Απόστολος Αγγελόπουλος
Senior Member
- 21 June 2006
- 303
Ρε παιδιά το thred αφορά την XTZ. Κανένα σχόλιο για τα συγκεκριμένα μηχανάκια υπάρχει;...
Θέμη άν συμφωνείς και μπορείς να μαζευτούμε το Σάββατο το πρωϊ,να τα ακούσουμε;
Μόλις διατεθεί ένα κλάσμα του χρόνου που καταναλώνεται στις απίθανες Ιαπωνόπλικτες απεραντολογίες (Ήμαρτον Διονύση!!), ελάτε να πάρετε μιά ιδέα για το πως είναι και πως ακούγονται τα ΧΤΖ.
Για όνομα βρε παιδιά φτάνει να ακούμε αυτούς που δεν άκουσαν ποτέ, δεν ακούν και που αν άκουγαν δεν θα καταλάβαιναν.
Μπορεί οι δυο εταιρίες να προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο, αλλά υπάρχουν κι άλλες διαφορές πέρα από τις λυχνίες. Για παράδειγμα ο ενισχυτής της XTZ μπορεί να δουλέψει και σε τάξη Α. Μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα στα 305DA και 800 της Advance. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του cd player της XTZ παραπέμπουν στον 200 της Advance, αλλά αναρωτιέμαι αν το Advance έχει δύο εξόδους RCA όπως το XTZ και -το πιο σημαντικό- γιατί εξαφανίστηκε από τους καταλόγους των γάλλων.
Αγαπητέ Komhst, λυπούμαι για την παρέμβαση, αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά σας αρχίζει και εκφεύγει των κανόνων αβρότητας. Εάν πράγματι ενδιαφέρεστε για το πως παίζει μπορείτε απλά να το ακούσετε, εάν όχι απλώς αδιαφορήστε. Η συνεχής αντιπαράθεση με το κ. Ζαφειρόπουλο (δεν τον γνωρίζω προσωπικά)- ο οποίος με την μέχρι τώρα γενικότερη συμπεριφορά του, θεωρώ ότι κοσμεί και ουσιαστικά προσφέρει στο Avclub-, είναι τουλάχιστον ανούσια ...
Από την φωτογραφία θα φανεί αν είναι φασόν το ίδιο μηχάνημα. Είχα γράψει για τη διαφορά των παλαιών PrimLuna και Cayin με EL-34: μια πλακέτα όλη κι όλη στην πόλωση, και η οποία έκανε την διαφορά στον ήχο. Αν βλέπαμε ότι το κύκλωμα είναι ακριβώς το ίδιο δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούμε γιατί έχουν διαφορετική τιμή;
...έχω παρακολουθήσει το παρόν αλλά και το αντίστοιχο νήμα στο avsite ... έχω αφομοιώσει πλήρως το νόημα των λεγομένων σας, επωφελήθηκα από τις πληροφορίες (άλλως θα αγνοούσα τις ομοιότητες με την γαλλική εταιρεία, καθώς εστιάζομαι κυρίως στα θέματα μουσικής) αλλά πλέον μιλάμε για συνεχή επανάληψη των ιδίων επιχειρημάτων.
Το θέμα είναι ότι το 'πακέτο' προσφέρεται και από έτερη εταιρεία, πιθανώς να υφίστανται διαφοροποιήσεις (ίσως όμως και όχι), δίνεται στον καταναλωτή η δυνατότητα να ακούσει το μηχάνημα, να συγκρίνει τιμές, κλπ κλπ. και να αποφασίσει κατά το δοκούν. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι αρκετά. Τα λοιπά είναι περιττά.
Μετά τιμής
Αγαπητέ μου Komhst, της άσπρης φυλής και τιμητή των πάντων, θα ήθελα να σε ρωτήσω μερικά, από την θέση κάποιου που ασχολείται με το HiFi από το 1970, έχει συνεργαστεί με πολλούς κατασκευαστές από το 1981 και έχει δουλέψει μαζύ τους:
- Ξέρεις πολλούς Ευρωπαίους ή Αμερικάνους σχεδιαστές που οι συσκευές τους ήταν απόλυτα πρωτότυπες και δεν είχαν αφετηρία κάποιες προυπάρχουσες?
- Πόσα γνωρίζεις από ηλεκτρονικό σχέδιο για να καταλάβεις τις κινέζικες αυτές πλατφόρμες και ποιόν έχουν αντιγράψει?
- Ξέρεις αν αυτές οι "μαιμούδες" έχουν σχεδιαστεί από έναν σπουδαίο Ευρωπαίο ή Αμερικάνο σχεδιαστή ή και εν τέλει από έναν "Κιτρινιάρη" που έχει σπουδάσει στα καλύτερα Αμερικάνικα πολυτεχνεία?
- Ξέρεις πόσο ο Σουηδός έχει επέμβει με σχεδιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις υλικών?
Βλέποντας μία Ευρωπαική σχεδίαση, πολύ καλή αλλά ακριβή παραπονιόμαστε για υπερτίμηση, εδώ που κατάφεραν να μας δώσουν συσκευές που ακούγονται θαυμάσια, κοστίζουν το ένα τρίτο από μόνο το κουτί μιας Ευρωπαικής και δεν έχουν καμμία σχέση από νοοτροπία κατασκευής και ήχου από αντίστοιχης τιμής Γιαπωνέζικες της σειράς, κριτικάρουμε ανώδυνα και με περισσό θράσος.
Η τελική μου πρόθεση δεν είναι να υπεραμυνθώ των συσκευών που αποφάσισα, μετά από περίσκεψη και δοκιμές να εισάγω, αλλά να κάνω κατανοητό οτι το ελάχιστο κόστος της Κινέζικης παραγωγής και οι τεράστιες ποσότητες δημιουργούν μία σχέση τιμής προς απόδοση πρωτόφαντη για τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Όλοι μας έχουμε σαν αφετηρία την αγάπη για την σωστή αναπαραγωγή και για να είμαστε σοβαροί πρέπει να γνωρίσουμε και να ακούσουμε πρίν, σαν γνήσιοι Έλληνες παντογνώστες, λοιδορίσουμε τα πάντα.
Τα Prologue προέρχονται από την προηγούμενη σειρά της Cayin (π.χ. ΜΤ-35) με αλλαγή του κυκλώματος πόλωσης των λυχνιών εξόδου. Και όταν λέμε προέρχονται εννοούμε ότι δεν έχουν καμμία άλλη διαφορά εκτός από το αλουμίνιο της πρόσοψης. Δεν ξέρω αν η Cayin χρησιμοποίησε το κύκλωμα αυτόματης πόλωσης της PrimaLuna στα νέα της μοντέλα, αλλά μου φαίνεται απίθανο για τα Α-50Τ και Α-55Τ (που έχουν μάλλον το ίδιο σχέδιο με τα προηγούμενα σε καλύτερο σασί). Ίσως για τη μεγαλύτερη σειρά.Τι διαφορά έχουν στον ήχο τους?
Ακόμα ίδια ακριβώς δεν είναι ?
Prologue 1 = Cayin A-50T
Prologue 2 = Cayin A-55T
Έχουν διαφορές μεταξύ τους? Μόνο στην τιμή είναι το σίγουρο.
Αγαπητέ μου Komhst, της άσπρης φυλής και τιμητή των πάντων,
- Ξέρεις πολλούς Ευρωπαίους ή Αμερικάνους σχεδιαστές που οι συσκευές τους ήταν απόλυτα πρωτότυπες και δεν είχαν αφετηρία κάποιες προυπάρχουσες?
- Ξέρεις αν αυτές οι "μαιμούδες" έχουν σχεδιαστεί από έναν σπουδαίο Ευρωπαίο ή Αμερικάνο σχεδιαστή ή και εν τέλει από έναν "Κιτρινιάρη" που έχει σπουδάσει στα καλύτερα Αμερικάνικα πολυτεχνεία?
- Ξέρεις πόσο ο Σουηδός έχει επέμβει με σχεδιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις υλικών?
Βλέποντας μία Ευρωπαική σχεδίαση, πολύ καλή αλλά ακριβή παραπονιόμαστε για υπερτίμηση, εδώ που κατάφεραν να μας δώσουν συσκευές που ακούγονται θαυμάσια, κοστίζουν το ένα τρίτο από μόνο το κουτί μιας Ευρωπαικής και δεν έχουν καμμία σχέση από νοοτροπία κατασκευής και ήχου από αντίστοιχης τιμής Γιαπωνέζικες της σειράς, κριτικάρουμε ανώδυνα και με περισσό θράσος.
Η τελική μου πρόθεση δεν είναι να υπεραμυνθώ των συσκευών που αποφάσισα, μετά από περίσκεψη και δοκιμές να εισάγω, αλλά να κάνω κατανοητό οτι το ελάχιστο κόστος της Κινέζικης παραγωγής και οι τεράστιες ποσότητες δημιουργούν μία σχέση τιμής προς απόδοση πρωτόφαντη για τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Όλοι μας έχουμε σαν αφετηρία την αγάπη για την σωστή αναπαραγωγή και για να είμαστε σοβαροί πρέπει να γνωρίσουμε και να ακούσουμε πρίν, σαν γνήσιοι Έλληνες παντογνώστες, λοιδορίσουμε τα πάντα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.