Η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία...

Στα θεάματα τα πάμε όντως καλά σαν λαός.

Λαμβάνουμε κι άρτον.

Σήμερα πολλοί βλέπουν στην σημαία το κακό κράτος, τη μηδαμινή παιδεία, την ανύπαρκτη υγεία, το φασισμό....................

+1 Αυτά βλέπουν γιατί αυτά βιώνουν καθημερινά. Όσο αναφορά τα ήθη, έθιμα και αξίες, κάθε πέρυσι και καλύτερα.....

Μου αρέσει που η σημαία μας είναι καλαίσθητη, χωρίς πολλά στολίδια αλλά την ξεχωρίζει κανείς από τις πολλές σημαίες των τριών χρωματιστών ριγών, καθέτων ή οριζοντίων. Ο λευκός σταυρός σαφώς και είναι θρησκευτικό σύμβολο, υπάρχει και στις σημαίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπως η ημισέληνος σε σημαίες Ασιατικών χωρών ή τα βουδιστικά σύμβολα. Μέχρι τον προηγούμενο αιώνα που ιδρύθηκαν τα περισσότερα κράτη, η θρησκεία ήταν το διαχωριστικό των λαών και το βασικό εργαλείο διοίκησής τους.
Η υπερμεγέθυνση ενός συμβόλου σαν "αμερικανιά" μου φαίνεται, δεν προσθέτει τίποτε στην εξιδανίκευση των ιδεών που πρεσβεύει το σύμβολο, ίσως και να το εκχυδαΐζει λίγο με την προχειρότητα της έπαρσής του σε χωματουργικό μηχάνημα και το ρεκόρ Γκίνες... ίσως όμως η πρόθεση όσων το δημιούργησαν να ήταν καλή.
Οι σημαία έχει την αίγλη και την τιμή αυτού που την υψώνει, η αξία της είναι όσες οι πράξεις και οι προθέσεις αυτών που τη κράτησαν και τη χαιρετούν.
Αύριο θα την καμαρώνουν και θα την υψώνουν προδότες της πατρίδας και του λαού της, από πουλημένους πολιτικούς μέχρι κληρονόμοι Γερμανοτσολιάδων...
Όσο και να τη μεγαλώσουμε σε μέγεθος, δεν μπορεί να σκεπάσει και να κρύψει τη ντροπή τους.

THESNIKI1_533_355.jpg

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=170863&catid=3

Υπάρχει κάποιος Θεσσαλονικιός online να μας πει αν είδε κάτι τέτοιο?

το onalert, λέει κι άλλα...

"Δεν έχουν μόνο “χακί ΜΑΤ”. Έχουν και ευαισθησίες και μάλιστα οικολογικές! Ο λόγος για την 71η Ταξιαρχία που έχει γίνει…φίρμα λόγω των αποστολών καταστολής πλήθους που αναλαμβάνει και λόγω της εκπαίδευσης που παρέχει στο…σχετικό αντικείμενο σε στρατονόμους.

Όμως όπως φαίνεται από τη φωτογραφία το προσωπικό της έχει και οικολογικές ευαισθησίες. Στη φωτογραφία άνδρες της 71ης Ταξιαρχίας σε δενδροφύτευση στη Θεσσαλονίκη.

Πέρα από τ´ αστεία η πρωτοβουλία ήταν αξιέπαινη.
http://www.onalert.gr/stories/taxiarxia-xaki-mat

Θα ήθελα πολυ να μάθω 1 (μία) αποστολή καταστολής πλήθους που έχει αναλάβει...

Re: Απάντηση: Η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία...

Εγω είμαι κατα βάση απο τα Σέρρας ,, κατα τι πιό πάνω δλδ

μετράω ?

και ειμαι on line

για λίγο ακόμα ,,

Για πε, για πε... μετρας... Τους πήρε το μάτι σου?

Χμ! Απ' ότι φαίνεται είναι αλήθεια....

tromaktiko.jpg

«Θύμα» των θυελλωδών ανέμων έπεσε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τ.μ. και βάρους 130 κιλών.
Η σημαία που από την Πέμπτη κυμάτιζε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, δεν άντεξε στη μανία της φύσης με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές, τις οποίες μαρτυρά και ο φωτογραφικός φακός.

http://www.inews.gr/96/o-aeras-eskise-tin-terastia-elliniki-simaia-sti-thessaloniki.htm

Και σημερα που αναμενονται βροχες θα πολλαπλασιαστει το βαρος της .

Ενταξει δεν ηταν και κανα αιωνιο μνημειο, λογικα θα κατεβαινε ετσι κι αλλιως (πιο τυπικα ομως και οχι σκισμενη )

Και σημερα που αναμενονται βροχες θα πολλαπλασιαστει το βαρος της .

Ενταξει δεν ηταν και κανα αιωνιο μνημειο, λογικα θα κατεβαινε ετσι κι αλλιως (πιο τυπικα ομως και οχι σκισμενη )

Λογικά θα την έχουν κατεβάσει ήδη.

Με τα λίγα που κατεβάζει η κούτρα μου, η σημαία μας δεν μπορεί να είναι θρησκευτικό σύμβολο. Εκτός και αν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο σύνταγμά μας.

Μπορώ να αντιληφθώ την αναφορά στη ορθοδοξία και το σταυρό, μιας και όλοι οι αγώνες απο το Βυζάντιο ως τον απελευθερωτικό αγώνα του 21 έγιναν χρησιμοποιώντας ως λάβαρο και τον σταυρό, ως ιστορική αναδρομή και συμβολισμό τιμής μπορώ να το αποδεχτώ. Σαν κράτος Χριστιανών δεν...
Θρησκευτικό σύμβολο ως "αντικείμενο" η σημαία δεν μπορεί και δεν είναι. Σε διαφορετική περίπτωση είναι περιττοί και παρείσακτοι, όσοι αλλόθρησκοι πολίτες αυτής της χώρας.

Εκτός αν θέλουμε ένα κράτος αυταρχικό, το οποίο θα στερεί την ελευθερία των πολιτών του, αναγκάζοντας τους να "προσκυνούν ξένα για αυτούς θρησκευτικά σύμβολα αντί να τιμούν την ιστορία του τόπου που κατοικούν και είναι μέλη...
Εκτός αν έχουμε στήσει καμιά αίρεση και πιστεύουμε ότι Χριστός δεν "έκανε παρέα" με μη Χριστιανούς..........................

Επιπλέον έχω διαβάσει πως αρκετές χώρες έχουν απαγορεύσει τα θρησκευτικά σύμβολα απο τα σχολειά, αλλά όχι και τη σημαία. Απλή λογική για το συμπέρασμα.

Τέλος δεν έχω δει ποτέ μου Έλληνα ή αλλοεθνή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη να κάνει το σταυρό του σε έπαρση σημαίας, που φέρει το σταυρό.
Ούτε καν φανατικούς Μουσουλμάνους να προσκυνούν την ημισέληνο! Και εδώ απλή λογική για το συμπέρασμα.

imo αν ήταν θρησκευτικό σύμβολο η σημαία, τότε θα έπαυε να ισχύει η ανεξιθρησκεία στη χώρα μας (και σε κάθε άλλη χώρα που η σημαία της φέρει θρησκευτικό σύμβολο)
imo πρόκειται για τιμητική και ιστορική αναφορά και τίποτε παραπάνω.
Αναγνώριση της σημασίας της ορθοδοξίας στους αγώνες για την ανεξαρτησία μας, έστω και σαν μέσο συσπείρωσης των αγωνιστών.

ε-λευ-θε-ρί-α (5 μπλέ γραμμές... ο ουρανός και η θάλασσα) ή-θά-να-τος (οι 4 λευκές... τα χιονισμένα μας βουνά, τα αφρισμένα κύματα και τα σύννεφα στον ουρανό μας)
και ο σταυρός ως λάβαρο που συμμετείχε στους αγώνες για την ανεξαρτησία μας (μη βαράτε, δεν είπα ότι τους κερδίσαμε!). Όταν μας βοηθήσει ο Μωάμεθ να βάλουμε και την ημισέληνο...

Αυτά μου είπε ο μακαρίτης (ήταν και θρησκευόμενος), αυτά πιστεύω και δε βλέπω και επιχειρήματα για το αντίθετο...

Last edited: