Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Status
Not open for further replies.
[...]

Στο πνεύμα αυτό, το thread εκτυλισσεται στα όρια ασφαλείας και ανοχής του avclub και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί στα σχόλιά μας.

Δημήτρη να με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί το θέμα κινείται "στα όρια ασφαλείας και ανοχής του avclub"? Παρά τη -δεδηλωμένη- διαφωνία μου εξαρχής με την ουσία κάποιων σχολίων δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω και με την επισήμανσή σου. Ποιος νόμος παραβιάσθηκε, ποια παράγραφος του κανονισμού και πώς ορίζεται η "οριακή" πλεύση του θέματος? Ακόμα στις θεατρικές επιθεωρήσεις και οι αρχιεπίσκοποι ως θέσεις και ως πρόσωπα αποτελούν αντικείμενο χλευασμού και σκωπτικών σχολίων.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου για την εξέλιξη του thread αλλά τελικά ο λόγος για τον οποίο εξακολουθούν να συμβαίνουν όλα αυτά τα ευτράπελα στη χώρα μας το 2007, είναι ακριβώς η ατολμία στην κριτική και η άνωθεν φίμωση που υφίστανται όσοι τολμήσουν να κριτικάρουν και να διαφωνήσουν. Και όταν λέω άνωθεν, δεν εννοώ εσένα, αλλά όποιον θεωρεί εαυτόν προστάτη "βωμών και εστιών" ή ακόμα χειρότερα ιδιοτελών συμφερόντων. Επειδή θεωρώ ότι δεν ταυτίζεσαι με αυτές τις περιπτώσεις, λιγότερες νουθεσίες αυτοσυγκράτησης στο συγκεκριμένο θέμα πιστεύω ότι δεν θα ζημίωναν το forum και τους γράφοντες.

Και κάτι ακόμα γιατί πολλά μοιρολατρικά γράφτηκαν και πάλι με νόημα "αυτά δεν αλλάζουν", "τι το ψάχνεις?", και άλλα διάφορα.
Μην αυταπατάσθε και μην ψάχνετε για άλλοθι της αδιαφορίας και της ανωριμότητας των συμπολιτών μας. Μερικά δείγματα:
Ζούμε σε μια χώρα όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δήλωσαν ενυπόγραφα ότι η αστυνομική τους ταυτότητα θέλουν να αναγράφει την θρησκευτική πίστη τους. Η ίδια χώρα έχει μόλις 19.000 περίπου δηλωμένους δωρητές μυελού οστών και πτωματικούς δότες (όπως ονομάζονται) 8,1 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους!
Εδώ οι "μεγαλόσχημοι" καθοδηγητές μας κυκλοφορούν με S600 ενώ στη Σουηδία με ποδήλατα και χωρίς "γορίλες". Στη Σουηδία οι πτωματικοί δότες είναι 19,4 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Δεν συμβαίνουν λοιπόν αυτά ούτε πάντα, ούτε παντού. Αυτά.

Last edited:
ρίξε ένα φρεσκάρισμα πάντως στους συμπληρωματικούς κανόνες του avclub...

…η ένσταση μου για το thread ήταν και είναι, ότι με ενοχλούν τα ανώνυμα λόγο συνθηκών (κατά περίπτωση) μηνύματα hoax… εδικά για θέματα που αφορούν την υγεία ενός συνανθρώπου μας άσχετα με το ποιος είναι η το αξίωμα που κατέχει… λίγο σεβασμός ως προς τον άνθρωπο δεν έβλαψε… το να δηλώνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι, καταδεικνύοντας τα στραβά που πράττουν οι άλλοι δεν μου λέει τίποτα…

…καμία σχέση το ότι έτυχε αυτή τη φορά να είναι ο Χριστόδουλος στο επίκεντρο…θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς…

Το θέμα δωρητής οργάνων και γενικώς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο είναι όμως πραγματικό για την Ελλάδα των 11 Εκατομμυρίων που έχει ανάγκες αίματος και αναγκάζεται να τις κάλυψη από το εξωτερικό…και σε αυτό δεν μας φταίει κανένας προύχοντας… (εκτος αν περιμένετε να σας πάρουν από το χεράκι για να δώστε αίμα… ε ναι τότε φταίει πάλι το σύστημα, η κυβέρνηση, ο Χριστόδουλος, ο Κοκκαλης κλπ….)

Ας μείνουμε τότε μόνο στις κατηγορίες για το τι κάνει ο ένας και άλλος, είτε λόγο θέσης, ισχύος κλπ απλώς να επισημάνω ότι το αίμα του και το αίμα μας έχει την ιδία αξία στο συνάνθρωπο που το χρειάζεται…θα προτιμούσα όσοι βρίσκουν χρόνο για να κατηγορήσουν το Χριστόδουλο on-line (και τον όποιο προύχοντα που θα κάνει κάτι αντίστοιχο…) να ξοδέψουν μισή ώρα από το χρόνο σε ένα αιμοδοτικó κέντρο…είμαι σίγουρος ότι η προσφορά εκεί θα έχει μεγαλύτερη αξία από την συγγραφή ενός thread στο avclub.gr

Δημήτρη, σχετικά με την αναφορά στους κανονισμούς (αν και δεν ήθελα να μπω σε τέτοια διαδικασία…) είναι λίγο τραγελαφικό να περιμένεις ότι επειδή έγινε sticky ένα thread που το έχουν δει 200 χρήστες από τους 4000+ του forum μπορεί να έχει κάποια ισχύ… ο σεβασμός και η αποδοχή κάποιων πραγμάτων κερδίζετε δεν επιβάλετε… αυτό πίστευα και θα συνεχίσω να το πιστεύω…

Re: Απάντηση: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

μονο γιατρος δεν εγραψε αυτο το e mail ...

Αυτό πρέπει να μας είναι παντελώς αδιάφορο από τη στιγμή που θίγονται σημαντικά ζητήματα .

απλα,

σε ολους τους αιωνες

σε ολες τις χωρες

ενα υψηλα υσταμενο προσωπο

δεχεται καλυτερης μεταχειρισης απο ενα απλο πολιτη

ποιο το νοημα αυτης της κουβεντας ...?

Το νόημα (ή τουλάχιστον ένα από τα βασικά νοήματα) είναι ότι κάποια υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω αυτών που πρεσβεύουν (ιδέ επικεφαλής εκκλησίας) ΔΕΝ θα έπρεπε να δέχονται τέτοιου είδους προνομιακής μεταχείρισης.
Υπάρχει μια ισχυρή αντινομία μεταξύ των πρεσβευομένων θέσεων και των πράξεων.

.

......

Η λέξη hoax σαν ουσιαστικό σημαίνει εξαπάτηση υπό τύπον αστείου ,
Φάρσα , τέχνασμα και σαν ρήμα σημαίνει εξαπατώ, κάνω φάρσα
Στην συγκεκριμένη περίπτωση που υπήρχε η
Φάρσα , απάτη , εξαπάτηση από την γιατρό ?

Εμείς Γιώργο ποτέ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε στο επίκεντρο.

ΟΚ αν σε πειράζει το hoax να το αφήσουμε στην άκρη… (το χαρακτήρισα ως hoax μια και το κατατάσσω στα άπειρα mail κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χωρίς πραγματικό αποστολέα και μας προτρέπουν στη καλοσύνη, προσφορά κλπ η μας θίγουν τα μύρια κακά που θα δούμε στη ζωή μας αν πίνουμε coca-cola κλπ… )

Το θέμα μου παραμένει όμως το ίδιο… ασχολούμαστε με το δέντρο και χάνουμε το δάσος… πόσοι συνάνθρωποι μας θα σωθούν αν καταφέρουν ότι κατάφερε ο Χριστόδουλος και κάθε Χριστόδουλος (να παρακάμψει τη γραφειοκρατία ) και πόσοι θα σωθούν αν λύσουμε το θέμα δωρεάς οργάνων, εθελοντική αιμοδοσία κλπ της χωράς μας ; …αν αξίζει ακόμα και τώρα να αναλωνόμαστε σε συζήτησης για τον ένα η τους λίγους που ωφελούνται από το σύστημα όταν μπορούμε ένα βοηθήσουμε τους πολλούς εεε τότε ας συνεχίσουμε τις αναφορές…

Sorry, ίσως τελικά είμαι από διαφορετικό ανέκδοτο… αντί να κλαίω για το τι κάνουν οι άλλοι προτιμώ να κοιτάζω τι μπορώ να κάνω εγώ… προφανώς και δεν μπορώ να συνεισφέρω στο thread… παρακαλώ συνεχίστε

Δημήτρη, σχετικά με την αναφορά στους κανονισμούς (αν και δεν ήθελα να μπω σε τέτοια διαδικασία…) είναι λίγο τραγελαφικό να περιμένεις ότι επειδή έγινε sticky ένα thread που το έχουν δει 200 χρήστες από τους 4000+ του forum μπορεί να έχει κάποια ισχύ… ο σεβασμός και η αποδοχή κάποιων πραγμάτων κερδίζετε δεν επιβάλετε… αυτό πίστευα και θα συνεχίσω να το πιστεύω…

Γιώργο συμφωνούμε σε όλα τα άλλα...

όσον αφορά στο παραπάνω (αν και δεν ήθελα να μπω σε τέτοια διαδικασία...) το thread που το έχουν δει 200 χρήστες από τους 4000+ και δεν πέρασε και στους κανονισμούς - από παράλειψη - εξακολουθεί να έχει την ίδια ισχύ με τους υπόλοιπους κανονισμούς - και κακώς κάποιοι νομίζουν το αντίθετο- , και είμαι σίγουρος ότι αυτοί που ενδιαφέρονται το έχουν διαβάσει.

Τότε, Δημήτρη, συμφωνούμε ότι αντιδρούν αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για το avclub.gr ;) Η διαφωνία μας είναι επί της αρχής…

Ίσως κάποια στιγμή να μας δοθεί η ευκαιρία να το κουβεντιάσου πιο ώριμα… τα λάθη όλων μας δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα διορθώσουμε κάποια στιγμή…απεναντίας η επανεξέταση της θέσης μας είναι αυτό που δείχνει και ωριμότητα και πραγματική θέληση για λυθούν τα οποία θέματα δημιουργούνται, αγκυλώματα και μονολιθικές απόψεις δεν χωρούν σε ζωντανούς οργανισμούς όπως το avclub.gr…πάρθηκε μια απόφαση, γιατί ? πια ήταν κατάσταση ? υπήρχε θέμα ? το λύσαμε ? μήπως το διογκώσαμε από λάθος ? κλπ κλπ κλπ … πχ το thread που γράφουμε , προσωπικά θα το είχα μπλοκάρει / διαγράψει… γιατί ? νομίζω ότι μικροπολιτικά παιχνίδια σχετικά με την ασθένεια του όποιου επωνύμου δεν βοηθούν στη λύση ενός προβλήματος παρά είναι καλά μόνο για το θεαθήναι… ειδικά όταν είναι κατηγορίες ανώνυμες… και μάλιστα από Ιατρό (είναι αλήθεια ? γιατί φαίνεται ότι οταν έγραψε τα υπόλοιπα ξέχασε τον όρκο του Ιπποκράτη που έχει δώσει…)

Ίσως κάποια στιγμή να μας δοθεί η ευκαιρία να το κουβεντιάσου πιο ώριμα… τα λάθη όλων μας δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα διορθώσουμε κάποια στιγμή…απεναντίας η επανεξέταση της θέσης μας είναι αυτό που δείχνει και ωριμότητα και πραγματική θέληση για λυθούν τα οποία θέματα δημιουργούνται, αγκυλώματα και μονολιθικές απόψεις δεν χωρούν σε ζωντανούς οργανισμούς όπως το avclub.gr…πάρθηκε μια απόφαση,

Για πια απόφαση μιλάς ?

γιατί ? πια ήταν κατάσταση ? υπήρχε θέμα ? το λύσαμε ? μήπως το διογκώσαμε από λάθος ? κλπ κλπ κλπ …

που κολάν αυτά τα ερωτήματα ?

πχ το thread που γράφουμε , προσωπικά θα το είχα μπλοκάρει / διαγράψει

μπλοκάρει / διαγράψει ? γιατί έρχεται πουθενά κόντρα σε αυτά που λέει ο
κανονισμός?

… γιατί ? νομίζω ότι μικροπολιτικά παιχνίδια σχετικά με την ασθένεια του όποιου επωνύμου δεν βοηθούν στη λύση ενός προβλήματος

μπορείς να μου πεις τι εννοείς όταν λες «μικροπολιτικά παιχνίδια»

παρά είναι καλά μόνο για το θεαθήναι… ειδικά όταν είναι κατηγορίες ανώνυμες… και μάλιστα από Ιατρό (είναι αλήθεια ? γιατί φαίνεται ότι οταν έγραψε τα υπόλοιπα ξέχασε τον όρκο του Ιπποκράτη που έχει δώσει…)

γιατί ξέχασε τον όρκο του Ιπποκράτη ? μας είπε κάτι που δεν το ξέραμε ?

επειδή το θέμα εκτρέπεται καλό είναι να μείνουμε στην ουσία.

Ο Χριστός αυτό έκανε. Ήταν ταπεινός και γύρναγε με σανδάλια και ένα απλό χιτώνα και όχι με Μερσεντές και χρυσοκέντητες ενδυμασίες που κοστίζουν μερικά μυρια….και «περικεφαλαίες» από χρυσό και πολύτιμες πέτρες !
Αλλά η ταπεινοφροσύνη είναι μια λέξη που δεν την ξέρουν.

Ναι, αλλά κι ο Χριστός είχε τα κονέ και τα μέσα του... Οταν έσκασε μύτη στον Ιορδάνη την ώρα που βάφτιζε ο ιωάννης ο Πρόδρομος τους άλλους, δεν φαντάζομαι να του είπε μπες στην σειρά..."Ιδού ο άνθρωπος" είπε και τον βάφτισε επιτόπου... Οταν τα έκανε λίμπα μέσα στο ναό, είχε τους κολλητούς από δίπλα και δεν άνοιξε ρουθούνι... Γιά να πήγαινε σε μιά σημερινή λαική να τα κάνει αυτά... Πάντα έτσι γίνεται... όταν είσαι κάποιος "επώνυμος", αντιμετωπίζεσαι απ'όλους διαφορετικά... νόμος της φύσης... Μέχρι και ο Νικόδημος (φυσιογνωμία του εβραικού συμβουλίου) παραχώρησε τον οικογενειακό του τάφο γιά να θαφτεί ο Χριστός, σίγουρα δεν θα το έκανε γιά οποιονδήποτε άλλον... Αμ, η ανάσταση? Η έχεις μέσον ή δεν έχεις...
Δεν με ενοχλεί καθόλου που ο Χριστόδουλος είχε τις άκρες και βολεύτηκε από μοσχεύματα κλπ... οι γνωριμίες αυτό το καλό έχουν...

Κι εδώ μέσα αν φωνάξεις, "ρε παιδιά, θέλω βοήθεια για τα ηχεία μου", 10 θα τρέξουν να σε βοηθήσουν... αν το φωνάξει ο Χριστόδουλος πόσοι θα τρέξουν ? LOL

Ναι, αλλά δεν θα έχουν τις γνώσεις να βοηθήσουν...

Ναι, αλλά κι ο Χριστός είχε τα κονέ και τα μέσα του... Οταν έσκασε μύτη στον Ιορδάνη την ώρα που βάφτιζε ο ιωάννης ο Πρόδρομος τους άλλους, δεν φαντάζομαι να του είπε μπες στην σειρά..."Ιδού ο άνθρωπος" είπε και τον βάφτισε επιτόπου... Οταν τα έκανε λίμπα μέσα στο ναό, είχε τους κολλητούς από δίπλα και δεν άνοιξε ρουθούνι... Γιά να πήγαινε σε μιά σημερινή λαική να τα κάνει αυτά... Πάντα έτσι γίνεται... όταν είσαι κάποιος "επώνυμος", αντιμετωπίζεσαι απ'όλους διαφορετικά... νόμος της φύσης... Μέχρι και ο Νικόδημος (φυσιογνωμία του εβραικού συμβουλίου) παραχώρησε τον οικογενειακό του τάφο γιά να θαφτεί ο Χριστός, σίγουρα δεν θα το έκανε γιά οποιονδήποτε άλλον... Αμ, η ανάσταση? Η έχεις μέσον ή δεν έχεις...
Δεν με ενοχλεί καθόλου που ο Χριστόδουλος είχε τις άκρες και βολεύτηκε από μοσχεύματα κλπ... οι γνωριμίες αυτό το καλό έχουν...

Το να διακωμωδείς αυτά τα γεγονότα και
μάλιστα με αυτόν τον τρόπο…….

καλως σας ξαναβρηκα και καλο χειμωνα να εχουμε

το θεμα δεν το εχω καταλάβει ακομη.... γιατι πραγμα συζητάμε? πανω απο ολα πρεπει να υπαρχει σεβασμος στους θεσμους και ο Χριστοδουλος ειναι υψηλόβαθμο στελεχος μιας θρησκειας που στην Ελλάδα ειναι παρα πολυ διαδεδομενη και αποτελει επισης και μερος της μεγαλης πολιτιστικης κληρονομιας της

εγω προσωπικα και με το χερι στην καρδια το ιδιο θα εκανα διοτι καλο το παραμυθι της θρησκειας αλλα μια ζωη την εχουμε

επισης απο τους πολλους που "κραζουν" το προκαθημενο και το τροπο που φέρεται εχουν ποτε απολογηθει στον εαυτο τους λεγοντας ....Θεε μου (οποιος και να ειναι) γιατι πηρες "κοντα" σου τον πατερα,μητερα φιλο μου,αδερφο μου γνωστο μου απο καρκινο-καρδια-αυτοκινητιστικό και αφησε 2,3,4 παιδια στον δρομο και δεν πηρες εμενα που ειμαι ενα ρεμάλι και μισό?

γιατι ενα παιδακι στην Βαγδατη δεν εχει πια ουτε ενα δακρυ να βγαλει απ τα ματια του εχοντας χασει σε μια νυχτα μανα πατερα 2 αδερφια δυο χερια και δυο ποδια αραγε ειπε κανεις να ημουν στην θεση του?

καλως σας ξαναβρηκα και καλο χειμωνα να εχουμε

το θεμα δεν το εχω καταλάβει ακομη.... γιατι πραγμα συζητάμε? πανω απο ολα πρεπει να υπαρχει σεβασμος στους θεσμους και ο Χριστοδουλος ειναι υψηλόβαθμο στελεχος μιας θρησκειας που στην Ελλάδα ειναι παρα πολυ διαδεδομενη και αποτελει επισης και μερος της μεγαλης πολιτιστικης κληρονομιας της

εγω προσωπικα και με το χερι στην καρδια το ιδιο θα εκανα διοτι καλο το παραμυθι της θρησκειας αλλα μια ζωη την εχουμε

επισης απο τους πολλους που "κραζουν" το προκαθημενο και το τροπο που φέρεται εχουν ποτε απολογηθει στον εαυτο τους λεγοντας ....Θεε μου (οποιος και να ειναι) γιατι πηρες "κοντα" σου τον πατερα,μητερα φιλο μου,αδερφο μου γνωστο μου απο καρκινο-καρδια-αυτοκινητιστικό και αφησε 2,3,4 παιδια στον δρομο και δεν πηρες εμενα που ειμαι ενα ρεμάλι και μισό?

γιατι ενα παιδακι στην Βαγδατη δεν εχει πια ουτε ενα δακρυ να βγαλει απ τα ματια του εχοντας χασει σε μια νυχτα μανα πατερα 2 αδερφια δυο χερια και δυο ποδια αραγε ειπε κανεις να ημουν στην θεση του?

Ισως για αυτο Larry δεν ειμαστε πνευματικοι ηγετες. Αυτοι που ειναι ομως?

Ισως για αυτο Larry δεν ειμαστε πνευματικοι ηγετες. Αυτοι που ειναι ομως?

Σωστός, και κάτι ακόμα
Εμείς , ( αν όχι από αυτούς ) από που θα πρέπει να περνούμε το
καλό παράδειγμα όταν οι ίδιοι δεν τηρούν αυτά που διδάσκουν ?

Σωστός, και κάτι ακόμα
Εμείς , ( αν όχι από αυτούς ) από που θα πρέπει να περνούμε το
καλό παράδειγμα όταν οι ίδιοι δεν τηρούν αυτά που διδάσκουν ?

Πεστα!

Έχω δεί παπά να χτυπάει κάτι σουβλάκια Μ. Παρασκευή!!!!

Κι έμεινα παγωτό...

Αυτοί όλοι είναι που δίνουν το καλό παράδειγμα στο ποίμνιο...

Αλήθεια, κάτι άλλο...

Έχετε δεί πολλούς παπάδες αδύνατους???

Με έχει απασχολήσει πολλάκις...

Status
Not open for further replies.