειάστηκε να γίνουμε σκληροί,εξολοθρεύσαμε κάποιους από αυτούς,εκφοβίσαμε τους υπόλοιπους αλλά τελικά καταφέραμε να τους βάλουμε στον ίσιο δρόμο."

Αντί απάντησης.

Και τι θέλεις, φίλε μου, να τους κάνουμε, να τους επιμορφώσουμε με το πολιτικά ορθό, που εμπεριέχει κατ' εμάς ποιότητα και αξίες; Δεν είναι δική μας δουλειά. Αυτό που μπορεί ο καθένας μας να πράξει, είναι να προτείνει το προσωπικό του "άρωμα" και για όποιον ευωδιάζει, πλησιάζει και για όποιον βρωμάει, απομακρύνεται.

Από την άλλη πλευρά η οργανωμένη κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάζει τον πλουραλισμό των απόψεων και να εκπαιδεύει το αισθητήριο, στην ηλικία που ο άνθρωπος είναι δεκτικός. Αυτό θα οδηγήσει σε επιλογές και στην αιτιολόγηση που αναφέρεται και ο Μπάϊρα.

Πάντως η αιτιολόγιση "γιατί έτσι μ' αρέσει" θα υπάρχει σε ΚΑΘΕ περίπτωση είτε στο συνειδητοποιημένο είτε στον μη.

Last edited:
επιστρέφω στο θέμα με ένα ωραίο άρθρο!Υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής αλλά βασικά ότι λέει είναι αλήθεια..............

Lady Gaga: να γιατί όλοι (θα συνεχίσουμε να) μιλάμε γι αυτήν

Για πρώτη φορά η χώρα μας υποδέχεται μια καλλιτεχνική προσωπικότητα της ποπ που είναι στην ακμή της και σε συνεχή ανοδική* πορεία. Η Lady Gaga είναι ένα φαινόμενο ιδιαίτερο, που διαφοροποιείται από αντίστοιχα «κεφάλαια» της ποπ και ακολουθεί ένα δρόμο εντελώς δικό του, με τη δική του ταυτότητα και ποιότητα. Η Stefani Joanne Angelina Germanotta είναι Νεοϋορκέζα και αυτό, αν το συνδυάσουμε με την καλλιτεχνική της φλέβα –που είναι πολυμορφική–, μας δίνει βάση για αναγωγές που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τις επιλογές της προτού γίνει Lady Gaga και κάνει όνομα στη μουσική, στο τραγούδι, στην ηθοποιία και στη μόδα.
Με καλές μουσικές και καλλιτεχνικές σπουδές και γερές ροκ βάσεις, με αβανγκάρντ επαφές στο χώρο της performance art και μια πολύ καλή φωνή, ήταν απλώς θέμα χρόνου να αποκτήσει όχι μόνο πρόσβαση στην ποπ βιομηχανία. Το άλμπουμ «Fame» κυκλοφόρησε το 2008 και η κριτική όσο και εμπορική αποδοχή του έδειχνε ότι συμβολικά είχε φτάσει η εποχή της αποκαθήλωσης κλασικών ποπ εικόνων – πράγμα που επαληθεύτηκε λίγο αργότερα και με τη φυσική απουσία του Michael Jackson, ο οποίος κυριαρχούσε τουλάχιστον επί μια 30ετία.

Η Lady Gaga, εξάλλου, φαινόταν να έρχεται από αλλού. Είχε την ενέργεια και την κινητικότητα του χιπ χοπ, αλλά ουσιαστικά ήταν πιο «συγγενής» με το glam του παλιού David Bowie – και αν ακολουθούσε πιο dark κατευθύνσεις, πιθανώς να πλησίαζε τον Lou Reed και τους Velvets. Όμως το «Fame» ήταν πολύ φωτεινό και το «The Fame Monster» (που ακολούθησε ως συμπλήρωμα ) της έδινε Εuropop διαστάσεις, που θύμιζαν ακόμη και ΑΒΒΑ στο «Alejandro». Όχι ως επίδραση, αλλά ως κατακτημένη και συνειδητή γνώση μιας songwriter με σπουδές στη σύνθεση μουσικής...............................

Η Lady Gaga ξέρει πραγματικά πώς να σε κερδίζει (κι εννοώ πώς να μας κερδίζει ). Δεν έχει την απόκοσμα ψυχρή και απρόσωπη συμπεριφορά που συναντάμε στις περισσότερες ποπ σταρ – μικρής, μεγαλύτερης ή και ακαθόριστης ηλικίας. Φυλάει μια γλυκύτητα κάπως παλιομοδίτικη, που τη συναντάμε περισσότερο στο φολκ ροκ των ’60s-’70s παρά στην ποπ που γνωρίσαμε από τον Michael Jackson και πέρα.

Υπογράμμισα το τελευταίο γιατι είναι από τα πιο σημαντικά που έχω διαβασει για αυτην και ισχυει απόλυτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.athinorama.gr/music/article.aspx?id=2501479

ρε συ ντοκτορ τωρα φυρι-φυρι το πας να με βαλεις να ακουσω τη lady?
δεν εχω ακουσει απολυτως τιποτα απο αυτη

τωρα που λετε για λαικα κλπ (btw εχω βρει πολλες αγνωστες λεξεις) μια φορα που επαιζα στο ραδιο με τις συχνοτητες ξεπεταχτηκε ενα κλαρινο μαζι με ενα φτηνιαρικο παλιο σινθεσαιζερ (απο αυτα τα παλια τα Casio πρεπει να ηταν ή ακομα χειροτερο) και ενας που τραγουδουσε κλαψιαρικα. Ακομα ψαχνω να βρω τι ηταν αυτο!

ρε συ ντοκτορ τωρα φυρι-φυρι το πας να με βαλεις να ακουσω τη lady?
δεν εχω ακουσει απολυτως τιποτα απο αυτη

τωρα που λετε για λαικα κλπ (btw εχω βρει πολλες αγνωστες λεξεις) μια φορα που επαιζα στο ραδιο με τις συχνοτητες ξεπεταχτηκε ενα κλαρινο μαζι με ενα φτηνιαρικο παλιο σινθεσαιζερ (απο αυτα τα παλια τα Casio πρεπει να ηταν ή ακομα χειροτερο) και ενας που τραγουδουσε κλαψιαρικα. Ακομα ψαχνω να βρω τι ηταν αυτο!

μην την ακούσεις, μην τον κάνεις δηλαδή μέχρι να κάνει την σωστή κίνηση! Απλά έχε (εγώ έχω) στο νου σου πως μπορεί να την κάνει

μπορείς να πεισθείς για αυτό αν δεις το δεκατετραλεπτο video toy marry the night!. Το έχει σκηνοθετήσει η ίδια....θα καταλάβεις!

Last edited by a moderator:
Το κακό της gaga στα δικά μου μάτια τουλάχιστον είναι ότι ακόμα και για τα δεδομένα του mainstream έχει υπερβεί κατά πολύ τον μέσο όρο ποζεριάς που μπορώ να αντέξω
Είναι ασύστολο ποζέρι……..

Υποκλίνομαι όμως στο τσαμπουκά του νέου της δίσκου! Γιατί θα διασκευάσει κλασικά τζαζ κομμάτια (Cole Porter, Duke Ellington κλπ), την στιγμή που τέτοιες κινήσεις συνήθως τις κάνουν καλλιτέχνες προς το τέλος της καριέρας τους, όταν η δημοτικότητα τους έχει πέσει και όταν οι κριτικοί έχουν πάψει να τους πετροβολούν σε κάθε ευκαιρία…
Άσε που είναι ρίσκο και για τους ανεγκέφαλους φαν της.....
θα δείξει
κάπου το πάει αυτή....

Last edited by a moderator:
Εχουμε νεα δεδομενα...Στην παλιοκοινωνια που κατοικοεδρευουμε,η Lady Gaga τρωει την σκονη του Justin Bieber...
410 εκατομμυρια views και κατι ψιλα...Ο πλανητης φλεγεται κανονικα και διψαει για επαγγελματικες selfies...
Το παλουκαρι που γκρεμισε τα ορια της ιντερνετικης τηλεθεασης υπεστει σοβαρη βλαβη στα θαυματουργα ταμπουρα (τυμπανα) τα οποια και ηταν υπευθυνα για τις ευφανταστες μελωδιες που ξεπροβοδιζαν την αμηχανια μας στις πολυσυχναστες κλαρινοσυνεστιασεις...
Ειπα να τρολλαρω και γω σαν παιδι που ειμαι,αλλα επελεξα ενα σοβαρο θεμα...shame on me...
Περαστικα στο παλικαρι και συντομα κοντα μας,,,

-Σοβαρή βλάβη στο αυτιά του υπέστη ο Τζάστιν Μπίμπερ

http://www.news.gr/lifestyle/celebrities/article/178376/sovarh-vlavh-sto-aftia-toy-ypesth-o-tzastin.html

Υ.Γ..Στελιο,,αν ερθει o Justin θελω να παμε μαζι...:ernaehrung004:

https://www.youtube.com/watch?v=Ys7-6_t7OEQ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κάπου το πάει αυτή....

Που το παει βρε Γιωργη..Λες να κανει support καποια στιγμη στην Diamanda;;
Το ιδανικο θα ηταν μαθει στο κοινο της οτι υπαρχει και η φωνη περα απο τα πολυχρωμα φτερα και τα αλλοκοτα γυαλια ηλιου..
Να γυρισει στις ριζες της και να φτυσει ολο το σταρ system...Αμα το κανει ειναι τεραστιο μαγκακι...
Στην μεχρι τωρα ιστορια της μουσικης μονο τους Talk Talk θυμαμαι να το εχουν κανει...Κανεναν αλλον...Μπορει να μου διαφευγει καποιος...

Last edited: