Η Μαγειρική στην ζωή μας

Το ξεθάβω, γιατί τελευταία και λόγω συνθηκών μπορεί να είναι ενδιαφέρον για πολλούς.

Μεταφέρω μερικά πρόσφατα δικά μου, έτσι για οφθαλμόλουτρο:

Ριζότο λαχανικών:

Untitled by Iason Konstantzos, on Flickr

Ribeye με σπαράγγια και πουρέ γλυκοπατάτας:

Ψαρονέφρι με γλυκιά σάλτσα κάπαρης και μπασμάτι:

Αυγά με μαρμελάδα ντομάτας και κορν-μπηφ:

μμμμμμμμ......

και καλος ψηστης βλεπω

Τι ειναι το ψαρονεφρι ρε παιδια ;

Όσο μπορώ με τις επαγωγικές εστίες... δυστυχώς γκάζι μόνο σε μονοκατοικίες βρίσκεις εδώ. Βέβαια εσχάτως πιάσαμε τα sous-vid που βελτιώνουν πολύ τη φάση.

Το ψαρονέφρι είναι αυτό, ίσως το μόνο κομμάτι του χοιρινού που είναι τρυφερό χωρίς να είναι λιπαρό.

Α μα το ξερω. Ειναι οπως το Ροζμπηφ στο βοδινο. Πολυ καλο κοματι. Και το εχεις περιοιηθει καταληλα,

Οταν λες μαρμελαδα τοματας τι εννοεις ; τοματοπολτο ; ισως μαγειρεμενο (σε κατσαρολα) ; Ελπιζω οχι κετσαπ. Βλεπω επισης αβοκαντο στο πιατο. :drool1:

Α μα το ξερω. Ειναι οπως το Ροζμπηφ στο βοδινο. Πολυ καλο κοματι. Και το εχεις περιοιηθει καταληλα,

Οταν λες μαρμελαδα τοματας τι εννοεις ; τοματοπολτο ; ισως μαγειρεμενο (σε κατσαρολα) ; Ελπιζω οχι κετσαπ. Βλεπω επισης αβοκαντο στο πιατο. :drool1:

Μαγειρεμένη, με λίγη ζάχαρη για να πέσει η οξύτητα και λίγα μυρωδικά, μέχρι να έρθει σε υφή μαρμελάδας.

Με αβοκάντο μας κάνει τελευταία η σύζυγος ντρεσιγξ στη σαλάτα.
Χθες μας έκανε μια με ρόκα, μαρούλι, φυλλαράκια σπανάκι, καρότο, ξερά σύκα, μυρτιλα, αμύγδαλα, τοματινια και σως αβοκάντο (με λεμόνι, μέλι, λάδι και πιπέρι)

Ανεβάστε τίποτα κι εσείς!

(μην ψαρώνετε, αυτά είναι απλά μερικά highlights που έτυχε να φωτογραφίσω ή είχα όρεξη/χρόνο να το παρακάνω, το κλασσικό καθημερινό γεύμα είναι τουρλού από ό,τι έχει περισσέψει στο ψυγείο :D)

Last edited:
Μια που αναφερθηκε το αβοκαντο ... δεν ειναι το αποψινο πιατο πριν λιγο καιρο αλλα το ειχα παρει φωτογραφια και το εχω προχειρο στο κομπιουτερ...

Κατι απλο αλλα και καπως δυσκολο στο στησιμο. Σαλατα ντοματας αβοκαντο με ελαιολαδο (και λιγα μυρωδικα Προβηγκειας αναμειξη που μοιαζει στα δικα μας) και κεηκ ψαριου που περιεχει τρια ειδη. Εξωτερικα βακαλαο φρεσκο προψημενο και μεσα δυο ειδη σωλομου. Φρεσκος σαν γεμιση διαχωρισμενος με φετες καπνιστου (οπως τα Λαζανια). Τρωγεται θαυασια ζεστο αλλα και κρυο... Τον φρεσκο σωλομο δεν ειναι αναγκη να το ψιλοκοψετε πριν για να μοιαζει με γεμιση. Η σαρκα ειναι τρυφρη και τριβεται μονη της αφου εχει προψηθει λιγο και αυτος. Μετα το στρωσιμο του κεηκ στο φουρνο...
Oπως φαινεται καπως ελαφρια ρευστη μαγιονεζα (σπιτισια) λεμονακι... κλπ

IMG_6821 repas.jpg

Αποψε εχει πιατο ρεζιστανς φακες-ψιλοκομενα καροτακια με λουκανικα Τουλουζης, με μια μικρη εισαγωγη με quiche χωρις ζυμι. Ενα μονο ποτηρι ροζέ κρασι και μετα μια μπυρα χωρις αλκοολ για αρχη η για τελος η και τα δυο...

@ Μαεστρο ετσι κανω και γω αυτο που λες μαρμελαδα τοαματας, Κουλι ντε τοματε το λεμε εδω

καποιο αξιολογο παλικαρι απο 'δω μεσα, σημερα εφτιαξε ενα λαστιχο για καροτσι οικοδομης :flipout:

ομως οταν διαβαζε τη συνταγη, για να την ακολουθησει κατα γραμμα, ειχε επικεφαλιδα "κέικ βανιλια σοκολατα"

δεν βλεπω να το εχει ποσταρει :flipout:

Θα το ποσταρει οταν του πετυχει. Εδω μεσα δεν βαζουμε ολες τις αποτυχημενες μας προσπαθειες ολοι εχουμε τετοιες.

Μου αρέσει να ψαρώνουν στις τρολιές μου.
Όλοι νόμιζαν ότι το έφτιαξα εγώ. :flipout:
To post:

20η ημέρα καραντίνας.
Σήμερα έμαθα να φτιάχνω λάστιχο στο φούρνο

90831789_10222090684641265_2149433348404019200_n.jpg

Μένω σε περιοχή που σε ακτίνα 500 μέτρων έχω τα Γιούλια με το τσουρέκι τους, τον Ανδριά για προφιτερόλ και τη Δέσποινα με το μιλφέιγ της, σιγά μην κάτσω να φτιάξω γλυκό! :D

Το μυστικο για να φτιαχνεις σωστα τα γλυκα απο συνταγες ειναι ακριβεια,δηλαδη ζυγαρια,χρονομετρο,επισης να αποφευγεις συνταγες που γραφουν σε φλιτζανια την ποσοτητα και δεν γραφουν ουσιαστικες λεπτομεριες για την διαδικασια.

Όταν χαίρεσαι που βρίσκεις γραμμένες τη συνταγή για ένα φοβερό γλυκό που έφτιαχνε η γιαγιά σου και τελικά διαβάζεις "5 δραχμές μαγιά", "ζάχαρη με το μάτι", "αλεύρι όσο πάρει"...

Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Μου αρέσει να ψαρώνουν στις τρολιές μου.
Όλοι νόμιζαν ότι το έφτιαξα εγώ. :flipout:
To post:
20η ημέρα καραντίνας.
Σήμερα έμαθα να φτιάχνω λάστιχο στο φούρνο
Μένω σε περιοχή που σε ακτίνα 500 μέτρων έχω τα Γιούλια με το τσουρέκι τους, τον Ανδριά για προφιτερόλ και τη Δέσποινα με το μιλφέιγ της, σιγά μην κάτσω να φτιάξω γλυκό! :D

Ναθ, βλεπεις τι κανει το παλικαρι ...

πηγαμε να τον τρολαρουμε σημερα και αυτος ειχε ξεκινησει το τρολαρισμα απο περσι :flipout: