Η ζωή με τα Windows Vista

Και εγω στο φορητο με τα Vista αρχίζω και κολλάω άσχημα, περιμένω πως και πως τα επίσημα που δικαιούμαι να πάω να τα τσιμπήσω.

Κυριάκο, απλα ειναι "εξυπνα" δηλαδή έχουν σκεφτει λεπτομέρειες ,shortcuts νεες προσθήκες μετατροπες παντου που σου κάνουν την ζωή ποιο ευκολη.

Το αισθητικό επίσης ειναι πολυυυυυ μεγαλο θέμα και εδω κερδίζουν κατα κράτος.

BTW δοκιμασα λιγο τις φωνητικές εντολές, υπαγορευση κειμένου κτλ κτλ και εχει φάση, αλλα δεν νομιζω οτι είναι η ώρα για κάτι τέτοιο, εχουμε μέλλον ακομα σε αυτο τον τομέα...

Φυσικά και είμαι μαζί σου Φραγκίσκο. Άν και όποτε γίνουν το ίδιο σταθερά και υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές που με ενδιαφέρουν, βέβαια θα γυρίσω σε VISTA. Αλλά βρίσκω υπερβολικές δηλώσεις του τύπου ''πήγα vista και δεν γυρίζω πίσω'' ακόμα, και θέλω κάτι που να με πείσει να αλλάξω κι εγώ.

Οι φωνητικές εντολές είναι στο ίδιο επίπεδο με το ανάλογο σύστημα που είχα δοκιμάσει σε beta έκδοση του Office XP το 2000!!! Σε 10 χρόνια θα είναι απλώς ανεκτά. Καλύτερα δουλεύει το ανάλογο σύστημα στο κινητό μου .......

Και εγω αυτο που σκεφτομαι ειναι η μη συμβατότητα με τις εφαρμογες που χρησιμοποιώ αλλα απο οτι βλέπω όλοι αρχίζουν και βγάζουν εκδόσεις συμβατές η δουλευουν ηδη οι υπάρχουσες απροβλημάτιστα.
Οπότε...

Όσοι έχετε κάρτες ήχου της M-audio, ξεχάστε τα Vista προς το παρόν....
Η εταιρία δεν έχει βγάλει ακόμα drivers, και των XP ΔΕΝ δουλεύουν.....
Μου στοίχισε ένα φορμάτ για να το διαπιστώσω! :slapface:

Γιατί η επιλογή κάποιου πάνω σε ένα λειτουργικό αποτελεί υπορβολική δήλωση;; Είμαι από αυτούς που δοκιμάζω συνέχεια διάφορα σέτινγκς, διάφορα προγράμματα, κάνω εγκαταστάσεις, προσθαφαιρέσεις προγραμμάτων και αναγκαστικά και αρκετά φορμάτ μέσα στο χρόνο... Όταν καταλήγω ότι κάτι δουλεύει σωστά (για τα δικά μου δεδομένα) το προσαρμώζω πρώτο-πρώτο μετά το φορμάτ και συνεχίζω στα επόμενα. Και εγώ ξενερώνω που ορισμένα πράγματα δουλέυουν χειρότερα απ' ότι στα εξπι ή δε δουλεύουν καθόλου, αλλά καλώς ή κακώς θα πρέπει να δουλέψουν σιγά σιγά και θα τα κάνουν να δουλέυουν...
Τώρα για να σου απαντήσω στο ερώτημά σου, που έχω διευκολυνθεί με τα σβιστα...
1) Αντιμετωπίζει το θέμα ντράιβερς και απντέιτ (πάντα για το δικό μου σύστημα και για τα δικά μου δεδομένα) καλύτερα από τα εξ πι... Μόλις τελείωσα το φορματ και συνδέθηκα στο ιντερνετ βρήκε τη καινούρια έκδοση της οντιτζι για σβιστα, τους τελευταίους ενβίντια και μου ζήτησε να τους εγκαταστήσει...
2) όπου είμαι μπορω να ψάξω για βοήθεια, αρχείο ή ρύθμιση...
3) το μίντια σέντερ που εσωκλέιουν όπως και το μούβι μέικερ είναι "διαμαντάκια"
4) Ο τρόπος που αποδίδονται τα μενού είναι πιο "συμπαγής"
5) Όπως είναι, χώρις έξτρα προγράμματα μπορώ να κάνω σχεδον ότι θέλω (πάλι με βάση τα δικά μου δεδομένα) αλλά καλύτερα απ'ότι τα εξ-πι π.χ. ντραγκ αντ ντροπ αρχεία και εγγραφή σε ντι-βι-ντι, φο-βε-ρό πίκτιουρ πρεζεντείσον μέσα από το μίντια σέντερ, κόψιμο ράψιμο ταινίας με περισσότερες δυνατότητες κ.α.
5) Πορώνομαι όταν βγάζει μπλε οθόνη (αλλά αυτό φαντάζομαι ότι το παθαίνω μόνο εγώ)

Στο κάτω κάτω κάποτε οι περισσότεροι θα δουλέυουν σβίστα... Τότε εγώ θα κάνω το δέκατο φορμάτ μου και θα ξέρω το πως και ποτε να εγκαταστήσω ή να ρυθμίσω... Και θα έχω καταευχαριστηθεί τη διαδρομή...

Υ.Γ. Δε θεωρώ τον εαυτό μου γιούζερ... Σπανίως θα χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα αν δεν το ψάξω ή αν δε με ζορίσει για να το κάνω να δουλέψει σωστά... Αλλά όταν και εφ' όσων δουλέψει θα επιλέξω αυτό που χτύπησε τις περισσότερες μπλε οθόνες... (Που στη περίπτωση θέασης ταινιών και βίντεο νικητής βγήκε το κέι εμ πλέιερ)
Υ.Γ.2. Πάνω στον ειρμό μου ξέχασα να σου απαντήσω (Κυριάκο) στο πρώτο μέρος... Τι με έκανε και έφυγα από τα εξ-πι... Αν δεν είχαν βγει τα σβίστα δε θα τα έβγαζα... Αλλά με το που βγήκαν πήγα και τα πήρα... Τα καλοστημένα μου εξ πι ήταν λίο βαρετά πλέον για μένα...

Last edited:
χεχε ανοιξα τον Νarrator και το voice recognition και τα vista τρελλάθηκαν,
απο την μια το narrator εκανε ανάγνωση οτι εβλεπε στην οθόνη και το voice recognition προσπαθουσε να καταλάβει τι του έλεγα!!!!!! και εκανε τα τρελλά του, ξαναδιάβαζε το narrator και δωστου απο την αρχή!!!! κύκλος δηλαδή!
χαχα εριξα πολυ γελιο και τα εκλεισα για να ησυχάσω. ετσι και αλλιώς αυτα τα πράγματα ειναι για πολυ εξιδικευμένη χρήση.

@Zebius: Πραγματικά με κάλυψες. Και δεν κοροϊδεύω, όντως η ανάλυσή σου ήταν κατανοητή 100% . Μέχρι που με έπεισες να τα ξεψαχνίζω κι εγώ, γιατί όντως έχει την γλύκα του το πρόβλημα και η εύρεση τρόπου αντιμετώπισης του. Έχεις δίκιο τελικά. Άν δουλεύουν όλα σωστά είναι λίγο βαρετό. Σωστός.....

Κυριάκο, ο λόγος που πήγα στα vista είναι ο ίδιος για τον οποίο πήγα από τα 2000 στα xp... Eίναι απλά πολύ καλύτερο λειτουργικό. Και η εμφάνιση είναι σημαντική. Έχει μεγάλη σημασία η ομορφιά του περιβάλλοντος που δουλεύεις καθημερινά και για πολλές ώρες... Βέβαια υπάρχουν προβλήματα - δε ζω στον κόσμο μου. Αλλά μοιραία όλοι εκεί θα πάμε αργά ή γρήγορα. Κι εσύ πιστεύω - όσο κι αν αντιστέκεσαι... Αν είχα επιχείρηση βέβαια δε θα τα έβαζα ακόμα... τουλάχιστον μέχρι να βγουν και οι εκδόσεις server και πιθανόν και το SP1...

Μάλιστα μόλις αντιμετώπισα το πρώτο μου πρόβλημα. Έχω ένα notebook με 2 δίσκους οι οποίοι ελέγχονται από raid controller. Στον 1 δίσκο είχα xp και στον άλλο vista. Ενώ μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα με το dual boot από χθες ξαφνικά το notebook κόλαγε πριν βγει η οθόνη επιλογής λειτουργικού. Αδύνατο να μπουτάρω. Δοκίμασα repair - τα πάντα... καμία τύχη... Υποθέτω είτε πρόβλημα με το boot των vista είτε με το φόρτωμα του raid controller. Αναγκάστηκα να κάνω setup από την αρχή...

@Κυριάκος: Τώρα τελευταία έχω φάει σκάλωμα με το dscaler5... Δε θέλει να κρατήσει τις ρυθμίσεις που του βάζεις μετά από επανεκκίνηση με τίποτα... Με το που το ξανανοίγεις, ξανά στα ντιφόλτ... Ρε τι πρίβιλετζ άλλαξα, τι το ξαναεγκατέστησα, πάλι ξανά... τίποτα... Θα γυρίσω τώρα στα εξπι γι'αυτό;;; Όχι θα ψάξω κάτι άλλο... Και στο λέω αυτό όχι γιατί νομίζω πως δε με κατάλαβες (Σ'αυτό είμαι σίγουρος ότι με κατάλαβες...) αλλά μήπως βρεις εσύ κάτι να το μοιραστούμε...

Κιπ ιτ απ...

@Θάνο: Καλά κουράγια, ντουντ!!!

ΑΑΑΑ ΡΕ Σβίστα....!!!!:flipout: :flipout:

Last edited:
Όταν λες dscaler5 εννοείς τον video decoder έτσι; Άν ναι, μήν κοιτάς τι σου λέει απο τα properties όσο δεν παίζει, αλλα όταν παίζει κάτι με αυτόν (πχ. DVD) τότε κοίτα τα properties.
Άν και καθώς παίζει σου δείχνει οτι δεν κράτησε τις ρυθμίσεις, ένας μπακάλικος τρόπος να το φτιάξεις είναι να φτιάξεις ένα αρχείο .reg με τις ρυθμίσεις του και να το φορτώνεις σε κάθε boot αυτόματα.
Θα το κοιτάξω μόλις πάω σπίτι γιατι είμαι εκτός τώρα.

Εχει καταφέρει κανεις συγχρονισμό επαφών με pda?

Τα vista δεν παίρνουν activesync αλλα μια άλλη εφαρμογή η οποια αν και δείχνει οτι συγχρονιζονται files, επαφες, ημερολόγιο και άλλα, οι επαφές δεν φαίνονται πουθενά.

any suggestions?

Μου φόρτωσαν τα VISTA στη δουλειά για να τα δοκιμάσω και δεν το χάρηκα καθόλου. Είχα ποιο επείγουσες δουλειές να κάνω και ποιο ενδιαφέροντα πράγματα για να χαλαρώσω, από το να ψάχνομαι με τα VISTA.
Στην πράξη:
Ευτυχώς που το WORD δουλεύει απρόσκοπτα. Ο φωτογραφικός εκτυπωτής H.P. μετά από ψάξιμο στο internet, κατάφερα να τον κάνω απλό εκτυπωτή. Προσωρινά... όπως μου υπόσχονται.
Αν και το PC το προμηθευτήκαμε από το πλαίσιο με εγκατεστημένα τα VISTA, ο ήχος δεν υπήρχε. Προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers από την δισκέτα που συνοδεύει την Motherboard ASSUS, αλλά η δήλωση ήταν: μη συμβατό λειτουργικό.
Τελικά βρέθηκε λύση μέσv internet, με drivers που κυκλοφόρησαν μόλις αρχές Φεβρουαρίου! Σκεφτείτε τι θα γίνεται με προγράμματα επεξεργασίας DVD κλπ.
Όχι, είναι πολύ νωρίς για μένα.

Εχει καταφέρει κανεις συγχρονισμό επαφών με pda?

Τα vista δεν παίρνουν activesync αλλα μια άλλη εφαρμογή η οποια αν και δείχνει οτι συγχρονιζονται files, επαφες, ημερολόγιο και άλλα, οι επαφές δεν φαίνονται πουθενά.

any suggestions?

Φραγκίσκο έκανα συγχρονισμό χωρίς πρόβλημα μέσω του Sync Center (activesync πάπαλα - επιτέλους).
Την πρώτη φορά με καλώδιο... μην παίρνουμε θάρρος με τα BT...

Θάνο, και έγω εκανα συγχρονισμό με καλώδιο και έδειχνε όλα οκ.
Που πάνε όμως οι επαφές? που μπορώ να τις επεξεργαστώ στο PC?

Διαχειρίζoνται οι επαφές διαφορετικα στα vista (αφου δεν υπάρχει οutlook), ειναι αυτονομες μεσα σε φάκελο στο user αλλα δεν ενημερώνονται!!!!
με το συγχρονισμό του sync center...

ααααα δεν έχεις Outlook... δε νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω τότε... τον επιτυχημένο συγχρονισμό τον έκανα με Outlook 2007

Ναι δεν το έχω βάλει, αμα ειναι να τελιώσουν τα προβλήματα μου τοτε να το βάλω.
Πάντως - λογικα- θα έπρεπε να ενημερώνει και τις "νεες" επαφες των windows. Τι έκατσαν και τα εφτιαξαν τότες?

Μυστήρια πράγματα.

http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=2359
Αποχαιρετισμός στα XP
12-4-2007

Παρά την πρόσφατη κυκλοφορία των Windows Vista, δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να προτιμούν τα Windows XP. Το παλαιότερο σύστημα εξακολουθεί να παρουσιάζει κάποια πλεονεκτήματα ως επιλογή έναντι του νεότερου συστήματος της Microsoft. Η τελευταία, όμως, παρά τη ζήτηση για τα Windows XP, θα συνεχίσει τη διαδικασία διακοπής της διάθεσής τους, αισιοδοξώντας για την πλήρη αντικατάστασή τους (όσον αφορά την εμπορική διάθεση) με τα Windows Vista. Η Microsoft περιμένει πως τα Windows XP θα είναι διαθέσιμα μέσω των συνεργατών της μονάχα μέχρι τις αρχές του 2008, με τη διάθεση της OEM έκδοσης των XP Professional να διακόπτεται τον επόμενο Ιανουάριο -σύμφωνα με τον Frank Luburic, senior ThinkPad product manager της Lenovo.
Η αποδοχή των Vista ήταν περισσότερο... "χλιαρή" από ό,τι θα περίμενε η Microsoft: ο συνδυασμός ασυμβατοτήτων που παρουσιάζουν με συσκευές και παλαιότερο λογισμικό, καθώς και οι υψηλές τους απαιτήσεις είναι αρκετά για να στρέψουν το βλέμμα των επίδοξων αγοραστών προς τα ήδη υπάρχοντα Windows XP, που μέχρι σήμερα λειτουργούν δίχως τόσα προβλήματα και με αρκετά χαμηλές απαιτήσεις (σε σχέση με τα Vista). Όσο για τους υπάρχοντες χρήστες, οι περισσότεροι απλά αναβάλουν επ' αορίστω την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό.