Δεν είχα πρόθεση να αναμιχθώ στην αντιπαράθεση γιγάντων (komhst και themiloc) αλλά είναι μονόδρομος προκειμένου να υπάρχει πιθανότητα να λάβω απάντηση στην ερώτηση με την οποία κλείνω το post μου.
Για να βγει μια άκρη και να υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο «δράμα» θα βοηθούσε να φανούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν στο θέμα, οι οποίες για μένα τουλάχιστον είναι προφανείς γι’ αυτό και μου προξενεί εντύπωση που έχουν εμπλακεί σε αυτό τον αγώνα επικράτησης. Σε μένα τουλάχιστον (αλλά είμαι σίγουρος και σε πολλούς άλλους) ως τέτοιος παρουσιάζεται, καθώς εδώ και μερικές σελίδες δεν έχει προστεθεί καμία επιπλέον πληροφορία στο θέμα.
Δεν πρόκειται να αναφερθώ στο ποσοστό κινέζικου αίματος που κυλάει στα XTZ προϊόντα (αν είναι 20% επειδή οι κάσες των ηχείων είναι από εκεί, αν είναι 80% επειδή είναι όλα φασόν). Σημασία άλλωστε έχει όπως αναφέρθηκε τι αποτέλεσμα παίρνεις για τα χρήματα που δίνεις. Η όλη κουβέντα γίνεται γιατί αποδίδεται διαφορετικό περιεχόμενο στον όρο «αποτέλεσμα» (γιατί η τιμή δεν επιδέχεται παρερμηνείας).
Το σημείο διαφωνίας σε γενικές γραμμές του komhst και themiloc (αλλά και όλων όσων εμπλέκονται σε συζητήσεις για την κινέζικη επιδρομή και άλλα τέτοια επίκαιρα) αφορά τη διαφορετική βαρύτητα που αποδίδει κάθε εμπλεκόμενος με το χώρο ανάμεσα στην καθ’ όλα υποκειμενική ικανοποίηση που αντλεί από την ακρόαση και την αντικειμενική επίδοση μίας συσκευής στην αναπαραγωγή του ήχου.
Ο komhst θεωρεί μάλλον ότι θα έπρεπε αν μη τι άλλο να υπάρχουν στοιχεία της αντικειμενικής επίδοσης μίας συσκευής και ότι αυτά θα έπρεπε να εξετάζονται προτού παρθεί η απόφαση να προχωρήσει κάποιος σε ακρόαση. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι μηδενίζει τον παράγοντα ικανοποίηση, απλώς φαίνεται από τα λεγόμενά του ότι αυτή συνδέεται με την αντικειμενική επίδοση της συσκευής. Η προσέγγισή του είναι καθ’ όλα λογική και γι’ αυτό ο άνθρωπος νοσταλγικά ζητάει να δει φωτογραφίες, πίνακες και μετρήσεις, χωρίς να έχει πρόθεση να εξαλείψει τελείως τον ανθρώπινο παράγοντα από την εξίσωση, αλλά παράλληλα αντιμετωπίζοντας με επιφύλαξη τους αξιολογητές ανά τον κόσμο που περιφέρουν τις απόψεις τους σαν να έχουν ευλογηθεί με σόναρ αντί για αυτιά.
Ο themiloc από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζει τις μετρήσεις με σχετική (ίσως δεν είναι σωστή αυτή η λέξη) περιφρόνηση, εμπιστευόμενος περισσότερο το αίσθημα που του δημιουργείται κατά την ακρόαση. Άλλωστε είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να μεταφράσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε όρους όπως αυτούς που αναφέρει ο Dipie
εδώ και σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Μου είναι βέβαια σαφώς πιο εύκολο (και χρήσιμο) να το κάνω ενώ ακούω ένα ηχείο.
Ως διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα θέμα που δεν έχει σωστή και λάθος απάντηση θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι απόψεις τους και να μου συγχωρήσετε τη νουθετική χροιά.
Βέβαια μου κάνει εντύπωση που ο komhst δεν επισκέφτηκε τη Location για να δει τα κατορθώματα του κινέζου ιδίοις όμμασι και να κάνει και καμιά ακρόαση να μας πει τη γνώμη του μιάς και περί αυτού πρόκειται, όπως μου κάνει εντύπωση και το γεγονός πως όταν έψαχνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ΧΤΖ 99.25 δεν κατάφερα να βρω πουθενά (ηλεκτρονικά τουλάχιστον) το ακριβές frequency response πέραν του ότι το tweeter που χρησιμοποιούν φτάνει τα 40KHz (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω αν έγινε τελικά ακρόαση το Σαββατοκύριακο και τι αποτελέσματα είχε. :FSGSFGS4: