η Σουηδική ΧΤΖ

Ρε παιδιά το thred αφορά την XTZ. Κανένα σχόλιο για τα συγκεκριμένα μηχανάκια υπάρχει;...

Μόλις διατεθεί ένα κλάσμα του χρόνου που καταναλώνεται στις απίθανες Ιαπωνόπλικτες απεραντολογίες (Ήμαρτον Διονύση!!), ελάτε να πάρετε μιά ιδέα για το πως είναι και πως ακούγονται τα ΧΤΖ.
Για όνομα βρε παιδιά φτάνει να ακούμε αυτούς που δεν άκουσαν ποτέ, δεν ακούν και που αν άκουγαν δεν θα καταλάβαιναν.

Θέμη άν συμφωνείς και μπορείς να μαζευτούμε το Σάββατο το πρωϊ,να τα ακούσουμε;

Re: Απάντηση: η Σουηδική ΧΤΖ

Θέμη άν συμφωνείς και μπορείς να μαζευτούμε το Σάββατο το πρωϊ,να τα ακούσουμε;

Όποτε θέλετε Διονύση και το Σάββατο, μόνο που είναι λίγο...καφενείο, αλλά θα τα καταφέρουμε. Σας περιμένω.

Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Μόλις διατεθεί ένα κλάσμα του χρόνου που καταναλώνεται στις απίθανες Ιαπωνόπλικτες απεραντολογίες (Ήμαρτον Διονύση!!), ελάτε να πάρετε μιά ιδέα για το πως είναι και πως ακούγονται τα ΧΤΖ.
Για όνομα βρε παιδιά φτάνει να ακούμε αυτούς που δεν άκουσαν ποτέ, δεν ακούν και που αν άκουγαν δεν θα καταλάβαιναν.

Πόσο διαφορετικά μπορεί να παίζει δηλαδή από το έτερο κλωνοποιημένο αδερφάκι του το Advance;

Μιας και είσαι ο αντιπρόσωπος δεν βάζεις μια φωτογραφία του ξεκοιλιασμένο να το δούμε και εσωτερικά τι ομοιότητες έχει με το Advance;

Προφανώς οι ομοιότητες θα είναι με το "μικρό" Advance MCD-200 πού δεν έχει λυχνίες μέσα.

http://www.avstore.ro/playere-cd/advance-acoustic-mcd200-/

και όχι με το "μεγάλο" MCD-203

Μία φωτογραφία του εσωτερικού του κόσμου θα μάς διαφώτιζε....

Μπορεί οι δυο εταιρίες να προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο, αλλά υπάρχουν κι άλλες διαφορές πέρα από τις λυχνίες. Για παράδειγμα ο ενισχυτής της XTZ μπορεί να δουλέψει και σε τάξη Α. Μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα στα 305DA και 800 της Advance. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του cd player της XTZ παραπέμπουν στον 200 της Advance, αλλά αναρωτιέμαι αν το Advance έχει δύο εξόδους RCA όπως το XTZ και -το πιο σημαντικό- γιατί εξαφανίστηκε από τους καταλόγους των γάλλων.

Αγαπητέ Komhst, λυπούμαι για την παρέμβαση, αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά σας αρχίζει και εκφεύγει των κανόνων αβρότητας. Εάν πράγματι ενδιαφέρεστε για το πως παίζει μπορείτε απλά να το ακούσετε, εάν όχι απλώς αδιαφορήστε. Η συνεχής αντιπαράθεση με το κ. Ζαφειρόπουλο (δεν τον γνωρίζω προσωπικά)- ο οποίος με την μέχρι τώρα γενικότερη συμπεριφορά του, θεωρώ ότι κοσμεί και ουσιαστικά προσφέρει στο Avclub-, είναι τουλάχιστον ανούσια ...

Μπορεί οι δυο εταιρίες να προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο, αλλά υπάρχουν κι άλλες διαφορές πέρα από τις λυχνίες. Για παράδειγμα ο ενισχυτής της XTZ μπορεί να δουλέψει και σε τάξη Α. Μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα στα 305DA και 800 της Advance. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του cd player της XTZ παραπέμπουν στον 200 της Advance, αλλά αναρωτιέμαι αν το Advance έχει δύο εξόδους RCA όπως το XTZ και -το πιο σημαντικό- γιατί εξαφανίστηκε από τους καταλόγους των γάλλων.

Λοιπόν οι δύο εταιρίες δεν προέρχονται απλώς από το ίδιο εργοστάσιο, αλλά κάτι παραπάνω...

Οι ενισχυτές της Advance βγάζουν ούτως ή άλλως τα πρώτα watts σε τάξη Α.
Αν ο ενισχυτής της XTZ τα βγάζει όλα σε τάξη Α αυτό είναι μία διαφοροποίηση.

Το player της XTZ πρέπει να είναι κλωνοποίηση του Advance MCD-200 χωρίς λυχνίες.
Οσον αφορά τα διπλά RCA δεν το ξέρουμε αν έχει το Advance αλλά είναι πολύ εύκολο να το μάθουμε γιατί το έχουν στο Public στο Σύνταγμα στο υπόγειο και παίζει. Σε πληροφορώ πάντως ότι και το δικό μου το πρώτο MCD-203 έχει διπλά RCA. Στην δεύτερη έκδοση MCD-203 II κατήργησαν το δεύτερο ζευγάρι. Αρα θεωρώ πολύ πιθανό τώρα το MCD-200 να έχει διπλά. Δεν είναι κάτι περίεργο αυτό.

Από τους καταλόγους των Γάλλων δεν εξαφανίστηκε το MCD-200 διότι δεν μπήκε ποτέ!!! Το site τους έχουν κάτι χρόνια να το ενημερώσουν.

Δες εδώ το tuner λέει available mid-november 2008 ακόμη!!!

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=11

Και το tuner παίζει κι αυτό στο Public στο Σύνταγμα. Και αλλού προφανώς, αλλά εγώ εκεί το είδα.

Αν δεις από πίσω και το DAC που έχει ο ΜΑΡ-305 DA II της Advance δεν μοιάζει απλώς με το DAC που έχει ο "Σουηδός"...
Είναι ακριβώς το ΙΔΙΟ!!!

Γι αυτό κι εγώ λέω ότι τα μηχανήματα αυτά δεν τα σχεδιάζει ούτε η Advance ούτε η XTZ. Τα σχεδιάζει ο κινέζος φασονατζής μαϊμουδιάρης και απλώς οι Γάλλοι και οι Σουηδοί τα επιλέγουν από την λίστα του και τα εμπορεύονται με την δική τους φίρμα. Τόσο απλά.

Υποθέτω λοιπόν ότι το CD player της XTZ είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που διάλεξε η Advance να ονομάσει ως MCD-200. Για αυτό και ζήτησα να δούμε μια φωτογραφία του ξεκοιλιασμένο για να βγάλουμε συμπεράσματα... Αλλά μάλλον δεν θα την δούμε. ;)

Last edited:

Αγαπητέ Komhst, λυπούμαι για την παρέμβαση, αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά σας αρχίζει και εκφεύγει των κανόνων αβρότητας. Εάν πράγματι ενδιαφέρεστε για το πως παίζει μπορείτε απλά να το ακούσετε, εάν όχι απλώς αδιαφορήστε. Η συνεχής αντιπαράθεση με το κ. Ζαφειρόπουλο (δεν τον γνωρίζω προσωπικά)- ο οποίος με την μέχρι τώρα γενικότερη συμπεριφορά του, θεωρώ ότι κοσμεί και ουσιαστικά προσφέρει στο Avclub-, είναι τουλάχιστον ανούσια ...

Γιατί ξεφεύγει; Επειδή έκανα την παρατήρηση ότι το Advance MCD-200 πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς κλωνοποιημένο μηχάνημα ως XTZ;

Γι αυτό δεν είναι το forum; Για ενημέρωση δεν είναι;
'Η για απόκρυψη στοιχείων και παραπλάνηση;

... δεν έχει σημασία μόνον τι λέμε αλλά και το πως ....

...έχω παρακολουθήσει το παρόν αλλά και το αντίστοιχο νήμα στο avsite ... έχω αφομοιώσει πλήρως το νόημα των λεγομένων σας, επωφελήθηκα από τις πληροφορίες (άλλως θα αγνοούσα τις ομοιότητες με την γαλλική εταιρεία, καθώς εστιάζομαι κυρίως στα θέματα μουσικής) αλλά πλέον μιλάμε για συνεχή επανάληψη των ιδίων επιχειρημάτων.

Το θέμα είναι ότι το 'πακέτο' προσφέρεται και από έτερη εταιρεία, πιθανώς να υφίστανται διαφοροποιήσεις (ίσως όμως και όχι), δίνεται στον καταναλωτή η δυνατότητα να ακούσει το μηχάνημα, να συγκρίνει τιμές, κλπ κλπ. και να αποφασίσει κατά το δοκούν. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι αρκετά. Τα λοιπά είναι περιττά.

Μετά τιμής

Μπορούμε δηλαδή να βγάλουμε συμπεράσματα από τη φωτογραφία και μόνο των εσωτερικών των μηχανημάτων χωρίς να τα ακούσουμε, χωρίς να δούμε έστω σχηματικά, χωρίς να δούμε από κοντά την ποιότητα κατασκευής;
Αν ήταν έτσι θα αγοράζαμε από τα προσπέκτους!
"Ελάτε να τα ακούσετε" είπε ο άνθρωπος. Και αν κάποιος έχει κάποιο άλλο CD δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να το βάλει από δίπλα σε ΑΒ!
Την Advance τη θεωρώ καλή εταιρία. Όπως και την Cambridge Audio. Έχω ακούσει απανηλημένες φορές τις πηγές τους αλλά από τη στιγμή που δεν τις έχω ακούσει στο ίδιο σύστημα δεν μπορώ καν να πω αν το ένα CD είναι καλύτερο από το άλλο.
Θα το πω από τη φωτογραφία;

Από την φωτογραφία θα φανεί αν είναι φασόν το ίδιο μηχάνημα. Είχα γράψει για τη διαφορά των παλαιών PrimLuna και Cayin με EL-34: μια πλακέτα όλη κι όλη στην πόλωση, και η οποία έκανε την διαφορά στον ήχο. Αν βλέπαμε ότι το κύκλωμα είναι ακριβώς το ίδιο δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούμε γιατί έχουν διαφορετική τιμή;

Και θα πιάσουμε λαυράκι... Ένα CD που κάνει... πόσο;
Ενώ η Advance το πουλάει... πόσο;
Και τα οποία δεν έχουμε βάλει σε ΑΒ να δούμε πιο είναι πιο καλό...

Από την φωτογραφία θα φανεί αν είναι φασόν το ίδιο μηχάνημα. Είχα γράψει για τη διαφορά των παλαιών PrimLuna και Cayin με EL-34: μια πλακέτα όλη κι όλη στην πόλωση, και η οποία έκανε την διαφορά στον ήχο. Αν βλέπαμε ότι το κύκλωμα είναι ακριβώς το ίδιο δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούμε γιατί έχουν διαφορετική τιμή;

Τι διαφορά έχουν στον ήχο τους?
Ακόμα ίδια ακριβώς δεν είναι ?
Prologue 1 = Cayin A-50T
Prologue 2 = Cayin A-55T

Έχουν διαφορές μεταξύ τους? Μόνο στην τιμή είναι το σίγουρο.

Μερικές από τις απαντήσεις του εργοστασίου σχετκά με το τόσο "νευραλγικο " θέμα των ομοιοτήτων των 2 κινέζικων "Μαιμούδων": ΧΤΖ & ΑΑ.:

Integrated amp XTZ Class A 100 D3

[FONT=&quot] Chinese base. We have changed to a better power supply, designed in Sweden.
[/FONT]
[FONT=&quot]Shielded inside (Only in XTZ, not AA)[/FONT]
[FONT=&quot]Redesign remote control, Better buttons. Chassie in Aluminium (Only XTZ, not AA). Higher quality on important passive components (Only XTZ, Not AA)
XTZ has Analogue Devices Dac 1955

As the swedish magazine wrote in the review "They may look the same, but there is a big different in build quality and quality feelings".
[/FONT]
[FONT=&quot]And they dont sound the same. XTZ has a more balanced sound and a richer midrange. XTZ does NOT have the extra loundness bass and a lifted tweeter as Advance Acustic has. All this, to a lower price than AA.[/FONT]
[FONT=&quot]XTZ Class A-100D3 with both Class A and Class AB.[FONT=&quot]Choose between 2x180W in Class AB or 2x50W in Class A.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&quot]Dynamic power is 2x350W.[/FONT]

[FONT=&quot]speakers XTZ 99.26 [/FONT]
[FONT=&quot]Designed in Sweden[/FONT]
[FONT=&quot]Engineered in Sweden[/FONT]
[FONT=&quot]Assemblied in Sweden[/FONT]
[FONT=&quot]Cabinet made in China[/FONT]
[FONT=&quot]99.26 uses a High end[FONT=&quot]ribbon tweeter, providing superior transient response and a very flat frequency graph[/FONT][FONT=&quot].([/FONT][FONT=&quot]used in Monitor AudioPlatinum serie and Marten Form series)[/FONT][/FONT]
Sandvich ribbon cone in aluminium, neodymium magnets, chassis made in ceramic carbon steel.

Woofer / midrange: 6,5" SEAS Excel, Magnesium driver, moulded "high flow" driver basket, powerful magnet. 2000 gram, shielded.

CD100

Channel separation: >= 95dB @ 1kHz

S/N ratio: >=100dB (A Weighted)

THD+N: <=0.01% (1kHz)

DAC: A/D 1955

HDCD decoder

Plays mp3 fron DVD-R

...έχω παρακολουθήσει το παρόν αλλά και το αντίστοιχο νήμα στο avsite ... έχω αφομοιώσει πλήρως το νόημα των λεγομένων σας, επωφελήθηκα από τις πληροφορίες (άλλως θα αγνοούσα τις ομοιότητες με την γαλλική εταιρεία, καθώς εστιάζομαι κυρίως στα θέματα μουσικής) αλλά πλέον μιλάμε για συνεχή επανάληψη των ιδίων επιχειρημάτων.

Το θέμα είναι ότι το 'πακέτο' προσφέρεται και από έτερη εταιρεία, πιθανώς να υφίστανται διαφοροποιήσεις (ίσως όμως και όχι), δίνεται στον καταναλωτή η δυνατότητα να ακούσει το μηχάνημα, να συγκρίνει τιμές, κλπ κλπ. και να αποφασίσει κατά το δοκούν. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι αρκετά. Τα λοιπά είναι περιττά.

Μετά τιμής

Σαφώς και υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Οι αγορές αυτές δουλεύουν ως εξής: Ο κινέζος φασονατζής έχει μία τεράστια γκάμα π.χ. από CD players. Πολλά μοντέλα από πολύ φθηνά έως ακριβά. Η κάθε εταιρία τύπου Advance ή XTZ ή οποιαδήποτε άλλη δουλεύει έτσι, ανάλογα σε ποιά κατηγορία τιμής θέλει να κινηθεί επιλέγει το μοντέλο ή τα μοντέλα που την ενδιαφέρουν κάνει την παραγγελία της και ο κινέζος τα κατασκευάζει τυπώνοντας όποιο λογότυπο του ζητήσουν χωρίς ο ίδιος να φαίνεται πουθενά στο τελικό προϊόν.

Και επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ο κινέζος είναι και ευέλικτος στην παραγωγή του. Λέει σαφώς στο φυλλάδιό του ότι μπορείτε μεν να διαλέξετε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, αλλά επίσης αν δεν σάς καλύπτουν απόλυτα μπορείτε να ζητήσετε κάποιες μετατροπές ή διαφορετικά υλικά και ποιότητα κατασκευής με το ανάλογο κόστος βέβαια. Ετσι προκύπτουν οι ψιλο-διαφοροποιήσεις από φίρμα σε φίρμα. Δηλαδή η Χ εταιρία του είπε βάλε π.χ. αυτόν τον μετασχηματιστή και η Υ εταιρία τού είπε βάλε π.χ. τον άλλο οδηγό δίσκου κλπ.

Κι εμείς θα μπορούσαμε να μαζευτούμε 5~10 άτομα φίλοι από 'δω μέσα, να συστήσουμε εταιρία, να βρούμε και έναν Κινέζο μαϊμουδιάρη να διαλέξουμε κάποια μοντέλα του που μάς αρέσουν, να τα φτιάξει με όποια φίρμα του πούμε εμείς, π.χ. AVClub και μετά να τα πουλάμε όσο γουστάρουμε.

Και να λέμε μετά οι ερευνητές του AVClub έκαναν έρευνα και ζήτησαν στον κιτρινιάρη να αλλάξει τις λυχνίες από Golden-Monkey σε Golden-Dragon και επίσης τις διόδους ανόρθωσης και το φις του ρεύματος...
Και μετά πω πω πώς παίζει έτσι το MCD-AVClub 505 CD player!!! :grinning-smiley-043

ΚΟΡΥΦΗ!!!

Ανεξαρτήτως αυτών,για μένα τα πλέον (πολύ) ενδιαφέροντα έιναι τα ηχεία σε σχέση με την τιμή τους.

Αυτά είχα εντοπίσει στι ίντερνετ...

Αυτά θα πάω ν' ακούσω.

Re: Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Αγαπητέ μου Komhst, της άσπρης φυλής και τιμητή των πάντων, θα ήθελα να σε ρωτήσω μερικά, από την θέση κάποιου που ασχολείται με το HiFi από το 1970, έχει συνεργαστεί με πολλούς κατασκευαστές από το 1981 και έχει δουλέψει μαζύ τους:

- Ξέρεις πολλούς Ευρωπαίους ή Αμερικάνους σχεδιαστές που οι συσκευές τους ήταν απόλυτα πρωτότυπες και δεν είχαν αφετηρία κάποιες προυπάρχουσες?
- Πόσα γνωρίζεις από ηλεκτρονικό σχέδιο για να καταλάβεις τις κινέζικες αυτές πλατφόρμες και ποιόν έχουν αντιγράψει?
- Ξέρεις αν αυτές οι "μαιμούδες" έχουν σχεδιαστεί από έναν σπουδαίο Ευρωπαίο ή Αμερικάνο σχεδιαστή ή και εν τέλει από έναν "Κιτρινιάρη" που έχει σπουδάσει στα καλύτερα Αμερικάνικα πολυτεχνεία?
- Ξέρεις πόσο ο Σουηδός έχει επέμβει με σχεδιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις υλικών?

Βλέποντας μία Ευρωπαική σχεδίαση, πολύ καλή αλλά ακριβή παραπονιόμαστε για υπερτίμηση, εδώ που κατάφεραν να μας δώσουν συσκευές που ακούγονται θαυμάσια, κοστίζουν το ένα τρίτο από μόνο το κουτί μιας Ευρωπαικής και δεν έχουν καμμία σχέση από νοοτροπία κατασκευής και ήχου από αντίστοιχης τιμής Γιαπωνέζικες της σειράς, κριτικάρουμε ανώδυνα και με περισσό θράσος.
Η τελική μου πρόθεση δεν είναι να υπεραμυνθώ των συσκευών που αποφάσισα, μετά από περίσκεψη και δοκιμές να εισάγω, αλλά να κάνω κατανοητό οτι το ελάχιστο κόστος της Κινέζικης παραγωγής και οι τεράστιες ποσότητες δημιουργούν μία σχέση τιμής προς απόδοση πρωτόφαντη για τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Όλοι μας έχουμε σαν αφετηρία την αγάπη για την σωστή αναπαραγωγή και για να είμαστε σοβαροί πρέπει να γνωρίσουμε και να ακούσουμε πρίν, σαν γνήσιοι Έλληνες παντογνώστες, λοιδορίσουμε τα πάντα.

Τι διαφορά έχουν στον ήχο τους?
Ακόμα ίδια ακριβώς δεν είναι ?
Prologue 1 = Cayin A-50T
Prologue 2 = Cayin A-55T
Έχουν διαφορές μεταξύ τους? Μόνο στην τιμή είναι το σίγουρο.
Τα Prologue προέρχονται από την προηγούμενη σειρά της Cayin (π.χ. ΜΤ-35) με αλλαγή του κυκλώματος πόλωσης των λυχνιών εξόδου. Και όταν λέμε προέρχονται εννοούμε ότι δεν έχουν καμμία άλλη διαφορά εκτός από το αλουμίνιο της πρόσοψης. Δεν ξέρω αν η Cayin χρησιμοποίησε το κύκλωμα αυτόματης πόλωσης της PrimaLuna στα νέα της μοντέλα, αλλά μου φαίνεται απίθανο για τα Α-50Τ και Α-55Τ (που έχουν μάλλον το ίδιο σχέδιο με τα προηγούμενα σε καλύτερο σασί). Ίσως για τη μεγαλύτερη σειρά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η Σουηδική ΧΤΖ

Αγαπητέ μου Komhst, της άσπρης φυλής και τιμητή των πάντων,

Αυτό το ξεπερνάω...

- Ξέρεις πολλούς Ευρωπαίους ή Αμερικάνους σχεδιαστές που οι συσκευές τους ήταν απόλυτα πρωτότυπες και δεν είχαν αφετηρία κάποιες προυπάρχουσες?

Πάρα πολλοί τις προηγούμενες 10ετίες...
Αλλά εδώ δεν τίθεται θέμα "απόλυτης πρωτοτυπίας" μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Προφανώς κανένα μηχάνημα hi-fi την σήμερον ημέρα δεν είναι "απολύτως πρωτότυπο" Οπως και κανένα αυτοκίνητο επίσης δεν είναι "απολύτως πρωτότυπο" Ολοι βασίζονται στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία και προσπαθούν να την πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Δεν θα ξανανακαλύψουν τον τροχό. Θα ήταν βλακώδες κάτι τέτοιο.
Εδώ το θέμα που τέθηκε είναι ότι κάποιες εταιρίες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους μηχανήματα, ενώ κάποιοι άλλοι ψωνίζουν τα ήδη έτοιμα μηχανήματα από τήν λίστα του κινέζου και απλώς τα μεταπωλούν με την δικιά τους φίρμα. Εχει διαφορά η μία περίπτωση από την άλλη.

- Ξέρεις αν αυτές οι "μαιμούδες" έχουν σχεδιαστεί από έναν σπουδαίο Ευρωπαίο ή Αμερικάνο σχεδιαστή ή και εν τέλει από έναν "Κιτρινιάρη" που έχει σπουδάσει στα καλύτερα Αμερικάνικα πολυτεχνεία?

Πού να τον βρεί τον σπουδαίο Ευρωπαίο ή Αμερικανό σχεδιαστή ο κινέζος φασονατζής; Αυτός κοστίζει! Αν τον είχε αυτόν τον σχεδιαστή δεν θα κατασκεύαζε ανώνυμα προϊόντα φασόν. Θα τα πωλούσε με το όνομά του όπως π.χ. Opera Consonance, Usher, Aurum Cantus κλπ.
Προφανώς και τα έχει σχεδιάσει ένας ανώνυμος κιτρινιάρης ο οποίος τελικά μπορεί να είναι και καλύτερος από τον Α ή Β σπουδαίο Ευρωπαίο σχεδιαστή. Για να μην σου πω κιόλας ότι μέσα στα εκατομμύρια των κινέζων ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχει βρεθεί ο σχεδιαστής που είναι καλύτερος από τον Α ή Β Ευρωπαίο ή Αμερικάνο, απλώς ο κινέζος είναι ανώνυμος και τα σχεδιάζει για ένα κομμάτι ψωμί.

- Ξέρεις πόσο ο Σουηδός έχει επέμβει με σχεδιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις υλικών?

Σίγουρα έχει επέμβει ο κάθε Σουηδός ή Γάλλος ή ο κάθε άλλος μεταπωλητής με αλλαγές μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας. Γιατί όπως προανέφερα ο κινέζος φασονατζής είναι ευέλικτος. Δεν φτιάχνει 5~10 προϊόντα fixed και τέρμα. Δέχεται βελτιώσεις και αλλαγές των προϊόντων του από τον καθένα που θα ψωνίσει από εκεί.

Βέβαια αν αγοράσουμε εμείς οι δύο, δύο Fiat Punto και αρχίσουμε να τα πειράζουμε δηλαδή να αλλάζουμε αμορτισέρ, αντιστρεπτικές, τσιπάκια χαρτογράφησης κινητήρα, ζάντες, καθίσματα μπάκετ, κλπ. θα καταλήξουμε να οδηγούμε μεν δύο διαφορετικά Punto, αλλά όπως και να το κάνουμε, όσες μετατροπές και αν κάνουμε, ακόμα και αν αλλάξουμε τα ταμπελάκια και βάλεις εσύ Themiloc Super Turbo GT και βάλω εγώ Komhst SuperCharger GT τελικά Punto θα οδηγούμε και οι δύο μας.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω... Δεν θα έχουμε ούτε σχεδιάσει ούτε κατασκευάσει τα δικά μας αυτοκίνητα!

Βλέποντας μία Ευρωπαική σχεδίαση, πολύ καλή αλλά ακριβή παραπονιόμαστε για υπερτίμηση, εδώ που κατάφεραν να μας δώσουν συσκευές που ακούγονται θαυμάσια, κοστίζουν το ένα τρίτο από μόνο το κουτί μιας Ευρωπαικής και δεν έχουν καμμία σχέση από νοοτροπία κατασκευής και ήχου από αντίστοιχης τιμής Γιαπωνέζικες της σειράς, κριτικάρουμε ανώδυνα και με περισσό θράσος.

Δεν είναι θέμα θράσους, αλλά προβολής της πραγματικής κατάστασης.
Στο κάτω κάτω κι εγώ τέτοιο player έχω αγοράσει.
Απλώς εκείνο που ήθελα να τονίσω εγώ είναι ότι δεν μπορούμε να βάζουμε στο ίδιο καζάνι τις εταιρίες που σχεδιάζουν οι ίδιες και κατασκευάζουν τα μηχανήματά τους (όπως είναι η Sony, η Pioneer, η Yamaha, η Philips, η marantz, η Denon κλπ.) με τις εταιρίες-μεταπωλητές που απλώς διαλέγουν από μία λίστα και ψωνίζουν μηχανήματα που έπειτα τα μεταπωλούν με το δικό τους όνομα.

Και για να επανέρθουμε στο προηγούμενο παράδειγμα με τα Fiat είναι σαν να θέλεις να βάλεις την δικιά σου "παραγωγή" του Themiloc Super Turbo GT πλάϊ στην παραγωγή της Fiat ή της Peugeot ή της Renault κλπ.
Εχει καμμία σχέση η δουλειά σου που πείραξες και βελτίωσες ένα ΗΔΗ υπάρχον Fiat Punto με την δουλειά των εταιριών αυτών που σχεδιάζουν και παράγουν το Punto, το 207, το Clio κλπ.; Είναι το ίδιο πράγμα;

Η τελική μου πρόθεση δεν είναι να υπεραμυνθώ των συσκευών που αποφάσισα, μετά από περίσκεψη και δοκιμές να εισάγω, αλλά να κάνω κατανοητό οτι το ελάχιστο κόστος της Κινέζικης παραγωγής και οι τεράστιες ποσότητες δημιουργούν μία σχέση τιμής προς απόδοση πρωτόφαντη για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ούτε η εμένα η πρόθεσή μου ήταν να κατακρίνω την κίνηση της αντιπροσώπευσης αυτών των μηχανημάτων που πολύ καλά έκανες καί την πήρες. Απλώς ήθελα να εκθέσω τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής, αγοράς και μεταπώλησης αυτού του είδους των μηχανημάτων. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τέτοιες κινήσεις μπας και βάλουν λίγο μυαλό μερικοί ευρωπαίοι τύπου Roksan να μην μάς πουλάνε άδεια κουτάκια για 1150

Απλώς αυτός που θα αγοράσει αύριο το Themiloc Super Turbo GT ή το Komhst SuperCharger GT θα πρέπει να ξέρει ότι είναι απλώς ένα διαφορετικό Punto, και όχι κάτι άλλο τελείως διαφορετικό που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη. Και όχι να νομίζει ότι θα το κοιτάνε η Posche, η Ferrari ή η Maserati με δέος και ζήλια σαν κάτι μοναδικό που δεν μπορούν αυτές να παράγουν....

Όλοι μας έχουμε σαν αφετηρία την αγάπη για την σωστή αναπαραγωγή και για να είμαστε σοβαροί πρέπει να γνωρίσουμε και να ακούσουμε πρίν, σαν γνήσιοι Έλληνες παντογνώστες, λοιδορίσουμε τα πάντα.

Οποιοσδήποτε διαβάσει αυτά που έγραψα θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει ίχνος λοιδορίας.
Εκτός εάν η έκθεση της πραγματικής διάστασης των πραγμάτων θεωρείται λοιδορία...

Last edited: