η Σουηδική ΧΤΖ

Re: Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Αμα κάνουν κάνα ντου τα τζαπάνια πάλι στο hifi κι εξαφανιστούν όλοι σα τα ποντίκια θα ξαναρχίσουν οι θεωρίες της θεωρίας για τους κακούς Ιάπωνες:grandpa:

Πέστα χρυσόστομε όχι άλο κάαααρβουνοοοο!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Πέστα χρυσόστομε όχι άλο κάαααρβουνοοοο!!!

Φίλε μου την ιστορία πολύ γρήγορα την ξεχνά ο άνθρωπος και δυστυχώς μεταλλάσετε κι ελίσσεται ως καταναλωτικό ον με βάση τα πρόσκαιρα στανταρ της εποχής,αρχής γενομένης απ τον ειδικό τύπο.
Εναν συντάκτη του παρελθόντος να ανταμώσω να του τρίψω στη μούρη τα τεύχη του ήχου προ δεκαετίας.
Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ιάπωνες παρακολουθούν απ τη γωνία κρυφοκοιτάζοντας την αγορά του hifi (κι όχι ατυχώς όπως ανακάλυψε το μαρκετινγκ προ εικοσαετίας τον όρο highend=υψηλό τέλος??),μια αγορά η οποία αρχίζει να αναθερμαίνεται,απλά θέλω να ζω για να καμαρώσω τις εξελίξεις και την τύχη όσων έπιασαν τον παπά απ τα @@@@@@.
Αγοούν προφανώς οι χαιενταδες το ότι έχουν ηχοσύστημα και ηχεία στο αμαξι τους το οφείλουν στους Ιάπωνες της "περιθωριακής" JVC/alpine κλπ με ποιότητα κατασκευής/απόδοσης και αξιοπιστίας όσο ενός σετ αγγλικών καλωδίων.
Αγνοεί ο καταναλωτής ότι η πλειοψηφεία του κόσμου φόρεσε ρολόγια όταν η seiko έδωσε αξιόπιστα εργαλεία/κοσμηματα με 200 ευρώ τη στιγμή που έπρεπε να έχεις θείο στην Ελβετία για να βλέπεις την ώρα.
Τα πάντα για τους ευρωπαίους είναι προνόμια των ολίγων αλλά όλα έχουν ένα τέλος.

Οταν λοιπόν θα ξαναδούμε να αναβιώνωνται παλιές αξίες θα έχουν όλο το δικαίωμα οι Σουηδοί (και οι αγγλοι μαζί) να πουλάνε στην πατρίδα τους τσάμπα και στο εξωτερικό όχι 9000 ευρω αλλά 25 000 ευρώ έναν ενισχυτή.

Το ότι οι Ιάπωνες έφτασαν εκεί που έφτασαν είναι για ένα και μόνο λόγο.
Γιατί τους σνομπάρουν όλοι....επικινδυνος ο αυτοπυροβολισμός εν μέσω της υπεροψίας,συνήθως πετυχαίνουν κρόταφο!

Last edited:
Φίλε μου εδώ και 10 σχεδόν χρόνια ταλαιπωρούμαι με ευρωπαικά μηχανήματα τα οποία πραγματικά μου έχουν αλλάξει τα φώτα σε θέματα αξιοπιστίας.
Αυτό το γεγονός ήρθε και πρστέθηκε στην διαπίστωση πως ο ομολογουμένως πολύ καλός ήχος των ετρωπαικών μηχανημάτων είχε έναν κρυφό ανταγωνιστή (γιατί άραγε;) ) τις καλές σειρές των γιαπωνέζικών εταιριών οι οποίες όχι απλά ανταγωνίζονται στα ίσια τα αντίστοιχης τιμής ευρωπαικά αλλα πολλές φορές τα ξεπερνούν σε ήχο σε απίστευτο βαθμό και μάλιστα με κατασκευές που κάνουν τα περισσότερα ευρωπαικά μηχανήματα να μοιάζουν με αυτό που πραγματικά είναι, κονσερβοκούτια και "έξυπνες" φτηνοκατασκευές (για τα λευτά που ζητάν πάντα).
Λίγο αργότερα με μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα οτι αυτό συμβαίνει και σε μηχανήματα πέραν της περίφημης μέσαιας κατηγορίας(οπού θα μπορούσαν κάποια πράγματα να δικαιολογηθούν) ενώ παράλληλα διάβαζα στον ειδικό τύπο για το "φοβερό"
ποντεσιόμετρο της alps(40ευρώ αξία) που φορούσε κάποιος γερμανικός ενισχυτής με τιμή λιανικής 5500 ευρώ!!!!
Λοιπόν κοροιδία τέλος για εμένα μαζεύω τα λευτουδάκια μου ανυπομονώντας να αποκτήσω τον LUXMAN των ονείρων μου και όσοι έχουν λευτά για ξόδεμα ας αγοράσουν την ίδια ποιότητα τρείς και τέσερις φορές ακριβότερα.
Οι ιάπωνες έχουν αρχίσει να ξυπνάνε σιγά σιγά και τώρα που με την κρίση η πραγματική αξία αρχίζει να ξεσκεπάζεται απο τα κόλπα του marketing και της επιδειξιομανίας θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι!!

Ας ληφθούν τα άνωθεν ως κατάθεση ψυχής ενός αγανακτισμένου που επιτέους βρήκε λύτρωση, πραγματικά θεν θέλω και δεν θα εμπλακώ σε οποιαδήποτε είδους αντιπαράθεση εάν προκληθώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Φίλε μου εδώ και 10 σχεδόν χρόνια ταλαιπωρούμαι με ευρωπαικά μηχανήματα τα οποία πραγματικά μου έχουν αλλάξει τα φώτα σε θέματα αξιοπιστίας.
Αυτό το γεγονός ήρθε και πρστέθηκε στην διαπίστωση πως ο ομολογουμένως πολύ καλός ήχος των ετρωπαικών μηχανημάτων είχε έναν κρυφό ανταγωνιστή (γιατί άραγε;) ) τις καλές σειρές των γιαπωνέζικών εταιριών οι οποίες όχι απλά ανταγωνίζονται στα ίσια τα αντίστοιχης τιμής ευρωπαικά αλλα πολλές φορές τα ξεπερνούν σε ήχο σε απίστευτο βαθμό και μάλιστα με κατασκευές που κάνουν τα περισσότερα ευρωπαικά μηχανήματα να μοιάζουν με αυτό που πραγματικά είναι, κονσερβοκούτια και "έξυπνες" φτηνοκατασκευές (για τα λευτά που ζητάν πάντα).
Λίγο αργότερα με μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα οτι αυτό συμβαίνει και σε μηχανήματα πέραν της περίφημης μέσαιας κατηγορίας(οπού θα μπορούσαν κάποια πράγματα να δικαιολογηθούν) ενώ παράλληλα διάβαζα στον ειδικό τύπο για το "φοβερό"
ποντεσιόμετρο της alps(40ευρώ αξία) που φορούσε κάποιος γερμανικός ενισχυτής με τιμή λιανικής 5500 ευρώ!!!!
Λοιπόν κοροιδία τέλος για εμένα μαζεύω τα λευτουδάκια μου ανυπομονώντας να αποκτήσω τον LUXMAN των ονείρων μου και όσοι έχουν λευτά για ξόδεμα ας αγοράσουν την ίδια ποιότητα τρείς και τέσερις φορές ακριβότερα.
Οι ιάπωνες έχουν αρχίσει να ξυπνάνε σιγά σιγά και τώρα που με την κρίση η πραγματική αξία αρχίζει να ξεσκεπάζεται απο τα κόλπα του marketing και της επιδειξιομανίας θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι!!

Ας ληφθούν τα άνωθεν ως κατάθεση ψυχής ενός αγανακτισμένου που επιτέους βρήκε λύτρωση, πραγματικά θεν θέλω και δεν θα εμπλακώ σε οποιαδήποτε είδους αντιπαράθεση εάν προκληθώ.

Αυτή την ποιότητα κατασκευής:

http://www.onahighernote.com/luxman/?c=8&id=32

δεν μπορείς να την βρεις σε ευρωπαϊκό μηχάνημα, όχι τρεις και τέσσερις φορές ακριβότερα, αλλά όσο και να πληρώσεις... Γιατί απλά ΔΕΝ υπάρχει τέτοια ποιότητα κατασκευής αλλού. Και ούτε και τέτοιος ήχος βέβαια! Μην κοροϊδευόμαστε...

Οσον αφορά το ποτενσιόμετρο που ανέφερες μήπως πρόσεξες τι έχει ο Luxman; LECUA: Luxman Electric Controled Ultimate Attenuator με αντιστάσεις.

Ακριβώς,κι οταν κάποιος πληρώνει αν μη τι άλλο οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρα υπό ψιν του τις όποιες ταλαιπωρίες,κι αυτό οι Ευρωπαίοι ακόμα δεν το αντιλήφθηκαν.
Ημουν κι εγώ πριν λίγα χρόνα fun της Ευρωπαικης σχολής,μέχρι που ανακάλυψα ότι ακόμα και στην χαμηλή κατηγορία τιμής (300 ευρώ ας πούμε) δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ούτε στον ηχητικό τομέα,αλλά το να αποκτήσεις μια άλλη διαάσταση απόψεων προυποθέτει ανοιχτό μυαλό μα πάνω απ όλα προσωπικές ήττες από λάθος επιλογές.
Το ότι ο Ιάπωνας κερδίζει συνεχώς έδαφος οφείλετε στο γεγονός ότι είναι σίγουρος ότι κάποια στιγμή στη ζωή του ακόμα κι ο ποιό σκληροπυρηνικός θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του.
Πχ εσύ,θα γίνεις πελάτης τους πλέον,Εγώ το ίδιο,αυριο ο αδερφός μου και πάει λέγοντας.
Να γιατι έχουν κατακτήσει την κορυφή,γιατί σεβονται τον καταναλωτή και σκέφτονται ως κατασκευαστές αλλά και ως καταναλωτές.
Δε διστάζω να πληρώσω εναν ενισχυτή 3000 ευρώ,διστάζω όμως στην κοροιδία ακόμα κι αν το ποσό είναι ευτελές.

Αυτή την ποιότητα κατασκευής:

http://www.onahighernote.com/luxman/?c=8&id=32

δεν μπορείς να την βρεις σε ευρωπαϊκό μηχάνημα, όχι τρεις και τέσσερις φορές ακριβότερα, αλλά όσο και να πληρώσεις... Γιατί απλά ΔΕΝ υπάρχει τέτοια ποιότητα κατασκευής αλλού. Και ούτε και τέτοιος ήχος βέβαια! Μην κοροϊδευόμαστε...

Οσον αφορά το ποτενσιόμετρο που ανέφερες μήπως πρόσεξες τι έχει ο Luxman; LECUA: Luxman Electric Controled Ultimate Attenuator με αντιστάσεις.

ΑΥΤΑ είναι μηχανήματα.
Η ίδια σχεδόν φιλοσοφία που έβγαζαν ενισχυτές πριν τριάντα χρόνια (sansui) και δουλεύουν ακόμα!
Τα είχα δει στην έκθεση πριν 2 χρόνια κι έμεινα μ@λ@κας!

Σιγά τα μηχανάκια!

Πληρώστε άδεια κουτιά από βιοτεχνίες του ποδαριού που αναδύθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια (γιατί άραγε,που ηταν πριν όλοι αυτοί?) και στοχεύουν σε δύο μόνο κατηγορίες,ηχεία και ενισχυτές το οποίο πρακτικά σημαίνει έυκολη κατασκευή κι ανέξαδη σε σχέση με το τελικό κόστος μα πάνω απ όλα δύο μορφές κατασκευών που ακόμα κι ένας απλός χομπίστας με γνώση μπορεί να υλοποιήσει.
Ας κατασκευάσουν κασσετόφωνα,dvd players,rcd αυτ/του και τόσα άλλα είδη του ηλεκτρονικού τομέα τα οποία ακόμα δεν μπορούν να αγγίξουν ούτε στο όνειρό τους ,ας αποκτήσουν την τεχνογνωσία των κολλοσών και μετά να με πείσουν για τα ποσά που ζητάνε.

Πληρώστε άδεια κουτιά από βιοτεχνίες του ποδαριού που αναδύθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια (γιατί άραγε,που ηταν πριν όλοι αυτοί?)

Για τα άδεια κουτάκια που λες συμφωνώ απόλυτα!!! Και σε παραπέμπω στην σελίδα 77 του τελευταίου τεύχους του Ηχου (Ιούνιος 2009) όπου έχει ξεκοιλιασμένο το Roksan Kandy. Ενα άδειο κουτάκι, (πιο άδειο και από το Blue Sky των 29 ) με έναν πλαστικό αστείο οδηγό δίσκου και μία πλακετούλα πάνω στην οποία υπάρχει τροφοδοτικό, ψηφιακό, αναλογικό κλπ. Και ζητάει 1150 !!!!!!!!!!!!!!!! Ε, όχι ρε γαμώτο!!!!! Οσο καλά και αν παίζει (δεν το ξέρω) δεν κάνει τόσα λεφτά το άδειο κουτάκι!!!! Να scanάρω την φωτογραφία να γελάσουμε;

Για τα άδεια κουτάκια που λες συμφωνώ απόλυτα!!! Και σε παραπέμπω στην σελίδα 77 του τελευταίου τεύχους του Ηχου (Ιούνιος 2009) όπου έχει ξεκοιλιασμένο το Roksan Kandy. Ενα άδειο κουτάκι, (πιο άδειο και από το Blue Sky των 29 ) με έναν πλαστικό αστείο οδηγό δίσκου και μία πλακετούλα πάνω στην οποία υπάρχει τροφοδοτικό, ψηφιακό, αναλογικό κλπ. Και ζητάει 1150 !!!!!!!!!!!!!!!! Ε, όχι ρε γαμώτο!!!!! Οσο καλά και αν παίζει (δεν το ξέρω) δεν κάνει τόσα λεφτά το άδειο κουτάκι!!!! Να scanάρω την φωτογραφία να γελάσουμε;

Φίλε μου τα είδα και τα πόσταρα μάλιστα σε άλλο θέμα στο οποίο έγινε......πανικός!!
Ενα όπλο έχουν μόνο οι αγοραστές και οπαδοί αυτών των συσκευών....ποιότητα ήχου (που πάλι αμφιβάλω),αγνοώντας σκόπιμα αρκετά άλλα βασικά χαρ/κά όπως ποιότητα κατασκευής/τεχνικά στοιχεία/αξιοπιστία κλπ.
Ε τέτοια ποιότητα εγώ δεν θέλω,ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

ΑΥΤΑ είναι μηχανήματα.
Η ίδια σχεδόν φιλοσοφία που έβγαζαν ενισχυτές πριν τριάντα χρόνια (sansui) και δουλεύουν ακόμα!
Τα είχα δει στην έκθεση πριν 2 χρόνια κι έμεινα μ@λ@κας!

Ακριβώς! Ετσι απροβλημάτιστα παίζει ακόμα ο Kenwood Eleven III που έχει ο πατέρας μου από το 1976. O Kenwood KA-907, o Sansui AU-X1 που έχουν από το 1979 δύο φίλοι μου, το πικάπ Sansui SR-929 που έχω εγώ από το 1976 και τόσα άλλα ιαπωνικά μηχανήματα....
Ετσι θα παίζει απροβλημάτιστος για τα επόμενα 30 (τουλάχιστον) χρόνια ο Accuphase E-450 που έχω τώρα, ή οι καινούργιοι LUXMAN που είδες στο site....

Τι συζητάμε; Οι άνθρωποι είναι τελειομανείς! Δεν κοροϊδεύουν...

...........Ας κατασκευάσουν κασσετόφωνα,dvd players,rcd αυτ/του και τόσα άλλα είδη του ηλεκτρονικού τομέα τα οποία ακόμα δεν μπορούν να αγγίξουν ούτε στο όνειρό τους ,ας αποκτήσουν την τεχνογνωσία των κολλοσών και μετά να με πείσουν για τα ποσά που ζητάνε.

Μήπως σού λένε τίποτα τά Revox ? τά Nagra ? μήπως....

Μήπως σού λένε τίποτα τά Revox ? τά Nagra ? μήπως....

Και τις δύο φίλε μου τις έχω ακούσει πάρα πολύ την 10ετία του '70 τότε που με τα μαγνητόφωνα ανοιχτής ταινίας μεσουρανούσαν αυτές οι κορυφαίες εταιρίες και είχαν από την άλλη μεριά αντιπάλους εξίσου γερούς όπως ήταν οι AKAI, TEAC TASCAM, OTARI, FOSTEX, TECHNICS.
Απίθανα μηχανήματα όλα τους!
Είχα την τύχη να ζω στην Σαουδική Αραβία τότε και τα έχω ακούσει πάρα πολύ! Επαιζαν τότε εκεί παντού!

Re: Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Τι συζητάμε; Οι άνθρωποι είναι τελειομανείς! Δεν κοροϊδεύουν...

Στα μεγάλα επετειακά μονομπλόκς της Luxman η προσοχή
που έχουν δώσει ακόμη και στην πιό μικρή λεπτομέρεια είναι απίστευτη!
Ακόμη και οι βίδες που χρησιμοποιούν για τις συνδέσεις, είναι από καθαρό χαλκό!

Πληρώστε άδεια κουτιά από βιοτεχνίες του ποδαριού που αναδύθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια (γιατί άραγε,που ηταν πριν όλοι αυτοί?)

Sorry αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό να scannάρω το Roksan Kandy από την σελίδα 77 του Ηχου
Δηλαδή αυτό το άδειο κουτάκι κοστίζει 1150 !!!!!!!!

Πιο ακριβά από αυτό:

http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/CD-S1000_Interior.jpg

το οποίο έχει αυτόν τον μηχανισμό:

http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/cd-s2000_tray.jpg

Τι να πω; Μάλλον εδώ κολλάει το γνωστό τραγούδι του Μηλιώκα....

Να ξεκοιλιάσω και το Blue Sky των 29 που ακούω αυτή την στιγμή να βρούμε ομοιότητες στο εσωτερικό του με το Kandy; ;)

Attachments

• untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    117.9 KB · Views: 106
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Στα μεγάλα επετειακά μονομπλόκς της Luxman η προσοχή
που έχουν δώσει ακόμη και στην πιό μικρή λεπτομέρεια είναι απίστευτη!
Ακόμη και οι βίδες που χρησιμοποιούν για τις συνδέσεις, είναι από καθαρό χαλκό!

Και όχι μόνο αυτό... Και οι πλακέτες είναι διαφορετικές, όχι πράσινες... Και υπάρχει και ενδεικτικό σωστής φάσης ρεύματος phase detector και υπάρχει και καινούργιο πατενταρισμένο κύκλωμα αρνητικής ανάδρασης... και πολλά άλλα...

Only Distortion Negative Feedback (ODNF)

Luxman's patented ODNF circuitry has redefined the relationship between music signals and noise and does not use phase compensation or NFB loops in the music signal path, instead it accurately isolates distortion components to cancel them.

Luxman holds many patents for audio engineering, amongst them is the application of Global Negative Feedback to the output stage (1955), which while widely used throughout the audio industry, they no longer use themselves.

Luxman nowadays use a distortion reduction circuit called Only Distortion Negative Feedback (ODNF). This system works by isolating noise & distortion at the output from the music signal and sparingly applying negative feedback to suppress them. Conventional negative feedback systems can have an adverse effect on the music, introducing phase distortion. "The circuit features such an ultra-wide range, ultra- high slew rate and ultra low distortion that it does not use phase compensation for the music signal amplifying circuits." This new technology also ensures that need for a DC servo circuit is alleviated, again improving sound quality.

Τι να λέμε τώρα; Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι!

To κάναμε κι αυτό το thread "Hail Japan" ?
Mήπως, λέω μήπως, έχετε πάει στο άλλο άκρο;..
Εντάξει, τα γιαπωνέζικα μηχανάκια είναι υποτιμημένα (κάποια από αυτά) και δεν τα έχουν σε εκτίμηση (τα περισσότερα) οι χομπίστες, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας...

Ναι, τα περισσότερα μηχανάκια είναι υπερτιμημένα αλλά αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα του χώρου. Δε φταίνε μόνο οι Αμερικάνοι ή οι Άγγλοι ή Ρώσσοι... Είναι γενικότερο το πρόβλημα.
Μήπως η Luxman, η Yamaha και η Sony πουλάνε τζάμπα;..
Κι αυτοί, όπως όλοι, ρυθμίζουν τις τιμές με βάση τον ανταγωνισμό.

Από την άλλη, θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές ή αμερικάνικες εταιρείς που να είναι τίμιες και με άριστο value for money;
Φυσικό είναι, αν στο μυαλό σου έχεις τα πράγματα ως Japan VS The World, να βρίσκεις ευκολότερα υπερτιμημένες μπούρδες στην ομάδα του "The World" γιατί διαθέτει εκατοντάδες brand names ενώ η ομάδα Japan ελάχιστα και, κυρίως, κολοσσούς εφόσον οι αποτυχημένες και οι μικρότερες ιαπωνικές εταιρείες είτε έκλεισαν είτε δεν πουλάνε εκτός Ιαπωνίας.

Τέλος, πιάστε τα 20 κορυφαία ονόματα σχεδιαστών και ερευνητών στο χώρο του audio και πείτε μου πόσοι είναι γιαπωνέζοι..

Kαλός ο Ken Ishiwata αλλά τα HDAM κυκλώματα δεν άφησαν και ιστορία ενώ στα μηχανάκια που έχει βάλει το χεράκι του χρεώνει ένα όχι ασήμαντο price premium...
Για να μη μιλήσουμε για τον συγχωρεμένο τον Hiroyasu Kondo και πόσο χρέωνε τα μηχανάκια του (άσε που μπορεί να χρεώνεται και η αναφορά στο όνομα Kondo)..

Last edited: