Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Status
Not open for further replies.
Το ότι η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες δεν είναι πρόβλημα του αρχιεπισκόπου αλλά της ίδιας της πολιτείας! Οπότε καλά θα κάνεις να τα βάλεις με την πολιτεία και όχι με έναν ασθενή ο οποίος στο κάτω κάτω μέσα στην σοβαρότητα του προβλήματός του δέχεται όλα όσα του παρέχονται από οποιονδήποτε!
Επίσης το ότι στρέφεσαι κατά ενός ατόμου , όποιο και αν είναι αυτό, το οποίο αντιμετωπίζει το θάνατο, μόνο επειδή είχε μια προνομιακή αντιμετώπιση από το σύστημα, δείχνει κατά πόσο ηθικά συγκρατημένο άτομο είσαι η ίδια!
Επίσης δεν μιλάμε για τον οποιοδήποτε, αλλά για έναν θρησκευτικό ηγέτη! Μπορεί να μην σημαίνει για εσένα κάτι, αλλά για τους υπολοίπους μπορεί να σημαίνει πολλά. Τέλος δεν είσαι εσύ που θα αποφασίσεις το τι πρέπει να παρέχεται σε κάποιον ηγέτη παρά το σύνολο του ελληνικού λαού!

Εγώ λέω ότι θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα έγραψες! Άντε γιατί πολλά ακούω τώρα τελευταία από κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες!!!!! που το μόνο που κοιτούν είναι ο εαυτούλης τους και τίποτε άλλο!

Τέλος η παράνοια του νεοέλληνα είναι πχ. να διαμαρτύρεται για την κακομεταχείριση κρατουμένων στις φυλακές, που στο κάτω κάτω είναι εγκληματίες και να στρέφεται κατά ατόμων σαν το προαναφερθέν!

Δεν εχεις ιδεα για το τι πρεσβεύει η Ορθοδοξία και ποιος θα επρεπε να ειναι ο ρολος ενος αρχιεπισκοπου, ενος προβεβλημενου παπά. Αλλα τι να το κανεις? Εδω σε στημενη συνεντευξη ειπε πως δεν ξερει αν ειχαμε χουντα, επειδη εκεινη την εποχη ειχε διαβασμα (αν εδινε μια τετοια απαντηση καποιο ταλεντακι της Αννιτας Πανιας, δε θα γελαγες?), ενω και επειτα απο αυτη τη δηλωση συνεχισε να κυκλοφορει αποθεουμενος.

Σε αυτην τη χωρα, αν πληρωναμε οποτε λεγαμε μια μπουρδα και μετα την αναιρουσαμε, τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα.

Δεν εχεις ιδεα για το τι πρεσβεύει η Ορθοδοξία και ποιος θα επρεπε να ειναι ο ρολος ενος αρχιεπισκοπου, ενος προβεβλημενου παπά. Αλλα τι να το κανεις? Εδω σε στημενη συνεντευξη ειπε πως δεν ξερει αν ειχαμε χουντα επειδη εκεινη την εποχη ειχε διαβασμα (αν εδινε μια τετοια απαντηση καποιο ταλεντακι της Αννιτας Πανιας, δε θα γελαγες?), ενω και επειτα απο αυτη τη δηλωση συνεχισε να κυκλοφορει αποθεουμενος.

Σε αυτην τη χωρα, αν πληρωναμε οποτε λεγαμε μια μπουρδα και μετα την αναιρουσαμε, τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα.

Εμένα με ενδιαφέρει ο τίτλος που κουβαλά! Οσο για το τι πρέπει να πρεσβεύει η ορθοδοξία το γνωρίζω πολύ καλά! Αλλά η ορθοδοξία είναι δόγμα και δεν μεταβάλεται από κανένα άτομο ακόμα και από τον αρχιεπίσκοπο! Οποιος θέλει να βιώσει τις αξίες τις ορθοδοξίας είναι ελεύθερος να το πράξει!

Τέλος επειδή μόλις άκουσα ότι στο χωριό της μητέρας μου Βούντενη Πατρών έπιασε φωτά διακόπτω για να δω τι γίνεται! Αντε γιατί θα μου τα κάψουν όλα!

Έχετε αναλογιστεί πως θα αισθάνεται το παλικαρά των 17 χρονών που
το πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τελικά κατάληξε να του
ακρωτηριάσουν το πόδι ? τι θα σκέπτεται άραγε ?
ξεχάσατε την ΑΜΑΛΙΑ ?
ξεχάσατε τόσους και τόσους που όταν τα βρουν σκούρα με την γραφειοκρατία
αναγκάζονται και βγαίνουν στα κανάλια ρίχνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας
για να «ζητιανέψουν» αυτά που τους αναλογούν ?
και δεν είναι μόνο αυτά τα παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες από αυτά.
πως νομίζετε ότι θα αισθάνονται όλοι αυτοί βλέποντας μια τόσο
προκλητική στάση , όχι μόνο από την πλευρά του κράτους αλλά προπάντων
από την πλευρά της εκκλησίας ?

Έχετε αναλογιστεί πως θα αισθάνεται το παλικαρά των 17 χρονών που
το πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τελικά κατάληξε να του
ακρωτηριάσουν το πόδι ? τι θα σκέπτεται άραγε ?
ξεχάσατε την ΑΜΑΛΙΑ ?
ξεχάσατε τόσους και τόσους που όταν τα βρουν σκούρα με την γραφειοκρατία
αναγκάζονται και βγαίνουν στα κανάλια ρίχνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας
για να «ζητιανέψουν» αυτά που τους αναλογούν ?
και δεν είναι μόνο αυτά τα παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες από αυτά.
πως νομίζετε ότι θα αισθάνονται όλοι αυτοί βλέποντας μια τόσο
προκλητική στάση , όχι μόνο από την πλευρά του κράτους αλλά προπάντων
από την πλευρά της εκκλησίας ?

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια!

Και κάνετε σαν παιδάκια στη γειτονιά! "Ο Χ το άρχισε, ο Ψ το άρχισε..."

Φυσικά, γι' αυτό το Κράτος (όλοι εμείς δηλαδή), φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... Όλοι δείχνουμε το σκουπίδι στο μάτι του άλλου αλλά δεν βλέπουμε το δοκάρι που είναι στο δικό μας.

Όσο για ανθρώπους που ζούν εδώ και 3 μέρες μέσα στην κόλαση περίμενα περισσότερα από διαξιφισμούς τέτοιου ύφους. Κι όλα αυτά σε ένα φόρουμ για το οποίο μου εκθείαζαν το επίπεδο της μικροκοινωνίας του.

"Goodnight and goodluck"

Aνώνυμη γιατρός που η επιστολή της γέμισε το διαδίκτυο.Γελοιότητες.
Εάν έχει οποιαδήποτε ιατρική δεοντολογία να τα γράψει ενυπόγραφα.Αλλοιώς η επιστολή είναι αναξιόπιστη.
Βλέπω οτι ο ´προοδευτικός λαϊκισμός´ανθεί στίς μέρες μας.
Ενώ ο Μαγος Γιακούμπ ,που κοσμούσε τα εξώφυλλα εφημερίδων,το Χερφιλντ που ηταν γεμάτο απο κουστωδίες ,το Ωνάσειο ,που ήταν περατζάδα δημοσιογράφων,επωνύμων γιατρών και πολιτικών είναι νόμιμο.
Ταγραψε ο Κωστας ο Λυμπερόπουλος,αλλά απάντηση δεν πήρε.
Οσο για τίς φαιδρότητες περί ημι-θεοκρατικου κράτους τίς αφήνω ασχολίαστες.
Μια μεσογειακή χώρα κατ´εξοχήν Διονυσιακή,ημι-θεοκρατική..........Ελεος.
Εύκολος στόχος ο Χριστόδουλος όταν πέφτει.
Πάντως δήλωσε ευθαρσώς οτι πάσχει απο καρκίνο.Τον μακαρίτη τον Γεννηματά τον κανανε και Νοσοκομείο(για ποιόν λόγο άρα γε??).
Πιθανώς να μήν πληροί ολες τίς συνθήκες για μεταμόσχευση ο Χριστόδουλος,δεν λέω.
Αλλά όλη η επαναστατικότητα εξαντλείται στο πρόσωπό του.Μάλιστα.
Το δυστύχημα μάλιστα είναι πού τού επιτίθενται όχι γι´αυτό που είναι (που ούτε εγώ το εκτιμώ)αλλά γιατί θεωρούν ότι έτσι χτυπάνε και όσους πιστευουν με ποικίλους τρόπους.
Λαθος μέγιστο.Δεν ξεριζώνεται έτσι η πίστη.
Προσωπικά ακόμα έχω μεινει με την εικόνα τού παπά τής Οχιάς Λακωνίας που με φορώντας πουκάμισο έτρεχε να σβυσει τίς φωτιές.Το ίδιο έκαναν πολλοί παπάδες στούς Νομούς που καίγονταν.Μαζί με τούς πολίτες για να προστατέψουν την Πατρίδα.
Και αυτό ότι και να κάνουν οι Μουτζαχεντίν τής ´ανέξοδης επανάστασης´δεν αλλάζει.

Re: Απάντηση: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Aνώνυμη γιατρός που η επιστολή της γέμισε το διαδίκτυο.Γελοιότητες.
Εάν έχει οποιαδήποτε ιατρική δεοντολογία να τα γράψει ενυπόγραφα.Αλλοιώς η επιστολή είναι αναξιόπιστη.
Βλέπω οτι ο ´προοδευτικός λαϊκισμός´ανθεί στίς μέρες μας.
Ενώ ο Μαγος Γιακούμπ ,που κοσμούσε τα εξώφυλλα εφημερίδων,το Χερφιλντ που ηταν γεμάτο απο κουστωδίες ,το Ωνάσειο ,που ήταν περατζάδα δημοσιογράφων,επωνύμων γιατρών και πολιτικών είναι νόμιμο.
Ταγραψε ο Κωστας ο Λυμπερόπουλος,αλλά απάντηση δεν πήρε.
Οσο για τίς φαιδρότητες περί ημι-θεοκρατικου κράτους τίς αφήνω ασχολίαστες.
Μια μεσογειακή χώρα κατ´εξοχήν Διονυσιακή,ημι-θεοκρατική..........Ελεος.
Εύκολος στόχος ο Χριστόδουλος όταν πέφτει.
Πάντως δήλωσε ευθαρσώς οτι πάσχει απο καρκίνο.Τον μακαρίτη τον Γεννηματά τον κανανε και Νοσοκομείο(για ποιόν λόγο άρα γε??).
Πιθανώς να μήν πληροί ολες τίς συνθήκες για μεταμόσχευση ο Χριστόδουλος,δεν λέω.
Αλλά όλη η επαναστατικότητα εξαντλείται στο πρόσωπό του.Μάλιστα.
Το δυστύχημα μάλιστα είναι πού τού επιτίθενται όχι γι´αυτό που είναι (που ούτε εγώ το εκτιμώ)αλλά γιατί θεωρούν ότι έτσι χτυπάνε και όσους πιστευουν με ποικίλους τρόπους.
Λαθος μέγιστο.Δεν ξεριζώνεται έτσι η πίστη.
Προσωπικά ακόμα έχω μεινει με την εικόνα τού παπά τής Οχιάς Λακωνίας που με φορώντας πουκάμισο έτρεχε να σβυσει τίς φωτιές.Το ίδιο έκαναν πολλοί παπάδες στούς Νομούς που καίγονταν.Μαζί με τούς πολίτες για να προστατέψουν την Πατρίδα.
Και αυτό ότι και να κάνουν οι Μουτζαχεντίν τής ´ανέξοδης επανάστασης´δεν αλλάζει.

Σιγα μην ηρωοποιησουμε ολο το εκκλησιαστικο μαφιοζικο συναφι επειδη ο παπας της οχιας λακωνιας βγηκε με το πουκαμισο στη φωτια, αν βγηκε μπραβο του ειναι πανω απο ολα ανθρωπος αλλα αυτο δεν δικαιολογει τα παντα

Δεν θελουμε να βγουν με τους πολιτες για να προστατευσουν την πατριδα ,ουτε να σηκωσουν τα λαβαρα ,,ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΟΧΙ ΕΥΛΟΓΙΕς ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ..

Kαι δεν σου κανει εντυπωση οτι ολοι που ποσταραν εδω εκφραζουν με τον ενα η αλλο τροπο αυτη την αποψη..ειναι ολοι ανεγκεφαλοι ''μουτζαχεντιν'' ?

Αφού αυτό κατάλαβες απ´όσα έγραψα πάσο.
Παντα έκανα διάκριση μεταξύ απλών ιερέων και τής Εξουσίας που ασκεί το Διευθυντήριο τής Εκκλησίας.Οπως πάντα διαχώριζα την πίστη απο την Ιδεολογία της επίσημης εκκλησίας.
Υ.Γ
Δεν είδα κάποιο σχόλιο για το πολιτικό μαφιόζικο συνάφι(αντιγράφω έκφραση προηγουμενου πόστ),πού μάς πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.
Ουτε για τίς γελοιότητες τού Ωνασείου και τών Μάγων Γιατρών.

Re: Απάντηση: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Αφού αυτό κατάλαβες απ´όσα έγραψα πάσο.
Παντα έκανα διάκριση μεταξύ απλών ιερέων και τής Εξουσίας που ασκεί το Διευθυντήριο τής Εκκλησίας.Οπως πάντα διαχώριζα την πίστη απο την Ιδεολογία της επίσημης εκκλησίας.

Ναι μονο που σε αυτο το thread κρινουμε ακριβως την ιδεολογια της επισημης εκκλησιας , και η πιστη δυστυχως κλονιζεται απο αυτες τις πραξεις των αντιπροσωπων της
Κανεις δεν θυμαται εξαλλου τον ηρωισμο του απλου στρατιωτη,ολοι ομως θα θυμουνται για καιρο την λιποταξια του στρατηγου.

Υ.Γ
Δεν είδα κάποιο σχόλιο για το πολιτικό μαφιόζικο συνάφι(αντιγράφω έκφραση προηγουμενου πόστ),πού μάς πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

Τα λεμε στα ποστ περι εκλογων...δεν πανε πισω και αυτοι

Σπυρο, οι πολιτικες συζητησεις απαγορευονται εδω μεσα και γι'αυτο το λογο δεν γινονται αναφορες σε τετοια θεματα. Παντως, αν εξεφραζα τη γνωμη μου για αυτα που αναφερεις (οπως και για πολλα αλλα), θα με διεγραφαν απο το AVclub και ισως να με πηγαιναν και στα δικαστηρια.

Last edited:
χμμμ... έπεσε μαχαίρι ? LOL
Ακουσα ένα !!VOOOOP!! πάνω απ'το κεφάλι μου...

τα μυνηματα σβηστηκαν διοτι ηταν ασχετα με το θεμα σε συνδιασμο με παρεξηγηση που δημιουργηθηκε μεταξυ 2 μελών ο ενας εκ των δυο γνωστός-άγνωστος εγκάθετος ΑΕΚτζης του Εξωτερικού (Lumbe)

καλη συνεχεια

τα μυνηματα σβηστηκαν διοτι ηταν ασχετα με το θεμα σε συνδιασμο με παρεξηγηση που δημιουργηθηκε μεταξυ 2 μελών ο ενας εκ των δυο γνωστός-άγνωστος εγκάθετος ΑΕΚτζης του Εξωτερικού (Lumbe)

καλη συνεχεια

Larry και εγω σε αγαπω πολυ.... εισαι και απο την πρωην γειτονια μου απο οτι καταλαβα (Καισαριανη/Βυρωνας).
Ζητησα εκ των προτερων συγνωμη απο τα μελη και ζητω και απο τον φιλο ΠΑΝΟ και απο τον BIOS για το αν παραφερθηκα. Απλα τα εχω χασει με αυτα που γινονται στην πατριδα μας και το λιγοτερο που με ενδιεφερε ηταν ο επικεφαλης της εκκλησιας μας. Αντεδρασα λαθος και οπως ειπε και ο ΒΙΟS με ακαταλληλη φρασεολογια. ΣΥΓΝΩΜΗ !

βρε συ Λυμπε λιγο πλακα εκανα ειναι δυνατον να ελεγα εγκαθετο εναν ΑΕΚτζη!!! απλα εσπασα λιγο τον παγο μεταξυ σας για να δειτε οτι δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτε εδω μεσα και δεν ειναι ωραιο να μαλωνουμε στα χαζα

βρε συ Λυμπε λιγο πλακα εκανα ειναι δυνατον να ελεγα εγκαθετο εναν ΑΕΚτζη!!! απλα εσπασα λιγο τον παγο μεταξυ σας για να δειτε οτι δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτε εδω μεσα και δεν ειναι ωραιο να μαλωνουμε στα χαζα

Και εγω πλακα εκανα ...σιγα μην σου εκανα ερωτικη εξομολογηση χιχιχιχι
Η συγνωμη μου ηταν περα για περα σοβαρη βεβαια-bye-

παιδιά λίγη ρέγουλα με τα υποκοριστικά...

Λύμπε, λέμε τον Κώστα....(και το έχει κατοχυρώσει).

Γιά τους άλλους συνεπίθετους, δεν γνωρίζω.:grandpa:

παιδιά λίγη ρέγουλα με τα υποκοριστικά...

Λύμπε, λέμε τον Κώστα....(και το έχει κατοχυρώσει).

Γιά τους άλλους συνεπίθετους, δεν γνωρίζω.:grandpa:

ΟΚ Υποκλινομαι στον Κωστα, που θα πρεπει να διατηρησει το Λυμπε αφου εχει και το trademark.
To Λυμπ ομως? Ειναι ενταξει, ετσι δεν ειναι?

Απάντηση: Re: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Για την μεταμόσχευση του κ Χριστόδουλου το μόσχευμα δεν θα μπορούσε να είναι προσφορά κάποιου εθελοντή ,γιατί αυτό θα σήμαινε και το τέλος του δότη.

Αυτό το διάβασα σε κάποιο περιοδικό και μάλιστα το ανάφερε ο ίδιος ο Χριστόδουλος!

Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση του αρχιεπίσκοπου, αλλά η μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να γίνει πλέον και από ζώντα δότη. Το ήπαρ είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό όργανο με δύο σημαντικές ιδιότητες.

1. Μπορεί να αναπαράγεται, να θεραπεύεται μόνο του και να αντικαθιστά τους τραυματισμένους ιστούς
2. Διαθέτει πολλές μονάδες που είναι υπεύθυνες για την εκτέλεση της ίδιας εργασίας. Έτσι, αν π.χ. τραυματιστεί ο ιστός σε κάποιο σημείο του ήπατος, μπορούν να αναλάβουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου μέρους άλλα κύτταρα επ' αόριστον ή μέχρι να αναρρώσει το συγκεκριμένο σημείο.

Μεταμοσχεύεται συνήθως το 60% του ήπατος από υγιή δότη, συνήθως συγγενή, στον ασθενή. Μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες το ήπαρ φτάνει στο φυσιολογικό μέγεθος. Στο δότη το ήπαρ φτάνει στο φυσιολογικό μέγεθος σε 2-4 εβδομάδες.

Έτσι για να εκτιμούμε κάποιες φορές τα αυτονόητα!

Έχω ένα καρδιακό φίλο από τα παλιά που θα πάει Γαλλία για μια τέτοια εγχείρηση...

Το συκώτι του είναι πλέον ανεπαρκές...

Η μητέρα του, ο αδελφός του κι κοπελιά του προσφέρθηκαν...

Ελπίζω Σταυρή μου όλα να σου πάνε καλά!

Re: Απάντηση: Re: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση του αρχιεπίσκοπου, αλλά η μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να γίνει πλέον και από ζώντα δότη. Το ήπαρ είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό όργανο με δύο σημαντικές ιδιότητες.

1. Μπορεί να αναπαράγεται, να θεραπεύεται μόνο του και να αντικαθιστά τους τραυματισμένους ιστούς
2. Διαθέτει πολλές μονάδες που είναι υπεύθυνες για την εκτέλεση της ίδιας εργασίας. Έτσι, αν π.χ. τραυματιστεί ο ιστός σε κάποιο σημείο του ήπατος, μπορούν να αναλάβουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου μέρους άλλα κύτταρα επ' αόριστον ή μέχρι να αναρρώσει το συγκεκριμένο σημείο.

Μεταμοσχεύεται συνήθως το 60% του ήπατος από υγιή δότη, συνήθως συγγενή, στον ασθενή. Μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες το ήπαρ φτάνει στο φυσιολογικό μέγεθος. Στο δότη το ήπαρ φτάνει στο φυσιολογικό μέγεθος σε 2-4 εβδομάδες.

Έτσι για να εκτιμούμε κάποιες φορές τα αυτονόητα!

Φίλε σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Πραγματικά δεν το γνώριζα αυτό.
Εγώ απλά μετάφερα κάτι που είχα διαβάσει
Προφανώς το περιοδικό που διάβασα δεν ήταν
ενημερωμένο για αυτήν την εξέλιξη στην ιατρική.

Status
Not open for further replies.