Η Τέχνη του Ακονίσματος. Εργαλεία και Τεχνικές.

Τελικά δεν σου είπαν τίποτα από εκεί που την πήρες;
Έστω, πόσα grit είναι, πως να τη λειάνεις κλπ κλπ;

Τελικά δεν σου είπαν τίποτα από εκεί που την πήρες;
Έστω, πόσα grit είναι, πως να τη λειάνεις κλπ κλπ;

Όχι ρε, τι να μου πούνε;
Οι άνθρωποι στα ορυχεία δουλεύανε, πέτρες βγάζανε, ακατέργαστα κοτρώνια, ούτε τι είναι το grit δεν ξέρουν.
Εγώ ζήτησα κάποιες πέτρες, όσο το δυνατόν πιο ίσιες, και μου έφεραν.
Απο κει και πέρα… κόψε το λαιμό σου… 😄

Ε, αν καταφέρεις να ισιώσεις καμία παραπάνω φέρε να παίξουμε μήπως και βγάλω άκρη. :ROFLMAO:

Ε, αν καταφέρεις να ισιώσεις καμία παραπάνω φέρε να παίξουμε μήπως και βγάλω άκρη. :ROFLMAO:

Τις έχω δώσει όλες, στο είπα.
Κι αυτή την πήρα από κάποιον που δεν τη χρησιμοποιούσε.
Αν κάνω κάτι θα στη δώσω για δοκιμές.

Τελικά ο διαμαντοτροχός κάνει δουλειά!

IMG_0570.jpeg
IMG_0571.jpeg
Αργά αργά βέβαια, και με πολύ υπομονή, η πέτρα αρχίζει να βγάζει πούδρα.
Επειδή όμως, εκτός από λείανση, θέλει και επιπεδότητα θα πάω στο μηχανουργείο φίλου να την δουλέψω στη φρέζα.
Για να δούμε τι θα δούμε…. Ελπίζω στο τέλος να εξαφανιστούν εντελώς οι πόροι.

IMG_0572.jpeg

Ήρθε και η NANIWA με grit 12000.
Λίγο άστοχη η σύγκριση, μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα, η μια είναι φυσική και η άλλη τεχνητή πέτρα, δεν άντεξα όμως στον πειρασμό να τις συγκρίνω αφού η μία μου φαίνεται ασήκωτη ξαι η άλλη πούπουλο.
Και όντως έτσι είναι, η φυσική είναι τριπλάσια σε μέγεθος αλλά δέκα φορές πιο βαριά.

IMG_0574.jpegIMG_0575.jpeg

• Like
Reactions: Tzimisce
Στο ρολόι την ζύγισες; :ROFLMAO:
Η Θουριγγίας μου είναι στα 230 γραμμάρια.
Αυτή πως ακριβώς μπορείς να την κρατάς στο χέρι και να ακονίζεις; :ROFLMAO:

1737097141794.png

Εντυπωσιακο το υγρο γυαλι! (y)
Ειναι αυτο στα μικρα μπουκαλακια των 30mg?

Όχι Μιχάλη, είναι κανονικό δύο συστατικών που θέλει 48 ώρες να σταθεροποιηθεί (περίπου).
Αν δείς και στα πλαινά έχει ποτίσει το ξύλο.
Όλα αυτά θα εξαφανιστούν βέβαια όταν τελειώσω.
Δύο λύσεις υπάρχουν.
Η εύκολη, τρίβω σιλερώνω και λουστράρω.
Η δύσκολη, φτιάχνω ακόμα μισό ποτηράκι υγρό γυαλί και με ένα πινέλο περνάω το υπόλοιπο.
Ανάλογα τα κέφια του μάστορα…. 😜

Για τις μικρες επιφανειες και λεπτα στρωματα το UV ενος συστατικου ειναι ιδανικο.
Το απλωνεις το στρωνεις ομορφα και οταν ειναι ετοιμο, το στεγνωνεις με τον φακο σε δευτερολεπτα.

Ομως νομιζω οτι το συγκεκριμενο, αν τριφτει και περαστει με βερνικι θα δειξει πιο ομορφο.

• Like
Reactions: Babis K.
Γιατί το να φτιάξεις μισό ποτήρι ακόμη είναι πιο δύσκολο από το να κάθεσαι να τρίβεις, να λουστράρεις κλπ κλπ; :unsure:
Πέρα από το ότι πρέπει να προσέξεις να μην πέσει σκόνη, ακόμη και το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται όσο και να τρίβεις.

Γιατί το να φτιάξεις μισό ποτήρι ακόμη είναι πιο δύσκολο από το να κάθεσαι να τρίβεις, να λουστράρεις κλπ κλπ; :unsure:
Πέρα από το ότι πρέπει να προσέξεις να μην πέσει σκόνη, ακόμη και το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται όσο και να τρίβεις.

Το καπάκι απο πάνω δεν θα πειραχτεί…
Για τα πλαινά μιλάω.

A, οκ, νόμιζα στρώσιμο του ήδη υπάρχοντος υγρού γυαλιού.
Λέω και εγώ... λουστράρισμα;

το ενδιαφερον σε αυτο το βιντεο δεν ειναι οτι χρησιμοποιει πλατω με τα νεα γυαλοχαρτα ης 3Μ, αλλα η κατασκευη για την γωνια ακονισματος
(εγω παντως θα εβαζα το πλαινο απο την αλλη μερια, για να κρατα κοντρα στη ταση να πεταξει το σκαρπελο)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(εγω παντως θα εβαζα το πλαινο απο την αλλη μερια, για να κρατα κοντρα στη ταση να πεταξει το σκαρπελο)
Καλά το έχει βάλει το πλαινό - σε ξεγελάει η τρύπα του τσωκ που στο βίντεο φαίνεται να γυρίζει ανάποδα.